Over mij

Therapeut Utrecht – Over Roos Olmanst

Vanaf kinds af aan wist ik dat ik psychologie wilde studeren. Echter, Ik heb het nooit gedaan, dat wil zeggen niet specifiek de studie psychologie. Ik stapte als net afgestudeerde HBO verpleegkundige van amper 21 jaar de psychiatrie (reguliere GGZ) in. Dit was bedoeld als een tijdelijke stap richting de studie psychologie. Het bleek een ‘tijdelijke’ stap te zijn van 25 jaar als behandelaar/therapeut, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en trainer op diverse afdelingen, zowel klinisch als ook ambulant. In die jaren heb ik mij meerdere therapievormen eigen gemaakt. Ik heb kunnen rijpen, en vele mensen in hun kleuren, kracht en kwetsbaarheid van dichtbij mogen ervaren.

In 2010 stond ik weer voor de keuze om voor het vak psychologie te gaan en wederom koos ik er niet voor. Het werk in de GGZ deed ik voornamelijk pratende. Het lijf van de cliënt sprak echter een veel duidelijkere taal die onderbelicht bleef. Zeg maar gerust een missing link in hoe er naar de mens werd gekeken binnen de GGZ, maar ook de gemiste link in mijzelf. Ik besloot mij juist te verdiepen in de zeggenschap en kracht van het lichaam via de 5 jarige opleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie. Deze opleiding bleek goed bij mij te passen. Uit eigen ervaring weet ik namelijk wat de impact van trauma op het lichaam is. Inmiddels weet ik ook hoe een lichaamsgerichte benadering kan helpen bij een trauma.

Eigen praktijk

In 2017 opende ik een eigen praktijk in lichaamsgerichte psychotherapie in Utrecht waarin ik een brug sla tussen de reguliere GGZ en de lichaamsgerichte benadering, Dit doe ik met heel veel plezier en passie.

Werkwijze

Therapeut Utrecht

Mijn naam is Roos Olmanst. Ik ben gespecialiseerd in lichaamsgerichte psychotherapie en heb veel ervaring in de reguliere GGZ. Mijn affiniteit ligt bij trauma en persoonlijkheidsproblematiek. Ik ben breed opgeleid. Mijn benadering is praktisch en aards, maar er is tijdens de behandeling ook ruimte voor diepgang en humor. Mijn werkwijze richt zich op alle facetten van de mens: mentale, fysieke, emotionele, sociale en zingevende facetten. Mijn aanpak is praktisch omdat ik vind dat jij ook in je dagelijks leven de output van de sessies moet kunnen gebruiken.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek kijken we samen welke thema’s er spelen en waar jij behoefte aan hebt. Op basis hiervan zoeken we naar een benadering die bij jou past. Tijdens de sessies is er naast het verbale veel aandacht voor het non-verbale, waardoor problemen snel helder worden. Ik werk met alles wat zich aandient in het hier en nu.

Werkwijze

Hoe de sessies eruit komen te zien is afhankelijk van jouw vraag en wat bij jou past. Ik kan je op een ervaringsgerichte manier begeleiden en verschillende methodes toepassen. Als de vraag begeleiding is, of coaching dan sluit ik aan. Ik heb een koffer vol met therapeutisch mogelijkheden waar ik uit kan putten:
• lichaamsgerichte oefeningen en houdingen
• technieken uit de gestalt
• ademwerk
• drama
• meditatie
• trauma (Somatic Experiencing SE/P.Levine)
• sensori motor psychotherapy (hechting/trauma P. Ogden)
• focussen (Gendlin)
• cognitieve gedragstherapie
• EMDR
Al deze methodes brengen veel, maar het allerbelangrijkste vind ik de relatie, het contact tussen jou en mij. Dat is voor mij de basis.

Specialisatie

Trauma ligt mij nauw aan het hart. Ik heb diep respect voor de worsteling en tegelijkertijd de (veer)kracht van de mens en het lichaam na trauma. Ik noem hierbij specifiek het lichaam. Mijn visie is namelijk dat trauma niet zit in wat feitelijk heeft plaats gevonden. Trauma zit naar mijn inziens in wat er in het lichaam is gebeurd en daar is achtergebleven. Het lichaam is dus een belangrijk element bij het ontstaan van een trauma. Trauma heeft impact op alle levensgebieden en kan ons totaal ontwrichten waardoor we meer overleven dan leven. Terwijl we juist meer willen dan alleen overleven. We willen immers een goed leven hebben.

Ik kan je helpen bij:

Aanpassingsproblematiek

ADHD

Angst

Assertiviteit

Burnout

Chronische vermoeidheid

Depressie

Faalangst

Hechtingsproblematiek

HSP

Negatief zelfbeeld

Psychosomatiek

Relatieproblemen (indiv.)

Rouw en verliesverwerking

Slaapproblemen

Trauma

Mijn behandelvormen:

Coaching

Cognitieve gedragstherapie

EMDR

Gestalttherapie

Mindfulness

Stressmanagement

Aangesloten bij:

Kosten psycholoog

Als je met mij aan de slag gaat, is het fijn om van tevoren te weten hoeveel een afspraak kost. Dit ligt aan hoelang je afspraak is. Voor een korte afspraak van 45-60 minuten betaal je 98 euro en voor een lange afspraak van 75-90 minuten betaal je 145,50 euro. Je betaalt per afspraak. Op de pagina 'kosten psycholoog' staan alle prijzen op een rijtje.

Vergoeding

Er zijn meerdere manieren om je afspraken bij mij vergoed te krijgen: via je werkgever of in sommige gevallen via je aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je via Psyned geen vergoeding.

Klikgarantie

Tijdens de afspraken vertel je vaak persoonlijke en kwetsbare dingen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je een klik voelt en mij hiervoor genoeg vertrouwt. Daarom werken we vanuit Psyned met de klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou niet? Dan gaan we samen op zoek naar een nieuwe psycholoog en betalen wij het eerste intakegesprek.

Wat zeggen mijn cliënten?

Gemiddeld geven cliënten Roos Olmanst:
Beoordeling: 4.8 uit 5.
Op basis van 6 ervaringen

Wat zeggen mijn cliënten?

k was zo bang om contact te maken met mijn eigen lijf. Fysiek staat voor oude wonden en daar wilde ik zo ver mogelijk vandaan blijven. Maar mijn lijf was kapot, dus ik kon niet anders dan het aangaan. En ik wilde het ook. Gaande de sessies kwam ik er met Roos achter dat er ook prettige plekken zijn in mijn lichaam, die veilig en aangenaam zijn. Dat vond ik zo ontroerend en werd daar zo blij van.

- Antoinette

Met Roos heb ik op een geleidelijke manier de beelden en de emotionele herinneringen aan de bevalling en de periode daarna aan kunnen gaan. Ik heb nu een gevoel van rijkdom en plezier met mijn gezin. Dat laatste ben ik een hele tijd kwijt geweest.

- Mirre

Ik had soms zoveel pijn in mijn benen dat ik niet meer kon lopen. Dan wist ik niet waar ik het zoeken moest en leek het wel of er ijzeren pinnen in mijn benen geslagen werden. De GGZ kon mij daarbij niet helpen. Via de huisarts kwam ik bij Roos. Toen werd het mij stap voor stap duidelijk hoeveel emoties ik niet ‘wilde’ voelen, hoe bang ik werkelijk ben en wat ik doe in mijn lichaam. Ik vind het nog steeds moeilijk om mij te uiten, om echt eerlijk te zijn tegen mijzelf en anderen maar heb er flink wat stappen in gezet. Ik weet nu dat het heel lang een automatisch iets was wat ik helemaal niet meer opmerkte. Nu is de pijn in mijn benen een signaal geworden, als een soort vlag die omhoog gaat, als ik te veel binnen houdt. Ik weet wat ik dan kan doen. De pijn is echt een heel stuk minder en voel ik mij meer ontspannen.

- Maria

Ik voel steeds meer de emoties in mijn lichaam. Ik krijg steeds meer de regie over mijn gedachten. Roos is en blijft professioneel, ze daagt me uit om uit mijn dagelijkse ik te stappen, dat voelt voor mij niet altijd fijn, maar ik zie wel het effect. Ik leer mijzelf steeds beter kennen en voel steeds meer dat ik dichter bij mijzelf kom

Heel bijzonder hoe Roos toch elke keer weer een laag dieper bij mij weet te ontrafelen.

- Farida

De sessies bij Roos hebben veel voor mij betekend. Ik merk veel meer mijn lichaam op en kan mij veel beter ontspannen. Roos is een uitstekende therapeut die er in slaagt om tijdens de sessies een veilige omgeving te creëren, waar binnen het fijn is persoonlijke zaken te bespreken. Ze laat zich niet van hoofdzaken afleiden en raakt telkens weer de kern. En ook al was het een serieuze zaak, heb ik veel gelachen met Roos. Dat had ik echt niet verwacht.

- Willem-Jan

Ik wilde graag meer in mijn lijf komen omdat ik zo geneigd ben mijn verstand te volgen. Ik vind het lastig om goed te voelen en daarom ook om grenzen aan te geven. Ik verwachtte niet zoveel van de therapie, omdat ik niet zo goed wist wat het was, aangezien ik was doorverwezen vanuit de GGZ. ik heb inmiddels vooral geleerd dat het oké is om mijn lichaam te voelen en meer in te checken op hoe mijn lichaam op dingen reageert. Ik raak niet meer in paniek omdat ik signalen steeds beter kan herkennen en mijzelf kan geruststellen. Van de ene kant weet ik dat ik heel snel wil, het snel gefikst wil hebben en anderzijds besef ik dat het een lang proces is. En het heeft mij al zoveel gebracht. Roos tunet echt in op wat je voelt, zorgt ervoor dat je niet te snel gaat. Ze laat je ook zelf kiezen waarop je wilt focussen in een bepaalde sessie in plaats van een vast protocol aan te houden.

- Dayani
Roos Olmanst

 • Beoordeling: 4.8 uit 5
  Op basis van 6 ervaringen

 • Mijn locatie

  Ondiep-Zuidzijde 6
  3551 BW Utrecht

  Past Roos Olmanst bij mij?

  1. Plan je gratis adviesgesprek van +/- 15 min.
  2. We bespreken wat er bij jou speelt en wie jou hier het beste bij kan helpen.
  3. Je kan vaak dezelfde week al terecht
  Plan jouw gratis adviesgesprek
  Roos Olmanst
  Roos Olmanst

  Utrecht

  Geen wachtlijst
  Snel op afspraak

  Therapeut Utrecht – Over Roos Olmanst

  Vanaf kinds af aan wist ik dat ik psychologie wilde studeren. Echter, Ik heb het nooit gedaan, dat wil zeggen niet specifiek de studie psychologie. Ik stapte als net afgestudeerde HBO verpleegkundige van amper 21 jaar de psychiatrie (reguliere GGZ) in. Dit was bedoeld als een tijdelijke stap richting de studie psychologie. Het bleek een ‘tijdelijke’ stap te zijn van 25 jaar als behandelaar/therapeut, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en trainer op diverse afdelingen, zowel klinisch als ook ambulant. In die jaren heb ik mij meerdere therapievormen eigen gemaakt. Ik heb kunnen rijpen, en vele mensen in hun kleuren, kracht en kwetsbaarheid van dichtbij mogen ervaren.

  In 2010 stond ik weer voor de keuze om voor het vak psychologie te gaan en wederom koos ik er niet voor. Het werk in de GGZ deed ik voornamelijk pratende. Het lijf van de cliënt sprak echter een veel duidelijkere taal die onderbelicht bleef. Zeg maar gerust een missing link in hoe er naar de mens werd gekeken binnen de GGZ, maar ook de gemiste link in mijzelf. Ik besloot mij juist te verdiepen in de zeggenschap en kracht van het lichaam via de 5 jarige opleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie. Deze opleiding bleek goed bij mij te passen. Uit eigen ervaring weet ik namelijk wat de impact van trauma op het lichaam is. Inmiddels weet ik ook hoe een lichaamsgerichte benadering kan helpen bij een trauma.

  Eigen praktijk

  In 2017 opende ik een eigen praktijk in lichaamsgerichte psychotherapie in Utrecht waarin ik een brug sla tussen de reguliere GGZ en de lichaamsgerichte benadering, Dit doe ik met heel veel plezier en passie.

  Werkwijze

  Therapeut Utrecht

  Mijn naam is Roos Olmanst. Ik ben gespecialiseerd in lichaamsgerichte psychotherapie en heb veel ervaring in de reguliere GGZ. Mijn affiniteit ligt bij trauma en persoonlijkheidsproblematiek. Ik ben breed opgeleid. Mijn benadering is praktisch en aards, maar er is tijdens de behandeling ook ruimte voor diepgang en humor. Mijn werkwijze richt zich op alle facetten van de mens: mentale, fysieke, emotionele, sociale en zingevende facetten. Mijn aanpak is praktisch omdat ik vind dat jij ook in je dagelijks leven de output van de sessies moet kunnen gebruiken.

  Het eerste gesprek

  In het eerste gesprek kijken we samen welke thema’s er spelen en waar jij behoefte aan hebt. Op basis hiervan zoeken we naar een benadering die bij jou past. Tijdens de sessies is er naast het verbale veel aandacht voor het non-verbale, waardoor problemen snel helder worden. Ik werk met alles wat zich aandient in het hier en nu.

  Werkwijze

  Hoe de sessies eruit komen te zien is afhankelijk van jouw vraag en wat bij jou past. Ik kan je op een ervaringsgerichte manier begeleiden en verschillende methodes toepassen. Als de vraag begeleiding is, of coaching dan sluit ik aan. Ik heb een koffer vol met therapeutisch mogelijkheden waar ik uit kan putten:
  • lichaamsgerichte oefeningen en houdingen
  • technieken uit de gestalt
  • ademwerk
  • drama
  • meditatie
  • trauma (Somatic Experiencing SE/P.Levine)
  • sensori motor psychotherapy (hechting/trauma P. Ogden)
  • focussen (Gendlin)
  • cognitieve gedragstherapie
  • EMDR
  Al deze methodes brengen veel, maar het allerbelangrijkste vind ik de relatie, het contact tussen jou en mij. Dat is voor mij de basis.

  Specialisatie

  Trauma ligt mij nauw aan het hart. Ik heb diep respect voor de worsteling en tegelijkertijd de (veer)kracht van de mens en het lichaam na trauma. Ik noem hierbij specifiek het lichaam. Mijn visie is namelijk dat trauma niet zit in wat feitelijk heeft plaats gevonden. Trauma zit naar mijn inziens in wat er in het lichaam is gebeurd en daar is achtergebleven. Het lichaam is dus een belangrijk element bij het ontstaan van een trauma. Trauma heeft impact op alle levensgebieden en kan ons totaal ontwrichten waardoor we meer overleven dan leven. Terwijl we juist meer willen dan alleen overleven. We willen immers een goed leven hebben.

  Ik kan je helpen bij:

  Aanpassingsproblematiek

  ADHD

  Angst

  Assertiviteit

  Burnout

  Chronische vermoeidheid

  Depressie

  Faalangst

  Hechtingsproblematiek

  HSP

  Negatief zelfbeeld

  Psychosomatiek

  Relatieproblemen (indiv.)

  Rouw en verliesverwerking

  Slaapproblemen

  Trauma

  Mijn behandelvormen:

  Coaching

  Cognitieve gedragstherapie

  EMDR

  Gestalttherapie

  Mindfulness

  Stressmanagement

  Aangesloten bij:

  Kosten psycholoog

  Als je met mij aan de slag gaat, is het fijn om van tevoren te weten hoeveel een afspraak kost. Dit ligt aan hoelang je afspraak is. Voor een korte afspraak van 45-60 minuten betaal je 98 euro en voor een lange afspraak van 75-90 minuten betaal je 145,50 euro. Je betaalt per afspraak. Op de pagina 'kosten psycholoog' staan alle prijzen op een rijtje.

  Vergoeding

  Er zijn meerdere manieren om je afspraken bij mij vergoed te krijgen: via je werkgever of in sommige gevallen via je aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je via Psyned geen vergoeding.

  Klikgarantie

  Tijdens de afspraken vertel je vaak persoonlijke en kwetsbare dingen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je een klik voelt en mij hiervoor genoeg vertrouwt. Daarom werken we vanuit Psyned met de klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou niet? Dan gaan we samen op zoek naar een nieuwe psycholoog en betalen wij het eerste intakegesprek.

  Wat zeggen mijn cliënten?

  Gemiddeld geven cliënten Roos Olmanst:
  Beoordeling: 4.8 uit 5.
  Op basis van 6 ervaringen

  Wat zeggen mijn cliënten?

  k was zo bang om contact te maken met mijn eigen lijf. Fysiek staat voor oude wonden en daar wilde ik zo ver mogelijk vandaan blijven. Maar mijn lijf was kapot, dus ik kon niet anders dan het aangaan. En ik wilde het ook. Gaande de sessies kwam ik er met Roos achter dat er ook prettige plekken zijn in mijn lichaam, die veilig en aangenaam zijn. Dat vond ik zo ontroerend en werd daar zo blij van.

