Skip to content
Psyned

Hoi, ik ben Ramo de Boer

Relatietherapeut in Utrecht

In alle vormen van relaties ontstaan soms misverstanden, ergernissen en soms ruzie. Dit geldt zeker voor onze intieme relaties; die zijn intensief en belangrijk, waardoor de druk om ze te ‘laten werken’ vaak hoog is. Tijdens relatietherapie kijk ik met jullie mee en help ik jullie help meer inzicht te krijgen in jullie patronen van interactie. Ook reik ik jullie technieken aan om de kwaliteit van jullie communicatie en relatie (weer) te verhogen.

Ik spreek deze talen:

Engels Flagge
Nederlands Flagge

Cliënten beschrijven me als:

Realistisch

Deskundig

Empathisch

Inzichtgevend

Creatief

Inspirerend

Ramo de Boer

Gebeurtenissen en omstandigheden in je leven heb je niet in de hand, wel hoe je ermee omgaat.

Relatietherapie bij Psyned

We hebben allemaal patronen van denken en doen meegenomen uit onze kindertijd. Een deel daarvan is zelfbescherming. Wat we vaak niet weten, is dat die zelfbescherming juíst in onze intieme relaties makkelijk geactiveerd wordt. En, helaas is dit gedrag contraproductief: het levert meestal juist dat wat je probeert te vermijden op. Afstand in plaats van nabijheid.

We zijn vaak geneigd om de oorzaak van onvrede en onmacht bij een ander te leggen, terwijl het werkzamer is om je eigen aandeel te onderzoeken. Daarom leg ik in relatietherapie de nadruk op je eigen, individuele aandeel in de interactie. Dat zorgt ervoor dat het mogelijk is om het idee van ‘schuld’ of het beschuldigen van elkaar, achter je te laten en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gedrag. Om van daaruit de ander weer te ontmoeten.

Tijdens de intake kijken we naar wat voor jullie de aanleiding is om deze stap te nemen en waarom de kwaliteit van jullie relatie verminderd is. Maar ook kijken we naar wat jullie uit de therapie willen halen: wat hebben jullie nodig om de kwaliteit van jullie relatie weer te vergroten en wanneer is de therapie voor jullie geslaagd?

Na de intake zie ik elk van jullie een keer individueel met als doel meer inzicht te krijgen in je eigen aandeel in de interactie. Daarna gaan we verder met z’n drieën waarbij oefenen met gestructureerde interactie en zelfreflectie een belangrijk deel uitmaakt. Het doel van relatietherapie is om jullie de patronen van jullie interactie te laten onderzoeken en jullie vanuit nieuwe inzichten tot gewenste aanpassingen van je eigen gedrag – en niet dat van de ander – te komen.

Wat zeggen mijn cliënten?

In totaal geven mijn cliënten me 4.6 uit 5 sterren op basis van 10 ervaringen

Mijn behandelvormen:

Aangesloten bij:

Psyned

EAGT

NVAGT

RBCZ

SCAG

Wat kost een afspraak?

De kosten van een afspraak bij een psycholoog kunnen verschillen per therapievorm en duur van de afspraak. Onze psychologen stellen aan de hand van jouw verhaal een maatwerk behandeling op en samen bespreken jullie hoeveel sessies je ongeveer nodig hebt om je doelen te bereiken. Een standaard therapiesessie is 135 euro. Bekijk hier alle tarieven.

Contactgegevens

Voetiusstraat 3
3512JL Utrecht

Past Ramo bij mij?

We vinden het belangrijk dat jullie snel de juiste hulp krijgen. Daarom besteden wij er veel aandacht aan om jullie te koppelen aan een relatietherapeut die bij jullie hulpvraag past.

 1. 1

  Plan jouw gratis adviesgesprek

  Een behandeling begint met een persoonlijk gesprek van ± 15 minuten met ons psychologisch verwijsteam. Dezelfde dag nog, als dat uitkomt.

 2. 2

  Krijg persoonlijk advies

  In het adviesgesprek luisteren we naar jullie verhaal en hulpvraag. We bespreken jullie voorkeuren, er is ruimte voor (praktische) vragen en we adviseren welke relatietherapeut jullie goed en snel kan helpen.

 3. 3

  Start therapie

  Wil je direct aan de slag? Wij beheren de agenda's van onze relatietherapeuten en kunnen meteen de eerste afspraak inplannen. Meestal kunnen jullie al binnen een week terecht. Dat lucht op.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor relatietherapie?

Relatietherapie is bij mij per sessie van 75 minuten 235 euro. Wil je liever een afspraak buiten kantoortijd? Dan reken ik 255 euro per afspraak. Je betaalt per afspraak.

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Wil je een afspraak annuleren? Dat is kosteloos als je dit minstens 24 uur van tevoren laat weten. Zeg je te laat af, dan moeten we de kosten in rekening brengen.

Is er een vergoeding voor relatietherapie?

Voor relatietherapie krijg je geen vergoeding vanuit de zorgverzekering en meestal wordt dit ook niet door je werkgever vergoed.

Wat is Psyned's Klikgarantie?

Ondanks dat we je met zorg en aandacht matchen, kan het zijn dat je geen klik voelt met je psycholoog. We weten dat vertrouwen de basis is voor een goede behandeling en daarom bieden wij Klikgarantie. Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op.

Waar wacht je op?

Krijg direct de juiste hulp. Bel 085-4014720 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of plan hier je adviesgesprek: