Warme en persoonlijke begeleiding bij Psycholoog Utrecht
Joris Groenendijk
Joris Groenendijk

Psycholoog Utrecht

Op diepere lagen in contact komen met de mensen om me heen, dat is voor mij de essentie van het leven. Zorgen voor anderen zit me dan ook in het bloed. Als psycholoog ben ik dan ook betrokken bij mijn cliënten. Of het nou vreugde is, of verdriet dat je wilt delen, ik luister altijd met een niet-oordelende houding.

Bel voor een afspraak. Ik heb praktijkruimtes in Utrecht en Bunnik. Je kunt ook in de avonduren en weekenden bij me terecht!

Warme en persoonlijke begeleiding bij Psycholoog Utrecht

Of je nou 20'er, 30'er of 50'er bent, je krijgt altijd te maken met grote veranderingen in je leven. We zijn allemaal op onze eigen manier op zoek naar het antwoord op de vraag: 'hoe word ik gelukkig(er) met mezelf?' Het antwoord op die vraag is voor iedereen anders, de weg om tot dat antwoord te komen voor eenieder verschillend. De enige regel is dan ook dat er geen regel is, zoals niemand ieder is, en ieder-één. Juist dat maakt werken met mensen voor mij tot het mooiste wat er is.

Psycholoog en Coach

Graag stel ik me aan je voor. Ik ben Joris Groenendijk en ik werk als psycholoog en coach in Bunnik en Utrecht. De mens en zijn of haar gevoel en gedrag begrijpen, dat is mijn roeping in het leven. Er zijn heel veel manier waarop het niet goed met je kan gaan. Je kunt bijvoorbeeld denken aan vragen op het gebied van werk, leven en relatie maar ook aan zingevingsvraagstukken, angstklachten of relatietherapie. Ik kan je op zulke momenten helpen.

Behandeling bij Psycholoog Utrecht

Als je bij mij in behandeling komt, beginnen we met een intakegesprek. Aan de hand van een aantal thema's maken we in dit gesprek kennis met elkaar. Ik vraag bijvoorbeeld naar je achtergrond, je baan, je relaties en je dromen. Waarom je dingen doet zoals je ze doet of hebt gedaan en hoe je in het leven staat. Ook formuleren we samen een hulpvraag. Aan de hand van deze hulpvraag stel ik een behandelplan voor je op. Daarnaast krijg je de gelegenheid om mij vragen te stellen. Zo leer ik niet alleen jou kennen, maar jij ook mij. 

Als ik mijn behandeling zou moeten omschrijven, dan doe ik dat aan de hand van de volgende vier steekwoorden: persoonlijk, warm, scherp en direct. Mijn cliënten gaan me aan het hart en de zorg voor anderen zit me in het bloed. Tijdens de behandeling leer je jezelf steeds beter kennen met als gevolg dat je na je traject zicht hebt op hetgeen heeft geleid tot je hulpvraag, hoe je deze op dit moment kunt beantwoorden, om zodoende de toekomst weer met vertrouwen tegemoet te kunnen zien.

Tarief en Duur

Een afspraak bij Psycholoog Utrecht duurt 60 minuten en bedraagt 95 euro. Voor relatietherapie betaal je 115 euro voor 60 minuten. Je kunt ook in de avonduren en weekenden bij me terecht. Buiten kantoortijden geldt een toeslag van € 20,00. Alle genoemde bedragen zijn inclusief 21% btw.

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 48 uur van tevoren zodat ik nog een andere cliënt kan inplannen. Anders moet ik het bedrag in rekening brengen.

Contact

Wil je meer weten over psychologen in Utrecht of een afspraak maken? Bel naar Psycholoog Utrecht ter attentie van Joris Groenendijk. Ik leer je graag kennen!

Over Mij - Joris Groenendijk - Psycholoog Utrecht

Aanvankelijk wilde ik in de voetsporen van mijn vader treden, hij was huisarts. Op het moment dat ik een studie moest gaan kiezen, kreeg hij echter een burn-out waardoor ik ging twijfelen of dit wel de juiste keuze was. Of het worden van arts wel mijn pad was. Omdat werken met mensen me in het bloed zit, wilde ik wel iets in de zorg doen. Dus koos ik voor de studie psychologie.

Bedrijfsleven

Na mijn afstuderen ontdekte ik dat ik toentertijd meer affiniteit had met het organisatiewezen dan met de echte zorg. Daarom ben ik bedrijfskunde gaan studeren aan Nyenrode. Omdat psychologie abstract is en bedrijfskunde juist concreet, meende ik de combinatie daarvan goed te kunnen toepassen in het verdere verloop van mijn werkende leven. Ik heb jarenlange ervaring bij multinationals als Shell, ING, Accenture en PwC, en hield me bezig met de zachte kant van het bedrijfsleven: het werken met en begeleiden van mensen. Ik was weliswaar geworteld in het bedrijfsleven, maar gelukkig was ik er niet.

Eigen praktijk

Na een aantal jaar besloot ik voor mezelf te kiezen. Ik volgde mijn hart en ging op wereldreis, schreef een boek en werkte achter de bar. Gesprekken met een coach gaven me het zelfvertrouwen om dat te gaan doen wat ik echt wilde: mensen helpen bij het vinden van levensgeluk. Uiteindelijk heb ik de stap durven zetten om mijn eigen psychologenpraktijk te beginnen, iets waar ik nog steeds iedere dag blij mee ben.

Vrije tijd

Naast mijn werk bij Psycholoog Utrecht, ben ik het liefst thuis bij mijn gezin. Ik lees graag en sport veel. Ook koken voor en eten met anderen is iets wat ik met veel plezier doe.

Contact met Psycholoog Utrecht

Heb je nog vragen over mij of wil je weten wat ik voor jou kan doen? Bel naar Psycholoog Utrecht ter attentie van Joris Groenendijk. Ik leer je graag kennen!

Cliënten over hun ervaring bij Psycholoog Utrecht

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Ellen over Joris Groenendijk psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Structurele onrust in mijn werk. Dat was de reden waarom ik besloot op een dag naar Joris toe te stappen. En van die keuze heb ik geen moment spijt gehad. Ik kijk terug op een mooi coachingstraject, een traject waarvan ik dacht dat het van korte duur zou zijn. Een paar sessies en dan ben ik wel klaar dacht ik, dan maken we een knopje aan en dan 'doe' ik het weer. Zo werkte het natuurlijk niet.

 

We gingen op zoek naar achterliggende oorzaken van mijn gedrag. Ik vond het lastig om mijn kwetsbaarheid te tonen, om daadwerkelijk veranderingen door te voeren. Uiteindelijk ging het mis. Joris keek toe hoe ik op een gegeven moment omviel, maar ook bij hoe ik weer opstond. Daar heeft hij mij het hele traject op een mooie manier in begeleid. Op mijn tempo. Achteraf ben ik blij dat het zo gelopen is. Ik weet nu namelijk wat ik toen niet wist. Anders was ik daar misschien nooit achter gekomen. Joris heeft mij handvatten gegeven om mijn 'doseerknop' beter te bedienen en om te streven naar ruimdenkendheid. Ik weet nu dat ik los moet laten, wanneer iets ten koste gaat van mijzelf. En ik weet nu dat ik die verandering zelf ben, waar en wanneer dan ook. Daar ben ik Joris heel dankbaar voor.

 

Neem Contact Op Met Psycholoog Utrecht

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Utrecht

Bekijk hier de route naar mijn psychologenpraktijk in Utrecht. Je kunt ook bij me terecht in mijn praktijk in Bunnik.

Joris Groenendijk
Nieuwegracht 29
3512 LD Utrecht