EMDR

EMDR

Sommige gebeurtenissen kunnen een grote impact hebben op je leven. Soms lukt het niet om zo’n gebeurtenis op eigen kracht te verwerken. Er kunnen klachten ontstaan. Herinneringen aan de nare ervaring blijven terugkomen, bijvoorbeeld in de vorm van angstwekkende beelden (flashbacks, herbelevingen) en nachtmerries. Blijf je last houden van een nare gebeurtenis? Dan kan EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) de vastgelopen traumaverwerking weer op gang brengen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen met een ‘posttraumatische stress-stoornis’ of andere trauma gerelateerde klachten baat hebben bij deze therapievorm. Tijdens de behandeling denk je terug aan de nare ervaring. Binnen een relatief korte tijd werk je samen met de psycholoog aan het verminderen van je klachten.

Op deze pagina vind je meer informatie over hoe EMDR werkt en wat het resultaat van de behandeling is. Wil je een afspraak maken om je trauma te laten behandelen? Neem dan contact met ons op.

EMDR therapie bij Psyned?

Wanneer je denkt dat je er alleen voor staat of hulp niets uitmaakt bel ons. We kunnen je adviseren over je klacht en direct een afspraak voor je inplannen bij een psycholoog die gespecialiseerd is in het geven van EMDR therapie.

Bel ons: 085-4014720

Of zoek zelf je psycholoog!

Bekijk hier welke psychologen er bij jou in de buurt beschikbaar zijn:


Meer over EMDR

Wat is EMDR?

EMDR is een veel gebruikte methode die de psycholoog inzet om trauma's te behandelen. Deze behandeling brengt vastgelopen traumaverwerking weer op gang. Dit kan in relatief korte tijd, zonder uitgebreide gesprekken.

Eye Movement Desensitization and Reprocessing

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Tijdens het maken van oogbewegingen haal je herinneringen op aan de nare gebeurtenis. Je denkt terug aan de gebeurtenis en de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. Tegelijkertijd richt je je aandacht op de hand van de psycholoog of op klikjes die je via een koptelefoon hoort. Hierdoor worden gedachten, beelden en gevoelens die te maken hebben met de gebeurtenis opgeroepen.

Er ontstaat een nieuw evenwicht, de herinnering vervaagt en het terugdenken aan de herinnering is minder pijnlijk en emotioneel. Dit leidt ertoe dat de emotionele lading en de kracht van de nare herinneringen afneemt. Ook kunnen er spontaan nieuwe, minder onprettige gedachten of inzichten ontstaan. Na een intense eerste sessie wordt met positieve stappen weggewerkt van het traumatische moment.

Na de behandeling

Het kan gebeuren dat je na de behandeling wat emotioneel bent, hoofdpijn hebt of dat er gedachten en beelden die te maken hebben met de gebeurtenis naar boven komen. Dit is heel normaal en duurt meestal niet langer dan enkele dagen.

Populair op het blog

EMDR
De Magie van EMDR