Psycholoog Haarlem - Julia van Alphen - Ik luister naar jouw verhaal
Julia van Alphen
Julia van Alphen

Psycholoog Haarlem

Van nature ben ik een rustig persoon, dit straal ik ook tijdens de behandeling uit. Van mijn cliënten krijg ik dan ook vaak terug dat ze zich rustig en op hun gemak voelen bij mij. Ik ben een open, niet oordelende psycholoog en vind niets raar of vreemd. Psycholoog Haarlem luistert naar jouw verhaal.

Ik ben alleen nog werkzaam in Amsterdam!

Psycholoog Haarlem - Werken aan een duurzame oplossing

Ik ben alleen nog werkzaam in Amsterdam!

Op zoek naar de oorzaak

Als we je klacht bespreken kijk ik niet alleen naar de manier waarop de klacht in je leven is, maar ook naar het totaalplaatje. Het is namelijk belangrijk om niet alleen je klacht te verhelpen, maar ook de oorzaak van je klacht aan te pakken. De specifieke oorzaak is namelijk niet altijd hetzelfde als de manier waarop het tot uiting komt.

Zo kun je bijvoorbeeld veel ruzie maken met je omgeving. Hieruit blijkt dat je niet lekker in je vel zit. Maar de ruzies zelf zijn niet de oorzaak, ze hebben een oorzaak. Wellicht ervaar je problemen op je werk of in je relatie. Als deze oorzaak niet wordt aangepakt is de oplossing niet duurzaam en keren de klachten, in deze of in een andere vorm, terug.

Duurzame behandeling bij Psycholoog Haarlem

Eigenlijk is de behandeling bij Psycholoog Haarlem tweeledig. We werken aan het verhelpen van je klachten en zorgen bovendien dat je zelfredzaam wordt. Daarom is de behandeling duurzaam. Mocht je in de toekomst in een soortgelijke situatie terecht komen dan weet je hoe je er op eigen kracht uit kunt komen.

Ruimte voor emoties

Tussendoor evalueren we de behandeling. We kijken naar de vorderingen die je maakt en de dingen die jij belangrijk vindt. Jij gaat het uiteindelijk doen, daarom is het belangrijk om samen af te stemmen hoe we de behandeling gaan vormgeven, zodat jij je er prettig bij voelt.

Tijdens de gesprekken krijg je alle ruimte om je emoties de vrije loop te laten. Of je nou wil lachen, huilen, of boos wil zijn, alles mag. Ook stiltes kunnen heel veelzeggend zijn, dus het is absoluut niet erg als er een stilte valt.

Tarief en duur

Een afspraak duurt 45 minuten kost 95,- euro. Voor relatietherapie vraag ik 115 euro. Kom je met zijn tweeën, bijvoorbeeld voor relatietherapie, dan neem ik daar 60 minuten de tijd voor. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra.

Als je een afspraak wilt afzeggen, doe dat wel minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Vergoedingen

Je doet er goed aan even bij je verzekering te informeren over een vergoeding. De verschillen kunnen groot zijn: van een volledige vergoeding, of een maximaal aantal sessies tot helemaal niets.

Aangesloten bij
Het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) - lidmaatschapsnummer 224688
Mijn AGB-code is 94102001.

Contact Psycholoog Haarlem

Wil je meer weten over psychologen in Haarlem of heb je een andere vraag? Bel dan naar Psycholoog Haarlem ter attentie van Julia van Alphen. Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren en in Amsterdam. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Haarlem - Over Julia van Alphen

Mijn cliënten zien mij als een open, rustige, recht door zee psycholoog met compassie en warmte. Je kunt alles met me bespreken, ik oordeel niet en vind niets vreemd of raar. Ook mijn van nature rustige karakter wordt door mijn cliënten als prettig ervaren. Omdat ik zelf rustig ben voelen mijn cliënten zich ook rustig en op hun gemak.

Brede doelgroep

Omdat ik tijdens het volgen van mijn Bachelor Psychologie niet goed wist welke kant ik op wou besloot ik twee specialisaties te volgen: Neuropsychologie en Klinische Psychologie. Als afsluiting van mijn Master Klinische en Gezondheidspsychologie schreef ik een scriptie over EMDR, een veel gebruikte behandelmethode bij traumaverwerking.

Mijn stage liep ik in de medische psychologie, waar ik me bezighield met wat er in je brein gebeurt. Daarnaast begeleidde ik cliënten bij ziekte en verrichte ik diagnostiek bij mensen in de leeftijd van 18 tot 98. Hierdoor heb ik ervaring opgedaan met een brede doelgroep.

Veel gebruikte therapievormen bij Psycholoog Haarlem

De behandeling bij Psycholoog Haarlem is altijd persoonlijk en op maat. Wel zijn er therapievormen die ik regelmatig inzet, bijvoorbeeld Motiverende Gesprekstherapie, Cognitieve Gedragstherapie, ACT, EMDR, Mindfulness en COMET. Je kunt bij mij ook terecht voor lichamelijke klachten zoals PDS (het Prikkelbare Darm Syndroom).

Ik luister naar je

Voor feedback en kritiek sta ik altijd open. Als je iets niet wilt doen kun je het gerust aangeven, dan bedenken we iets anders. Voor mij is het belangrijk om samen een band op te bouwen, zodat je me alles durft toe te vertrouwen. De behandeling slaagt alleen als onze relatie een stevige basis heeft. Ik luister daarom altijd naar wat jij te zeggen hebt en hoe jij de behandeling ervaart.

In mijn vrije tijd

Buiten mijn werk luister ik graag naar muziek en reis, sport, kook en lees ik graag. Ook ga ik graag naar musea. In kunst zit ook veel emotie verscholen, dus dat muziek en musea een grote rol spelen in mijn leven is vast geen toeval!

Contact Psycholoog Haarlem

Heb je een vraag of wil je meer weten over mij? Bel naar Psycholoog Haarlem ter attentie van Julia van Alphen. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psycholoog Haarlem

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Lianne over Julia van Alphen psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Mijn onzekerheid heeft mij altijd in de weg gestaan. Julia heeft mij doen inzien wat ik echt belangrijk vind in mijn leven en waar mijn krachten liggen. Ik durf eindelijk mezelf te zijn."

Neem Contact op met Psycholoog Haarlem

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Haarlem

Ik werk alleen nog in Amsterdam!

Julia van Alphen
Haarlem