Therapeut in Nijmegen

Het leven is een dynamisch geheel waar constant dingen gebeuren. Over bepaalde elementen heb je controle, over andere totaal niet. Maar je bent wel vrij om te kiezen hoe je ermee om kunt gaan. Dat is de belangrijkste les die ik je wil meegeven.

Vanwege corona is het momenteel alleen mogelijk om online afspraken in te plannen.

Mijn naam is Thessa Hendriks en ik ben Integratief therapeut in Nijmegen. Ik ben breed opgeleid en heb ervaring met het behandelen van diverse problematieken. Je kunt bijvoorbeeld bij mij terecht als je last hebt van stress of burn-out, maar ook als je niet lekker in je vel zit of ergens mee worstelt waar je zelf niet uitkomt. Soms is een klacht relatief makkelijk te verhelpen, maar het kan ook zijn dat er een dieperliggende oorzaak is die meer aandacht en zorg vraagt. Ik kan je op beide niveaus ondersteunen.

Eerste gesprek

In het eerste gesprek maken we kennis. Daarnaast zomen we in op jouw klacht. We brengen deze zo goed mogelijk in kaart zodat de centrale thema’s die om aandacht vragen zichtbaar worden. Ik vertel je hoe ik naar jouw situatie kijk en wat de begeleidingsmogelijkheden zijn. Ik ben ook benieuwd naar jouw visie op je klacht en wat jij wilt leren. Als dat op elkaar aansluit en jij voelt je prettig in het contact, dan hebben we een goede basis om de begeleiding te kunnen starten en maken we daarover verdere afspraken.

Ik geef een stukje veiligheid

Ik ben rustig, open en toegankelijk en biedt veiligheid en vertrouwen. Mensen voelen zich bij mij snel op hun gemak en voelen zich ook vrij hun verhaal te vertellen. Zij ervaren dat zij worden gezien in hun mens-zijn zonder dat er wordt geoordeeld. Ik begeleid jou op respectvolle wijze met aandacht en zorg voor jou, je gevoelens en emoties en jouw tempo. Als je in begeleiding wilt komen is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om aan jezelf te willen werken.

Integratieve psychotherapie

In mijn praktijk geef ik integratieve psychotherapie. Integratief wil zeggen dat ik naar de verschillende niveaus van ons menszijn kijk waar psychische klachten invloed op hebben. Ik onderzoek hoe de klachten van invloed zijn op ons lichaam, onze emotie en op ons denken en hoe je daarbinnen jezelf en jouw leven zin- en betekenis geeft. Binnen die verschillende lagen kan ik diverse therapeutische interventies gebruiken om je te helpen je klacht aan te pakken. Ik werk bijvoorbeeld graag met visualisaties, gestalttherapie, cognitieve gedragstherapie, creatieve technieken, ontspanningsoefeningen en levensbeschouwing.

Maatwerk

Therapie is maatwerk. Iedereen is verschillend en heeft zijn eigen manier en eigen tempo waarbinnen zijn unieke persoonlijke ontwikkelingsproces zich afspeelt. Ik kijk daarom bij de begeleiding naar wat het beste bij jou en je hulpvraag past en aansluit. Het eerste deel van de begeleiding staat in het teken van het verkrijgen van inzicht in het ontstaan van jouw klacht en hoe je hiermee tot nu toe bent omgegaan. Ik vind het belangrijk educatie te geven over thema’s inhoudelijk maar ook over hoe psychische processen en mechanismen werken zodat jij deze kunt herkennen bij jezelf. Zelfinzicht is nodig om duidelijk te krijgen wat je hebt te ontwikkelen om je klacht op te lossen of hiermee om te kunnen gaan.

Voordat ik therapeut werd heb ik al een hele weg in mijn carrière afgelegd waarbij het werken met- en begeleiden van mensen centraal heeft gestaan. Ik ben van kinds af aan al geboeid geweest naar hoe onze psyche in elkaar zit, wat iemands drijfveren zijn en waarom we doen wat we doen. Komend uit een familie met therapeuten en psychologen ben ik op latere leeftijd weer gaan studeren.

Ik werk continu aan mijn eigen (persoonlijke en deskundige)ontwikkeling. Ieder begeleidingstraject is weer even uniek en bijzonder en ik ervaar het als een voorrecht een stukje met mensen mee te mogen lopen op hun ontwikkelingsweg en hen iets mee te mogen geven waar zij in hun leven weer mee verder kunnen. Bijzonder vind ik het dat ik mensen ook mag bijstaan als levenscoach want zo nu en dan is het fijn om iemand te hebben die even met je meekijkt en je weer een zetje in de goede richting kan geven.

Brede opleiding

Ik heb in 2010 mijn praktijk voor Integratieve psychotherapie geopend. Die manier van werken spreekt mij aan omdat er op verschillende niveaus naar mensen wordt gekeken (holistische visie). Ik ben daarnaast opgeleid om begeleiding te geven aan vele soorten klacht en vanuit meerdere therapeutische stromingen. Ik werk hierbij ook samen met collega’s uit andere disciplines.

Levenslessen

Aan het einde van de begeleiding kijk je terug op hoe je bent veranderd, wat je hebt geleerd en welke (levens)lessen je meeneemt in je verdere leven. Het is mooi om te zien hoe cliënten zich tijdens een traject ontwikkelen, sterker en wijzer worden, weer vertrouwen in zichzelf krijgen en ervaren dat hun leven meer zin- en betekenis heeft gekregen. Hierdoor is weer nieuwe energie ontstaan en ziet men het leven weer met vertrouwen tegemoet.

Mijn praktijk

Mijn praktijk is gevestigd in het voormalig Augustinusklooster. Je kunt vrij parkeren op het parkeerterrein voor het gebouw. Kom je met de bus dan ben je vanuit het station in een paar minuten bij de bushalte voor het gebouw.

Je komt binnen in een hal met authentieke kloosterelementen zoals glas in lood, kloosterramen en de binnentuin. Praktijk One vind je in het souterrain met zijn boogconstructies en boogramen.

De praktijk heeft een prettige, gemoedelijke en huiselijke sfeer. Deze wordt door velen ervaren als een fijne, rustgevende ruimte die veiligheid en geborgenheid uitstraalt.

Praktische informatie

Wij geven je graag duidelijkheid over belangrijke zaken:

Tarief

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de afspraak. Voor een korte sessie betaal je €98,- en een lange sessie kost €145,50. Je betaalt per afspraak.

Een afspraak afzeggen kan altijd, wel minstens 24 uur van tevoren, dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Anders moeten we het in rekening brengen.

Contact

Heb je een vraag, wil je persoonlijk advies of wil je een afspraak maken? Bel dan naar 085-4014720 of stuur een bericht.

Klachten

 • Aanpassingsproblematiek
 • ADHD
 • Angst
 • Autisme
 • Burnout
 • Depressie
 • Dwangklachten
 • Eetstoornis
 • Levensfaseproblematiek
 • Negatief zelfbeeld
 • Persoonlijkheidsstoornissen
 • Relatieproblemen (indiv.)
 • Rouw en verliesverwerking
 • Slaapproblemen
 • Trauma
 • Verslaving
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • Mindfulness
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Systeemtherapie
 • Talen

  Nederlands

Aangesloten bij

Wat zeggen mijn cliënten?

"Door Thessa heb ik met een kritische blik naar mijzelf kunnen kijken, naar dingen die anders kunnen. Zij gaf mij de inzichten en handvatten hiervoor."

- Anoniem

"Thessa Hendriks heeft op een heel prettige manier inzicht gegeven in mijn eigen denken en doen."

- Anoniem

"Super goede behandelaar die gauw in de gaten heeft waar de schoen wringt en met resultaat gerichte oplossingen komt."

- Anoniem

"Erg blij met hoe ze luisterde naar waar ik mee zat en vervolgens concrete handvaten bood om ermee aan de slag te gaan. Ze heeft perfect aangevoeld wat ik nodig had en dat geboden."

- Anoniem

"Thessa is een fantastische psycholoog die goed luistert, meedenkt en je echt verder helpt. Ze heeft mijn leven positief veranderd."

- Anoniem

Door de behandeling van Thessa sta ik een stuk sterker in m'n schoenen. Ze heeft me zo goed geholpen. Door haar heb ik er weer zin in!

- Anoniem

Rustig, duidelijk en begripvol.

- Anoniem

Ik voelde me altijd prettig en op mijn gemak en dat is voor mij het meest belangrijke tijdens een traject. Daarnaast straalt Thessa veel rust en zekerheid uit, waardoor het vertellen en het laten zien van emoties vanzelf ging.

- Anoniem

Het behandelplan was heel persoonlijk gemaakt en ze hielp me op een hele kalme, rustige manier.

- Anoniem

Na de sessie bij Thessa kan ik beter mijn gevoelens uiten en kijk ik verder dan alleen vandaag of morgen.

- Anoniem

Thessa luisterd goed en weet daardoor de juiste snaar te raken.

- Anoniem

Rustig, maar ook wel helder op momenten dat het nodig is. Makkelijk om mee te praten.

- Anoniem

Ik kan mij beter inleven in anderen en kan goed reflecteren op situaties. Ook kan ik mijn emoties al veel beter begrijpen en ze uitleggen.

- Anoniem

Er zat ook een stuk educatie in de behandeling waardoor ik het beter kon begrijpen. Fijne gesprekken en technieken die ik kan toepassen.

- Anoniem

Thessa laat je zelf opzoek gaan naar antwoorden en blijft geheel objectief. Dit voelde erg vertrouwd en daarom werd het makkelijker om dieper op onderwerpen in te gaan.

- Anoniem

Concreet heeft het mij opgeleverd dat ik mijn grenzen moet stellen en bewaken.

- Anoniem

Thessa heeft me een ander perspectief op het probleem gegeven, waardoor ik er gemakkelijk mee kan omgaan in het dagelijks leven.

- Anoniem

Ze is rustig, duidelijk en kan heel goed dingen inzichtelijk maken.

- Anoniem

Ik vond het prettig dat ze niet oordeelde en veel vragen stelde om het zo voor mij duidelijk te maken.

- Anoniem

Aardige vrouw. Snel op mijn gemak gesteld.

- Anoniem

We hadden een goede klik, ze is begripvol, meegaand, eerlijk, liet mij dingen inzien en reikte dingen aan om te onderzoeken.

- Anoniem

Ze was rustig, bekeek alles van vele kanten die ik zelf nog niet zo had bekeken en oordeelde nergens over. Verder heel erg vriendelijk wat er voor zorgt dat je ook echt makkelijk je ding kwijt kan.

- Anoniem

De uitleg die Thessa mij gaf zorgde ervoor dat ik mezelf beter ging begrijpen en minder boos en oordelend werd naar mijzelf.

- Timon

Thessa heeft mij geholpen mijn zelfvertrouwen te herwinnen. Mijn leven is hierdoor enorm veranderd. Ik voel veel meer innerlijke vrijheid en heb minder stress.

- Melissa

Thessa is een liefdevolle en deskundige vrouw met humor en dat werkt heel ontwapenend, ik voelde mij meteen bij haar op mijn gemak.

- Lianne

De begeleiding bij Thessa heeft mij meer gegeven dan ik had kunnen wensen. Ik had van tevoren niet gedacht dat zo’n verandering mogelijk was.

- Heleen

Hoe confronterend het soms ook was en hoe moeilijk ik het soms ook had, Thessa bleef nabij, leidde mij hier doorheen en dat gaf een veilig gevoel.

- Claudia
Gemiddeld geven cliënten Thessa Hendriks:
Beoordeling: 4.9 uit 5.
Op basis van 37 ervaringen

Cliëntervaringen

Gemiddeld geven cliënten Thessa Hendriks:

 • Beoordeling: 4.9 uit 5. Op basis van 37 ervaringen
 • "Door Thessa heb ik met een kritische blik naar mijzelf kunnen kijken, naar dingen die anders kunnen. Zij gaf mij de inzichten en handvatten hiervoor."

  - Anoniem

  "Thessa Hendriks heeft op een heel prettige manier inzicht gegeven in mijn eigen denken en doen."

  - Anoniem

  "Bij Thessa voelde ik mij op mijn gemak om open te praten. Ze geeft rust waardoor je samen met haar bekijkt hoe je vat krijgt op je problemen. Dit heeft mij opgeleverd dat ik mijzelf beter heb leren kennen. Ik weet nu wat mijn valkuilen zijn.
  Door haar hulp heb ik de voor mij juiste beslissingen kunnen nemen over hoe ik mijn leven ga inrichten."

  - Anoniem

  "Thessa heeft er voor gezorgd dat ik realistischer naar situaties kan kijken. Ik kijk een stuk minder kritisch naar mijzelf en naar situaties. Ze heeft er voor gezorgd dat ik mijzelf wat vaker op de eerste plek mag zetten, en dat ik trots mag zijn op wie ik ben."

  - Anoniem

  "Super goede behandelaar die gauw in de gaten heeft waar de schoen wringt en met resultaat gerichte oplossingen komt."

  - Anoniem

  "Thessa is een zeer prettig mens en oprecht geïnteresseerd en betrokken, waardoor je je snel veilig voelt. Door haar ruime kennis en ervaring heeft ze me voor verschillende situaties ideeën/ tips/ suggesties/ inzichten/ voorstellen kunnen geven die me snel echt verder hebben geholpen. Ik zat na mijn scheiding in eerste instantie in een soort ontkenningsfase, en was daarna in een diep dal beland. Na ruim een jaar met hulp van Thessa hard aan mezelf werken ben ik weer helemaal happy de peppie. Ja je moet t wel zelf doen, en Thessa kan je daar goed in begeleiden."

  - Anoniem

  "Ik kwam bij Thessa na een relatiebreuk en het kwijt zijn van wie ik ben. Ik was erg onzeker. Samen met Thessa heb ik ontdekt waar het vandaan komt, hoe ik het kan herkennen en vooral hoe ik het een plek kan geven. Ik durf nu weer op mijzelf te bouwen. Ik raad Thessa zeker aan!"

  - Anoniem

  "Bij Thessa voel je je snel op je gemak! Ze is erg aardig, heeft humor en veel deskundigheid. Ze probeert je echt verder te helpen op een zeer integere manier. Ik ben blij dat ze er voor me was in moeilijke tijden en kan haar bij iedereen van harte aanbevelen!"

  - Anoniem

  "Erg blij met hoe ze luisterde naar waar ik mee zat en vervolgens concrete handvaten bood om ermee aan de slag te gaan. Ze heeft perfect aangevoeld wat ik nodig had en dat geboden."

  - Anoniem

  "Thessa een top mens, zeer goed in haar werk en ze zal een vreugde zijn voor iedereen uit haar omgeving en voor iedereen die haar in de toekomst nog zal ontmoeten al dan niet beroepsmatig. Thessa bedankt jij hebt er voor gezorgd dat ik de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet ga, zijn nu alle problemen voor mijn toekomst opgelost, nee maar ik kan ze nu wel weer aan met een positieve benadering en zo moet het leven eruit zien. Nogmaals hartelijk bedankt en via deze weg een knuffel van mij."

  - Anoniem

  "Door het proces wat ik bij Thessa heb doorlopen, heb ik het vertrouwen in mijzelf weer terug gevonden. Ik heb belemmerende, niet-dienende systemen leren loslaten en vernieuwen. Samen hebben we gekeken naar de nieuwe fundamenten die ik in mijn geest en hart wilde leggen, fundamenten waar ik op kon bouwen. Deze fundamenten zullen mijn toekomst en alles wat ik ga tegenkomen ondersteunen. Ik heb nauwelijks meer last van angstgedachten en van zelfvervreemding. Ik straal weer!"

  - Anoniem

  "Thessa is een fantastische psycholoog die goed luistert, meedenkt en je echt verder helpt. Ze heeft mijn leven positief veranderd."

  - Anoniem

  Thessa heeft een super verfrissende manier van werken wat mij persoonlijk enorm heeft geholpen. Ik ben op een nieuwe manier naar dingen gaan kijken en achter dingen gekomen waar ik nooit eerder aan had gedacht. Ze is toegankelijk, oprecht en vriendelijk. Ik ben ongelooflijk tevreden met het resultaat na mijn sessies met Thessa en heel blij dat ik bij haar terecht kon.

  - Anoniem

  Door de behandeling van Thessa sta ik een stuk sterker in m'n schoenen. Ze heeft me zo goed geholpen. Door haar heb ik er weer zin in!

  - Anoniem

  Rustig, duidelijk en begripvol.

  - Anoniem

  Ik voelde me altijd prettig en op mijn gemak en dat is voor mij het meest belangrijke tijdens een traject. Daarnaast straalt Thessa veel rust en zekerheid uit, waardoor het vertellen en het laten zien van emoties vanzelf ging.

  - Anoniem

  Thessa wist heel goed hoe ze mijn gevoelens in "hokjes" kon plaatsen, zodat ik zelf controle kreeg over de situatie waar ik in zat. Daarbij heeft ze mij dingen geleerd in dat proces waar ik voor de rest van mijn leven heel veel aan zal hebben. Ook vond ik haar heel warm en overzichtelijk. Ze zat voor mijn gevoel heel erg op hetzelfde niveau alsof ze precies wist wat ik nodig had.

  - Anoniem

  Het behandelplan was heel persoonlijk gemaakt en ze hielp me op een hele kalme, rustige manier.

  - Anoniem

  Na de sessie bij Thessa kan ik beter mijn gevoelens uiten en kijk ik verder dan alleen vandaag of morgen.

  - Anoniem

  Thessa luisterd goed en weet daardoor de juiste snaar te raken.

  - Anoniem

  Rustig, maar ook wel helder op momenten dat het nodig is. Makkelijk om mee te praten.

  - Anoniem

  Ik kan mij beter inleven in anderen en kan goed reflecteren op situaties. Ook kan ik mijn emoties al veel beter begrijpen en ze uitleggen.

  - Anoniem

  Er zat ook een stuk educatie in de behandeling waardoor ik het beter kon begrijpen. Fijne gesprekken en technieken die ik kan toepassen.

  - Anoniem

  Thessa laat je zelf opzoek gaan naar antwoorden en blijft geheel objectief. Dit voelde erg vertrouwd en daarom werd het makkelijker om dieper op onderwerpen in te gaan.

  - Anoniem

  Concreet heeft het mij opgeleverd dat ik mijn grenzen moet stellen en bewaken.

  - Anoniem

  Thessa heeft me een ander perspectief op het probleem gegeven, waardoor ik er gemakkelijk mee kan omgaan in het dagelijks leven.

  - Anoniem

  Ze is rustig, duidelijk en kan heel goed dingen inzichtelijk maken.

  - Anoniem

  Ik vond het prettig dat ze niet oordeelde en veel vragen stelde om het zo voor mij duidelijk te maken.

  - Anoniem

  Aardige vrouw. Snel op mijn gemak gesteld.

  - Anoniem

  We hadden een goede klik, ze is begripvol, meegaand, eerlijk, liet mij dingen inzien en reikte dingen aan om te onderzoeken.

  - Anoniem

  Ze was rustig, bekeek alles van vele kanten die ik zelf nog niet zo had bekeken en oordeelde nergens over. Verder heel erg vriendelijk wat er voor zorgt dat je ook echt makkelijk je ding kwijt kan.

  - Anoniem

  Thessa heeft mij geholpen tijdens de periode waarin ik heel erg overspannen was en een periode daarna. Vanaf het eerste moment voelde ik me heel erg op mijn gemak bij Thessa. Ik heb nu een volledige behandeling bij haar afgesloten. Thessa heeft mij geweldig geholpen en ik ben haar zo óntzettend dankbaar. Mocht je nog twijfelen om hulp in te schakelen (zoals ik dat ook ooit deed). Ga toch is even met Thessa een gesprekje voeren, en vanaf dat moment kun je zelf beslissen of dat een start kan zijn van een heel mooi proces!

  - Anoniem

  De uitleg die Thessa mij gaf zorgde ervoor dat ik mezelf beter ging begrijpen en minder boos en oordelend werd naar mijzelf.

  - Timon

  Thessa heeft mij geholpen mijn zelfvertrouwen te herwinnen. Mijn leven is hierdoor enorm veranderd. Ik voel veel meer innerlijke vrijheid en heb minder stress.

  - Melissa

  Thessa is een liefdevolle en deskundige vrouw met humor en dat werkt heel ontwapenend, ik voelde mij meteen bij haar op mijn gemak.

  - Lianne

  De begeleiding bij Thessa heeft mij meer gegeven dan ik had kunnen wensen. Ik had van tevoren niet gedacht dat zo’n verandering mogelijk was.

  - Heleen

  Hoe confronterend het soms ook was en hoe moeilijk ik het soms ook had, Thessa bleef nabij, leidde mij hier doorheen en dat gaf een veilig gevoel.

  - Claudia
  Thessa Hendriks
  Thessa Hendriks
  Therapeut in Nijmegen

  Beoordeling: 4.9 uit 5
  Op basis van 37 ervaringen
  • Geen wachtlijst
  • Snel op afspraak
  Bel: 085-4014720
  Thessa Hendriks

  Thessa Hendriks

  • Geen wachtlijst
  • Snel op afspraak

  Therapeut in Nijmegen

  Het leven is een dynamisch geheel waar constant dingen gebeuren. Over bepaalde elementen heb je controle, over andere totaal niet. Maar je bent wel vrij om te kiezen hoe je ermee om kunt gaan. Dat is de belangrijkste les die ik je wil meegeven.

  Vanwege corona is het momenteel alleen mogelijk om online afspraken in te plannen.

  Mijn naam is Thessa Hendriks en ik ben Integratief therapeut in Nijmegen. Ik ben breed opgeleid en heb ervaring met het behandelen van diverse problematieken. Je kunt bijvoorbeeld bij mij terecht als je last hebt van stress of burn-out, maar ook als je niet lekker in je vel zit of ergens mee worstelt waar je zelf niet uitkomt. Soms is een klacht relatief makkelijk te verhelpen, maar het kan ook zijn dat er een dieperliggende oorzaak is die meer aandacht en zorg vraagt. Ik kan je op beide niveaus ondersteunen.

  Eerste gesprek

  In het eerste gesprek maken we kennis. Daarnaast zomen we in op jouw klacht. We brengen deze zo goed mogelijk in kaart zodat de centrale thema’s die om aandacht vragen zichtbaar worden. Ik vertel je hoe ik naar jouw situatie kijk en wat de begeleidingsmogelijkheden zijn. Ik ben ook benieuwd naar jouw visie op je klacht en wat jij wilt leren. Als dat op elkaar aansluit en jij voelt je prettig in het contact, dan hebben we een goede basis om de begeleiding te kunnen starten en maken we daarover verdere afspraken.

  Ik geef een stukje veiligheid

  Ik ben rustig, open en toegankelijk en biedt veiligheid en vertrouwen. Mensen voelen zich bij mij snel op hun gemak en voelen zich ook vrij hun verhaal te vertellen. Zij ervaren dat zij worden gezien in hun mens-zijn zonder dat er wordt geoordeeld. Ik begeleid jou op respectvolle wijze met aandacht en zorg voor jou, je gevoelens en emoties en jouw tempo. Als je in begeleiding wilt komen is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om aan jezelf te willen werken.

  Integratieve psychotherapie

  In mijn praktijk geef ik integratieve psychotherapie. Integratief wil zeggen dat ik naar de verschillende niveaus van ons menszijn kijk waar psychische klachten invloed op hebben. Ik onderzoek hoe de klachten van invloed zijn op ons lichaam, onze emotie en op ons denken en hoe je daarbinnen jezelf en jouw leven zin- en betekenis geeft. Binnen die verschillende lagen kan ik diverse therapeutische interventies gebruiken om je te helpen je klacht aan te pakken. Ik werk bijvoorbeeld graag met visualisaties, gestalttherapie, cognitieve gedragstherapie, creatieve technieken, ontspanningsoefeningen en levensbeschouwing.

  Maatwerk

  Therapie is maatwerk. Iedereen is verschillend en heeft zijn eigen manier en eigen tempo waarbinnen zijn unieke persoonlijke ontwikkelingsproces zich afspeelt. Ik kijk daarom bij de begeleiding naar wat het beste bij jou en je hulpvraag past en aansluit. Het eerste deel van de begeleiding staat in het teken van het verkrijgen van inzicht in het ontstaan van jouw klacht en hoe je hiermee tot nu toe bent omgegaan. Ik vind het belangrijk educatie te geven over thema’s inhoudelijk maar ook over hoe psychische processen en mechanismen werken zodat jij deze kunt herkennen bij jezelf. Zelfinzicht is nodig om duidelijk te krijgen wat je hebt te ontwikkelen om je klacht op te lossen of hiermee om te kunnen gaan.

  • Aanpassingsproblematiek
  • ADHD
  • Angst
  • Autisme
  • Burnout
  • Depressie
  • Dwangklachten
  • Eetstoornis
  • Levensfaseproblematiek
  • Negatief zelfbeeld
  • Persoonlijkheidsstoornissen
  • Relatieproblemen (indiv.)
  • Rouw en verliesverwerking
  • Slaapproblemen
  • Trauma
  • Verslaving
  • Zingevingsvragen
  • Mindfulness
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Systeemtherapie
  • Talen

   Nederlands

  Wat zeggen mijn cliënten?

  "Door Thessa heb ik met een kritische blik naar mijzelf kunnen kijken, naar dingen die anders kunnen. Zij gaf mij de inzichten en handvatten hiervoor."

  - Anoniem

  "Thessa Hendriks heeft op een heel prettige manier inzicht gegeven in mijn eigen denken en doen."

  - Anoniem

  "Super goede behandelaar die gauw in de gaten heeft waar de schoen wringt en met resultaat gerichte oplossingen komt."

  - Anoniem

  "Erg blij met hoe ze luisterde naar waar ik mee zat en vervolgens concrete handvaten bood om ermee aan de slag te gaan. Ze heeft perfect aangevoeld wat ik nodig had en dat geboden."

  - Anoniem

  "Thessa is een fantastische psycholoog die goed luistert, meedenkt en je echt verder helpt. Ze heeft mijn leven positief veranderd."

  - Anoniem

  Door de behandeling van Thessa sta ik een stuk sterker in m'n schoenen. Ze heeft me zo goed geholpen. Door haar heb ik er weer zin in!

  - Anoniem

  Rustig, duidelijk en begripvol.

  - Anoniem

  Ik voelde me altijd prettig en op mijn gemak en dat is voor mij het meest belangrijke tijdens een traject. Daarnaast straalt Thessa veel rust en zekerheid uit, waardoor het vertellen en het laten zien van emoties vanzelf ging.

  - Anoniem

  Het behandelplan was heel persoonlijk gemaakt en ze hielp me op een hele kalme, rustige manier.

  - Anoniem

  Na de sessie bij Thessa kan ik beter mijn gevoelens uiten en kijk ik verder dan alleen vandaag of morgen.

  - Anoniem

  Thessa luisterd goed en weet daardoor de juiste snaar te raken.

  - Anoniem

  Rustig, maar ook wel helder op momenten dat het nodig is. Makkelijk om mee te praten.

  - Anoniem

  Ik kan mij beter inleven in anderen en kan goed reflecteren op situaties. Ook kan ik mijn emoties al veel beter begrijpen en ze uitleggen.

  - Anoniem

  Er zat ook een stuk educatie in de behandeling waardoor ik het beter kon begrijpen. Fijne gesprekken en technieken die ik kan toepassen.

  - Anoniem

  Thessa laat je zelf opzoek gaan naar antwoorden en blijft geheel objectief. Dit voelde erg vertrouwd en daarom werd het makkelijker om dieper op onderwerpen in te gaan.

  - Anoniem

  Concreet heeft het mij opgeleverd dat ik mijn grenzen moet stellen en bewaken.

  - Anoniem

  Thessa heeft me een ander perspectief op het probleem gegeven, waardoor ik er gemakkelijk mee kan omgaan in het dagelijks leven.

  - Anoniem

  Ze is rustig, duidelijk en kan heel goed dingen inzichtelijk maken.

  - Anoniem

  Ik vond het prettig dat ze niet oordeelde en veel vragen stelde om het zo voor mij duidelijk te maken.

  - Anoniem

  Aardige vrouw. Snel op mijn gemak gesteld.

  - Anoniem

  We hadden een goede klik, ze is begripvol, meegaand, eerlijk, liet mij dingen inzien en reikte dingen aan om te onderzoeken.

  - Anoniem

  Ze was rustig, bekeek alles van vele kanten die ik zelf nog niet zo had bekeken en oordeelde nergens over. Verder heel erg vriendelijk wat er voor zorgt dat je ook echt makkelijk je ding kwijt kan.

  - Anoniem

  De uitleg die Thessa mij gaf zorgde ervoor dat ik mezelf beter ging begrijpen en minder boos en oordelend werd naar mijzelf.

  - Timon

  Thessa heeft mij geholpen mijn zelfvertrouwen te herwinnen. Mijn leven is hierdoor enorm veranderd. Ik voel veel meer innerlijke vrijheid en heb minder stress.

  - Melissa

  Thessa is een liefdevolle en deskundige vrouw met humor en dat werkt heel ontwapenend, ik voelde mij meteen bij haar op mijn gemak.

  - Lianne

  De begeleiding bij Thessa heeft mij meer gegeven dan ik had kunnen wensen. Ik had van tevoren niet gedacht dat zo’n verandering mogelijk was.

  - Heleen

  Hoe confronterend het soms ook was en hoe moeilijk ik het soms ook had, Thessa bleef nabij, leidde mij hier doorheen en dat gaf een veilig gevoel.

  - Claudia
  Gemiddeld geven cliënten Thessa Hendriks:
  Beoordeling: 4.9 uit 5.
  Op basis van 37 ervaringen

  Cliëntervaringen

  Gemiddeld geven cliënten Thessa Hendriks:

 • Beoordeling: 4.9 uit 5. Op basis van 37 ervaringen
 • "Door Thessa heb ik met een kritische blik naar mijzelf kunnen kijken, naar dingen die anders kunnen. Zij gaf mij de inzichten en handvatten hiervoor."

  - Anoniem

  "Thessa Hendriks heeft op een heel prettige manier inzicht gegeven in mijn eigen denken en doen."

  - Anoniem

  "Bij Thessa voelde ik mij op mijn gemak om open te praten. Ze geeft rust waardoor je samen met haar bekijkt hoe je vat krijgt op je problemen. Dit heeft mij opgeleverd dat ik mijzelf beter heb leren kennen. Ik weet nu wat mijn valkuilen zijn.
  Door haar hulp heb ik de voor mij juiste beslissingen kunnen nemen over hoe ik mijn leven ga inrichten."

  - Anoniem

  "Thessa heeft er voor gezorgd dat ik realistischer naar situaties kan kijken. Ik kijk een stuk minder kritisch naar mijzelf en naar situaties. Ze heeft er voor gezorgd dat ik mijzelf wat vaker op de eerste plek mag zetten, en dat ik trots mag zijn op wie ik ben."

  - Anoniem

  "Super goede behandelaar die gauw in de gaten heeft waar de schoen wringt en met resultaat gerichte oplossingen komt."

  - Anoniem

  "Thessa is een zeer prettig mens en oprecht geïnteresseerd en betrokken, waardoor je je snel veilig voelt. Door haar ruime kennis en ervaring heeft ze me voor verschillende situaties ideeën/ tips/ suggesties/ inzichten/ voorstellen kunnen geven die me snel echt verder hebben geholpen. Ik zat na mijn scheiding in eerste instantie in een soort ontkenningsfase, en was daarna in een diep dal beland. Na ruim een jaar met hulp van Thessa hard aan mezelf werken ben ik weer helemaal happy de peppie. Ja je moet t wel zelf doen, en Thessa kan je daar goed in begeleiden."

  - Anoniem

  "Ik kwam bij Thessa na een relatiebreuk en het kwijt zijn van wie ik ben. Ik was erg onzeker. Samen met Thessa heb ik ontdekt waar het vandaan komt, hoe ik het kan herkennen en vooral hoe ik het een plek kan geven. Ik durf nu weer op mijzelf te bouwen. Ik raad Thessa zeker aan!"

  - Anoniem

  "Bij Thessa voel je je snel op je gemak! Ze is erg aardig, heeft humor en veel deskundigheid. Ze probeert je echt verder te helpen op een zeer integere manier. Ik ben blij dat ze er voor me was in moeilijke tijden en kan haar bij iedereen van harte aanbevelen!"

  - Anoniem

  "Erg blij met hoe ze luisterde naar waar ik mee zat en vervolgens concrete handvaten bood om ermee aan de slag te gaan. Ze heeft perfect aangevoeld wat ik nodig had en dat geboden."

  - Anoniem

  "Thessa een top mens, zeer goed in haar werk en ze zal een vreugde zijn voor iedereen uit haar omgeving en voor iedereen die haar in de toekomst nog zal ontmoeten al dan niet beroepsmatig. Thessa bedankt jij hebt er voor gezorgd dat ik de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet ga, zijn nu alle problemen voor mijn toekomst opgelost, nee maar ik kan ze nu wel weer aan met een positieve benadering en zo moet het leven eruit zien. Nogmaals hartelijk bedankt en via deze weg een knuffel van mij."

  - Anoniem

  "Door het proces wat ik bij Thessa heb doorlopen, heb ik het vertrouwen in mijzelf weer terug gevonden. Ik heb belemmerende, niet-dienende systemen leren loslaten en vernieuwen. Samen hebben we gekeken naar de nieuwe fundamenten die ik in mijn geest en hart wilde leggen, fundamenten waar ik op kon bouwen. Deze fundamenten zullen mijn toekomst en alles wat ik ga tegenkomen ondersteunen. Ik heb nauwelijks meer last van angstgedachten en van zelfvervreemding. Ik straal weer!"

  - Anoniem

  "Thessa is een fantastische psycholoog die goed luistert, meedenkt en je echt verder helpt. Ze heeft mijn leven positief veranderd."

  - Anoniem

  Thessa heeft een super verfrissende manier van werken wat mij persoonlijk enorm heeft geholpen. Ik ben op een nieuwe manier naar dingen gaan kijken en achter dingen gekomen waar ik nooit eerder aan had gedacht. Ze is toegankelijk, oprecht en vriendelijk. Ik ben ongelooflijk tevreden met het resultaat na mijn sessies met Thessa en heel blij dat ik bij haar terecht kon.

  - Anoniem

  Door de behandeling van Thessa sta ik een stuk sterker in m'n schoenen. Ze heeft me zo goed geholpen. Door haar heb ik er weer zin in!

  - Anoniem

  Rustig, duidelijk en begripvol.

  - Anoniem

  Ik voelde me altijd prettig en op mijn gemak en dat is voor mij het meest belangrijke tijdens een traject. Daarnaast straalt Thessa veel rust en zekerheid uit, waardoor het vertellen en het laten zien van emoties vanzelf ging.

  - Anoniem

  Thessa wist heel goed hoe ze mijn gevoelens in "hokjes" kon plaatsen, zodat ik zelf controle kreeg over de situatie waar ik in zat. Daarbij heeft ze mij dingen geleerd in dat proces waar ik voor de rest van mijn leven heel veel aan zal hebben. Ook vond ik haar heel warm en overzichtelijk. Ze zat voor mijn gevoel heel erg op hetzelfde niveau alsof ze precies wist wat ik nodig had.

  - Anoniem

  Het behandelplan was heel persoonlijk gemaakt en ze hielp me op een hele kalme, rustige manier.

  - Anoniem

  Na de sessie bij Thessa kan ik beter mijn gevoelens uiten en kijk ik verder dan alleen vandaag of morgen.

  - Anoniem

  Thessa luisterd goed en weet daardoor de juiste snaar te raken.

  - Anoniem

  Rustig, maar ook wel helder op momenten dat het nodig is. Makkelijk om mee te praten.

  - Anoniem

  Ik kan mij beter inleven in anderen en kan goed reflecteren op situaties. Ook kan ik mijn emoties al veel beter begrijpen en ze uitleggen.

  - Anoniem

  Er zat ook een stuk educatie in de behandeling waardoor ik het beter kon begrijpen. Fijne gesprekken en technieken die ik kan toepassen.

  - Anoniem

  Thessa laat je zelf opzoek gaan naar antwoorden en blijft geheel objectief. Dit voelde erg vertrouwd en daarom werd het makkelijker om dieper op onderwerpen in te gaan.

  - Anoniem

  Concreet heeft het mij opgeleverd dat ik mijn grenzen moet stellen en bewaken.

  - Anoniem

  Thessa heeft me een ander perspectief op het probleem gegeven, waardoor ik er gemakkelijk mee kan omgaan in het dagelijks leven.

  - Anoniem

  Ze is rustig, duidelijk en kan heel goed dingen inzichtelijk maken.

  - Anoniem

  Ik vond het prettig dat ze niet oordeelde en veel vragen stelde om het zo voor mij duidelijk te maken.

  - Anoniem

  Aardige vrouw. Snel op mijn gemak gesteld.

  - Anoniem

  We hadden een goede klik, ze is begripvol, meegaand, eerlijk, liet mij dingen inzien en reikte dingen aan om te onderzoeken.

  - Anoniem

  Ze was rustig, bekeek alles van vele kanten die ik zelf nog niet zo had bekeken en oordeelde nergens over. Verder heel erg vriendelijk wat er voor zorgt dat je ook echt makkelijk je ding kwijt kan.

  - Anoniem

  Thessa heeft mij geholpen tijdens de periode waarin ik heel erg overspannen was en een periode daarna. Vanaf het eerste moment voelde ik me heel erg op mijn gemak bij Thessa. Ik heb nu een volledige behandeling bij haar afgesloten. Thessa heeft mij geweldig geholpen en ik ben haar zo óntzettend dankbaar. Mocht je nog twijfelen om hulp in te schakelen (zoals ik dat ook ooit deed). Ga toch is even met Thessa een gesprekje voeren, en vanaf dat moment kun je zelf beslissen of dat een start kan zijn van een heel mooi proces!

  - Anoniem

  De uitleg die Thessa mij gaf zorgde ervoor dat ik mezelf beter ging begrijpen en minder boos en oordelend werd naar mijzelf.

  - Timon

  Thessa heeft mij geholpen mijn zelfvertrouwen te herwinnen. Mijn leven is hierdoor enorm veranderd. Ik voel veel meer innerlijke vrijheid en heb minder stress.

  - Melissa

  Thessa is een liefdevolle en deskundige vrouw met humor en dat werkt heel ontwapenend, ik voelde mij meteen bij haar op mijn gemak.

  - Lianne

  De begeleiding bij Thessa heeft mij meer gegeven dan ik had kunnen wensen. Ik had van tevoren niet gedacht dat zo’n verandering mogelijk was.

  - Heleen

  Hoe confronterend het soms ook was en hoe moeilijk ik het soms ook had, Thessa bleef nabij, leidde mij hier doorheen en dat gaf een veilig gevoel.

  - Claudia

  Contact

  Praktijkadres
  Graafseweg 274
  6532ZV Nijmegen

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Contact

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.