Relatietherapie Amsterdam

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de complexiteit van menselijke relaties. De studie psychologie was voor mij dan ook een logische keuze. Elke relatie is uniek en gevormd door individuele ontwikkelingen en verhalen. Ik vind het bijzonder om te zien hoe stellen elkaar beter leren begrijpen en samen kunnen groeien door middel van relatietherapie.

In mijn praktijk neem ik de tijd om een grondig inzicht te krijgen in jullie relatieproblemen. Ik hecht veel waarde aan een persoonlijke aanpak, waarbij ik ook oog heb voor jullie individuele ontwikkelingen, leefomgeving, kwaliteiten en kracht als stel.

Samen aan de slag

Tijdens onze eerste sessie wil ik graag een goed beeld krijgen van jullie relatieproblemen en uitdagingen. Ik neem ruimschoots de tijd om jullie verhaal te horen en jullie als individuen en als koppel te leren kennen. Met deze informatie kunnen we aan de slag gaan met jullie specifieke problematiek op een manier die aansluit bij jullie behoeften.

Gedurende de therapie zullen we samen onderzoeken welke dieperliggende emoties en gedachten jullie relatieproblemen veroorzaken of in stand houden. Het herkennen en bewust worden van deze factoren is een belangrijke stap in de juiste richting. Mijn benadering is gericht op inzicht en bewustwording. Ik stel de juiste vragen en reflecteer jullie gedrag, waardoor jullie elkaar en jezelf beter leren kennen en in staat zijn om destructieve patronen te doorbreken. Ik begrijp dat het niet altijd gemakkelijk is om moeilijke emoties of problemen onder ogen te zien. Als relatietherapeut bied ik jullie de nodige ondersteuning tijdens dit proces.

Voorbeelden van relatieproblemen waarbij ik kan helpen, zijn onder andere:

 • Communicatieproblemen: Samen werken aan het verbeteren van jullie communicatie, zodat jullie beter begrijpen wat de ander bedoelt en wat jullie eigen behoeften en verlangens zijn.
 • Conflicthantering: Het ontwikkelen van effectieve strategieën om conflicten op een constructieve manier op te lossen en tot compromissen te komen.
 • Intimiteitsproblemen: Het herstellen van de emotionele en fysieke verbinding binnen jullie relatie, waarbij we werken aan het versterken van de intimiteit en het opbouwen van een gezond seksueel leven.
 • Vertrouwenskwesties: Het omgaan met vertrouwensbreuken, zoals vreemdgaan of geheimen, en het herstellen van vertrouwen binnen de relatie.
 • Gezinsproblemen: Het vinden van een evenwicht tussen de behoeften van het gezin en individuele behoeften, en het oplossen van conflicten met betrekking tot opvoeding, financiën, en andere gezinsgerelateerde zaken.

Samen zullen we werken aan het oplossen van jullie relatieproblemen, zodat jullie een gezonde en bevredigende relatie kunnen opbouwen. Ik sta klaar om jullie te ondersteunen op jullie pad naar groei en geluk.

Mijn behandelvormen:

Relatietherapie


Meer over mij als psycholoog


Bekijk mijn psychologen profiel

Aangesloten bij:


Karin Nijssen is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

Kosten relatietherapie

De kosten voor relatietherapie zijn afhankelijk van de duur van de afspraak. Voor een korte sessie van 45 minuten betaal je 135 euro en voor een lange afspraak van 75 minuten betaal je 202,50 euro. Je betaalt per afspraak.

Vergoeding

Voor relatietherapie krijg je geen vergoeding vanuit de zorgverzekering en meestal wordt dit ook niet door je werkgever vergoed.

Klikgarantie

Wij weten dat een goede klik ontzettend belangrijk is voor een succesvolle behandeling. Daarom werken we bij Psyned met klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou niet? Dan gaan we samen op zoek naar een beter passende therapeut en betalen wij het eerste gesprek.

Afspraak annuleren

Wil je een afspraak annuleren? Dat is kosteloos als je dit minstens 24 uur van tevoren laat weten. Zeg je te laat af, dan moeten we de kosten in rekening brengen.

Wat zeggen mijn cliënten?

Karin has helped me tremendously on overcoming childhood issues which resulted in problems in my current relationships.

- Anoniem

Karin luistert goed, geeft ruimte om jezelf tot inzichten te laten komen.

- Anoniem

In overleg hebben we een traject opgestart. Karin luisterde goed en stelde gericht vragen die mij hielpen om tot de kern van problemen te komen. Ik voelde veel rust en de mogelijkheid om open te spreken.

- Anoniem

De cirkel is rond. De hulpvraag waar ik in eerste instantie voor kwam is beantwoord. Ik heb de sessies met Karin als heel prettig ervaren. Ik heb altijd gevoeld dat ik mij in een vertrouwde omgeving bevond. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik alles durfde te vertellen. Ik voel weer en daar ben ik dankbaar voor.

- Anoniem

Karin is een warme vrouw. Ik voelde mij erg op mijn gemakt bij haar en ze creëert een veilige omgeving. Ze luistert geduldig en stelt vragen die mij veel inzicht in mijzelf hebben gegeven. Ik heb de sessies als enorm fijn ervaren.

- Anoniem

Karin zet je in je kracht, zodat je vertrouwt op je eigen ontwikkeling. Ze luistert goed, onthoudt veel en doet scherpe observaties. Ik zou iedereen Karin aanraden!

- Anoniem

Karin is the rare thing in the therapy industry, cares about the client and goes beyond the basic duty to help the client. She finds the best solutions for therapy and improvement of overall health.

- Anoniem

De hulpvraag waar ik in eerste instantie voor kwam is beantwoord. Ik heb de sessies met Karin als heel prettig ervaren. Ik heb altijd gevoeld dat ik mij in een vertrouwde omgeving bevond. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik alles durfde te vertellen.

- Anoniem

In overleg hebben we een traject opgestart, Karin luisterde goed en stelde gericht vragen die mij hielpen om tot de kern van problemen te komen. Ik voelde veel rusten en de mogelijkheid om open te spreken.

- Anoniem

"Karin is een ontzettend fijne gesprekspartner. Iemand die je op je gemak laat voelen maar tegelijkertijd scherpe vragen stelt waardoor je echt aan het denken wordt gezet."

- Anoniem

"Karin heeft ons als koppel geholpen elkaar beter te begrijpen en zorgde voor meer inzicht in het hoe en waarom van onze ruzies."

- Anoniem

"Karin is to the point, no-nonsense en heeft mij goede hulp gegeven bij stressklachten en gevoelens van machteloosheid door moeilijke situatie thuis en op het werk."

- Anoniem

"Ik ben bij de behandelaar gekomen voor borderline persoonlijkheidsstoornis gerelateerde klachten. Ik ben daar al vaker voor in behandeling geweest maar had tot dusver nooit een behandeling afgemaakt omdat deze me niet goed bevielen. Het moment dat ik bij Karin begon met behandelingen, worstelde ik vooral veel met het gevoel dat ik geen regie had in mijn eigen leven en was ik niet gelukkig. Mijn gesprekken met Karin hielpen daarbij meteen. Wat ik heel fijn vond tijdens mijn traject bij Karin is dat we alles op zijn tijd deden, dus pas een nieuw onderwerp aansneden als ik het oude onderwerp onder controle had. Het is voor het eerst geweest dat ik echt eens de tijd heb genomen om volledig met mezelf aan de slag te gaan en de onderste steen naar boven te halen. Karin neemt heel rustig de tijd en neemt elk probleem, hoe klein dan ook, uiterst serieus. Ik had bij haar nooit het gevoel dat ik overdreef of me aanstelde, waar ik dat bij andere psychologen wel heb ervaren. Ik zag er voor het eerst niet tegenop om naar de psycholoog te gaan, maar keek er vaak juist naar uit."

- Anoniem

"Een behandeltraject van Karin bestaat uit fijne gesprekken met een goede sfeer. Dit zorgde ervoor dat ik me altijd op m'n gemak voelde tijdens een sessie. Er werd veel met mijn persoonlijke situatie rekening gehouden, waar ik veel handige tips en handvaten aan heb overgehouden om met lastige situaties om te gaan. Ik zou Karin dan ook zeker aanraden aan anderen."

- Anoniem

"Hi Karin, de behandeling heeft mij heel veel goed gedaan. Zoals in ons laatste gesprek naar voren kwam is er nog wel wat te doen voor mijzelf en jij hebt mij daartoe de handvatten aangereikt tijdens de behandeling. Nogmaals heel erg bedankt."

- Anoniem

Ik ben ontzettend blij met Karin. Door ons gesprek voel ik me veel lichter en kan ik beter met mijn gedachten omgaan en ze relativeren. Super fijn dat ik haar heb leren kennen en als ik nog eens een gesprek nodig heb zal ik haar zeker weten contacten!

- Anoniem

"Karin heeft mij ontzettend goed geholpen bij het verwerken van het plotselinge verlies van mijn vader. Na een paar sessie merkte ik al verschil, ik ben erg blij dat ik bij haar terecht ben gekomen."

- Anoniem

Karin is een onwijs lieve vrouw, oprecht geïnteresseerd en een fijn luisterend oor. Daarbij heeft ze mij ook echt kunnen helpen beter mijn angsten te relativeren in het dagelijks leven en veel meer liefde voor mijzelf te hebben. Karin heeft een fijne en veilige therapieruimte waar je je direct op je gemak voelt. Onwijs bedankt Karin!

- Anoniem

In mijn gesprekken met Karin heb ik geleerd om minder kritisch te kijken naar mezelf. Ik heb geleerd mij meer kwetsbaar en open op te stellen, dit lukt mij nu beter in het dagelijks leven, waardoor het contact met de mensen om mij heen verdiept is. Ik voel me niet langer somber en voel vertrouwen in de toekomst.

- Marieke, 46 (Depressie en hechtingsproblematiek)
Karin Nijssen

 • Beoordeling: 4.8 uit 5
  Op basis van 19 ervaringen

 • Mijn locatie

  Haarlemmerdijk 186B
  1013 JK Amsterdam

  Past Karin Nijssen bij mij?

  1. Plan je gratis adviesgesprek van +/- 15 min.
  2. We bespreken wat er bij jou speelt en wie jou hier het beste bij kan helpen.
  3. Je kan vaak dezelfde week al terecht
  Plan jouw gratis adviesgesprek
  Karin Nijssen
  Karin Nijssen

  Amsterdam

  Online therapie
  Geen wachtlijst

  Relatietherapie Amsterdam

  Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de complexiteit van menselijke relaties. De studie psychologie was voor mij dan ook een logische keuze. Elke relatie is uniek en gevormd door individuele ontwikkelingen en verhalen. Ik vind het bijzonder om te zien hoe stellen elkaar beter leren begrijpen en samen kunnen groeien door middel van relatietherapie.

  In mijn praktijk neem ik de tijd om een grondig inzicht te krijgen in jullie relatieproblemen. Ik hecht veel waarde aan een persoonlijke aanpak, waarbij ik ook oog heb voor jullie individuele ontwikkelingen, leefomgeving, kwaliteiten en kracht als stel.

  Cliënten beschrijven mij als:

  Persoonlijk

  Liefdevol

  Open

  Rustig

  Professioneel

  Samen aan de slag

  Tijdens onze eerste sessie wil ik graag een goed beeld krijgen van jullie relatieproblemen en uitdagingen. Ik neem ruimschoots de tijd om jullie verhaal te horen en jullie als individuen en als koppel te leren kennen. Met deze informatie kunnen we aan de slag gaan met jullie specifieke problematiek op een manier die aansluit bij jullie behoeften.

  Gedurende de therapie zullen we samen onderzoeken welke dieperliggende emoties en gedachten jullie relatieproblemen veroorzaken of in stand houden. Het herkennen en bewust worden van deze factoren is een belangrijke stap in de juiste richting. Mijn benadering is gericht op inzicht en bewustwording. Ik stel de juiste vragen en reflecteer jullie gedrag, waardoor jullie elkaar en jezelf beter leren kennen en in staat zijn om destructieve patronen te doorbreken. Ik begrijp dat het niet altijd gemakkelijk is om moeilijke emoties of problemen onder ogen te zien. Als relatietherapeut bied ik jullie de nodige ondersteuning tijdens dit proces.

  Voorbeelden van relatieproblemen waarbij ik kan helpen, zijn onder andere:

  • Communicatieproblemen: Samen werken aan het verbeteren van jullie communicatie, zodat jullie beter begrijpen wat de ander bedoelt en wat jullie eigen behoeften en verlangens zijn.
  • Conflicthantering: Het ontwikkelen van effectieve strategieën om conflicten op een constructieve manier op te lossen en tot compromissen te komen.
  • Intimiteitsproblemen: Het herstellen van de emotionele en fysieke verbinding binnen jullie relatie, waarbij we werken aan het versterken van de intimiteit en het opbouwen van een gezond seksueel leven.
  • Vertrouwenskwesties: Het omgaan met vertrouwensbreuken, zoals vreemdgaan of geheimen, en het herstellen van vertrouwen binnen de relatie.
  • Gezinsproblemen: Het vinden van een evenwicht tussen de behoeften van het gezin en individuele behoeften, en het oplossen van conflicten met betrekking tot opvoeding, financiën, en andere gezinsgerelateerde zaken.

  Samen zullen we werken aan het oplossen van jullie relatieproblemen, zodat jullie een gezonde en bevredigende relatie kunnen opbouwen. Ik sta klaar om jullie te ondersteunen op jullie pad naar groei en geluk.

  Mijn behandelvormen:

  Relatietherapie


  Meer over mij als psycholoog


  Bekijk mijn psychologen profiel

  Aangesloten bij:


  Karin Nijssen is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

  Kosten relatietherapie

  De kosten voor relatietherapie zijn afhankelijk van de duur van de afspraak. Voor een korte sessie van 45 minuten betaal je 135 euro en voor een lange afspraak van 75 minuten betaal je 202,50 euro. Je betaalt per afspraak.

  Vergoeding

  Voor relatietherapie krijg je geen vergoeding vanuit de zorgverzekering en meestal wordt dit ook niet door je werkgever vergoed.

  Klikgarantie

  Wij weten dat een goede klik ontzettend belangrijk is voor een succesvolle behandeling. Daarom werken we bij Psyned met klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou niet? Dan gaan we samen op zoek naar een beter passende therapeut en betalen wij het eerste gesprek.

  Afspraak annuleren

  Wil je een afspraak annuleren? Dat is kosteloos als je dit minstens 24 uur van tevoren laat weten. Zeg je te laat af, dan moeten we de kosten in rekening brengen.

  Wie zijn wij?

  Psyned bestaat al sinds 2009 en heeft vanaf het begin maar één doel: de geestelijke gezondheidszorg toegankelijker maken. We weten namelijk dat het beter kan. Wij vinden dat je altijd snel passende hulp moet kunnen krijgen, zonder te hoeven wachten. Samen met psychologisch verwijsteam en 300 behandelaren maken wij ons hier elke dag hard voor en helpen we je mentaal sterker te worden én te blijven.

  Wil je hier meer over weten? Lees hier dan verder over ons.

  Afspraak maken?

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hiernaast het contactformulier in.

  Haarlemmerdijk 186B
  1013 JK Amsterdam

  Contact met Karin Nijssen


  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.