Psycholoog Utrecht - Doelgerichte aanpak bij psychische klachten
Agnes van Rossum
Agnes van Rossum

Psycholoog Utrecht

Piekeren is erg gerelateerd aan angst en onzekerheid over de toekomst. In mijn praktijk leer je dat verandering mogelijk is; je kunt er iets aan doen en dingen beïnvloeden. Die wetenschap zorgt ervoor dat je angst voor de toekomst vermindert. Verandering gaat in kleine stapjes gericht op vergroten van zelfvertrouwen en op wat jij zou willen veranderen. Psycholoog Utrecht helpt je met deze verandering.

Bel voor een afspraak!

Doelgerichte aanpak bij Psycholoog Utrecht

Mijn naam is Agnes van Rossum, psycholoog in Utrecht. Je kunt bij mij terecht voor verschillende klachten, denk o.a. stress, burn-out, relatieproblemen en faalangst.

Piekeren

Ik richt me als psycholoog specifiek op mensen die piekeren. In mijn praktijk zie ik veel cliënten die grote zorgen hebben over kleine en grote dagelijkse dingen. Ze piekeren over veranderingen in hun leven en de toekomst. Dat kan van alles zijn: opvoeding, werk, relaties of zingeving. Soms wil iemand vooral zijn of haar verhaal doen om inzicht en overzicht te krijgen. Daar kan ik ook bij helpen.

De intake

Het eerste gesprek bestaat uit een intake, als je het prettig vind kan dit ook telefonisch. Ik luister vol aandacht naar je. We gaan het hebben over wat er speelt en wat jou doelen zijn. Waar loop je tegenaan, wat wens je en hoe zou je het anders willen?

We kunnen ook gaan wandelen

Ik maak vaak gebruik van wandelcoaching, maar alleen als jij dat ook wilt. Voor een wandelsessies spreken we af in een mooi park in de buurt van Utrecht. Het park is groot en de diversiteit van het landschap geeft aangrijpingspunten voor het gesprek. Ik neem daar uitgebreid de tijd voor en een wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. We beginnen met een ontspanningsoefening en kijken vervolgens wat jij nodig hebt.

We gaan de diepte in

Therapie is op deze manier heel gelijkwaardig en door de omgeving valt alles sneller op zijn plek. Er is namelijk letterlijk meer lucht en ruimte. Die openheid zorgt ervoor dat we eerder de diepte ingaan. Tegelijkertijd kan je soms ook even fysiek stilstaan tijdens het wandelen en praten. Als jij een belangrijk inzicht krijgt, zet ik je echt even stil, of betrek ik de natuur als metafoor erbij, want ik weet uit ervaring dat het dan beter blijft hangen.

Tarief en duur

Een individuele afspraak kost € 95 voor 45 minuten. Een wandelafspraak van anderhalf uur kost € 150 per sessie. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Neem contact met Psycholoog Utrecht

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail gerust voor een afspraak naar praktijk Utrecht. Ik ben benieuwd naar je verhaal!

Over mij - Agnes van Rossum - Psycholoog Utrecht

Afscheid nemen brengt iets nieuws en geeft ruimte voor nieuwe dingen. Dat heb ik zelf ook ervaren. Ik heb lange tijd gewerkt als medisch biologisch wetenschappelijk onderzoeker, maar ik kwam gaandeweg tot inzicht dat ik me liever wilde specialiseren in de psychologie.

Ik ging weer studeren en in 2014 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit Utrecht. Ik heb mezelf daarna wat tijd gegund om mijn weg te vinden in de psychologie en op dat moment kwam de wandelcoachopleiding in beeld.

Buitenmens

Ik ben geboren op een boerderij en beschouw mezelf echt als een buitenmens. Als wandelcoach kun je psychologie en de buitenlucht met elkaar combineren. Een prachtige combinatie en daar ligt dan ook de basis van mijn eigen praktijk. Ik richt me met name op piekeraars en het geeft ontzettend veel voldoening om mensen vlot in beweging te zien komen en zich beter te laten voelen. Ik raak daar zelf ook gemotiveerd door.

Verandering

Ik vind het mooi om te zien dat iemand door onze gesprekken zelf het heft in handen neemt, want verandering begint altijd bij jezelf. Mensen zitten vaak vast in hun gedachten en lopen dan ook vast in een bepaald aspect van hun leven. Als je beseft dat je er zelf invloed op kan hebben en mogelijkheden gaat zien, valt vaak het kwartje. Soms gebeurt dat al na één wandeling, dan ben ik zelf ook verrast. Ik kan nooit helemaal inschatten wanneer het omslagpunt plaatsvindt, maar het kan heel snel gebeuren.

Neem contact met Psycholoog Utrecht

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail gerust voor een afspraak naar praktijk Utrecht. Ik ben benieuwd naar je verhaal!

Cliënten vertellen over de behandeling bij Psycholoog Utrecht

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Lena over Agnes van Rossum psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Door de gesprekken, natuurmetaforen, tips en oefeningen, heb ik geleerd om mijn denkfouten te zien en positiever te denken. Ik pieker nu veel minder, zit beter in mijn vel, en mijn angst voor het onbekende is veel minder. De foto’s van de metaforen uit de natuur zijn erg beeldend en helpen mij terug te denken aan de goede gesprekken.

Neem contact op met Psycholoog Utrecht

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar psychologenpraktijk Psycholoog Utrecht

De routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Utrecht.

Agnes van Rossum
’t Zand 19
3544 NC, Utrecht