Over mij

Therapeut en coach Gouda – Over Eveline de Ridder

Ik was een hele gretige lezer. Dus toen ik kon gaan studeren leek me Nederlands, in Utrecht, een goede keuze. Ik had in gedachten dat ik dan dagen aan een stuk kon lezen. Dat viel tegen. Met te weinig aandacht voor boeken, gooide ik het roer om: HBO Bibliotheek. Dat zou zeker weten over boeken gaan. Bovendien was het in Amsterdam en ik wilde nogal graag naar Amsterdam.

Een kijkje in belevingswereld

Terugkijkend begrijp ik heel goed waarom ik zo gegrepen was van lezen. Boeken geven een uniek kijkje in het hoofd van een vreemde. Een schrijver doet zijn best de binnenwereld van een ander zo precies mogelijk te beschrijven. Zodat je voelt wat je van jezelf niet zou voelen. En ziet wat je niet zou zien. Dat sprak me aan.

Ik wilde graag weten wat je allemaal kunt vinden, voelen, meemaken en hoe verschillende mensen met problemen en vragen in hun leven omgaan. Meer nog dan ‘boeken’ was het me daar om te doen. Ik wist namelijk al dat ik ooit nog psychologie wilde studeren.

Een mooie loopbaan

Ik heb in een bibliotheek gewerkt en vervolgens bij een uitgeverij. Ik maakte carrière, gaf leiding aan een team, ontwierp en produceerde congressen. Dat deed ik uiteindelijk met een eigen bedrijf. Het was leuk werk; creatief, afwisselend en bij tijden behoorlijk stressvol. Zo mooi als het was, wist ik toch dat er een einddatum aan zat. Ik wilde graag mensen helpen, en wilde graag meer weten van die binnenwereld.

Ontwikkelen eigen werkstijl

Ik had zo mijn eigen ideeën over het werk als coach en therapeut. In mijn eigen ervaring was praten niet altijd de oplossing. In mijn studie maakte ik werk van het ontwikkelen van een eigen stijl. Die heb ik gevonden en vervolgens verfijnd in de praktijk. Het is een persoonlijke, warme en deskundige stijl, waarbij de ervaring centraal staat.

Er is altijd ontwikkeling mogelijk

Drie methoden komen vaak terug in mijn werk. Dat zijn Lichaamsgericht werken, Transactionele Analyse en begeleid zelfonderzoek. In heb een principieel positieve houding die voor veel cliënten heel aanstekelijk werkt. Mijn motto is ‘er is altijd ontwikkeling mogelijk’. Ik weet dat dat voor jou nu misschien niet zo voelt, maar de meeste cliënten verassen zichzelf met hun eigen mogelijkheden, veerkracht en vindingrijkheid.

Het Lichaamsgericht Werken is voor veel cliënten een eye-opener. De meeste mensen gaan door het leven, blind voor hun eigen lichaam. Terwijl… je lichaam liegt niet. Als je buikpijn krijgt van je werk, als je schouders vastzitten als je jezelf –letterlijk– kleiner maakt, dan kun je daar maar beter naar luisteren. Naast dat je lichaam een uitstekende signaalfunctie heeft, kun je ook via je lichaam met je innerlijk aan het werk. Het meest duidelijke zijn ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Ik werk daarnaast met op ervaring gerichte leermethoden; zoals bijvoorbeeld (trauma)opstellingen. In alle gevallen is beleven, leren en uitproberen hierin het motto.

Met de Transactionele Analyse onderzoeken we op welke manier je jezelf vastzet in bepaalde ‘scripts’ die je gedurende je leven gemaakt hebt. Iedereen ontwikkelt manieren om zich te handhaven, ontwikkelen en staande te houden in soms moeilijke situaties. Ooit handig en waardevol, nu kunnen ze je behoorlijk in de weg zitten. Het is moeilijk om zelf te zien waar je keer op keer in dezelfde valkuil stapt – het lijkt namelijk alsof je niet anders kunt. In de Transactionele analyse vind je wat anders kan en hoe jij dat kunt veranderen.

Begeleid zelfonderzoek zorgt er voor dat je dieper door kunt dringen in je ervaring. Daardoor leer je jezelf beter te begrijpen in wie je bent en hoe je je tot de wereld verhoudt. Elke ervaring bestaat uit diverse lagen. Het is net een ui die je laag voor laag af kunt pellen. Bij elke volgende laag kun je een diepere waarheid ontdekken.

Dat geeft kracht

Alle drie de onderdelen zijn erop gericht dat je je bewust wordt van wie jij in essentie bent, hoe je het jezelf moeilijk maakt en hoe jij dat zélf kunt overwinnen.

Ervaren en beleven is ook in mijn eigen leven belangrijk. Ik ga het water op; zeilend of roeiend. Of dompel onder in locatietheater: het onbekende, verassende en altijd vernieuwende van die ervaringen geeft me doorgaans evenveel energie als inspiratie.

Werkwijze

Therapeut en coach Deventer

Soms lijkt je leven vast te lopen; alsof je door stroop loopt. Je wilt veranderen, maar het lukt je niet. Je worstelde, je analyseerde en probeerde – waarschijnlijk zie je wel hoe je het wél wilt. Maar je komt er niet. Niet met knokken, niet met schreeuwen, niet alleen en niet met vrienden of familie.

Je voelt je stuurloos, je dobbert rond. In die worsteling werd je klacht of vraag steeds groter. Zo groot dat het lijkt alsof je leven uit niets anders meer bestaat. Het nam je over.

Als je vastloopt

Veel mensen denken dat naar een coach of therapeut gaan de eerste stap is. Maar dat is niet waar. Je hebt heel veel al zélf gedaan – misschien had je het niet eens in de gaten, maar dat je hier op deze site bent wil zeggen dat: je erkent dat het niet goed met je gaat, je begrijpt dat je hier alleen niet uitkomt én je nam het initiatief je te oriënteren. Dat is niet niks. Daar is kracht, zelfkennis en moed voor nodig. Daarom is de volgende stap, het advies van een deskundige, welverdiend.

Ik kan je helpen

Ik stel mij graag even voor, ik ben Eveline de Ridder, therapeut in Deventer. In mijn praktijk begeleid ik mensen bij verschillende klachten zoals angst, depressie, stress, burn-out, rouw en verlies en relatieproblemen. Maar je kan ook denken aan hoogsensitiviteit, eetproblematiek, spanningsklachten, perfectionisme, communicatieproblemen, zingevingsvragen en de draad van het leven weer op te pakken na of bij ziekte.

Een betrokken therapeut

De mensen met wie ik werk hebben allerhande klachten. Ik sta ze bij met vakkennis, ervaring en betrokkenheid. Ik sta dicht bij mijn cliënten. Het werk is persoonlijk, intiem en soms confronterend. Daarom is het belangrijk iemand te vinden die bij je past.

Ik neem tijd voor je verhaal

Je merkt dat ik actief luister en je help op verhaal te komen. Je verhaal is belangrijk voor me; het is het vertrekpunt. Om echt aan de slag te gaan moeten we niet alleen weten waar je vandaan komt, maar ook waar je naartoe wilt. Dat is net zo belangrijk. Daarom vraag ik je concreet wat je wilt bereiken, wat je wilt veranderen en hoe je wilt dat je legen eruit ziet. Meestal kan ik na zo’n eerste gesprek al vrij duidelijk maken wat ik denk dat we kunnen bereiken. Ik geef helder aan wat haalbaar is en waar je je doelen wellicht moet bijstellen.

Aan het werk

Ik ben overigens net zo gemotiveerd als jij. De samenwerking die we opbouwen is sterk, ik voel me verantwoordelijk voor dit traject. Jouw werk verdient mijn aandacht, vakbekwaamheid en volledige inzet. Het succes van onze samenwerking bepaalt het succes van de behandeling. En die verantwoordelijkheid dragen we samen.

Zelf weer verder

We werken eraan dat je snel weer zelf aan de slag kunt. Dat je je krachten hervindt, perspectief vindt en weet wat je kunt met de mensen om je heen.

Ik kan je helpen bij:

Aanpassingsproblematiek

Angst

Burnout

Chronische vermoeidheid

Depressie

Eetstoornis

Faalangst

Hechtingsproblematiek

HSP

Negatief zelfbeeld

Relatieproblemen (indiv.)

Rouw en verliesverwerking

Seksualiteit

Stressmanagement

Verslaving

Werkgerelateerde problematiek

Zingevingsvragen

Mijn behandelvormen:

Familieopstellingen

Mindfulness

Relatietherapie

Aangesloten bij:

Kosten psycholoog

Als je met mij aan de slag gaat, is het fijn om van tevoren te weten hoeveel een afspraak kost. Dit ligt aan hoelang je afspraak is. Voor een korte afspraak van 45-60 minuten betaal je 98 euro en voor een lange afspraak van 75-90 minuten betaal je 145,50 euro. Je betaalt per afspraak. Op de pagina 'kosten psycholoog' staan alle prijzen op een rijtje.

Vergoeding

Er zijn meerdere manieren om je afspraken bij mij vergoed te krijgen: via je werkgever of in sommige gevallen via je aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je via Psyned geen vergoeding.

Klikgarantie

Tijdens de afspraken vertel je vaak persoonlijke en kwetsbare dingen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je een klik voelt en mij hiervoor genoeg vertrouwt. Daarom werken we vanuit Psyned met de klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou niet? Dan gaan we samen op zoek naar een nieuwe psycholoog en betalen wij het eerste intakegesprek.

Wat zeggen mijn cliënten?

 "We waren op een dieptepunt in onze relatie beland toen we voor het eerst bij Eveline kwamen. We leerden om weer tijd voor elkaar te nemen en elkaar echt te spreken."  

- Ronald en Mieke

 "Ik heb veel gehad aan mijn gesprekken met Eveline. Ze liet me inzien dat ik milder naar mezelf kon kijken en leerde me mezelf te accepteren zoals ik ben". 

- Myrthe
Gemiddeld geven cliënten Eveline de Ridder:
Beoordeling: 4.5 uit 5.
Op basis van 2 ervaringen

Wat zeggen mijn cliënten?

 "We waren op een dieptepunt in onze relatie beland toen we voor het eerst bij Eveline kwamen. We leerden om weer tijd voor elkaar te nemen en elkaar echt te spreken."  

- Ronald en Mieke

 "Ik heb veel gehad aan mijn gesprekken met Eveline. Ze liet me inzien dat ik milder naar mezelf kon kijken en leerde me mezelf te accepteren zoals ik ben". 

- Myrthe
Eveline de Ridder
Eveline de Ridder

 • Beoordeling: 4.5 uit 5
  Op basis van 2 ervaringen

 • Mijn locatie

  Keizerstraat 29
  7411 HD, Deventer

  Past Eveline de Ridder bij mij?

  1. Plan je gratis adviesgesprek van +/- 15 min.
  2. We bespreken wat er bij jou speelt en wie jou hier het beste bij kan helpen.
  3. Je kan vaak dezelfde week al terecht
  Plan jouw gratis adviesgesprek
  Eveline de Ridder
  Eveline de Ridder

  Deventer

  Online therapie
  Buiten kantoortijden

  Therapeut en coach Gouda – Over Eveline de Ridder

  Ik was een hele gretige lezer. Dus toen ik kon gaan studeren leek me Nederlands, in Utrecht, een goede keuze. Ik had in gedachten dat ik dan dagen aan een stuk kon lezen. Dat viel tegen. Met te weinig aandacht voor boeken, gooide ik het roer om: HBO Bibliotheek. Dat zou zeker weten over boeken gaan. Bovendien was het in Amsterdam en ik wilde nogal graag naar Amsterdam.

  Een kijkje in belevingswereld

  Terugkijkend begrijp ik heel goed waarom ik zo gegrepen was van lezen. Boeken geven een uniek kijkje in het hoofd van een vreemde. Een schrijver doet zijn best de binnenwereld van een ander zo precies mogelijk te beschrijven. Zodat je voelt wat je van jezelf niet zou voelen. En ziet wat je niet zou zien. Dat sprak me aan.

  Ik wilde graag weten wat je allemaal kunt vinden, voelen, meemaken en hoe verschillende mensen met problemen en vragen in hun leven omgaan. Meer nog dan ‘boeken’ was het me daar om te doen. Ik wist namelijk al dat ik ooit nog psychologie wilde studeren.

  Een mooie loopbaan

  Ik heb in een bibliotheek gewerkt en vervolgens bij een uitgeverij. Ik maakte carrière, gaf leiding aan een team, ontwierp en produceerde congressen. Dat deed ik uiteindelijk met een eigen bedrijf. Het was leuk werk; creatief, afwisselend en bij tijden behoorlijk stressvol. Zo mooi als het was, wist ik toch dat er een einddatum aan zat. Ik wilde graag mensen helpen, en wilde graag meer weten van die binnenwereld.

  Ontwikkelen eigen werkstijl

  Ik had zo mijn eigen ideeën over het werk als coach en therapeut. In mijn eigen ervaring was praten niet altijd de oplossing. In mijn studie maakte ik werk van het ontwikkelen van een eigen stijl. Die heb ik gevonden en vervolgens verfijnd in de praktijk. Het is een persoonlijke, warme en deskundige stijl, waarbij de ervaring centraal staat.

  Er is altijd ontwikkeling mogelijk

  Drie methoden komen vaak terug in mijn werk. Dat zijn Lichaamsgericht werken, Transactionele Analyse en begeleid zelfonderzoek. In heb een principieel positieve houding die voor veel cliënten heel aanstekelijk werkt. Mijn motto is ‘er is altijd ontwikkeling mogelijk’. Ik weet dat dat voor jou nu misschien niet zo voelt, maar de meeste cliënten verassen zichzelf met hun eigen mogelijkheden, veerkracht en vindingrijkheid.

  Het Lichaamsgericht Werken is voor veel cliënten een eye-opener. De meeste mensen gaan door het leven, blind voor hun eigen lichaam. Terwijl… je lichaam liegt niet. Als je buikpijn krijgt van je werk, als je schouders vastzitten als je jezelf –letterlijk– kleiner maakt, dan kun je daar maar beter naar luisteren. Naast dat je lichaam een uitstekende signaalfunctie heeft, kun je ook via je lichaam met je innerlijk aan het werk. Het meest duidelijke zijn ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Ik werk daarnaast met op ervaring gerichte leermethoden; zoals bijvoorbeeld (trauma)opstellingen. In alle gevallen is beleven, leren en uitproberen hierin het motto.

  Met de Transactionele Analyse onderzoeken we op welke manier je jezelf vastzet in bepaalde ‘scripts’ die je gedurende je leven gemaakt hebt. Iedereen ontwikkelt manieren om zich te handhaven, ontwikkelen en staande te houden in soms moeilijke situaties. Ooit handig en waardevol, nu kunnen ze je behoorlijk in de weg zitten. Het is moeilijk om zelf te zien waar je keer op keer in dezelfde valkuil stapt – het lijkt namelijk alsof je niet anders kunt. In de Transactionele analyse vind je wat anders kan en hoe jij dat kunt veranderen.

  Begeleid zelfonderzoek zorgt er voor dat je dieper door kunt dringen in je ervaring. Daardoor leer je jezelf beter te begrijpen in wie je bent en hoe je je tot de wereld verhoudt. Elke ervaring bestaat uit diverse lagen. Het is net een ui die je laag voor laag af kunt pellen. Bij elke volgende laag kun je een diepere waarheid ontdekken.

  Dat geeft kracht

  Alle drie de onderdelen zijn erop gericht dat je je bewust wordt van wie jij in essentie bent, hoe je het jezelf moeilijk maakt en hoe jij dat zélf kunt overwinnen.

  Ervaren en beleven is ook in mijn eigen leven belangrijk. Ik ga het water op; zeilend of roeiend. Of dompel onder in locatietheater: het onbekende, verassende en altijd vernieuwende van die ervaringen geeft me doorgaans evenveel energie als inspiratie.

  Werkwijze

  Therapeut en coach Deventer

  Soms lijkt je leven vast te lopen; alsof je door stroop loopt. Je wilt veranderen, maar het lukt je niet. Je worstelde, je analyseerde en probeerde – waarschijnlijk zie je wel hoe je het wél wilt. Maar je komt er niet. Niet met knokken, niet met schreeuwen, niet alleen en niet met vrienden of familie.

  Je voelt je stuurloos, je dobbert rond. In die worsteling werd je klacht of vraag steeds groter. Zo groot dat het lijkt alsof je leven uit niets anders meer bestaat. Het nam je over.

  Als je vastloopt

  Veel mensen denken dat naar een coach of therapeut gaan de eerste stap is. Maar dat is niet waar. Je hebt heel veel al zélf gedaan – misschien had je het niet eens in de gaten, maar dat je hier op deze site bent wil zeggen dat: je erkent dat het niet goed met je gaat, je begrijpt dat je hier alleen niet uitkomt én je nam het initiatief je te oriënteren. Dat is niet niks. Daar is kracht, zelfkennis en moed voor nodig. Daarom is de volgende stap, het advies van een deskundige, welverdiend.

  Ik kan je helpen

  Ik stel mij graag even voor, ik ben Eveline de Ridder, therapeut in Deventer. In mijn praktijk begeleid ik mensen bij verschillende klachten zoals angst, depressie, stress, burn-out, rouw en verlies en relatieproblemen. Maar je kan ook denken aan hoogsensitiviteit, eetproblematiek, spanningsklachten, perfectionisme, communicatieproblemen, zingevingsvragen en de draad van het leven weer op te pakken na of bij ziekte.

  Een betrokken therapeut

  De mensen met wie ik werk hebben allerhande klachten. Ik sta ze bij met vakkennis, ervaring en betrokkenheid. Ik sta dicht bij mijn cliënten. Het werk is persoonlijk, intiem en soms confronterend. Daarom is het belangrijk iemand te vinden die bij je past.

  Ik neem tijd voor je verhaal

  Je merkt dat ik actief luister en je help op verhaal te komen. Je verhaal is belangrijk voor me; het is het vertrekpunt. Om echt aan de slag te gaan moeten we niet alleen weten waar je vandaan komt, maar ook waar je naartoe wilt. Dat is net zo belangrijk. Daarom vraag ik je concreet wat je wilt bereiken, wat je wilt veranderen en hoe je wilt dat je legen eruit ziet. Meestal kan ik na zo’n eerste gesprek al vrij duidelijk maken wat ik denk dat we kunnen bereiken. Ik geef helder aan wat haalbaar is en waar je je doelen wellicht moet bijstellen.

  Aan het werk

  Ik ben overigens net zo gemotiveerd als jij. De samenwerking die we opbouwen is sterk, ik voel me verantwoordelijk voor dit traject. Jouw werk verdient mijn aandacht, vakbekwaamheid en volledige inzet. Het succes van onze samenwerking bepaalt het succes van de behandeling. En die verantwoordelijkheid dragen we samen.

  Zelf weer verder

  We werken eraan dat je snel weer zelf aan de slag kunt. Dat je je krachten hervindt, perspectief vindt en weet wat je kunt met de mensen om je heen.

  Ik kan je helpen bij:

  Aanpassingsproblematiek

  Angst

  Burnout

  Chronische vermoeidheid

  Depressie

  Eetstoornis

  Faalangst

  Hechtingsproblematiek

  HSP

  Negatief zelfbeeld

  Relatieproblemen (indiv.)

  Rouw en verliesverwerking

  Seksualiteit

  Stressmanagement

  Verslaving

  Werkgerelateerde problematiek

  Zingevingsvragen

  Mijn behandelvormen:

  Familieopstellingen

  Mindfulness

  Relatietherapie

  Aangesloten bij:

  Kosten psycholoog

  Als je met mij aan de slag gaat, is het fijn om van tevoren te weten hoeveel een afspraak kost. Dit ligt aan hoelang je afspraak is. Voor een korte afspraak van 45-60 minuten betaal je 98 euro en voor een lange afspraak van 75-90 minuten betaal je 145,50 euro. Je betaalt per afspraak. Op de pagina 'kosten psycholoog' staan alle prijzen op een rijtje.

  Vergoeding

  Er zijn meerdere manieren om je afspraken bij mij vergoed te krijgen: via je werkgever of in sommige gevallen via je aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je via Psyned geen vergoeding.

  Klikgarantie

  Tijdens de afspraken vertel je vaak persoonlijke en kwetsbare dingen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je een klik voelt en mij hiervoor genoeg vertrouwt. Daarom werken we vanuit Psyned met de klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou niet? Dan gaan we samen op zoek naar een nieuwe psycholoog en betalen wij het eerste intakegesprek.

  Wat zeggen mijn cliënten?

   "We waren op een dieptepunt in onze relatie beland toen we voor het eerst bij Eveline kwamen. We leerden om weer tijd voor elkaar te nemen en elkaar echt te spreken."  

  - Ronald en Mieke

   "Ik heb veel gehad aan mijn gesprekken met Eveline. Ze liet me inzien dat ik milder naar mezelf kon kijken en leerde me mezelf te accepteren zoals ik ben". 

  - Myrthe
  Gemiddeld geven cliënten Eveline de Ridder:
  Beoordeling: 4.5 uit 5.
  Op basis van 2 ervaringen

  Wat zeggen mijn cliënten?

   "We waren op een dieptepunt in onze relatie beland toen we voor het eerst bij Eveline kwamen. We leerden om weer tijd voor elkaar te nemen en elkaar echt te spreken."  

  - Ronald en Mieke

   "Ik heb veel gehad aan mijn gesprekken met Eveline. Ze liet me inzien dat ik milder naar mezelf kon kijken en leerde me mezelf te accepteren zoals ik ben". 

  - Myrthe

  Wie zijn wij?

  Psyned bestaat al sinds 2009 en heeft vanaf het begin maar één doel: de geestelijke gezondheidszorg toegankelijker maken. We weten namelijk dat het beter kan. Wij vinden dat je altijd snel passende hulp moet kunnen krijgen, zonder te hoeven wachten. Samen met psychologisch verwijsteam en 300 behandelaren maken wij ons hier elke dag hard voor en helpen we je mentaal sterker te worden én te blijven.

  Wil je hier meer over weten? Lees hier dan verder over ons.

  Afspraak maken?

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hiernaast het contactformulier in.

  Keizerstraat 29
  7411 HD, Deventer

  Contact met Eveline de Ridder


  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.