Wat is relatietherapie?

Het voelt misschien ongemakkelijk, praten met een relatietherapeut. Begrijpelijk, je deelt immers jullie intiemste details met een vreemde. Toch kan het jullie heel goed helpen en weer nader tot elkaar brengen. Maar wat is relatietherapie precies?

Samen met een relatietherapeut onderzoek je ingesleten patronen en leer je deze te doorbreken. Je ontdekt dan vaak dat jullie relatie niet per se slecht hoeft te zijn, maar dat je door die patronen niet meer goed op elkaar reageert. De relatietherapeut herkent terugkerende patronen in jullie gesprekken. Door jullie een spiegel voor te houden en te laten zien hoe en waarom jullie gesprekken vastlopen kunnen jullie de patronen herkennen. Vervolgens krijgen jullie handvatten om deze te doorbreken.

Omdat jullie weer echt naar elkaar luisteren, zie je weer wie je zelf bent en wie de ander is. Met andere woorden, je herontdekt jezelf, je partner en jullie relatie. Het is als het ware een hernieuwde kennismaking met elkaar.

Als jullie uit elkaar gaan

Relatietherapie is vaak heel succesvol. Toch kunnen jullie tijdens de behandeling tot de conclusie komen dat jullie relatie geen toekomst meer heeft. De relatietherapeut kan jullie dan helpen om de relatie op een respectvolle manier te beëindigen. Zeker als jullie kinderen hebben is het belangrijk om de relatie positief af te sluiten.

Liefdesverdriet

Het is nooit leuk als een relatie stukloopt. Het is een verlieservaring waarbij je dus ook te maken kan krijgen met rouw. Hoe ga je om met liefdesverdriet? Vind hier een aantal tips tegen liefdesverdriet die je kunnen helpen.

Relatietherapie bij Psyned?

Blijf niet met jullie relatieproblemen lopen en bel met ons. We kunnen jullie adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor jullie in bij een relatietherapeut die bij jullie past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Videobellen
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog