Skip to content
Psyned

Hoi, ik ben Annerieke van Engelen

Psycholoog in Utrecht

De wisselwerking tussen gedachten, emoties en het lichaam van de mens heb ik altijd erg interessant gevonden. Vanuit een topsportverleden binnen een individuele sport (tennis) heb ik ervaren dat druk en spanning veel effect heeft op ons hoofd en lichaam. Om dit beter te begrijpen, heb ik naast mijn eigen ervaring, na mijn studie twee specialisaties gedaan: sportpsychologie en arbeidspsychologie. Allebei deze specialisaties dragen bij in mijn werk als psycholoog. Zo kan ik jou helpen bij het verkrijgen van verschillende inzichten en help ik je daarbij om een (volgende) praktische stap te zetten in jouw persoonlijke groei.

Naast mijn werk sport ik nog altijd erg graag, al zijn het tegenwoordig wel meer verschillende sporten geworden. Verder ben ik vaak buiten te vinden, wandelend met mijn hond. Wanneer ik dan wel op de bank zit, lees ik graag een boek, kijk ik een serie of probeer ik mijn Frans te onderhouden.

Ik spreek deze talen:

Nederlands
Engels Flagge

Cliënten beschrijven me als:

Praktisch

Empathisch

Intuïtief

Betrouwbaar

Vindingrijk

Humoristisch

Profielfot

Elke stap in zelfinzicht en persoonlijke groei brengt je dichter bij het leiden van een leven op jouw eigen voorwaarden.

Altijd een psycholoog - Psyned

Samen aan de slag

Tijdens ons eerste gesprek wil ik jou, je vraag en de situatie beter leren begrijpen. Ook zal ik je meer vertellen over mijn werkwijze. Aan het eind van dit gesprek bespreken we of er een klik is en of ik degene ben die jou verder kan helpen.

In mijn behandelingen zet ik verschillende therapieën en methoden in, onder andere vanuit ACT, CGT en EMDR. Mijn werkwijze is praktisch, motiverend en persoonlijk. Ondanks dat we serieuze zaken bespreken is er in mijn spreekkamer ook ruimte voor humor. De behandeling starten we met een plan dat richting geeft aan onze gesprekken. Wanneer we aan de slag gaan en graafwerk en oefeningen doen, kan het zijn dat er kleine aanpassingen aan ons plan nodig zijn. Hier komen we gaandeweg samen achter. Elke stap, hoe groot of klein ook, helpt jou een stukje verder in jouw persoonlijke groei.

Ik kan je hiermee helpen:

Aanpassingsproblematiek

ADHD

Angst

Burn-out

Chronische vermoeidheid

Depressie

Faalangst

Mijn behandelvormen:

ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

Betrekken van naasten

Coaching

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

COMET

EMDR

Online therapie

Oplossingsgerichte therapie

Positieve psychologie

Psycho-educatie

Aangesloten bij:

Psyned

NIP

Contactgegevens

Hondsrug 705
3524 BZ Utrecht

Past Annerieke bij mij?

We vinden het belangrijk dat je snel de juiste hulp krijgt. Daarom besteden wij er veel aandacht aan om jou te koppelen aan een psycholoog die bij je past.

 1. 1

  Plan jouw gratis adviesgesprek

  Een behandeling begint met een persoonlijk gesprek van ± 15 minuten met ons psychologisch verwijsteam. Dezelfde dag nog, als je wilt.

 2. 2

  Krijg persoonlijk advies

  In het adviesgesprek luisteren we naar jouw verhaal en hulpvraag. We bespreken jouw voorkeuren, er is ruimte voor (praktische) vragen en we adviseren welke psycholoog jou goed en snel kan helpen.

 3. 3

  Start behandeling

  Wil je direct aan de slag? Wij beheren de agenda's van onze psychologen en kunnen meteen je eerste afspraak inplannen. Meestal kan je al binnen een week terecht. Dat lucht op!

Veelgestelde vragen

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Wil je meer grip op je leven? Wil je je lichter, sterker en veerkrachtiger voelen? Een psycholoog kan je helpen om wat je in de weg zit aan te pakken en weer lekker in je vel te zitten. Leer beter omgaan met tegenslagen, reken af met psychische klachten en laat kleine hindernissen op je pad geen grote problemen worden.

