Psycholoog Nijmegen - Sandra Smits - Laagdrempelig en persoonlijk
Sandra Smits
Sandra Smits

Psycholoog Nijmegen

Gezamenlijk bekijken we wat voor jou de juiste aanpak is, waardoor je goed geholpen kunt worden. In het begin kan het best een spannende stap zijn, maar uiteindelijk levert een behandeling bij mij je meer zelfkennis, zelfvertrouwen en hervonden kracht op. Psycholoog Nijmegen werk vanuit een kleine, sfeervolle praktijk aan huis; zo blijft het laagdrempelig.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren!

Psycholoog Nijmegen

Van klacht naar kracht

Mijn naam is Sandra Smits. Ik werk met diverse cliënten: studenten, volwassenen, stellen en senioren. Je kunt bij mij terecht met allerlei soorten hulpvragen. Ik help je bij bewustwording van patronen, overtuigingen, waarden, normen en belemmeringen. Wat vraagt het van jou? De wens tot persoonlijke groei en verandering en de wil om er serieus mee aan de slag te gaan. Wat levert het je op? Meer zelfkennis en zelfvertrouwen en een grotere creativiteit om met verschillende situaties om te gaan. Hervonden kracht!

Jouw proces is een weg die boeiend maar soms ook spannend is. Je gaat aan de slag met dingen die je bezighouden: vragen die je hebt, problemen die je ervaart, doelen die je wilt bereiken. Ik begeleid jou in je ontwikkelingsproces door te verhelderen, inzicht te bieden, verbanden te leggen of je een spiegel voor te houden. Je leert ontdekken hoe je jouw krachten, kwaliteiten en vaardigheden inzet om je balans te hervinden.

Denken, praten en doen

Gedurende de sessies kan het voorkomen dat ik gebruik maak van bepaalde hulpmiddelen en materialen, zoals (foto)kaarten, tekenmateriaal, visualisatie- of ontspanningsoefeningen of voorwerpen om een situatie mee te verduidelijken. Ook kunnen we werken met psychodrama-oefeningen zoals het werken met stoelen en/of attributen, of met lichaamsgerichte oefeningen. Mijn ervaring is dat deze middelen ondersteunend kunnen werken. Thuisopdrachten kunnen deel uitmaken van het hulpverleningstraject; daarmee ondersteun je het proces en werk je aan je eigen kracht!

Relatietherapie Nijmegen - als je relatie vast loopt

Ik houd jullie een spiegel voor, breek vastgelopen gesprekken open en laat jullie allebei zien wie jullie ook al weer tegenover je hebben en wie je zelf bent. Relatietherapie is een herontdekking van jezelf, de ander en jullie samen. In relatietherapie kunnen lichaamsgerichte oefeningen heel effectief zijn om de verbinding onderling te versterken. Deze kunnen ingezet worden gedurende de sessies (in overleg).

Tarieven

Een individuele afspraak kost € 95 per sessie. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Vergoedingen

Ik werk als psycholoog vanuit de complementaire zorg. Daardoor val ik onder de vergoedingsregeling van de aanvullende verzekering. Ik ben aangesloten bij professionele beroepsverenigingen: de ABvC en de RBCZ, waardoor er soms vergoeding mogelijk is vanuit de aanvullende verzekering. De vergoeding is gedeeltelijk, afhankelijk van je verzekering en het aantal sessies. Bij sommige verzekeringen is er helaas geen vergoeding mogelijk. Counselling of psychosociale zorg staat in de polis onder “Alternatieve zorg”. Meestal is de vergoeding voor alternatieve zorg tussen de 250 en 800 euro per jaar.

Ik sta ook in de zorggids. Mijn zorgverleningsnummer (AGB code) is: 90-045081. De AGB code van de praktijk is: 90-53743 (dit is handig om te noemen bij contact met zorgverzekeraars).

Contact Psycholoog Nijmegen

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail mij dan snel naar Psycholoog Nijmegen ter attentie van Sandra Smits. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Nijmegen - Over Sandra Smits

Tijdens mijn middelbare schooltijd was het al duidelijk dat ik psychologie wilde studeren. Het had mijn interesse en ik had het idee dat ik er talent voor zou hebben.Eenmaal op de universiteit doorliep ik de studie met veel plezier, waarbij ik diverse extra vakken volgde.

Voor de klas

Ik heb altijd al een brede interesse gehad en onderwijs trok mij ook aan. Ik volgde deeltijdopleidingen en werd lerares in het basisonderwijs. Van het een kwam het ander: ik studeerde onderwijskunde, stapte over van basis naar hoger onderwijs en van 2005 tot 2017 heb ik aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) gewerkt als docent, studieloopbaanbegeleider, trainer en counsellor.

Altijd blijven ontwikkelen

Ik denk dat dat laatste een aantal jaar geleden het vlammetje voor psychologie weer aanwakkerde. Inmiddels had ik ook genoeg levenservaring om vol vertrouwen aan het werk te kunnen. Andermaal de schoolbanken in: veel aanvullende cursussen zoals mindfulness en systemisch werken – en ik blijf in opleiding, dat ben ik aan mijn cliënten verplicht.

In juni 2016 ben ik afgestudeerd als psychodramatherapeut.. De kracht van psychodrama ligt in het feit dat de cliënt zijn verhaal kan uitdrukken in woorden én daden. Hierdoor wordt de persoonlijke beleving van de cliënt zichtbaar en kan de cliënt vaak makkelijker in contact komen met zijn gevoel. Het blijft dus niet alleen bij praten; juist door in beweging te komen en de situatie uit te spelen en vanuit een ander perspectief te bekijken, kun je vaak meer bereiken: via het lijf een verbinding maken tussen hoofd en hart. Lichaamsgericht werken heeft steeds meer mijn aandacht en ik blijf mezelf hierin ontwikkelen.

Eigen praktijk

Vanaf 2011 werk ik in mijn eigen praktijk. Cliënten vinden het fijn met een psycholoog te werken die goed kan luisteren, werkt met aanstekelijke energie en bevlogenheid, die niet om de hete brei heen draait en snel de vinger op de zere plek kan leggen.Ik hanteer scherpe tarieven en vergoeding van consulten is mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Ik ben aangesloten bij professionele beroepsverenigingen.

Naast mijn praktijk werk ik vanaf 2018 ook als psycholoog en behandelaar bij een GGZ instelling. Verwijzing van de huisarts is niet nodig. Gesprekken kunnen eventueel ook in de avonduren op woensdag plaatsvinden tussen 18u-20u.

Contact Psycholoog Nijmegen

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail mij dan snel naar Psycholoog Nijmegen ter attentie van Sandra Smits. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen Sandra Smits

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Marcel, 43 over Sandra Smits psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Het fijne van Sandra vind ik de persoonlijke, op maat gesneden, aanpak van mijn problemen. Dankzij de gesprekken met de therapeute heb ik mijn zelfvertrouwen herwonnen. Ik durf nu weer naar de toekomst te kijken.

Contactgegevens van Sandra Smits

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Nijmegen

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Nijmegen.

Sandra Smits
Sweelinckstraat 26
6523 AR Nijmegen