Verlicht je leven bij Psycholoog Utrecht
Ramo de Boer
Ramo de Boer

Psycholoog Utrecht

Problemen ervaren we vaak als het leven niet zo gaat als we graag willen. Je hebt een bepaald idee over hoe je leven eruit zou moeten zien, wat je wilt doen, bereiken en hoe je dat wilt invullen en vormgeven. Het zijn ideeën waar we relatief weinig zicht op hebben, maar die ons gedrag en ervaring sterk beïnvloeden.

In onze samenwerking ga ik je helpen meer inzicht en overzicht te krijgen op de wisselwerking tussen je ideeën, gedrag en de resultaten daarvan. Klachten waar ik veel mee werk zijn burn-out, depressie, zingevingsvragen, angstklachten, verslavingen en relatieproblemen.

Bel voor een afspraak!

 

Gestalttherapie bij Psycholoog Utrecht

Gestalttherapie wordt ook wel de therapie van het contact genoemd. Het belangrijkste van deze vorm van werken is dat het zich op het herkennen van gedrag en patronen in het hier-en-nu richt. Door dat te combineren met mijn kennis en ervaring met meditatie en mindfulness kunnen we doelgericht en effectief aan de slag.

Het eerste gesprek bij Psycholoog Utrecht

Tijdens de intake wil ik je graag beter leren kennen. Vertel eens iets over je leven. Waar kom je precies voor, waar heb je last van, wat verwacht je van mij? Daarna kijken we naar jouw onderliggende geloof, je zelfbeeld. Je gedrag wordt in belangrijke mate gestuurd door het beeld wat je door de jaren heen van jezelf vormde.

Door geconditioneerd gedrag wordt vaak het negatieve deel van het zelfbeeld juist bevestigd. Hierdoor is een vicieuze cirkel ontstaan, waarin je ervaring je zelfbeeld lijkt te bevestigen. Het ophelderen van je zelfbeeld en het doorbreken van de vicieuze cirkel en haar resultaten is een rode draad in mijn benadering.

Anders kijken

Je hebt in het leven voorspoed en tegenspoed. In onze cultuur leren we eigenlijk niet hoe je met die steeds veranderende omstandigheden moet omgaan. We proberen daarom vooral omstandigheden te veranderen, eerder dan onze omgang met die omstandigheden te veranderen. Daarom worden succes en falen vooral als persoonlijke verdienste of falen gezien, met alle vervelende gevolgen van dien.

In onze gesprekken bij Psycholoog Utrecht leer ik je om daar anders naar te kijken en mee om te gaan. De gebeurtenissen in je leven heb je niet in de hand, maar wel hoe je er mee omgaat en wat je er mee doet.

Tarief en duur

Een individueel consult bij Psycholoog Utrecht kost € 110,- (btw vrijgesteld) en duurt 60 minuten. Een afspraak voor relatietherapie kost € 135,- (incl. btw, niet btw vrijgesteld) en duurt ook 60 minuten.

Contact

Wil je meer weten over psychologen in Utrecht of een afspraak maken? Bel of mail naar Psycholoog Utrecht. Ik leer je graag kennen!

Over Mij - Ramo de Boer - Psycholoog Utrecht

Mijn naam is Ramo de Boer (1957), ik ben werkzaam als psycholoog bij Psycholoog Utrecht. Zingeving houdt mij al mijn hele leven bezig. 'Wie ben ik? Wat doe ik? Wat wil ik?’ Het zijn deze fundamentele vragen die mij al jong in 1980 naar India leidden. Het was het begin van een levenslange ontwikkeling waarin ik persoonlijke bewustwording, studie en beoefening van meditatie en verwante technieken combineerde.

In 2013 publiceerde ik mijn eerste boek ‘De Kracht van Aandacht: Kleine Gids voor het Trainen van Je Geest.’ Inmiddels schrijf ik aan mijn tweede.

Eigen praktijk

Sinds 1985 werk ik met plezier en succes in mijn eigen praktijk. Hierin combineer ik mijn spirituele ervaring en scholing met mijn werk als therapeut, coach, trainer en supervisor. De afgelopen 30 jaar volgde ik meerdere beroepsopleidingen, waarvan de Gestalttherapie mij het best ligt.

Deze therapeutische benadering gaat heel goed samen met de technieken van zelfreflectie en meditatie waar ik in India mee begon. Bij beide gaat het namelijk om zo volledig en alert mogelijk in het hier en nu aanwezig te zijn. Daarin ligt onze mogelijkheid ons te bevrijden van contraproductieve ideeën en gedrag en hun resultaten.

Contact met Psycholoog Utrecht

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel of mail naar Psycholoog Utrecht ter attentie van Ramo de Boer. Ik leer je graag kennen! 

Cliëntervaringen van Psycholoog Utrecht

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Ronald over Ramo de Boer psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"De individuele gesprekken met Ramo hebben me geholpen om gewaar te worden van mijn patronen en tegelijk mild te kunnen onderzoeken wat hun functie is in mijn leven; het begin van een levenslange en bevrijdende ontdekkingsreis. 

In elk gesprek sluit Ramo aan bij wat zich op dat moment aandient waardoor de mogelijkheid ontstaat dit samen te onderzoeken. Ramo’s inbreng in de vorm van geduld, humor, kennis, compassie, en zijn ontvankelijke houding maakten onze ontmoetingen bijzonder waardevol".

Routebeschrijving naar Psycholoog Utrecht

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Utrecht.

Ramo de Boer
Voetiusstraat 3
3512 JL Utrecht

Contactgegevens van Ramo de Boer

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht