Over mij

Psycholoog Amersfoort –  Over Eva Bastin

Een heel leven

Ik verliet op mijn 23e mijn geboorteland Polen als alleenstaande moeder met een goede opleiding. Daarbij gretig om meer te leren, te weten en een grote interesse in mensen en culturen ging ik het bedrijfsleven in.

Een betrokken werkstijl

Ik heb overal op de wereld voor uiteenlopende bedrijven en in verschillende managementfuncties gewerkt. Terugkijkend was ik vanaf mijn eerste werkdag al coach, zocht ik naar de verbinding tussen mensen. Ik was er op uit mijn collega’s te motiveren en verder te helpen in wat voor hen belangrijk was. Later in mijn loopbaan werd die kant van het werk dominanter. Ik wilde er meer over weten en ik wilde meer kunnen bieden.

Opleiding, ervaring en werkstijl

Vandaar dat ik de boeken in dook, de theorie en wetenschap. Ik heb opleidingen in Nederland en Europa gevolgd en verbreedde die kennis met een docentopleiding. Ik werkte en ik deed wat met wat ik had geleerd. Ik heb veel ervaring als psycholoog maar ook veel levenservaring. Naast mijn eigen praktijk werk ik ook bij de GGZ.
Tevens spreek ik verschillende talen waaronder vloeiend Pools.

Sterk in theorie, intuïtie en betrokkenheid

Volgens mij is die combinatie nog steeds het zwaartepunt van mijn werk. Ik draag zorg voor een heel stevig kennisfundament maar werk met gevoel en ook op intuïtie. De behandeling heeft daardoor een natuurlijke diepgang zonder dat het te zwaar wordt.

Werkwijze

Psycholoog Amersfoort

Je wilt veranderen. Dat je weer helemaal kunt leven, kunt genieten van jouw leven. Je weet dat je het anders wilt, maar niet precies wat en al helemaal niet hoe. Dat is nog zoiets: dat je dit niet alleen kunt, maakt je onzeker. Je vindt het steeds moeilijker om te geloven dat dit ooit nog verandert.

Ik kan je helpen

Ik stel mij graag even voor, ik ben Eva Bastin, psycholoog in Amersfoort. In mijn psychologenpraktijk Psycholoog Amersfoort help ik volwassenen en adolescenten. Op deze website maak je kennis met mij en mijn werkstijl. Het helpt je om goed geïnformeerd de volgende stap te zetten. Als je meer wilt weten, of als je op verhaal wilt komen. Bel voor een afspraak.

Je weet wat werkt

In het werk zijn we gelijkwaardig: ik heb de ervaring met en theoretische kennis van de klacht, ervaring als psycholoog en veel levenservaring, en jij bent de expert van jezelf. Jij weet wat goed voor jezelf is, je weet wat je wilt, wat je kunt en hoe je het beste dit proces van verandering kunt doorlopen. Je hebt alleen nog niet helemaal helder voor je, dat ook jij dit weet.

Werken vanuit mogelijkheden

Hoewel de klacht aanleiding is voor de behandeling, staat hij niet centraal. We richten ons namelijk op het omgekeerde van de klacht: de oplossing. We kijken naar jouw mogelijkheden en vinden samen de weg vooruit. Die weg is er altijd een van verandering.

Vanuit jou

Ik werk vanuit de unieke mogelijkheden van iedere persoon. Geen twee behandelingen zijn hetzelfde, want niet alleen wat je wilt, kunt en voelt verschilt, maar ook jouw stijl van leren is uniek. De een vindt het fijn om veel te analyseren, de ander gaat liever praktisch aan de slag en weer iemand anders vindt het fijn om dingen uit te proberen.

Kennis over klachten

Je klacht is belangrijk. Er zijn veel methoden en technieken om het zo goed mogelijk te begrijpen en te doorgronden. Het is niet zo dat er voor elke hulpvraag één beste manier is bedacht om te behandelen.

Ik ben goed bekend met de meest gebruikte en goed geteste methoden. Met jouw klacht heb ik dus een heel palet aan mogelijkheden waarvan we er meestal meerdere gebruiken.

Daar gaan we naar toe

In plaats van te blijven wroeten in je problemen en vragen, draaien we het om: waar wil je naartoe? Wat wil je bereiken? Hoe ziet jouw ideaalplaatje eruit? En op welk moment zou je merken dat je klacht verdwenen was?

Met babystapjes

Mooi om over te dromen natuurlijk,  dat ideaalplaatje. Het lijkt zo anders van je leven nu, jij lijkt zo anders. Je kunt je niet voorstellen dat je dat zou kunnen. Dat komt omdat je vanuit het hier en nu helemaal naar daar kijkt. Alsof je het in één grote stap zou kunnen overbruggen. Het verschil is te groot. Daarom word je er ook zo moedeloos van.

Maar breek het eens op: doe van dat ideaal eens een stapje terug. Is dat zo’n moeilijke stap? En doe nog eens een stapje terug. Is dat een grote verandering? Zo maken we van die ene onhaalbaar stap vele kleine haalbare stapjes. En wordt het ideaal bereikbaar.

Bouwen op succes

Net zoals we niet blijven wroeten in je klacht, gaan we niet te uitgebreid analyseren waar, waarom en hoe het allemaal fout gaat. Hoewel het goed is om te weten wat je eigen valkuilen zijn en waar je de mist in gaat, is het effectiever om de behandeling te bouwen op succes.

Kijk eens waar je het wél kunt, waar je wél het goede deed, waar het wél fijn voelde. Laten we dat eens analyseren; er van leren en kijken hoe je met dat succes verder kunt.

Een mix van methoden, gemaakt voor jou

Omdat bij mij een behandeling wordt samengesteld die precies bij jou past, is het voor mij belangrijk dat ik goed bekend ben met een breed spectrum aan behandelmethoden. Vandaar dat ik altijd bezig blijf met mijn vakkennis. Er zijn een aantal behandeltechnieken die vaker voorkomen en die ik je graag kort toelicht:

 • oplossingsgerichte therapie
  in een notendop komt het er op neer dat je je richt op de oplossing en dat je ‘doet wat werkt’
 • kortdurende psychodynamische therapie
  hierin staat je gevoel, de beleving én uiting van je gevoel centraal
 • cognitieve gedragstherapie
  misschien wel de meest gebruikte vorm van behandelen waarin je leert je eigen therapeut te zijn door goed naar jezelf te kijken en proefjes te doen met je eigen gedrag en gevoel. Je leert hierdoor uiteindelijk anders te denken en hebt de vrijheid jezelf te kunnen veranderen
 • mindfulness
  je leert los te komen van dwangmatige gedachten en kunt beter omgaan met gevoelens. Je kunt vrede hebben met sommige moeilijke gevoelens en geeft je aandacht aan het hier en nu.

Een verandering die je zelf maakt

Ik sta in het proces dicht bij je. Ik ondersteun je, geef alternatieven, help je perspectief te vinden en houd je een spiegel voor. Maar jij gaat het doen. Je neemt zelf verantwoordelijkheid voor het werk. Vanuit een innerlijk besef van vrijheid, mogelijkheden en kracht, hervind je jezelf en help je jezelf.

Als je langskomt bij Psycholoog Amersfoort

Je zult merken dat de praktijk prettig is; je voelt je waarschijnlijk meteen vertrouwd en kan jouw verhaal vertellen. Ik vraag door, kijk met je mee en wil graag ook meer over jou weten zonder de klacht. Je merkt dat je de ruimte krijgt om te vertellen, na te denken en aan te geven wat jij wilt. ‘Waar wil je aan werken?’ is een vaste vraag in ons eerste gesprek.

Ik vertel je over mijn manier van werken, wat ik je kan bieden en ook wat ik van jou verwacht in het proces.

Ik kan je helpen bij:

Angst

Burnout

Depressie

Negatief zelfbeeld

Rouw en verliesverwerking

Trauma

Zingevingsvragen

Mijn behandelvormen:

ACT

Cognitieve gedragstherapie

Oplossingsgerichte therapie

Stressmanagement


Relatietherapie


Bekijk mijn relatherapie profiel

Aangesloten bij:

Kosten psycholoog

Als je met mij aan de slag gaat, is het fijn om van tevoren te weten hoeveel een afspraak kost. Dit ligt aan hoelang je afspraak is. Voor een korte afspraak van 45-60 minuten betaal je 98 euro en voor een lange afspraak van 75-90 minuten betaal je 145,50 euro. Je betaalt per afspraak. Op de pagina 'kosten psycholoog' staan alle prijzen op een rijtje.

Vergoeding

Er zijn meerdere manieren om je afspraken bij mij vergoed te krijgen: via je werkgever of in sommige gevallen via je aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je via Psyned geen vergoeding.

Klikgarantie

Tijdens de afspraken vertel je vaak persoonlijke en kwetsbare dingen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je een klik voelt en mij hiervoor genoeg vertrouwt. Daarom werken we vanuit Psyned met de klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou niet? Dan gaan we samen op zoek naar een nieuwe psycholoog en betalen wij het eerste intakegesprek.

Wat zeggen mijn cliënten?

"Eva is voor mij de beste psychiater/psycholoog."

- Anoniem

"Eva heeft erg goed geholpen in een stuk zelfkennis en geholpen met open feedback."

- Anoniem

"Goed advies gekregen hoe ik mijn reactie kan aanpassen aan de situatie en mijn omgeving."

- Anoniem

"Mijn man en ik stonden op het punt om uit elkaar te gaan. Door de fijne gesprekken met Eva hebben wij weer inzicht gekregen in ons huwelijk. Ook hebben wij beide een persoonlijke groei doorgemaakt. Wij zijn super tevreden!"

- Anoniem

"Eva heeft mij geholpen met het verstevigen van mijn fundament, mijn herkomst. Ik sta zelfverzekerd met beide benen op de grond. Ze is concreet en flexibel gedurende de gesprekken. Voelt goed aan wat ik nodig heb."

- Anoniem

"Positieve ervaring, ze is erg kundig. Stelt je op je gemak. Prettig persoon en weet wat er nodig is om je te helpen."

- Anoniem

Een fijne behandelaar die me nieuwe inzichten en handvatten voor de toekomst heeft gegeven.

- Anoniem
Gemiddeld geven cliënten Eva Bastin:
Beoordeling: 5 uit 5.
Op basis van 13 ervaringen

Wat zeggen mijn cliënten?

"Eva is voor mij de beste psychiater/psycholoog."

- Anoniem

"Eva heeft erg goed geholpen in een stuk zelfkennis en geholpen met open feedback."

- Anoniem

"Goed advies gekregen hoe ik mijn reactie kan aanpassen aan de situatie en mijn omgeving."

- Anoniem

"Mijn man en ik stonden op het punt om uit elkaar te gaan. Door de fijne gesprekken met Eva hebben wij weer inzicht gekregen in ons huwelijk. Ook hebben wij beide een persoonlijke groei doorgemaakt. Wij zijn super tevreden!"

- Anoniem

"Eva heeft mij geholpen met het verstevigen van mijn fundament, mijn herkomst. Ik sta zelfverzekerd met beide benen op de grond. Ze is concreet en flexibel gedurende de gesprekken. Voelt goed aan wat ik nodig heb."

- Anoniem

"Positieve ervaring, ze is erg kundig. Stelt je op je gemak. Prettig persoon en weet wat er nodig is om je te helpen."

- Anoniem

Een fijne behandelaar die me nieuwe inzichten en handvatten voor de toekomst heeft gegeven.

- Anoniem

"Ik heb in een veilige omgeving mijzelf neer kunnen zetten zoals ik ben. Ik heb het als een cadeau ervaren dat ik mijzelf mocht zijn en dat ik OK ben. Eva heeft mij inzicht gegeven in waar ik sta als dochter, moeder, vrouw en partner. Zij heeft mij geleerd om mijzelf te zijn. Door de oefeningen kwam ik steeds tot nieuwe inzichten.
Ik heb geleerd om beter naar mijn gevoel te luisteren. Voorafgaand aan de therapie bij Eva, heb ik altijd alleen naar mijn verstand geluisterd, niet te veel aandacht aan mijn gevoelens besteed en wat ik werkelijk wilde en of het goed voor mij was. Nu laat ik mijn hart weer spreken zonder mijn hoofd te verliezen.
Ik heb nu kracht en durf meer van mijzelf te laten zien. Ik kan nu in contact met anderen treden wat ik voor de therapie niet kon. Dit geeft mij plezier in mijn leven zowel op het werk als in de privésfeer. Dat is voor mij een waardevolle ervaring geweest waardoor in nog steeds persoonlijk verder groei".

- Paula

"Al na kleine aantal sessies was ik in staat om een aantal dingen uit mijn verleden op te ruimen, waar ik in mijn leven last van had. Door de duidelijke opdrachten heb ik inzicht gekregen in hoe ik in het leven sta, wat mijn drijfveren en valkuilen zijn, waarom ik dingen doe zoals ik ze doe en hoe het ook anders kan.
Zo leerde ik eigen verantwoordelijkheid te nemen voor zaken in mijn leven. Ik vond het prettig dat het geen diepgravende analyse was maar juist het maken van concrete plannen om weer op gang te komen. Vanaf het eerste gesprek werd er praktisch mee gedacht.
Ik voelde oprechtheid en warmte bij Eva. Zij werkt met humor en dat is ontspannend. Ondanks mijn problemen kon ik lachen tijdens de therapie en daardoor dingen te laten relativeren. Het belangrijkste wat ik geleerd heb is dat ik niet te lang in de slachtoffer rol hoef te blijven en dat is gelukt".

- Peter

"Eva creëerde een veilige omgeving, waarbij ze het vermogen had moeilijke aspecten van onze relatie naar de oppervlakte te halen, waardoor wij ons gevoel en wensen konden uiten. Wij kregen het gevoel dat zij dicht bij onze problematiek stond en dat gaf ons vertrouwen in het succes van de therapie.
Wij konden haar kracht, begrip en levenservaring voelen. Het was prettig om op een heldere manier samen met haar aan onze problemen te werken. Eva was zeer to the point, zonder oordeel, met veel empathie, optimistisch en met een duidelijke structuur. Ze was praktisch op een manier die bij ons aansloot. Gelukkig is dankzij Eva onze scheiding niet tot stand gekomen".

- Monique en Joost

"Wat mij in de therapie bij Eva aanspraak en wat bij mij werkte was haar praktische aanpak en niet te lang stil staan en concentreren op het verleden. Zij nam mijn gebeurtenissen uit het verleden serieus aan alsmede de invloed daarvan op mijn dagelijks leven, maar het accent lag op mijn gewenste toekomst. Dat werkte heel motiverend en gaf me het gevoel dat ik zelf de richting van mijn leven kon bepalen.
Daar waar nodig gaf Eva passend advies en kwam ze met creatieve oplossingen waar ik zelf niet over had nagedacht (omdat ik te ziek was ). Dat gaf me het gevoel dat ik problemen er niet alleen aanpakte maar dat ik samen met haar deed, het gevoel dat ik er niet alleen voor stond en dat ik daadwerkelijk samen met haar aan mijn problemen kon werken. Zij liet steeds de keuze aan mij en wees mij op eigen verantwoordelijkheid voor het oplossen aan mijn probleem.
Dat heeft mij geleerd om meer vertrouwen in eigen kunnen te hebben. Daardoor ben ik in staat nu en in de toekomst zelf oplossingen voor mijn problemen te vinden".

- Jeroen

"Wij voelden ons beiden meteen op ons gemak. Met haar onpartijdigheid, warmte, enthousiasme en met voelbare levenservaring hielp Eva ons te ervaren en te begrijpen wat onze valkuilen waren die onze relatie bijna heeft laten stranden. Zij heeft ons geleerd onze verantwoordelijkheid en eigen inbreng in conflicten te zien, beter te communiceren en dus naar elkaar te luisteren en te benoemen wat wij voelen en willen.
Wij hebben geleerd hoe wij de conflicten op tijd kunnen oplossen zonder dat te laten escaleren. Wij hebben nu meer begrip voor elkaar en oordelen niet zo streng meer. Het feit dat wij direct met praktische oefeningen begonnen en direct in praktijk aan de slag konden heeft ons al snel positieve resultaten opgeleverd.
Eva heeft ons ook praktische tips voor de toekomst gegeven, zodat wij nu zonder haar samen verder kunnen en eventuele problemen in de toekomst zelf kunnen aanpakken".

- Ineke en Anton

"Eva is gemotiveerd en betroken om je te helpen, dat voel je meteen. Door haar warmte en empathie voelde ik me meteen veilig om met mijn problemen te komen. Zij heeft humor waarmee zij goed kan reflecteren, is praktisch en gericht op het hier en nu. Zij laat je zien dat je niet alleen naar de negatieve kanten moet kijken maar juist naar de positieve kanten. Dat geeft mij kracht, hoop en motiveerde mij voor de therapie. Het blijft niet alleen bij woorden maar er wordt samen naar een oplossing gezocht. Door de oefeningen kon ik mijn inzichten en oplossingen meteen in de praktijk van mijn dagelijks leven brengen.
Eva is scherp en gedreven maar zij laat de keuze en verantwoordelijkheid aan jou over. Dat werkte goed bij mij om aan de slag te kunnen gaan en de oorzaak van mijn problemen aan te pakken. Ik heb toen (tijdens de therapie) maar ook nu nog steeds heel veel profijt van de therapie".

- Diana
Eva Bastin
Eva Bastin

 • Beoordeling: 5 uit 5
  Op basis van 13 ervaringen

 • Mijn locatie

  Aziering 48
  3823WR Amersfoort

  Past Eva Bastin bij mij?

  1. Plan je gratis adviesgesprek van +/- 15 min.
  2. We bespreken wat er bij jou speelt en wie jou hier het beste bij kan helpen.
  3. Je kan vaak dezelfde week al terecht
  Plan jouw gratis adviesgesprek
  Eva Bastin
  Eva Bastin

  Amersfoort

  Geen wachtlijst
  Snel op afspraak

  Psycholoog Amersfoort –  Over Eva Bastin

  Een heel leven

  Ik verliet op mijn 23e mijn geboorteland Polen als alleenstaande moeder met een goede opleiding. Daarbij gretig om meer te leren, te weten en een grote interesse in mensen en culturen ging ik het bedrijfsleven in.

  Een betrokken werkstijl

  Ik heb overal op de wereld voor uiteenlopende bedrijven en in verschillende managementfuncties gewerkt. Terugkijkend was ik vanaf mijn eerste werkdag al coach, zocht ik naar de verbinding tussen mensen. Ik was er op uit mijn collega’s te motiveren en verder te helpen in wat voor hen belangrijk was. Later in mijn loopbaan werd die kant van het werk dominanter. Ik wilde er meer over weten en ik wilde meer kunnen bieden.

  Opleiding, ervaring en werkstijl

  Vandaar dat ik de boeken in dook, de theorie en wetenschap. Ik heb opleidingen in Nederland en Europa gevolgd en verbreedde die kennis met een docentopleiding. Ik werkte en ik deed wat met wat ik had geleerd. Ik heb veel ervaring als psycholoog maar ook veel levenservaring. Naast mijn eigen praktijk werk ik ook bij de GGZ.
  Tevens spreek ik verschillende talen waaronder vloeiend Pools.

  Sterk in theorie, intuïtie en betrokkenheid

  Volgens mij is die combinatie nog steeds het zwaartepunt van mijn werk. Ik draag zorg voor een heel stevig kennisfundament maar werk met gevoel en ook op intuïtie. De behandeling heeft daardoor een natuurlijke diepgang zonder dat het te zwaar wordt.

  Werkwijze

  Psycholoog Amersfoort

  Je wilt veranderen. Dat je weer helemaal kunt leven, kunt genieten van jouw leven. Je weet dat je het anders wilt, maar niet precies wat en al helemaal niet hoe. Dat is nog zoiets: dat je dit niet alleen kunt, maakt je onzeker. Je vindt het steeds moeilijker om te geloven dat dit ooit nog verandert.

  Ik kan je helpen

  Ik stel mij graag even voor, ik ben Eva Bastin, psycholoog in Amersfoort. In mijn psychologenpraktijk Psycholoog Amersfoort help ik volwassenen en adolescenten. Op deze website maak je kennis met mij en mijn werkstijl. Het helpt je om goed geïnformeerd de volgende stap te zetten. Als je meer wilt weten, of als je op verhaal wilt komen. Bel voor een afspraak.

  Je weet wat werkt

  In het werk zijn we gelijkwaardig: ik heb de ervaring met en theoretische kennis van de klacht, ervaring als psycholoog en veel levenservaring, en jij bent de expert van jezelf. Jij weet wat goed voor jezelf is, je weet wat je wilt, wat je kunt en hoe je het beste dit proces van verandering kunt doorlopen. Je hebt alleen nog niet helemaal helder voor je, dat ook jij dit weet.

  Werken vanuit mogelijkheden

  Hoewel de klacht aanleiding is voor de behandeling, staat hij niet centraal. We richten ons namelijk op het omgekeerde van de klacht: de oplossing. We kijken naar jouw mogelijkheden en vinden samen de weg vooruit. Die weg is er altijd een van verandering.

  Vanuit jou

  Ik werk vanuit de unieke mogelijkheden van iedere persoon. Geen twee behandelingen zijn hetzelfde, want niet alleen wat je wilt, kunt en voelt verschilt, maar ook jouw stijl van leren is uniek. De een vindt het fijn om veel te analyseren, de ander gaat liever praktisch aan de slag en weer iemand anders vindt het fijn om dingen uit te proberen.

  Kennis over klachten

  Je klacht is belangrijk. Er zijn veel methoden en technieken om het zo goed mogelijk te begrijpen en te doorgronden. Het is niet zo dat er voor elke hulpvraag één beste manier is bedacht om te behandelen.

  Ik ben goed bekend met de meest gebruikte en goed geteste methoden. Met jouw klacht heb ik dus een heel palet aan mogelijkheden waarvan we er meestal meerdere gebruiken.

  Daar gaan we naar toe

  In plaats van te blijven wroeten in je problemen en vragen, draaien we het om: waar wil je naartoe? Wat wil je bereiken? Hoe ziet jouw ideaalplaatje eruit? En op welk moment zou je merken dat je klacht verdwenen was?

  Met babystapjes

  Mooi om over te dromen natuurlijk,  dat ideaalplaatje. Het lijkt zo anders van je leven nu, jij lijkt zo anders. Je kunt je niet voorstellen dat je dat zou kunnen. Dat komt omdat je vanuit het hier en nu helemaal naar daar kijkt. Alsof je het in één grote stap zou kunnen overbruggen. Het verschil is te groot. Daarom word je er ook zo moedeloos van.

  Maar breek het eens op: doe van dat ideaal eens een stapje terug. Is dat zo’n moeilijke stap? En doe nog eens een stapje terug. Is dat een grote verandering? Zo maken we van die ene onhaalbaar stap vele kleine haalbare stapjes. En wordt het ideaal bereikbaar.

  Bouwen op succes

  Net zoals we niet blijven wroeten in je klacht, gaan we niet te uitgebreid analyseren waar, waarom en hoe het allemaal fout gaat. Hoewel het goed is om te weten wat je eigen valkuilen zijn en waar je de mist in gaat, is het effectiever om de behandeling te bouwen op succes.

  Kijk eens waar je het wél kunt, waar je wél het goede deed, waar het wél fijn voelde. Laten we dat eens analyseren; er van leren en kijken hoe je met dat succes verder kunt.

  Een mix van methoden, gemaakt voor jou

  Omdat bij mij een behandeling wordt samengesteld die precies bij jou past, is het voor mij belangrijk dat ik goed bekend ben met een breed spectrum aan behandelmethoden. Vandaar dat ik altijd bezig blijf met mijn vakkennis. Er zijn een aantal behandeltechnieken die vaker voorkomen en die ik je graag kort toelicht:

  • oplossingsgerichte therapie
   in een notendop komt het er op neer dat je je richt op de oplossing en dat je ‘doet wat werkt’
  • kortdurende psychodynamische therapie
   hierin staat je gevoel, de beleving én uiting van je gevoel centraal
  • cognitieve gedragstherapie
   misschien wel de meest gebruikte vorm van behandelen waarin je leert je eigen therapeut te zijn door goed naar jezelf te kijken en proefjes te doen met je eigen gedrag en gevoel. Je leert hierdoor uiteindelijk anders te denken en hebt de vrijheid jezelf te kunnen veranderen
  • mindfulness
   je leert los te komen van dwangmatige gedachten en kunt beter omgaan met gevoelens. Je kunt vrede hebben met sommige moeilijke gevoelens en geeft je aandacht aan het hier en nu.

  Een verandering die je zelf maakt

  Ik sta in het proces dicht bij je. Ik ondersteun je, geef alternatieven, help je perspectief te vinden en houd je een spiegel voor. Maar jij gaat het doen. Je neemt zelf verantwoordelijkheid voor het werk. Vanuit een innerlijk besef van vrijheid, mogelijkheden en kracht, hervind je jezelf en help je jezelf.

  Als je langskomt bij Psycholoog Amersfoort

  Je zult merken dat de praktijk prettig is; je voelt je waarschijnlijk meteen vertrouwd en kan jouw verhaal vertellen. Ik vraag door, kijk met je mee en wil graag ook meer over jou weten zonder de klacht. Je merkt dat je de ruimte krijgt om te vertellen, na te denken en aan te geven wat jij wilt. ‘Waar wil je aan werken?’ is een vaste vraag in ons eerste gesprek.

  Ik vertel je over mijn manier van werken, wat ik je kan bieden en ook wat ik van jou verwacht in het proces.

  Ik kan je helpen bij:

  Angst

  Burnout

  Depressie

  Negatief zelfbeeld

  Rouw en verliesverwerking

  Trauma

  Zingevingsvragen

  Mijn behandelvormen:

  ACT

  Cognitieve gedragstherapie

  Oplossingsgerichte therapie

  Stressmanagement


  Relatietherapie


  Bekijk mijn relatherapie profiel

  Aangesloten bij:

  Kosten psycholoog

  Als je met mij aan de slag gaat, is het fijn om van tevoren te weten hoeveel een afspraak kost. Dit ligt aan hoelang je afspraak is. Voor een korte afspraak van 45-60 minuten betaal je 98 euro en voor een lange afspraak van 75-90 minuten betaal je 145,50 euro. Je betaalt per afspraak. Op de pagina 'kosten psycholoog' staan alle prijzen op een rijtje.

  Vergoeding

  Er zijn meerdere manieren om je afspraken bij mij vergoed te krijgen: via je werkgever of in sommige gevallen via je aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je via Psyned geen vergoeding.

  Klikgarantie

  Tijdens de afspraken vertel je vaak persoonlijke en kwetsbare dingen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je een klik voelt en mij hiervoor genoeg vertrouwt. Daarom werken we vanuit Psyned met de klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou niet? Dan gaan we samen op zoek naar een nieuwe psycholoog en betalen wij het eerste intakegesprek.

  Wat zeggen mijn cliënten?

  "Eva is voor mij de beste psychiater/psycholoog."

  - Anoniem

  "Eva heeft erg goed geholpen in een stuk zelfkennis en geholpen met open feedback."

  - Anoniem

  "Goed advies gekregen hoe ik mijn reactie kan aanpassen aan de situatie en mijn omgeving."

  - Anoniem

  "Mijn man en ik stonden op het punt om uit elkaar te gaan. Door de fijne gesprekken met Eva hebben wij weer inzicht gekregen in ons huwelijk. Ook hebben wij beide een persoonlijke groei doorgemaakt. Wij zijn super tevreden!"

  - Anoniem

  "Eva heeft mij geholpen met het verstevigen van mijn fundament, mijn herkomst. Ik sta zelfverzekerd met beide benen op de grond. Ze is concreet en flexibel gedurende de gesprekken. Voelt goed aan wat ik nodig heb."

  - Anoniem

  "Positieve ervaring, ze is erg kundig. Stelt je op je gemak. Prettig persoon en weet wat er nodig is om je te helpen."

  - Anoniem

  Een fijne behandelaar die me nieuwe inzichten en handvatten voor de toekomst heeft gegeven.

  - Anoniem
  Gemiddeld geven cliënten Eva Bastin:
  Beoordeling: 5 uit 5.
  Op basis van 13 ervaringen

  Wat zeggen mijn cliënten?

  "Eva is voor mij de beste psychiater/psycholoog."

  - Anoniem

  "Eva heeft erg goed geholpen in een stuk zelfkennis en geholpen met open feedback."

  - Anoniem

  "Goed advies gekregen hoe ik mijn reactie kan aanpassen aan de situatie en mijn omgeving."

  - Anoniem

  "Mijn man en ik stonden op het punt om uit elkaar te gaan. Door de fijne gesprekken met Eva hebben wij weer inzicht gekregen in ons huwelijk. Ook hebben wij beide een persoonlijke groei doorgemaakt. Wij zijn super tevreden!"

  - Anoniem

  "Eva heeft mij geholpen met het verstevigen van mijn fundament, mijn herkomst. Ik sta zelfverzekerd met beide benen op de grond. Ze is concreet en flexibel gedurende de gesprekken. Voelt goed aan wat ik nodig heb."

  - Anoniem

  "Positieve ervaring, ze is erg kundig. Stelt je op je gemak. Prettig persoon en weet wat er nodig is om je te helpen."

  - Anoniem

  Een fijne behandelaar die me nieuwe inzichten en handvatten voor de toekomst heeft gegeven.

  - Anoniem

  "Ik heb in een veilige omgeving mijzelf neer kunnen zetten zoals ik ben. Ik heb het als een cadeau ervaren dat ik mijzelf mocht zijn en dat ik OK ben. Eva heeft mij inzicht gegeven in waar ik sta als dochter, moeder, vrouw en partner. Zij heeft mij geleerd om mijzelf te zijn. Door de oefeningen kwam ik steeds tot nieuwe inzichten.
  Ik heb geleerd om beter naar mijn gevoel te luisteren. Voorafgaand aan de therapie bij Eva, heb ik altijd alleen naar mijn verstand geluisterd, niet te veel aandacht aan mijn gevoelens besteed en wat ik werkelijk wilde en of het goed voor mij was. Nu laat ik mijn hart weer spreken zonder mijn hoofd te verliezen.
  Ik heb nu kracht en durf meer van mijzelf te laten zien. Ik kan nu in contact met anderen treden wat ik voor de therapie niet kon. Dit geeft mij plezier in mijn leven zowel op het werk als in de privésfeer. Dat is voor mij een waardevolle ervaring geweest waardoor in nog steeds persoonlijk verder groei".

  - Paula

  "Al na kleine aantal sessies was ik in staat om een aantal dingen uit mijn verleden op te ruimen, waar ik in mijn leven last van had. Door de duidelijke opdrachten heb ik inzicht gekregen in hoe ik in het leven sta, wat mijn drijfveren en valkuilen zijn, waarom ik dingen doe zoals ik ze doe en hoe het ook anders kan.
  Zo leerde ik eigen verantwoordelijkheid te nemen voor zaken in mijn leven. Ik vond het prettig dat het geen diepgravende analyse was maar juist het maken van concrete plannen om weer op gang te komen. Vanaf het eerste gesprek werd er praktisch mee gedacht.
  Ik voelde oprechtheid en warmte bij Eva. Zij werkt met humor en dat is ontspannend. Ondanks mijn problemen kon ik lachen tijdens de therapie en daardoor dingen te laten relativeren. Het belangrijkste wat ik geleerd heb is dat ik niet te lang in de slachtoffer rol hoef te blijven en dat is gelukt".

  - Peter

  "Eva creëerde een veilige omgeving, waarbij ze het vermogen had moeilijke aspecten van onze relatie naar de oppervlakte te halen, waardoor wij ons gevoel en wensen konden uiten. Wij kregen het gevoel dat zij dicht bij onze problematiek stond en dat gaf ons vertrouwen in het succes van de therapie.
  Wij konden haar kracht, begrip en levenservaring voelen. Het was prettig om op een heldere manier samen met haar aan onze problemen te werken. Eva was zeer to the point, zonder oordeel, met veel empathie, optimistisch en met een duidelijke structuur. Ze was praktisch op een manier die bij ons aansloot. Gelukkig is dankzij Eva onze scheiding niet tot stand gekomen".

  - Monique en Joost

  "Wat mij in de therapie bij Eva aanspraak en wat bij mij werkte was haar praktische aanpak en niet te lang stil staan en concentreren op het verleden. Zij nam mijn gebeurtenissen uit het verleden serieus aan alsmede de invloed daarvan op mijn dagelijks leven, maar het accent lag op mijn gewenste toekomst. Dat werkte heel motiverend en gaf me het gevoel dat ik zelf de richting van mijn leven kon bepalen.
  Daar waar nodig gaf Eva passend advies en kwam ze met creatieve oplossingen waar ik zelf niet over had nagedacht (omdat ik te ziek was ). Dat gaf me het gevoel dat ik problemen er niet alleen aanpakte maar dat ik samen met haar deed, het gevoel dat ik er niet alleen voor stond en dat ik daadwerkelijk samen met haar aan mijn problemen kon werken. Zij liet steeds de keuze aan mij en wees mij op eigen verantwoordelijkheid voor het oplossen aan mijn probleem.
  Dat heeft mij geleerd om meer vertrouwen in eigen kunnen te hebben. Daardoor ben ik in staat nu en in de toekomst zelf oplossingen voor mijn problemen te vinden".

  - Jeroen

  "Wij voelden ons beiden meteen op ons gemak. Met haar onpartijdigheid, warmte, enthousiasme en met voelbare levenservaring hielp Eva ons te ervaren en te begrijpen wat onze valkuilen waren die onze relatie bijna heeft laten stranden. Zij heeft ons geleerd onze verantwoordelijkheid en eigen inbreng in conflicten te zien, beter te communiceren en dus naar elkaar te luisteren en te benoemen wat wij voelen en willen.
  Wij hebben geleerd hoe wij de conflicten op tijd kunnen oplossen zonder dat te laten escaleren. Wij hebben nu meer begrip voor elkaar en oordelen niet zo streng meer. Het feit dat wij direct met praktische oefeningen begonnen en direct in praktijk aan de slag konden heeft ons al snel positieve resultaten opgeleverd.
  Eva heeft ons ook praktische tips voor de toekomst gegeven, zodat wij nu zonder haar samen verder kunnen en eventuele problemen in de toekomst zelf kunnen aanpakken".

  - Ineke en Anton

  "Eva is gemotiveerd en betroken om je te helpen, dat voel je meteen. Door haar warmte en empathie voelde ik me meteen veilig om met mijn problemen te komen. Zij heeft humor waarmee zij goed kan reflecteren, is praktisch en gericht op het hier en nu. Zij laat je zien dat je niet alleen naar de negatieve kanten moet kijken maar juist naar de positieve kanten. Dat geeft mij kracht, hoop en motiveerde mij voor de therapie. Het blijft niet alleen bij woorden maar er wordt samen naar een oplossing gezocht. Door de oefeningen kon ik mijn inzichten en oplossingen meteen in de praktijk van mijn dagelijks leven brengen.
  Eva is scherp en gedreven maar zij laat de keuze en verantwoordelijkheid aan jou over. Dat werkte goed bij mij om aan de slag te kunnen gaan en de oorzaak van mijn problemen aan te pakken. Ik heb toen (tijdens de therapie) maar ook nu nog steeds heel veel profijt van de therapie".

  - Diana

  Wie zijn wij?

  Psyned bestaat al sinds 2009 en heeft vanaf het begin maar één doel: de geestelijke gezondheidszorg toegankelijker maken. We weten namelijk dat het beter kan. Wij vinden dat je altijd snel passende hulp moet kunnen krijgen, zonder te hoeven wachten. Samen met psychologisch verwijsteam en 300 behandelaren maken wij ons hier elke dag hard voor en helpen we je mentaal sterker te worden én te blijven.

  Wil je hier meer over weten? Lees hier dan verder over ons.

  Afspraak maken?

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hiernaast het contactformulier in.

  Aziering 48
  3823WR Amersfoort

  Contact met Eva Bastin


  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.