Als jij voelt dat je ergens tegenaan loopt en er zelf niet uitkomt, is dat reden genoeg om hulp te zoeken. Je hoeft niet te wachten totdat het zo erg is dat je instort. Juist niet. Wij zeggen altijd: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Bij goed voor jezelf zorgen hoort – naast bijvoorbeeld sporten en een bezoek aan de tandarts – ook aandacht hebben voor je mentale gezondheid. Lees verder

Waarom een psycholoog via Psyned?

Via ons krijg je direct de juiste hulp van een psycholoog die bij je past. Je hoeft niet te wachten of eerst langs de huisarts voor een verwijsbrief. Soms is de stap om hulp te vragen al groot genoeg, dus wij vinden het belangrijk dat we het voor jou zo makkelijk mogelijk maken.

Zodra je de eerste stap zet, willen we dat jij je op je gemak voelt. We spreken je graag altijd even persoonlijk om je goed te kunnen koppelen aan een van onze 300+ erkende psychologen, omdat die match belangrijk is voor het succes van je behandeling.

Meestal kan je al binnen een week terecht bij een psycholoog. Online of bij jou in de buurt. Want wij weten: hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Heel snel, dat is waarin wij ons onderscheiden. Hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent. Daarom kan je vaak nog voor dezelfde (werk)dag een gratis adviesgesprek inplannen en meestal kan je al binnen een week starten bij de psycholoog.

De ene psycholoog is eerder beschikbaar dan de ander. Aan de hand van jouw verhaal kunnen we je tijdens het adviesgesprek koppelen aan een psycholoog die jou goed en snel kan helpen. Zonder wachtlijst en verwijsbrief.

Wat kost een psycholoog?

De kosten van een afspraak bij een psycholoog kunnen verschillen per therapievorm en duur van de afspraak. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tarieven en we leggen uit hoe je jouw behandeling eventueel vergoed kan krijgen. Lees verder

Wat is Psyned's Klikgarantie?

Ondanks dat we je met zorg en aandacht matchen, kan het zijn dat je geen klik voelt met je psycholoog. We weten dat vertrouwen de basis is voor een goede behandeling en daarom bieden wij Klikgarantie. Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe werkt vergoeding via je werkgever?

Steeds meer werkgevers investeren in mentaal fitte medewerkers en betalen voor psychische hulp. Want als jij niet lekker in je vel zit – of dit nou door je werk komt of niet – heeft dat invloed op jouw werk. Mentaal fitte medewerkers hebben vaak meer plezier in hun werk, verzuimen minder en zijn een stuk productiever. Je werkgever heeft er dus net zoveel voordeel bij dat jij je goed voelt als jijzelf. Werkgevers omarmen dan ook vaker hun verantwoordelijkheid om goed voor hun medewerkers te zorgen. Grote kans dat jouw werkgever al met ons samenwerkt of wil samenwerken. Lees verder

Hoe vind ik een passende psycholoog?

In het gratis adviesgesprek bespreken we jouw klachten en hulpvraag. Ons psychologisch verwijsteam luistert, beantwoordt (praktische) vragen, geeft advies en kan je direct koppelen aan een van onze erkende psychologen. Past jouw vraag niet bij Psyned, dan denken we graag met je mee over alternatieven. We letten altijd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren, omdat we weten dat een goede match met de psycholoog belangrijk is voor het succes van de behandeling. Je kan het adviesgesprek voorbereiden door alvast over de volgende vragen na te denken:

Wat speelt er bij jou? Wat zijn je klachten? Hoe voel jij je? En hoe wil jij je weer voelen? Lees verder

Hoe ziet een behandeling eruit?

Onze psychologen kiezen bewust voor de beste persoonlijke zorg. Zij bieden maatwerk behandelingen vanuit hun passie voor het vak: om jou écht te helpen. Iedere behandelaar bepaalt dus zelf hoe het behandelplan en de begeleiding eruitziet, passend bij jouw hulpvraag. Samen bespreken jullie dit persoonlijke behandelplan met jouw doelen voor de behandeling en hoe jullie die willen bereiken. Aan de hand hiervan kan je een inschatting maken hoeveel sessies je nodig hebt. Lees verder

Waar wacht je op?

Krijg direct de juiste hulp. Bel 085-4014720 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of plan hier je adviesgesprek: