GZ Psycholoog Haarlem - Ida de Waal
Ida de Waal
Ida de Waal

GZ Psycholoog Haarlem

Je hebt veel meer mogelijkheden dan je denkt en het eerste gesprek geeft al zoveel helderheid. Het is mijn doel dat je met nieuwe inzichten de deur uitgaat, met een opdracht die je jezelf in feite hebt gegeven.

Afspraken zijn ook mogelijk buiten kantoortijd!

GZ Psycholoog Haarlem - Werken aan een duurzame oplossing

Mijn naam is Ida de Waal, ik ben psycholoog in Haarlem. Ik ben gespecialiseerd in oplossingsgerichte cognitieve gedragstherapie en je kunt bij mij terecht voor problematiek als stress, burn-outs, loopbaanvragen, verliesverwerking, trauma’s en depressies.

Eerste gesprek

Een hulpvraag is nooit simpel. Je neemt contact met mij op omdat je je rot voelt en bent vastgelopen in een oplossing. In het eerste gesprek zal ik daarom vooral veel luisteren, want juist dat contact is heel belangrijk. Je hebt waarschijnlijk al een poging ondernomen om het probleem op te lossen en tijdens die eerste ontmoeting gaan we inventariseren waarom iets niet werkt.

Positieve benadering

Het zoeken naar een diagnose is in mijn praktijk minder van belang, het gaat er meer om dat jij jezelf leert kennen. Door helderheid te scheppen over jouw hulpvraag en ons te richten op de dingen die wél goed gaan, zoeken we naar aanknopingspunten om verder op door te gaan. Die positieve benadering en focus op hoop, zorgt ervoor dat jij weer zelf verder kan. Want ik kan wel allemaal ideeën hebben daarover, het moeten wel oplossingen zijn waarmee jíj weer verder kan.

Creatief zoekproces

Ik ben opgeleid als cognitief gedragstherapeut en tijdens onze gesprekken komen de benodigde technieken vanzelf aan bod. Ik volg geen protocol, maar kijk naar datgene wat nodig is voor jouw herstel. Het is een creatief zoekproces dat we samen aangaan en waarbij we op zoek gaan naar oplossingen die écht werken. Uit ervaring weet ik dat dat helpt; het kwartje valt vaak al in het eerste gesprek. Cliënten komen regelmatig met een rot gevoel binnen, maar gaan met hoop en helderheid weer de deur uit.

aangesloten bij

  • NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)
  • LVVP (Landelijke vereniging van vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten
  • De vereniging voor gedrags- en cognitieve therapieën.

Tarief en duur

Neem contact op met het secretariaat voor de tarieven en vergoedingsmogelijkheden.
Als je een afspraak wilt afzeggen, doe dat wel minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met GZ Psycholoog Haarlem

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Haarlem? Bel of stuur een e-mail naar GZ Psycholoog Haarlem ter attentie van Ida de Waal. Ik leer je graag kennen!

GZ Psycholoog Haarlem - Over Ida de Waal

Ik ben mijn carrière begonnen als psychiatrisch verpleegkundige. In de instelling waar ik werkte zag ik dat mensen vaak niet waren geholpen met de behandeling die zij kregen van een psycholoog. Die waren vooral bezig met diagnostiek en dat kwam de kwaliteit van de behandeling niet ten goede. Ik was daar best kritisch over. Dat heeft me doen besluiten om mijzelf verder te ontwikkelen en te onderzoeken of ik meer kon betekenen.

Mijn eigen praktijk

Na mijn studie heb ik me een aantal jaar beziggehouden met beleid en management, en loste ik vraagstukken op over de nieuwe zorgverlening en sociale psychiatrie. Toch vond ik het leuk om op een gegeven moment weer iets met hulpverlening te doen. Ik heb toen een coachingsopleiding gevolgd en een postuniversitaire opleiding voor cognitieve gedragstherapie, en ben me toen echt op therapie gaan richten in mijn eigen praktijk.

Voldoening

Wat ik het mooiste van het vak vind? Dat ik mensen echt kan helpen door optimistische en positieve psychologie in te zetten. Het is bijzonder om te zien dat je zoveel invloed kan hebben met iets kleins. Mensen hebben vaak maar een klein zetje nodig en dat geeft me na al die jaren nog steeds heel veel voldoening.

Contact met GZ Psycholoog Haarlem

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Haarlem? Bel of stuur een e-mail naar GZ Psycholoog Haarlem ter attentie van Ida de Waal. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij GZ Psycholoog Haarlem

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Yolanda over Ida de Waal psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Mijn vorige psycholoog benadrukte alleen maar dat ik teveel hooi op mijn vork had genomen. Maar bij jou heb ik geleerd wat ik het belangrijkste vond en wat minder, zodat ik zelf keuzes kon maken. Ik heb het nog steeds druk (past bij mij), maar ik ben weer de baas over mijn tijd en de inhoud. En ik heb geen ruzie gekregen met mijn baas. En met mijn man is de relatie alleen maar verbeterd.

Neem Contact op met Psycholoog Haarlem

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar GZ Psycholoog Haarlem

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Haarlem.

Ida de Waal
Zuiderstraat 18
2011 XV Haarlem