Skip to content
Psyned

Hoi, ik ben Karin Nijssen

Relatietherapeut in Amsterdam

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de complexiteit van menselijke relaties. De studie psychologie was voor mij dan ook een logische keuze. Elke relatie is uniek en gevormd door individuele ontwikkelingen en verhalen. Ik vind het bijzonder om te zien hoe stellen elkaar beter leren begrijpen en samen kunnen groeien door middel van relatietherapie.

In mijn praktijk neem ik de tijd om een grondig inzicht te krijgen in jullie relatieproblemen. Ik hecht veel waarde aan een persoonlijke aanpak, waarbij ik ook oog heb voor jullie individuele ontwikkelingen, leefomgeving, kwaliteiten en kracht als stel.

Ik spreek deze talen:

Engels Flagge
Nederlands Flagge

Cliënten beschrijven me als:

Persoonlijk

Liefdevol

Open

Rustig

Professioneel

Psycholoog Amsterdam

Doordat je jezelf beter leert kennen, ben je beter in staat patronen te doorbreken.

Relatietherapie bij Psyned

Tijdens onze eerste sessie wil ik graag een goed beeld krijgen van jullie relatieproblemen en uitdagingen. Ik neem ruimschoots de tijd om jullie verhaal te horen en jullie als individuen en als koppel te leren kennen. Met deze informatie kunnen we aan de slag gaan met jullie specifieke problematiek op een manier die aansluit bij jullie behoeften.

Gedurende de therapie zullen we samen onderzoeken welke dieperliggende emoties en gedachten jullie relatieproblemen veroorzaken of in stand houden. Het herkennen en bewust worden van deze factoren is een belangrijke stap in de juiste richting. Mijn benadering is gericht op inzicht en bewustwording. Ik stel de juiste vragen en reflecteer jullie gedrag, waardoor jullie elkaar en jezelf beter leren kennen en in staat zijn om destructieve patronen te doorbreken. Ik begrijp dat het niet altijd gemakkelijk is om moeilijke emoties of problemen onder ogen te zien. Als relatietherapeut bied ik jullie de nodige ondersteuning tijdens dit proces.

Voorbeelden van relatieproblemen waarbij ik kan helpen, zijn onder andere:

 • Communicatieproblemen: Samen werken aan het verbeteren van jullie communicatie, zodat jullie beter begrijpen wat de ander bedoelt en wat jullie eigen behoeften en verlangens zijn.
 • Conflicthantering: Het ontwikkelen van effectieve strategieën om conflicten op een constructieve manier op te lossen en tot compromissen te komen.
 • Intimiteitsproblemen: Het herstellen van de emotionele en fysieke verbinding binnen jullie relatie, waarbij we werken aan het versterken van de intimiteit en het opbouwen van een gezond seksueel leven.
 • Vertrouwenskwesties: Het omgaan met vertrouwensbreuken, zoals vreemdgaan of geheimen, en het herstellen van vertrouwen binnen de relatie.
 • Gezinsproblemen: Het vinden van een evenwicht tussen de behoeften van het gezin en individuele behoeften, en het oplossen van conflicten met betrekking tot opvoeding, financiën, en andere gezinsgerelateerde zaken.

Samen zullen we werken aan het oplossen van jullie relatieproblemen, zodat jullie een gezonde en bevredigende relatie kunnen opbouwen. Ik sta klaar om jullie te ondersteunen op jullie pad naar groei en geluk.

Wat zeggen mijn cliënten?

In totaal geven mijn cliënten me 4.9 uit 5 sterren op basis van 22 ervaringen

Mijn behandelvormen:

Aangesloten bij:

Psyned

REGISTERNIP

Contactgegevens

Haarlemmerdijk 186B
1013 JK Amsterdam

Past Karin bij mij?

We vinden het belangrijk dat jullie snel de juiste hulp krijgen. Daarom besteden wij er veel aandacht aan om jullie te koppelen aan een relatietherapeut die bij jullie hulpvraag past.

 1. 1

  Plan jouw gratis adviesgesprek

  Een behandeling begint met een persoonlijk gesprek van ± 15 minuten met ons psychologisch verwijsteam. Dezelfde dag nog, als dat uitkomt.

 2. 2

  Krijg persoonlijk advies

  In het adviesgesprek luisteren we naar jullie verhaal en hulpvraag. We bespreken jullie voorkeuren, er is ruimte voor (praktische) vragen en we adviseren welke relatietherapeut jullie goed en snel kan helpen.

 3. 3

  Start therapie

  Wil je direct aan de slag? Wij beheren de agenda's van onze relatietherapeuten en kunnen meteen de eerste afspraak inplannen. Meestal kunnen jullie al binnen een week terecht. Dat lucht op.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor relatietherapie?

Relatietherapie is bij mij per sessie van 75 minuten 235 euro. Wil je liever een afspraak buiten kantoortijd? Dan reken ik 255 euro per afspraak. Je betaalt per afspraak.

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Wil je een afspraak annuleren? Dat is kosteloos als je dit minstens 24 uur van tevoren laat weten. Zeg je te laat af, dan moeten we de kosten in rekening brengen.

Is er een vergoeding voor relatietherapie?

Voor relatietherapie krijg je geen vergoeding vanuit de zorgverzekering en meestal wordt dit ook niet door je werkgever vergoed.

Wat is Psyned's Klikgarantie?

Ondanks dat we je met zorg en aandacht matchen, kan het zijn dat je geen klik voelt met je psycholoog. We weten dat vertrouwen de basis is voor een goede behandeling en daarom bieden wij Klikgarantie. Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op.

Waar wacht je op?

Krijg direct de juiste hulp. Bel 085-4014720 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of plan hier je adviesgesprek: