GZ Psycholoog Nijmegen - Jij staat centraal tijdens de therapie
Nonja van Grinsven
Nonja van Grinsven

GZ-Psycholoog Nijmegen

Je kunt vaak meer dan je denkt. Soms ben je in het leven vastgelopen en heb je iemand nodig die je helpt je eigen kracht opnieuw te vinden. In mijn praktijk help ik je weer optimaal aan het leven te kunnen deelnemen en te kunnen genieten van je leven. Mijn cliënten waarderen aan mij dat ik geduldig luister, betrokkenheid en respect toon en met humor kan relativeren. Je bent welkom bij GZ-Psycholoog Nijmegen.

Waar je ook mee zit, bel en maak een afspraak!

GZ-Psycholoog Nijmegen - Je mogelijkheden ontdekken

Als psycholoog en orthopedagoog behandel ik zowel kinderen als volwassen. Ik kijk naar alle facetten die belangrijk zijn in je leven en zoek de samenwerking op met andere zorgverleners. Ik werk oplossingsgericht, vanuit de positieve overtuiging dat mensen de kracht hebben om hun eigen leven vorm te geven.

Een bredere kijk op jouw klachten

We werken volgens een behandelplan dat tijdens het intakegesprek is opgesteld. Als orthopedagoog en GZ-psycholoog kijk en denk ik breed. Niet alleen je psychische- of lichamelijke problemen, maar ook je omgeving speelt een rol in hoe je je voelt en hoe je functioneert.

Daarom zoek ik zo veel mogelijk de samenwerking met belangrijke personen in je leven, zoals je partner, docent, (huis)arts of andere hulpverleners. Zo krijgen we een volledige kijk op je psychische klachten. Wat houdt ze in stand? Welke rol spelen mensen in je omgeving? Hoe kunnen al deze mensen samenwerken om jou te helpen?

Op deze manier werken we bij GZ Psycholoog Nijmegen toe naar een duurzame oplossing. Ook onderhoud ik, met jouw toestemming, contact met je huisarts. Belangrijke informatie zoals je medische geschiedenis, je beperkingen of medicatie wordt meegenomen in het behandelplan. Als er iets verandert, kunnen we de koers bijstellen. Zo is jouw behandeling precies op maat.

Jouw actieve rol bij verandering

In mijn behandeling ga ik uit van jouw mogelijkheden, zelfs al hebben bepaalde beperkingen een grote invloed op je leven. Ik werk graag met de principes van Oplossingsgerichte Therapie. Dit houdt in dat er een actieve rol voor jou als cliënt is weggelegd. Door vragen te stellen, stimuleer ik je om zelf met oplossingen te komen voor de dingen waar jij tegenaan loopt.

Ik bied een luisterend oor

Oplossingsgerichte Therapie gaat uit van concrete stappen die je kunt ondernemen om je gedrag of je gevoelens te veranderen. Er is ruimte om je verhaal te vertellen; ik bied een luisterend oor, maar we werken ook aan jouw positieve kijk op de toekomst. Op wat je wél kunt. Dan stel ik vragen als: zou je het ook anders kunnen zien? Wat zou je kunnen ondernemen om het te veranderen? Je zult merken dat wanneer je kijk op je problemen verandert, er opeens veel meer mogelijk is.

Stap voor stap

De stappen die we nemen, gaan altijd in goed overleg. Vaak is er niet één oplossing of één methode om de problemen te behandelen. Ik gebruik daarom bij GZ Psycholoog Nijmegen een mix van verschillende methoden, waaronder Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapy en mindfulness. Aan hand van huiswerkopdrachten ontdek je wat voor jou werkt, en wat niet. Stapje voor stapje brengen we jouw doelen dichterbij.

Tarief en duur

Voor een afspraak voor individuele therapie van 45 minuten reken ik 85 euro inclusief 21% BTW. Als je een afspraak wilt afzeggen, doe dat wel minimaal 48 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact GZ-Psycholoog Nijmegen

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Nijmegen? Bel naar GZ-Psycholoog Nijmegen ter attentie van Nonja van Grinsven. Ik leer je graag kennen.

GZ Psycholoog Nijmegen - Over Nonja van Grinsven

Ik ben Nonja van Grinsven, psycholoog in Nijmegen In 2011 startte ik samen met mijn collega GZ Psycholoog Nijmegen een eigen praktijk voor pedagogische en psychologische hulpverlening. Naast volwassenen zijn ook kinderen en jongeren welkom in onze psychologenpraktijk in Nijmegen.

Ik beschouw mezelf als een opgewekt persoon die warm loopt voor diverse activiteiten, zeker in de sociale sfeer. Mijn persoonlijke kwaliteiten zijn geduld, respect, interesse in de ander en een gezonde dosis humor.

Mijn achtergrond als orthopedagoog

Als sociaal bevlogen persoon met een hart voor jongeren, wist ik al snel mijn studierichting: orthopedagogiek. Na mijn studie begon ik mijn loopbaan in het speciaal onderwijs. Moeilijk lerende kinderen of kinderen met gedragsproblemen gaf ik begeleiding om het beste uit het onderwijs te kunnen halen.

Nog altijd werk ik graag met kinderen en jongeren, en daarbij met oudere jongeren (pubers) in het bijzonder. Mijn collega Pauline is juist gespecialiseerd in jongere kinderen, en zo vullen we elkaar aan.

Breed georiënteerde GZ-pyscholoog

Na mijn werk als orthopedagoog in het speciaal onderwijs, ben ik mij ook op volwassenen gaan richten. Al meer dan 15 jaar werk ik als psycholoog bij Stichting SWZ. Dit is een hulpverleningsorganisatie voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, waaronder NAH (niet-aangeboren hersenletsel).

Na een aantal jaar ontving ik ook een aantekening als GZ-psycholoog. Dit houdt in dat ik verzekerde zorg biedt bij een doorverwijzing van de huisarts en zelf cliënten kan doorverwijzen naar tweedelijns- of specialistische zorg. Ook kan ik, indien nodig, diagnostisch onderzoek doen.

Ik probeer altijd een zo compleet mogelijk plaatje te krijgen van wat er speelt in het leven van mijn cliënten, omdat ik het belangrijk vind om alle facetten mee te nemen in de behandeling.

Manier van behandelen en werkwijze

Ik werk volgens erkende behandelprotocollen. De methoden die ik gebruik zijn onder andere Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Ook mindfulness gebruik ik regelmatig in oefeningen en zie ik als een welkome aanvulling bij stressgerelateerde klachten of angst.

Maar het belangrijkste vind ik het bieden van op maat gemaakte zorg en samenwerking met andere hulpverleners. Een behandelprotocol is dus geen wet van meden en persen voor mij. Ieder mens is anders. Wat je nodig hebt, reik ik aan zodat jij optimaal kunt functioneren en kunt werken aan je doelen.

Systeemondersteuning bij psychische of lichamelijke beperkingen

Ik bied niet alleen psychische hulp, maar ook systeemondersteuning bij mensen met een beperking. Dit kan een lichamelijke- of een verstandelijke beperking zijn, of beide. De beperking kan aangeboren zijn, zoals bij bijvoorbeeld autisme. Maar ook bij mensen die opnieuw hun leven vorm moeten geven na een hersenletsel of ongeluk, bied ik begeleiding. Hierbij neem ik altijd de omgeving mee, zoals de partner, docenten of andere hulpverleners. In overleg met de huisarts kan ik nog beter inspringen op de behoeften van mijn cliënten.

Mijn werk als vrijgevestigd psycholoog en pedagoog biedt me veel voldoening vanwege de diverse soorten mensen die ik tegenkom en mag begeleiden. Zelf ben ik getrouwd en moeder van 2 kinderen. Mijn hobby's zijn volleyballen, lezen, wandelen, terrasje pikken en tuinieren.

Contact GZ-Psycholoog Nijmegen

Heb je een vraag of wil je meer weten over mij? Bel naar GZ-Psycholoog Nijmegen ter attentie van Nonja van Grinsven. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen over de behandeling bij GZ-Psycholoog Nijmegen

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Nicky over Nonja van Grinsven psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Nonja sluit precies aan bij wat ik nodig heb en weet me met geduld en humor op mijn gemak te stellen."

Contactgegevens Psycholoog Nijmegen

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar GZ-Psycholoog Nijmegen

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Nijmegen.

Nonja van Grinsven
Panovenlaan 1
6525 DZ Nijmegen