Cliënt ervaringen Joris Groenendijk

Cliënt ervaringen Joris Groenendijk

Hieronder kun je de ervaringen van cliënten lezen. Wil je zelf je ervaringen delen, vul dan het formulier onderop de pagina in.

Steven
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

'Wat voor mij misschien nog wel het belangrijkste is, is dat Joris echt geeft om de mensen die bij hem komen.'

Ik ben een aantal maanden bij Joris geweest omdat ik moeite had een richting te vinden in mijn leven. Hierbij heeft hij mij geholpen en ik ben nu ook zeer goed op weg naar daar waar ik zou willen zijn. Mede door Joris' zijn sterke kanten. Het is makkelijk om met hem te praten, hij is geduldig en vergevingsgezind. Maar wat voor mij misschien nog wel het belangijkste is, is dat Joris echt geeft om de mensen die bij hem komen. Hij is ook niet bang zijn eigen levenservaringen te delen. Dit schept een band en helpt hem je problemen toe te vertrouwen en er ook geloof in te hebben dat hij je daarbij kan helpen. Ik twijfelde in eerste instantie sterk met iemand over mijn problemen te gaan praten, maar ben achteraf gezien blij dat ik die stap gezet heb, en dat ik dat met Joris gedaan heb.

Remco
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

'Joris heeft me geholpen weer de focus op de juiste dingen te krijgen.'

Gedurende een aantal prettige sessies met Joris heb ik de focus weer teruggekregen op de dingen die voor mij belangrijk zijn, die mij hebben gevormd en waarmee ik zelf weer verder kan. In een ontspannen sfeer waarbij alles bespreekbaar was en niets te gek, kon ik mijn verhaal goed kwijt. Joris wist de juiste punten haarfijn aan te snijden en op die manier mij te helpen. Daar ben ik Joris dan ook erg dankbaar voor!

Marc-David
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

'Joris, dankbaar ben ik je voor wie je bent en hoe je bent.'

Ruimte voor Meer... Een te druk leven, een rol als Atlas (de wereldbol denken te moeten dragen), de echt waardevolle mensen en momenten niet meer zien en me niet meer realiseren dat m'n leven dat pad had genomen. En toen had ik behoefte aan Ruimte, voor Meer. De naam op de website sprak me al aan en ook de levensbeschrijving van Joris voelde goed: ervaring in het bedrijfsleven, een heldere levenskeuze gemaakt. Hij begrijpt me waarschijnlijk en wellicht kan hij mij inzichten geven in mijn (on)bewuste keuzes.

Na een eerste kennismaking zijn we gaan wandelen, letterlijk en figuurlijk. Joris' observatievermogen, zijn kracht om zonder oordelen die observaties terug te kunnen geven en daardoor inzichten los te maken, hebben mij in de afgelopen maanden enorm geholpen. Zijn vragen, 'opdrachten' en delen uit eigen levenservaringen hebben ervoor gezorgd dat Joris niet alleen coach was, maar een set aan spiegels tijdens een intensieve reis. Ik heb daardoor ook de eerder afgelegde reis in een ander perspectief kunnen zien, ben de te maken reis anders gaan bekijken. Met nieuwe kansen, met Ruimte, voor Meer. Joris, dankbaar ben ik je voor wie je bent en hoe je bent.

Yvonne
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

'Ik straal weer en kan de hele wereld aan!'

De ontbrekende schakel...? En niet weten waar het aan ligt? Joris heeft een stuk met mij meegewandeld op mijn pad, en mij geholpen deze schakel te vinden. Het was zwaar om deze schakel te vinden, maar het was meer dan de moeite waard. Daardoor zie ik bepaalde zaken nu anders en zit ik beter in mijn vel. Ik straal weer en kan de hele wereld aan! Dank je wel Joris! Ben heel blij dat jij met me hebt meegelopen, met me op zoek bent gegaan naar die schakel en me geholpen hebt die te vinden!

Lyanne
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

'Ik wilde een nieuwe baan en met behulp van de coachingsgesprekken moest dat me gaan lukken. En het is gelukt.'

Ik wilde een nieuwe baan en met behulp van de coachingsgesprekken moest dat me gaan lukken. En het is gelukt. Joris is een fijne gesprekspartner en goed in zijn werk. Warm, gedreven en altijd bereikbaar. Ik was bij hem op mijn gemak en heb waardevolle dingen geleerd over mijzelf. Erg blij ben ik met de keuze voor hem als coach en ook met het resultaat.

Chiara
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

'Ik ben Joris enorm dankbaar voor onze gesprekken en het zelfinzicht dat ik hierdoor verkregen heb, omdat het mij handvatten biedt om het leven te leven dat ik wil leven.'

Met veel dankbaarheid kijk ik terug op het traject dat ik samen met Joris heb doorlopen. Hij heeft mij geholpen om op persoonlijk vlak grote stappen te zetten in de richting
die ik op wilde gaan, maar me op dat moment alleen niet lukte. Joris weet in de gesprekken een veilige en gelijkwaardige sfeer te creëren door zijn vriendelijke, respectvolle en betrokken houding, en door zijn openheid over zijn eigen strubbelingen. Dit maakte dat ik vanaf het eerste moment mezelf durfde te laten zien en zijn.

Joris houdt op een directe manier de spiegel voor die je nodig hebt wat ik als prettig heb ervaren. Onze gesprekken motiveerde me en gaven me de kracht de stappen die ik wilde zetten, ook daadwerkelijk te zetten. De betrokkenheid van Joris werd zichtbaar in de vorm van berichten met verhalen en gedichten die hij stuurde passend bij mijn situatie, en de mogelijkheid om contact met hem op te nemen wanneer ik daar behoefte aan had. Ik ben Joris enorm dankbaar voor onze gesprekken en het zelfinzicht dat ik hierdoor verkregen heb, omdat het mij handvatten biedt om het leven te leven dat ik wil leven.

Floris
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Ik kwam bij Joris omdat ik van binnen wist dat ik qua werk een andere richting in moest slaan, maar ik had geen idee welke richting. Onze gesprekken zijn uiteindelijk over veel meer gegaan dan alleen werk. We hebben vooral gesproken over wie ik ben als persoon en waarom ik bepaalde dingen doe of bepaalde keuzes maak. Daarbij heeft Joris mij op een directe maar plezierige manier een spiegel voorgehouden, waardoor ik zelf op zoek moest naar de antwoorden. Dit is soms confronterend, maar het helpt je wel om in te zien waarom dingen gaan zoals ze gaan. En als je dat weet, dan kun je zelf ook actie ondernemen om dingen anders te doen. Joris heeft mij hiermee aan veel meer antwoorden geholpen dan ik dacht te zoeken."

Nina
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Ik was op zoek naar een coach, omdat ik al veel te lang “vast zat” in een functie waar ik doodongelukkig van werd. Zomaar de zekerheid van een vaste baan, bij een leuk bedrijf, met leuke collega’s opgeven, dat was een enorm beangstigende gedachte. En voor wat dan precies? Ik kon in ieder geval niet zo verder. Na het kennismakingsgesprek met Joris voelde ik gelijk een klik. Hij was supervriendelijk, open, en we hadden een gemeenschappelijke achtergrond.

De gesprekken, opdrachten en “boekentips” hebben me meer inzicht gegeven in mijn persoonlijkheid, interesses en valkuilen. Gebeurtenissen waar ik nooit bij stil heb gestaan, blijken een diepe impact te hebben gehad te hadden op mijn verdere leven. Joris weet op een fijne manier tot het onderliggende probleem te komen. Soms had ik ook het gevoel dat hij dwars door mijn ziel heen keek. Het feit dat Joris zelf erg open is over zijn leven, maakt de gesprekken veel makkelijker. Waar ik ook zeer dankbaar voor ben, is dat Joris zelfs zijn eigen netwerk inzet om je verder te helpen. Hij is oprecht bij je betrokken.

Het belangrijkste wat Joris me heeft meegegeven, is dat ik weer in control moest komen van mijn eigen leven. Je moet de verandering zelf maken. Als je niets vraagt, dan krijg je ook niets. En dat heeft me uiteindelijk op de plek gebracht waar ik wilde komen. Daar ben ik Joris zeer dankbaar voor. Hij was hierin echt mijn inspiratie. Een man die zelf ook ongelukkig was in zijn baan, maar het toch aandurfde om het roer compleet om te gooien, hoe moeilijk dit ook was. En met succes. Iemand die alles uit het leven haalt. Doet waar hij gelukkig van wordt. Echt een voorbeeld. Ik ben bij dat Joris mijn pad heeft gekruist en kan iedereen die worstelt met dezelfde (of andere) problemen Joris van harte aanbevelen!"

Merijn
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Joris confronteert en doorbreekt vastgeroeste denkpatronen. Hij weet snel tot de kern te komen en laat je zelf de leiding nemen over gewenste veranderingen. Zijn werkwijze heeft mij geholpen meer ontspannen in het leven te staan en stil te staan bij de dingen die er werkelijk toe doen voor mij."

Laura
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Met een warm gevoel kijk ik terug op mijn gesprekken met Joris. Hoewel ik het aanvankelijk moeilijk vond om mij zo open te stellen, wist Joris mij op mijn gemak te stellen en heb ik hem leren kennen als een betrokken en integer mens. Door zijn open vragen die soms behoorlijk confronterend waren, leerde ik zelf de pijnpunten te ontdekken en waar ik juist wel blij en gelukkig van word. Wat mij hierbij hielp, was Joris zijn rust en geduld. Hij sloot goed aan bij mijn behoeftes door de ratio achter bepaalde theorieën en technieken uit te leggen en met tal van suggesties voor interessante boeken te komen.

Een herinnering die mij specifiek is bijgebleven, is het gedicht over het proces van veranderen dat Joris mij na onze kennismaking toestuurde. Later heb ik hier nog vele malen naar gekeken als ik weer even dacht dat het niet ging lukken. Het is mij, met hulp van Joris, gelukt om aardiger voor mezelf en opener naar anderen toe te worden en de balans tussen werk en privé beter te bewaken."

Mandy
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Het is nu een aantal maanden geleden dat ik mijn coachingstraject bij Joris heb doorlopen, maar nog zeer regelmatig denk ik terug aan onze gesprekken. Met Joris' nuchtere vragen en conclusies wist hij me te prikkelen om me verder open te stellen en tot de kern van 'problemen' te komen waar ik zelf niet bij stil had gestaan. Dat zijn vragen en conclusies soms (bewust) snel en scherp waren, en daardoor bij mij een gevoelige snaar raakten, was alleen maar een teken 'dat hij goed zat.'

Ondanks de altijd professionele houding van Joris, voelde het tijdens onze gesprekken vaak alsof ik aan het praten was met een vriend: ik voelde me op mijn gemak en kon daardoor zowel naar hem als naar mezelf steeds meer oprecht een eerlijk zijn. Ik ben heel blij dat ik dankzij dit coachingstraject meer rust in mijn hoofd heb gekregen en vriendelijker voor mezelf ben geworden."

Erik
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Naar aanleiding van relatieproblemen heb ik een aantal gesprekken gevoerd met Joris. Door deze gesprekken, waarin Joris maar weinig tot geen waarde-oordelen uitsprak, maar me wel heel helder voorspiegelde hoe ik in bepaalde situaties reageer, heb ik mezelf beter leren kennen. Ook heb ik gemerkt dat het hoofdstuk 'gevoelens' bij mij ook nog een ongelezen stuk is waar ik graag wat aan veranderen wil. Ik ben blij dat mijn straatje dat van Joris gekruist heeft. 

Norbert
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Door altijd maar bezig te zijn ben ik eigenlijk als een doodnormale jongen door het leven gefietst. Hier en daar wat strubbelingen maar voor de buitenwereld zag alles er gewoon uit. Na de basisschool heb ik wel een vermoeiende schoolperiode achter de rug, met constant problemen op school waaronder dyslexie. De schuld van mijn problemen heb ik altijd aan iets of iemand willen geven, zodat ik hier geen verantwoording voor hoefde te nemen.

 

Ik kende Joris al van onze gezamenlijke periode bij Boulevard en hij heeft me altijd het gevoel gegeven dat ik met hem over mijn problemen kon praten. Ik wist niet wat ik wilde met mijn werk en toekomst, en toen heeft Joris me geholpen, ook met het inzien van de eerder genoemde punten en de constatering dat ik mezelf altijd in de slachtoffer-rol plaats. Ik heb heel veel gehad aan onze gesprekken omdat ik dit zelf nooit zo inzag.

 

Ellen
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Structurele onrust in mijn werk. Dat was de reden waarom ik besloot op een dag naar Joris toe te stappen. En van die keuze heb ik geen moment spijt gehad. Ik kijk terug op een mooi coachingstraject, een traject waarvan ik dacht dat het van korte duur zou zijn. Een paar sessies en dan ben ik wel klaar dacht ik, dan maken we een knopje aan en dan 'doe' ik het weer. Zo werkte het natuurlijk niet.

 

We gingen op zoek naar achterliggende oorzaken van mijn gedrag. Ik vond het lastig om mijn kwetsbaarheid te tonen, om daadwerkelijk veranderingen door te voeren. Uiteindelijk ging het mis. Joris keek toe hoe ik op een gegeven moment omviel, maar ook bij hoe ik weer opstond. Daar heeft hij mij het hele traject op een mooie manier in begeleid. Op mijn tempo. Achteraf ben ik blij dat het zo gelopen is. Ik weet nu namelijk wat ik toen niet wist. Anders was ik daar misschien nooit achter gekomen. Joris heeft mij handvatten gegeven om mijn 'doseerknop' beter te bedienen en om te streven naar ruimdenkendheid. Ik weet nu dat ik los moet laten, wanneer iets ten koste gaat van mijzelf. En ik weet nu dat ik die verandering zelf ben, waar en wanneer dan ook. Daar ben ik Joris heel dankbaar voor.

 

Ida
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Ik voelde me bij Joris snel op mijn gemak en serieus genomen. Er was ruimte voor wat humor en ik kreeg de tijd om op mijn tempo mijn probleem uit te werken. Ik heb de gesprekken als heel prettig en positief ervaren omdat Joris erg betrokken is, maar mij zelf tot conclusies laat komen. Dat hij dingen verduidelijkt door ook wat over zichzelf te vertellen vond ik fijn.

Ik ben tot een aantal inzichten gekomen die me duidelijkheid geven en dit zorgt ervoor dat ik nu meer bewust met mijn valkuilen omga en sommige zelfs wel tot het verleden zijn gaan behoren. Ik zit nu lekkerder in mijn vel en weet dat ik weer bij hem aan kan kloppen mocht ik daar ooit de behoefte toe voelen. Ik ben heel blij met mijn beslissing om coaching van Ruimte voor meer te volgen!

Brigitta
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Ik heb Joris leren kennen als een lieve man, op een moment dat hij net vader was geworden van een mooie dochter, waar hij ongelooflijk trots op is. Het begin was voor mij moeilijk, maar door Joris voelde ik mij op m'n gemak. Mijn valkuilen kan ik beter herkennen en ik kom meer voor mezelf op. De gesprekken zijn afgelopen, maar ik keek net op de site naar zijn foto, en kijk dan in een open gezicht. Lieve Joris, bedankt!

Wouter
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Al een tijdje liep ik rond met de wens zelfstandiger en zelfverzekerder te worden en mijn droombaan te vinden. Ik heb eerst verschillende boeken gelezen maar dat bood mij niet het gewenste resultaat. In Joris hoopte ik een coach te vinden die mij daarbij kon helpen. Omdat hij nog niet zo heel lang geleden een carrièreswitch maakte, psychologie studeerde en niet veel ouder is dan ik. We startten met een kennismakingsgesprek en dat gaf mij het vertrouwen met Joris een coachingstraject in te gaan.

Joris gaf me praktische opdrachten voor thuis en die bespraken we tijdens onze sessies. Zowel binnen in zijn praktijk, als buiten in de mooie natuur van Bunnik. Hij liet vooral mij aan het woord en stelde gerichte vragen waarna mijn antwoorden mij nieuwe inzichten gaven, in mijn eigen gedachtepatroon bijvoorbeeld of keuzes die ik onbewust maak(te). Langzaamaan merkte ik verandering in mijn gedrag en gevoel. Omdat Joris de keuze met welke frequentie we afspraken aan mij liet, heb ik besloten mezelf meer tijd te gunnen om me te ontwikkelen. En dat voelde goed. Ik zal zeker nog een keer met Joris afspreken, al is het maar om weer een keer van gedachten te wisselen, onder het genot van een kop koffie en/of een mooie wandeling.

Bram
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Ik kwam binnen bij Joris met chaos in mijn hoofd wat betreft mijn werkende leven. De professionele, soms gezellige, en met name open gesprekken hebben mij rust in deze chaos doen scheppen. Hij heeft mij door middel van gesprekken en opdrachten weer laten nadenken over mezelf, en hier het positieve uit weten te halen. Ik kan niet anders dan Joris bedanken voor de hulp die hij mij geboden heeft in de begeleiding op het door mij te bewandelen pad.

Steven
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Een coachingstraject had ik mij van tevoren als zakelijk, afstandelijk en oplossingsgericht voorgesteld. Hoewel ik er van overtuigd was dat een coachingstraject de juiste stap zou zijn, begon ik toch wat terughoudend aan de sessies. Deze houding heb ik binnen een kwartier losgelaten door de toegankelijke, vriendelijke en geïnteresseerde opstelling van Joris. Vrij snel had ik het gevoel dat ik met een goede vriend aan het praten was over de zaken die er speelden in mijn leven.

Het resultaat was dat ik mij snel en gemakkelijk openstelde en ook gevoelig was voor zijn op- en aanmerkingen. De oefeningen die we gedaan hebben en de boeken die ik van hem mee naar huis kreeg, hebben mij veel geleerd over waarover en waarom ik mij zorgen maak en hoe ik daarmee om kan gaan. Ik ben erg blij dat ik Joris heb leren kennen en kijk terug op een traject dat mij handvatten heeft gegeven voor de rest van mijn leven!

Martijn
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Joris, je bent een open en zeer empathisch persoon en je hebt het vermogen om in elk coachingsgesprek tot de kern te komen. Door jouw eigen openhartigheid was het voor mij makkelijker om open gesprekken met je te hebben. In deze gesprekken raakten je scherpe vragen altijd wel een gevoelig punt bij mij. Hierdoor heb ik in de afgelopen maanden persoonlijke groei doorgemaakt. Ik heb het gevoel dat deze groei op een dieper niveau heeft plaatsgevonden dan ik aan de hand van mijn leerdoelen had verwacht. Je hebt me geleerd om meer zelf 'achter het stuur te gaan zitten'. Een oprecht dankjewel hiervoor.

 

Ook vond ik het sterk van je dat je nog goed kon coachen tijdens en na je eigen angstige en stressvolle periode (na de geboorte van Fenna). Mooi dat je hier zo openhartig over was.

 

Suzanne
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Joris heb ik leren kennen als een hele prettige coach die betrokken is maar verantwoordelijkheid bij jou laat, die vriendelijk is maar confronteren niet uit de weg gaat, en die jouw behoefte als coachee respecteert maar je durft uit te dagen een niveau dieper te gaan. Het afgelopen half jaar heeft hij mij geholpen met, ik kan het niet beter zeggen, een gelukkiger en gebalanceerder leven te leiden. Ik kwam in eerste instantie voor loopbaanbegeleiding, ik wilde een andere baan, maar ik wist niet hoe ik dat aan moest pakken. Uiteindelijk had Joris goed door dat een andere baan een stap kon zijn, maar dat het niet per se de kern raakte van waar ik op dat moment tegen aan liep.

Het is prettig dat Joris een achtergrond heeft in de psychologie, hij heeft bijvoorbeeld onderbouwde kennis van de kracht van patronen en past dit in gesprekken toe zonder daarbij al te 'therapeutisch' over te komen. Wat ik ook erg waardeer in Joris als coach is dat hij zichzelf laat zien als mens. Hij deelt zo nu en dan persoonlijke voorbeelden die mij vaak hielpen inzicht te krijgen in eigen gedrag. Die voorbeelden inspireerden ook om actie te ondernemen. Het mooiste is dat ik hoopte dat Joris mij ging helpen met het maken van een nieuwe stap maar hij hielp mij uiteindelijk met inzichten voor alle stappen die ik in de toekomst zou willen nemen.

Stella
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Doordat Joris zichzelf liet zien, was het ook (zelfs voor mij) wat makkelijker om mezelf open te stellen.

Ik heb genoten van ons traject, en daarin helemaal niets gemerkt van ons generatieverschil. Joris is een prettig, integer en positief mens. Doordat hij zichzelf liet zien, was het ook (zelfs voor mij) wat makkelijker om mezelf open te stellen. Ook dat was een wijze les voor me. De vragen die Joris stelde, hebben me aan het denken gezet. Deze twee tezamen zijn voor mij de meerwaarde geweest van onze sessies."

Gerben
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Op een relaxte manier zijn we in een aantal sessies tot een conclusie gekomen. Dit ging vaak met een lach, soms met een traan.

Wat wil ik? Hoe ga ik verandering tot stand brengen? Vragen waar ik al best lang mee worstelde. Toen Joris mij een bericht stuurde om te vragen of ik iets voor zijn coachingspraktijk kon betekenen, heb ik aangegeven zelf graag onderwerp van gesprek te willen zijn.

Op een relaxte manier zijn we in een aantal sessies tot een conclusie gekomen. Dit ging vaak met een lach, soms met een traan. Het was in ieder geval fijn om via een gestructureerde opbouw eens over mezelf na te denken. Voor mij zal de verandering in een geleidelijk proces tot stand gaan komen, dit is wat persoonlijk het beste bij mij past en juist daar zijn we gaandeweg achter gekomen. Dát is de kwaliteit van Joris!"

Sytze
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Onze gesprekken in ontspannen, persoonlijke sfeer zal ik niet snel vergeten.

Van huis uit ben ik iemand die zijn hart volgt en soms niet lang genoeg nadenkt over de keuzes die voor me liggen. Na dat een aantal jaren te hebben gedaan, raakte ik in een situatie waarin ik niet meer tevreden was met mezelf en met mijn baan, waar mijn prestaties onder leden. Omdat ik privé ook meerdere tegenslagen kende, zat ik voor mijn gevoel in een negatieve spiraal, die ik alleen moeilijk kon doorbreken.

Joris begreep heel goed waar ik vandaan kwam. Door hier zelf ook ervaring mee te hebben, kon hij voor mij helder maken welke keuzes er te wachten lagen. Nog belangrijker, hij reikte de oplossing niet aan, maar liet mij er naartoe sturen. We bleven niet hangen aan de oppervlakte en hadden zinvolle gesprekken. Deze gesprekken in ontspannen, persoonlijk sfeer zal ik niet snel vergeten."

Tom
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Joris gaat zeer vakkundig te werk en probeert je op gestructureerde wijze anders naar zaken te laten kijken.

En wat nu? Opleiding afgerond, goede job met veel zekerheid, leuk sociaal leven en dan toch mist er iets. Ik wist alleen niet wat. Volledig het roer omgooien was geen optie. Was voor mij te risicovol en je schuift het weer naar voren zoals altijd. Op een event raakte ik in gesprek met Joris. We kwamen op het onderwerp ‘doelen in het leven’. Wat is nu echt je doel? Wanneer ben je nu echt gelukkig? Ik wist het antwoord niet..! Ik vertelde hem dat ik hier al een tijdje mee worstelde.

Na dit gesprek hebben Joris en ik een aantal sessies ingepland om zodoende een plan te maken. Ik moet zeggen dat dit mij enorm heeft geholpen en mijn ogen heeft geopend. Joris is een openhartige coach met een hands-on mentaliteit. Hij gaat zeer vakkundig te werk en probeert je op gestructureerde wijze anders naar zaken te laten kijken. De vastberadenheid van Joris om mensen te helpen met dat wat hij zelf ondervonden heeft, heb ik als zeer bijzonder ervaren."

Charley-Ann
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Het was niet Joris die de vinger op de zere plek legde, hij liet mij dat zelf doen.

Toen ik een baan aangeboden kreeg, moest ik deze natuurlijk accepteren. Een slechte arbeidsmarkt, een studie die niet leidt tot een gerichte loopbaan, en een moeder die al een zenuwinzinking krijgt bij de gedachte aan een werkloze dochter. Tot mijn vriend terecht opmerkte dat mijn enige argument om het aanbod te accepteren, financiële zekerheid was. Hoewel ik altijd vrij impulsief mijn intuïtie volg, liet deze mij nu in de steek. In mijn hoofd een constante discussie: wel een baan, toch niet een baan? Wat wil ik dan wel? En het ging zelfs nog verder: wie ben ik en waar sta ik voor?

Joris begreep precies wat ik bedoelde, zelfs als ik het zelf niet begreep. Maar fijner nog, het was niet Joris die de vinger op de zere plek legde, hij liet mij dat zelf doen. Op onze gesprekken volgden ook opdrachten die me dwongen verder te denken dan de vragen die constant in mijn hoofd ronddwaalden. Uiteindelijk heb ik de baan geaccepteerd, maar inmiddels ook al weer mijn ontslag ingediend. Ik weet nu dat ik op het kruispunt stil mag blijven staan, voordat ik links of rechts afsla. Joris geeft me genoeg zelfvertrouwen om af te slaan, maar meer nog geeft hij me het inzicht dat ik dat zelf helemaal nog niet wil. En dat is goed."

Marius
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Scherp, geduldig en prikkelend zijn termen die kenmerkend zijn voor Joris.

Voor de buitenwereld heb je alles voor elkaar. Een mooi gezin met twee prachtige kinderen, een leuke baan, goede vrienden. En toch knaagt er iets en groeit de ontevredenheid. Je hebt het gevoel dat je iets moet doen, je bent op zoek, maar je weet niet goed waar je naar op zoek bent. Het kost tijd en moeite, en het lukt je vaak niet om zelf te komen tot je diepste drijfveren. In alle hectiek neem je daar simpelweg de tijd niet voor en daarnaast krijgen belemmerende gedachten vaak de overhand. Wat een zegen dat er dan coaches zijn die je helpen om te achterhalen waar het voor jou om draait!

Ik ken Joris inmiddels bijna een kwarteeuw en regelmatig hebben we het samen over onderwerpen als het bovenstaande. De keuzes waarmee je te maken krijgt in het leven. In de kroeg of onder het genot van een goed glas wijn aan tafel, bij hem of bij mij. Scherp, geduldig en prikkelend zijn termen die kenmerkend zijn voor Joris. Net als niet te snel willen oordelen, maar nog net even doorvragen waarmee je aan het denken wordt gezet. Fijn zo'n coach als vriend!"

Joeri
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Door mijn coachingstraject ben ik trotser op mezelf geworden.

Inspirerend, confronterend, realistisch en positief. Dat zijn de woorden waar ik aan moet denken als ik terugkijk op onze gesprekken. Met vele turbulente persoonlijke en professionele ontwikkelingen had ik behoefte aan houvast om mezelf niet te verliezen. De gesprekken met Joris gaven me een realistische kijk op mijn eigen opvattingen, beweegredenen en handelingen. Dit was af en toe erg confronterend, maar toch verliet ik jouw praktijk altijd met een positieve houding en het nodige zelfvertrouwen. Jouw werkwijze en persoonlijke houding waren erg inspirerend. Je voelt feilloos aan hoe je bepaalde onderwerpen aan moet vliegen, met altijd een passende betrokkenheid.

Door ons traject ben ik trotser op mezelf geworden, kan ik de gebeurtenissen in mijn leven meer op waarde schatten en ben ik beter gaan beseffen wat ik belangrijk vind, zowel persoonlijk als professioneel. Bedankt voor je begeleiding!"   

Nadira
psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Joris geeft rust en ruimte, en creëert een veilige omgeving waarin je met een open blik naar jezelf kunt kijken.

Het was voor mij in eerste instantie wat onwennig om niet zelf op de hulpverlenersstoel te zitten. Dat gevoel verdween echter al snel. Joris geeft rust en ruimte, en creëert een veilige omgeving waarin je met een open blik naar jezelf kunt kijken. Op een onopvallende manier en zonder dat je het direct doorhebt, maak je in korte tijd meerdere, grote stappen. Joris is een volwaardige gesprekspartner die zich opstelt als een gelijke door zijn hart open te stellen." 

Je eigen ervaring delen?

Wil je je ervaring met deze psycholoog delen? Vul dan onderstaand formulier in.


Joris Groenendijk