  - Antoinette

  Met Roos heb ik op een geleidelijke manier de beelden en de emotionele herinneringen aan de bevalling en de periode daarna aan kunnen gaan. Ik heb nu een gevoel van rijkdom en plezier met mijn gezin. Dat laatste ben ik een hele tijd kwijt geweest.

  - Mirre

  Ik had soms zoveel pijn in mijn benen dat ik niet meer kon lopen. Dan wist ik niet waar ik het zoeken moest en leek het wel of er ijzeren pinnen in mijn benen geslagen werden. De GGZ kon mij daarbij niet helpen. Via de huisarts kwam ik bij Roos. Toen werd het mij stap voor stap duidelijk hoeveel emoties ik niet ‘wilde’ voelen, hoe bang ik werkelijk ben en wat ik doe in mijn lichaam. Ik vind het nog steeds moeilijk om mij te uiten, om echt eerlijk te zijn tegen mijzelf en anderen maar heb er flink wat stappen in gezet. Ik weet nu dat het heel lang een automatisch iets was wat ik helemaal niet meer opmerkte. Nu is de pijn in mijn benen een signaal geworden, als een soort vlag die omhoog gaat, als ik te veel binnen houdt. Ik weet wat ik dan kan doen. De pijn is echt een heel stuk minder en voel ik mij meer ontspannen.

  - Maria

  Ik voel steeds meer de emoties in mijn lichaam. Ik krijg steeds meer de regie over mijn gedachten. Roos is en blijft professioneel, ze daagt me uit om uit mijn dagelijkse ik te stappen, dat voelt voor mij niet altijd fijn, maar ik zie wel het effect. Ik leer mijzelf steeds beter kennen en voel steeds meer dat ik dichter bij mijzelf kom

  Heel bijzonder hoe Roos toch elke keer weer een laag dieper bij mij weet te ontrafelen.

  - Farida

  De sessies bij Roos hebben veel voor mij betekend. Ik merk veel meer mijn lichaam op en kan mij veel beter ontspannen. Roos is een uitstekende therapeut die er in slaagt om tijdens de sessies een veilige omgeving te creëren, waar binnen het fijn is persoonlijke zaken te bespreken. Ze laat zich niet van hoofdzaken afleiden en raakt telkens weer de kern. En ook al was het een serieuze zaak, heb ik veel gelachen met Roos. Dat had ik echt niet verwacht.

  - Willem-Jan

  Ik wilde graag meer in mijn lijf komen omdat ik zo geneigd ben mijn verstand te volgen. Ik vind het lastig om goed te voelen en daarom ook om grenzen aan te geven. Ik verwachtte niet zoveel van de therapie, omdat ik niet zo goed wist wat het was, aangezien ik was doorverwezen vanuit de GGZ. ik heb inmiddels vooral geleerd dat het oké is om mijn lichaam te voelen en meer in te checken op hoe mijn lichaam op dingen reageert. Ik raak niet meer in paniek omdat ik signalen steeds beter kan herkennen en mijzelf kan geruststellen. Van de ene kant weet ik dat ik heel snel wil, het snel gefikst wil hebben en anderzijds besef ik dat het een lang proces is. En het heeft mij al zoveel gebracht. Roos tunet echt in op wat je voelt, zorgt ervoor dat je niet te snel gaat. Ze laat je ook zelf kiezen waarop je wilt focussen in een bepaalde sessie in plaats van een vast protocol aan te houden.

  - Dayani

  Wie zijn wij?

  Psyned bestaat al sinds 2009 en heeft vanaf het begin maar één doel: de geestelijke gezondheidszorg toegankelijker maken. We weten namelijk dat het beter kan. Wij vinden dat je altijd snel passende hulp moet kunnen krijgen, zonder te hoeven wachten. Samen met psychologisch verwijsteam en 300 behandelaren maken wij ons hier elke dag hard voor en helpen we je mentaal sterker te worden én te blijven.

  Wil je hier meer over weten? Lees hier dan verder over ons.

  Afspraak maken?

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hiernaast het contactformulier in.

  Ondiep-Zuidzijde 6
  3551 BW Utrecht

  Contact met Roos Olmanst


  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.