Skip to content
Psyned

Hoi, ik ben Yassin Lhaiba

Systeemtherapeut in Almere

Mijn studie heb ik altijd gecombineerd met werken. Hierdoor heb ik al veel ervaring met verschillende doelgroepen. Na het afronden van mijn HBO heb ik een HBO-master in Engeland gevolgd. Toch wilde ik graag weer dichterbij huis wonen, dus verhuisde ik terug naar Nederland. Ik heb gewerkt als casemanager in de GGZ en combineerde dit met de opleiding Psychiatrisch verpleegkunde. Hierna heb ik gewerkt in de specialistische GGZ en heb ik een opleiding gevolgd tot transcultureel systeemtherapeut. Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk, werk daarnaast in het onderwijs en jeugdzorg en ben ik aan het promoveren. Door mijn jarenlange ervaring als bestuursvoorzitter bij de Prismagroep ben ik bekend met allerlei LHBTQI+-vraagstukken, ook in combinatie met een bi-culturele achtergrond.

Ik vind het belangrijk om de mens achter de hulpvraag te zien, goed tussen de regels door te luisteren en de tijd te nemen voor het proces. Als het helpend is voor de cliënt, maak ik gebruik van mijn eigen ervaringen. Vanuit een mensgerichte benadering werken we samen naar het gewenste resultaat toe.

Ik spreek deze talen:

Nederlands

Cliënten beschrijven me als:

Analytisch

Betrokken

Cliëntgericht

Creatief

Ruimdenkend

Zachtaardig

Profielfoto

"How you love yourself is how you teach others to love you" - Rupi Kaur

Altijd een psycholoog - Psyned

Samen aan de slag

Ik vind het belangrijk om in kaart te brengen wat je hulpvraag is en je kan bieden wat je nodig hebt. Daarom is het eerste gesprek altijd een uitgebreide intake. Hierbij maak ik gebruik van een levenslijn en genogram. Ik werk contextueel en transcultureel: ik kijk vanuit jouw context en systeem naar het probleem. Omdat ik ook transcultureel werk, betekent dit dat ik ook kijk naar factoren als cultuur, religie, gender(identiteit), sociale klassen.

Tijdens de behandeling maak ik gebruik van verschillende behandelvormen (zoals ACT en elementen uit de positieve psychologie) en kleine huiswerkopdrachten. Hoe de behandeling precies vorm krijgt, is afhankelijk van jou: ik kijk naar jou en wat je nodig hebt. Als ik denk dat het helpend is, kan ik voorstellen om een naaste te betrekken. Ook vind ik het belangrijk dat er een wederzijdse klik is; we onderzoeken tenslotte samen de betekenis van je klachten. Samen gaan we opzoek naar wat voor jou werkt bij het vinden van een nieuwe balans.

Wat zeggen mijn cliënten?

In totaal geven mijn cliënten me 4.6 uit 5 sterren op basis van 5 ervaringen

Yassin gaf mij een warm en vertrouwd gevoel. Ik heb in mijn leven al verschillende psychologen gehad, maar nog nooit eerder zo'n goede klik gehad als bij Yassin. Dat resulteerde ook in het uiteindelijke resultaat na onze sessies. Ik he...

Meer lezen

Anoniem

Yassin heeft mij doen begrijpen hoe autisme in relatie kan doorwerpen, en op welke manier het verleden doorwerkt naar de vorming van jou als persoon. Yassin heeft me intensief begeleidt waardoor ik veel meer rust en geluk in mijn leven...

Meer lezen

Anoniem

In de sessies met Yassin heb ik mogen ervaren dat hij niet alleen naar je luistert, maar ook luister naar wat je achter je woorden zegt. Hij heeft me tijdens de sessies heel veilig en vertrouwd laten voelen. Hij is geduldig en ontzette...

Meer lezen

Anoniem

Yassin zijn manier is anders dan we bij eerdere therapeuten hebben ervaren. Hij nam echt de tijd voor ons beide en kijkt op een niet-oordelende manier naar de problemen. Hij heeft bruggen weten te slaan waardoor mijn vrouw en ik weer i...

Meer lezen

Anoniem

Tijdens de gesprekken met Yassin voel ik mij in mijn kracht gezet. Hij benoemt goede eigenschappen en kwaliteiten die mij anders ontgaan. Hierdoor kan ik groeien naar de persoon die ik wil zijn. Ook heeft hij tijd en aandacht voor mij....

Meer lezen

Anoniem

Ik kan je hiermee helpen:

Aanpassingsproblematiek

ADHD

Angst

Autisme

Burn-out

Chronische vermoeidheid

Chronische ziekte

Mijn behandelvormen:

ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

Betrekken van naasten

Medische psychologie

Mindfulness

Oplossingsgerichte therapie

Positieve psychologie

Systeemtherapie

Aangesloten bij:

Psyned

LVPW

Contactgegevens

Rooseveltweg 14
1314 SJ Almere

Past Yassin bij mij?

We vinden het belangrijk dat je snel de juiste hulp krijgt. Daarom besteden wij er veel aandacht aan om jou te koppelen aan een psycholoog die bij je past.

 1. 1

  Plan jouw gratis adviesgesprek

  Een behandeling begint met een persoonlijk gesprek van ± 15 minuten met ons psychologisch verwijsteam. Dezelfde dag nog, als je wilt.

 2. 2

  Krijg persoonlijk advies

  In het adviesgesprek luisteren we naar jouw verhaal en hulpvraag. We bespreken jouw voorkeuren, er is ruimte voor (praktische) vragen en we adviseren welke psycholoog jou goed en snel kan helpen.

 3. 3

  Start behandeling

  Wil je direct aan de slag? Wij beheren de agenda's van onze psychologen en kunnen meteen je eerste afspraak inplannen. Meestal kan je al binnen een week terecht. Dat lucht op!

Veelgestelde vragen

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Wil je meer grip op je leven? Wil je je lichter, sterker en veerkrachtiger voelen? Een psycholoog kan je helpen om wat je in de weg zit aan te pakken en weer lekker in je vel te zitten. Leer beter omgaan met tegenslagen, reken af met psychische klachten en laat kleine hindernissen op je pad geen grote problemen worden.

Als jij voelt dat je ergens tegenaan loopt en er zelf niet uitkomt, is dat reden genoeg om hulp te zoeken. Je hoeft niet te wachten totdat het zo erg is dat je instort. Juist niet. Wij zeggen altijd: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Bij goed voor jezelf zorgen hoort – naast bijvoorbeeld sporten en een bezoek aan de tandarts – ook aandacht hebben voor je mentale gezondheid. Lees verder

Waarom een psycholoog via Psyned?

Via ons krijg je direct de juiste hulp van een psycholoog die bij je past. Je hoeft niet te wachten of eerst langs de huisarts voor een verwijsbrief. Soms is de stap om hulp te vragen al groot genoeg, dus wij vinden het belangrijk dat we het voor jou zo makkelijk mogelijk maken.

Zodra je de eerste stap zet, willen we dat jij je op je gemak voelt. We spreken je graag altijd even persoonlijk om je goed te kunnen koppelen aan een van onze 300+ erkende psychologen, omdat die match belangrijk is voor het succes van je behandeling.

Meestal kan je al binnen een week terecht bij een psycholoog. Online of bij jou in de buurt. Want wij weten: hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Heel snel, dat is waarin wij ons onderscheiden. Hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent. Daarom kan je vaak nog voor dezelfde (werk)dag een gratis adviesgesprek inplannen en meestal kan je al binnen een week starten bij de psycholoog.

De ene psycholoog is eerder beschikbaar dan de ander. Aan de hand van jouw verhaal kunnen we je tijdens het adviesgesprek koppelen aan een psycholoog die jou goed en snel kan helpen. Zonder wachtlijst en verwijsbrief.

Wat kost een psycholoog?

De kosten van een afspraak bij een psycholoog kunnen verschillen per therapievorm en duur van de afspraak. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tarieven en we leggen uit hoe je jouw behandeling eventueel vergoed kan krijgen. Lees verder

Wat is Psyned's Klikgarantie?

Ondanks dat we je met zorg en aandacht matchen, kan het zijn dat je geen klik voelt met je psycholoog. We weten dat vertrouwen de basis is voor een goede behandeling en daarom bieden wij Klikgarantie. Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe werkt vergoeding via je werkgever?

Steeds meer werkgevers investeren in mentaal fitte medewerkers en betalen voor psychische hulp. Want als jij niet lekker in je vel zit – of dit nou door je werk komt of niet – heeft dat invloed op jouw werk. Mentaal fitte medewerkers hebben vaak meer plezier in hun werk, verzuimen minder en zijn een stuk productiever. Je werkgever heeft er dus net zoveel voordeel bij dat jij je goed voelt als jijzelf. Werkgevers omarmen dan ook vaker hun verantwoordelijkheid om goed voor hun medewerkers te zorgen. Grote kans dat jouw werkgever al met ons samenwerkt of wil samenwerken. Lees verder

Hoe vind ik een passende psycholoog?

In het gratis adviesgesprek bespreken we jouw klachten en hulpvraag. Ons psychologisch verwijsteam luistert, beantwoordt (praktische) vragen, geeft advies en kan je direct koppelen aan een van onze erkende psychologen. Past jouw vraag niet bij Psyned, dan denken we graag met je mee over alternatieven. We letten altijd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren, omdat we weten dat een goede match met de psycholoog belangrijk is voor het succes van de behandeling. Je kan het adviesgesprek voorbereiden door alvast over de volgende vragen na te denken:

Wat speelt er bij jou? Wat zijn je klachten? Hoe voel jij je? En hoe wil jij je weer voelen? Lees verder

Hoe ziet een behandeling eruit?

Onze psychologen kiezen bewust voor de beste persoonlijke zorg. Zij bieden maatwerk behandelingen vanuit hun passie voor het vak: om jou écht te helpen. Iedere behandelaar bepaalt dus zelf hoe het behandelplan en de begeleiding eruitziet, passend bij jouw hulpvraag. Samen bespreken jullie dit persoonlijke behandelplan met jouw doelen voor de behandeling en hoe jullie die willen bereiken. Aan de hand hiervan kan je een inschatting maken hoeveel sessies je nodig hebt. Lees verder

Waar wacht je op?

Krijg direct de juiste hulp. Bel 085-4014720 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of plan hier je adviesgesprek: