Therapie Bilthoven - Susanne Bulten - PSYNED
Maak kennis met onze behandelaar.
Susanne Bulten

Therapie Bilthoven

Mensen begeleiden naar een gelukkig en ontspannen leven is mijn passie. Ik doe dit door middel van psychotherapie, hypnotherapie en coaching. Speerpunten in mijn praktijk zijn zelfvertrouwen, eigenwaarde, levensfaseproblematiek, stress/burnout, relatieproblemen en het opheffen van innerlijke blokkades.

Mijn motto: het beste wat je kunt worden is jezelf.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren en in Utrecht.

Positiever in het leven staan bij Therapie Bilthoven

Mijn naam is Susanne Bulten en ik heb een praktijk voor Integratieve Psychotherapie. Dit combineer ik met hypnotherapie. Ik help mensen die problemen hebben met hun zelfvertrouwen, grenzen stellen of het omgaan met conflicten.

Door omstandigheden tijdens je leven kunnen allerlei verschillende psychische klachten ontstaan zoals eenzaamheid, moeilijke rouwverwerking, relatieproblemen, depressieve stemmingen of een burn-out. Het kan ook dat je te maken krijgt met midlife problematiek, en vragen hebt op het gebied van zingeving. Als je ervoor open staat om meer inzicht in jezelf te krijgen, zonder medicatie of harde diagnose, dan kan ik je begeleiden.

Wie ben jij?
In het intakegesprek zal ik zo compleet mogelijk in kaart brengen hoe je leven eruitziet. We praten over je klachten, maar ook over wat wél goed gaat en je positieve kanten. Vaak hebben mijn cliënten al verschillende dingen geprobeerd om hun klachten te verminderen of om zich gelukkiger te voelen. Hier ben ik heel nieuwsgierig naar, want het geeft mij houvast om een aanpak te kiezen die precies op jou is afgestemd.

Hoe we te werk gaan bij Therapie Bilthoven
Als integratief therapeut zal ik altijd naar een juiste combinatie van verschillende methoden zoeken om de behandeling precies op jou af te stemmen. Ik werk onder andere met technieken uit de Transactionele Analyse, Integratieve Psychotherapie, Cognitieve Technieken en Hypnotherapie. Als de aard van de klachten en de omstandigheden daarom vragen (en zich daarvoor lenen) kan EMDR worden ingezet als onderdeel van het therapeutische traject. Zo combineer ik diepgaand zelfinzicht met de meer praktische middelen om je te begeleiden naar jouw uiteindelijke doel: meer tevredenheid met je leven en meer liefde voor jezelf.

Daarnaast zet ik mijn eigenschappen als mens en therapeut in: ik ben empathisch en voel dingen goed aan. Ik geef je af en toe terug wat ik bij jou zie, waardoor je inzichten krijgt over jezelf. Dit doe ik altijd met veel respect en vanuit een oordeelvrije houding. En last but not least: soms kan humor het ijs breken of spanning verlichten.

Ook Hypnotherapie mogelijk
Soms kan het zijn dat je met je bewuste, denkende ik niet begrijpt waarom je bepaalde dingen voelt of doet. Het kan zijn dat je er, ondanks dat je het echt wilt, niet in slaagt dingen anders te doen. Als er iets in jezelf is waar je maar geen grip op kunt krijgen, kan hypnotherapie uitkomst bieden.

Dat is minder heftig dan het klinkt. Hypnotherapie is werken met een vorm van diepe ontspanning, waardoor je toegang krijgt tot diepere lagen van je bewustzijn en problemen bij de wortel kunt aanpakken. Uiteraard zey ik dit alleen in als je het zelf wilt.

Relatietherapie
Als een stel bij Therapie Bilthoven komt om aan de relatie te werken zie ik dat als een gezamenlijk doel. Jullie gaan samen aan de slag en ik sta jullie daarin bij, als expert en neutrale buitenstaander. Tijdens de sessies vind ik het belangrijk er voor te zorgen dat je allebei gezien en gehoord wordt, zonder oordeel (we zijn immers allemaal mensen, niets menselijks is ons vreemd).

Een positieve bijwerking is vaak dat je ook jezelf beter gaat begrijpen. Je voelt eerst alleen boosheid of frustratie, gericht op de ander en je kunt precies aangeven wat hij of zij verkeerd gedaan heeft. Of je voelt juist helemaal niets, alsof je van binnen versteend of bevroren bent. Die heftige emoties (of juist de afwezigheid van emotie) zijn een teken dat je je van binnen gekwetst voelt en/of een onvervulde behoefte hebt. Dan kun je eerst gaan kijken waarin jij gekwetst bent en waar je behoefte aan hebt. En als je dat dan weet, hoe maak je dat dan duidelijk aan de ander op een constructieve manier?

Behalve het oplossen en helen van pijnpunten in de relatie vind ik het belangrijk dat er ook gewerkt wordt aan het creëren van nieuwe, leuke ervaringen. Wat was er ook alweer zo leuk aan de ander? Waarom ben je op hem/haar gevallen? En hoe kun je het nu opnieuw leuk maken, samen plezier hebben?

Ik werk onder meer met de methoden van Sue Johnson (EFT) en Marshall Rosenberg (Verbindende Communicatie). Maar net zo belangrijk als deze beproefde technieken vind ik medemenselijkheid, compassie en humor!

Tarief en duur
Een afspraak bij Therapie Bilthoven duurt 60 minuten en kost 95 euro. Voor relatietherapie of een andere afspraak met twee personen reken ik 130 euro. Deze afspraak duurt 75 minuten. Alle bedragen zijn inclusief 21% btw. Je kunt de betaling per pin voldoen.

Wil je een afspraak afzeggen, doe dit dan minimaal 48 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen. 

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

- NGVH (Nederlandse Gilde van Hypnotherapeuten)
- NAP (Nederlandse Associatie voor Psychotherapie)
- AGB-code Praktijk: 90-55982
- AGB-code Zorgverlener: 90-047391

Aanvullende vergoeding
Qua vergoedingen val ik onder het aanvullend pakket van de zorgverzekeraar. Ik ben houder van het ECP (European Certificate of Psychotherapy) en ben aangesloten bij de beroepsvereniging NGVH+ en de koepelorganisatie NAP (Nederlandse Associatie voor Psychotherapie).

Neem contact op voor een intakegesprek bij Therapie Bilthoven
Wil je meer zelfinzicht, meer zelfliefde en beter met conflicten leren omgaan? Of wil je eindelijk eens van je psychische klachten af waardoor je je kunt richten op je kwaliteiten? Neem dan contact op voor een intakegesprek. Bel of stuur een e-mail naar Therapie Bilthoven ter attentie van Susanne Bulten. Er is bij mijn praktijkruimte voldoende gratis parkeergelegenheid en desgewenst kan de afspraak ook in Utrecht plaatsvinden. Ik leer je graag kennen!

Over mij - Susanne Bulten - Therapie Bilthoven

In mijn vroegere loopbaan als communicatieadviseur werd ik door organisaties ingehuurd om onder andere verandertrajecten te begeleiden. Ik werkte in veel verschillende omgevingen maar waar ik ook kwam, ik ontmoette altijd mensen die te maken hadden met stress en onzekerheid. Ik vind het jammer dat veel mensen niet tot hun recht komen in hun werk of hun privéleven. Ze willen gelukkiger zijn, beter functioneren, meer uit zichzelf halen. Meer van zichzelf houden. Het is mijn missie en mijn passie mensen hierbij te begeleiden.

Leren om te gaan met conflicten
Dat doe ik sinds 2008 in mijn eigen praktijk voor coaching, psychotherapie en hypnotherapie. Ik gebruik waar mogelijk praktische, concrete methoden als RET (een cognitieve benadering), Geweldloze Communicatie en Transactionele Analyse, en waar nodig diepere therapeutische interventies zoals hypnotherapie of EMDR.

Dat betekent dat ik op drie niveaus met je kan werken: Cognitief; bijvoorbeeld als het gaat om keuzes maken, omgaan met conflicten en bepaalde communicatievaardigheden aanleren. Gevoelsmatig; thema’s als persoonlijke missie, passie, motivatie, (gebrek aan) zelfvertrouwen, burn-out, grenzen stellen en het verbeteren van werkrelaties. Onbewust; bij diepere innerlijke blokkades, angsten of psychosomatische klachten.

Ik krijg vaak te horen dat mijn cliënten zich bij Therapie Bilthoven prettig voelen omdat ze zich gezien voelen, vrij om zichzelf te zijn zonder oordeel. En tegelijkertijd ook uitgedaagd om te groeien. Ik prikkel je om vanzelfsprekendheden los te laten en op een andere manier naar jezelf te kijken. Op een zachte doch snelle manier word je begeleid bij het bereiken van nieuwe inzichten en diepe innerlijke veranderingen. Zodat je je prettiger kunt voelen en beter kunt functioneren.

Iedereen is uniek
Ik zie ieder mens als uniek. Stempels zoals die gebruikt worden in het DSM-handboek voor stoornissen ga ik zo veel mogelijk uit de weg. Jij bent een uniek pakket van eigenschappen en kwaliteiten, maar ook met valkuilen of mechanismen die je niet (meer) helpen in het leven. Ik ben van mening dat om te groeien, je niet alleen moet kijken naar wat niet goed gaat, maar ook naar wat wel goed gaat. Als je weet waar je kracht zit kun je daar bewust gebruik van maken.

Ik heb mijn opleidingen tot hypnotherapeut en integratief therapeut gevolgd bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Aanvullend heb ik een opleiding EMDR gevolgd bij de BiVT, en volg ik jaarlijks bijscholingen om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen en technieken. Uit persoonlijke belangstelling heb ik me mijn leven lang verdiept in (Oosterse) filosofie en zingeving, boeddhisme, yoga en mindfulnesstechnieken. Het heeft mij een brede visie gegeven op de wereld. Alle vormen van religie en levensbeschouwing zijn welkom bij Therapie Bilthoven.

Contact met Therapie Bilthoven
Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel dan naar Therapie Bilthoven ter attentie van Susanne Bulten. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen Susanne Bulten

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Mark over Susanne Bulten psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Ik kijk terug op een heel fijn en vruchtbaar traject. Voor mij werkte het goed dat je echt de verbinding maakt tussen gevoel, denken en doen. Je keek naar mij als totaal persoon en gaf waardevolle feedback op non-verbaal gedrag. Ik voelde me veilig om mezelf te zijn en alles te zeggen, zonder dat je oordeelde. De vragen die je stelde deden er echt toe en brachten me nieuwe inzichten."

Routebeschrijving

Bekijk de routebeschrijving naar mijn praktijk in Bilthoven. Je kunt bij mijn praktijk gratis parkeren. Afspraken zijn ook mogelijk in Utrecht.

Susanne Bulten
Soestdijkseweg Zuid 251a
3521AE Bilthoven.

Neem contact op met Therapie Bilthoven

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht