Jente van der Heide
Jente van der Heide
Jente van der Heide

Relatietherapie Amsterdam

Relatietherapie is voor iedereen die die moeite wel weer wil doen. Misschien omdat er een crisis is. Of dat jullie in een hele zware periode zitten. Het kan ook zijn omdat het allemaal wat vanzelfsprekend werd en jullie stilstand willen voorkomen.

Relatietherapie Amsterdam

Jullie relatie wordt, net als elke relatie, uiteindelijk een beetje vanzelfsprekend. Het nieuwe is er vanaf, je hebt het idee elkaar door en door te kennen en het leven en de drukte van alledag leiden dusdanig af, dat jullie elkaar stukje bij beetje uit het oog verliezen. Weet je wat het ook is? Je hoeft geen moeite meer voor elkaar te doen, gelukkig maar want je hebt daar noch energie voor, noch zin in.

Relatietherapie Amsterdam – eerst opnieuw leren praten

Voordat we die emotionele verkenning doen, moeten jullie eerst weer in gesprek komen. Dat is een praktisch werkje waar jullie veel baat bij zullen hebben. Jullie reageren nu namelijk steeds maar weer op dezelfde negatieve manier op elkaar. Daardoor knabbelen jullie elke keer een beetje van ‘jullie’ af – het basale gevoel van verbondenheid en veiligheid. Inmiddels is die negatieve spiraal geëscaleerd. Het lijkt wel alsof jullie elke keer weer in dezelfde situatie belanden. En ook al willen jullie dat het anders gaat, het lukt jullie niet er uit te breken. Jullie zijn moe. Moe om nog te strijden. Moe om het anders te doen.

Zien wat er is

Voor de meeste stellen is het best even slikken. Wat jullie niet in de gaten hebben is dat jullie ‘chemie’ er van alle kanten vanaf straalt. Zelfs in de meest alledaagse gesprekjes waarin jullie ‘je inhouden’ is precies te zien hoe jullie zijn. Ik geef dat vaak al in het eerste gesprek aan en laat zo zien wat jij en je partner met elkaar aan het doen zijn en hoe dat voor elkaar voelt.

Samen naar een oplossing zoeken 

Bel of mail gerust voor een afspraak naar Relatietherapie Amsterdam. Ik leer jullie graag kennen!

Jente van der Heide

Ruysdaelstraat 49a
1071XA Amsterdam

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Contactgegevens van Jente van der Heide

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat breiken van ma t/m do tussen 08.30 en 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Amsterdam

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Amsterdam.

Jente van der Heide
Ruysdaelstraat 49a
1071XA Amsterdam