Skip to content
Psyned

Klikgarantie: de klik die telt 

Misschien heb je het zelf wel eens meegemaakt: je wilt ergens aan werken en iemand raad je een goede psycholoog aan. Je waagt de stap, maar bij de eerste afspraak heb je het gevoel dat het niet helemaal klikt. De psycholoog lijkt te weten waar hij of zij het over heeft, en toch heb je het gevoel dat dit niet aansluit bij wat jij wilt. Grote kans dat dit te maken heeft met de therapeutische relatie: die bekende klik die we in álle relaties graag willen hebben is bij een behandelaar net zo belangrijk. 

Wat is Psyned’s Klikgarantie? 

We vinden het belangrijk dat je een goede klik hebt met je behandelaar. Daarom besteden we veel aandacht aan het matchen van jou en je klacht(en) met de behandelaar die hier het beste bij past. Vaak is die match in één keer gemaakt, maar het kan ook zijn dat je bij het intakegesprek geen klik voelt. Dat is zowel voor jou als voor de behandelaar vervelend, want als je echt geen klik hebt met je psycholoog, kan dit een goede behandeling in de weg zitten en het succes ervan beïnvloeden.  

In de sessies bespreek je vaak persoonlijke en kwetsbare dingen. Je wilt je op je gemak voelen en je open kunnen stellen om problemen aan te pakken. Juist daarom is het belangrijk dat jij je vertrouwd en veilig voelt bij de behandelaar. Met andere woorden, de therapeutische relatie moet goed zijn. 

Heb je geen klik met je psycholoog of twijfel je daarover? Psyned’s Klikgarantie houdt in dat als jij na je eerste afspraak geen klik voelt met je psycholoog, we je opnieuw matchen en wij de kosten van je intakegesprek bij je nieuwe behandelaar op ons nemen. Want we willen dat jij de beste zorg krijgt en we helpen je graag om de juiste psycholoog te vinden.  

Waarom is een goede klik zo belangrijk? 

Een behandeling werkt het beste als je een goede klik hebt met je behandelaar. Tijdens de sessies is het belangrijk dat je jezelf durft te zijn en eerlijk kan praten over wat er in je omgaat. Als je het gevoel hebt dat je psycholoog je begrijpt en met je meevoelt, kan dit heel geruststellend zijn. Het geeft je het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Met een goede therapeut aan je zijde voel je je ondersteund en begrepen, waardoor je gemotiveerd bent om actief deel te nemen aan de therapie en om samen doelen te stellen en na te streven. Uit onderzoek blijkt dat de band tussen jou en je behandelaar een grote invloed heeft op hoe goed de therapie uitpakt. Daar kan bijna geen enkele therapievorm tegenop. 

Hoe weet ik of ik een goede klik heb met mijn behandelaar? 

Een goede psycholoog vinden die bij je past kan nog best lastig zijn. Hoe weet je of je een goede klik hebt met je behandelaar? Met deze 4 tips weet je waar je op kan letten voor een goede match met je psycholoog. 

1. Onderbuikgevoel 

Gevoel en instinct zijn veel ouder dan gesproken taal. Daarom is het goed om op je onderbuikgevoel af te gaan. Het is belangrijk dat jij en je behandelaar op een lijn zitten. Meestal voel je dit wel aan. 

2. Overzicht behandeling en afspraken maken 

Bij het eerste gesprek met de psycholoog merk je of hij/zij echt luistert naar wat je wilt veranderen en bereiken met de therapie. De behandelaar legt helder uit hoe de therapie eruit zal zien en hoe het je zal helpen bij je klacht. Ook vertelt hij/zij hoelang de behandeling ongeveer zal duren. Dit komt allemaal in het behandelplan te staan. Daarnaast is het belangrijk dat je behandelaar altijd op tijd is en zijn afspraken nakomt. Hij/zij blijft bij je verhaal en bouwt voort op wat je eerder hebt besproken. Zo helpt hij/zij je stap voor stap naar een oplossing. 

3. Jij staat centraal 

Jij weet het beste wat er speelt in jouw leven en je hebt alles in huis om het aan te pakken. De psycholoog geeft je een zetje in de juiste richting door vragen te stellen en je te laten nadenken over bepaalde dingen. Een behandelaar vertelt je niet wat je moet doen en geeft niet zomaar advies. Hij/zij praat weinig of niet over zichzelf. Een goede psycholoog wijst geen schuldigen aan en veroordeelt niet. 

4. Vertrouwelijkheid 

Een goede band met je behandelaar is belangrijk voor het succes van de therapie. Je bespreekt vaak persoonlijke en kwetsbare dingen met je psycholoog en dan is het belangrijk dat je je op je gemak voelt. De therapeut behandelt de gesprekken vertrouwelijk en deelt geen persoonlijke informatie van andere cliënten met jou.

Neem contact op 

Toch geen klik met je Psyned-behandelaar? Wat jammer om te horen. Maar geen zorgen. We vinden het belangrijk dat je een goed gevoel hebt over je psycholoog of therapeut. Daarom helpen we je graag verder bij het vinden van een behandelaar die beter bij je past. Bel ons op 085 – 4014 720 of stuur ons een bericht, dan bespreken we samen je situatie. Vind je het fijner om eerst wat vooronderzoek te doen? Geen probleem. Op deze pagina kan je al kort kennismaken met onze psychologen en therapeuten.  

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons voor advies via 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Waar wacht je op?

Bel van maandag tot en met vrijdag (08.30-17.00 uur) naar 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Psyned