Peter den Hartog

Psycholoog Nieuwegein

Het geeft me een heel goed gevoel iemand verder te kunnen helpen. Één op één. Vanuit mijn eigen praktijk aan huis als Psycholoog Nieuwegein. De eerste keer krijg je vooral tijd om op verhaal te komen. Letterlijk, ik wil graag horen wat je op je hart hebt, maar ook om te wennen aan de omgeving, aan de situatie en aan mij.

Bel voor een afspraak!

Psycholoog Nieuwegein

Ik denk dat ik je het beste kan uitleggen aan de hand van twee schilders van wie ook werk in mijn praktijk hangt: Mondriaan en Escher.

Samen tot de kern

Mondriaan maakte indrukwekkende werken, maar werkte met hele eenvoudige principes. Zijn schilderijen zijn gemaakt met drie kleuren (geel, rood en blauw) en rechte, zwarte lijnen. Zo eenvoudig probeer ik het ook te maken. Cliënten die bij mij komen voelen vaak onrust omdat overzicht ontbreekt, het hele leven lijkt een wervelwind waar ze zelf geen grip op hebben. Samen komen we tot de kern, maken de zaken helder en duidelijk.

Uitdaging en prikkeling

Escher zet je met zijn werk een beetje op het verkeerde been. Vaak door bijna letterlijk een nieuw perspectief te geven op de werkelijkheid. Door de zaken zo weer te geven, moet je vaak twee keer kijken, hij daagt je uit, prikkelt je het eens helemaal anders te doen.

De combinatie: eenvoud en het uitdagende perspectief, dat zijn de kern elementen van de behandeling. Je merkt dat ik in mijn aanpak heel down-to-earth ben, er is niets dat we niet in gewone mensen taal kunnen bespreken. Geen ingewikkelde procedures, moeilijke analyses of duurdoenerij.

Leren verrassen

Ik ben er van overtuigd dat al mijn cliënten door de boel te ontwarren, de kern te zien én zichzelf weer leren verrassen en uitdagen de meeste klachten en problemen goed te boven kunnen komen.

Soms is het in één afspraak allemaal helemaal duidelijk, soms hebben we een tweede sessie nodig. Ik probeer evenwel zo snel mogelijk ook aan de slag te gaan. Dus de kans is groot dat je huiswerk meekrijgt.

EMDR

EMDR is een techniek om trauma’s aan te pakken. Deze techniek maakt  gebruik van oogbewegingen terwijl je cognitief bezig bent met het verleden en het heden. Het is een wetenschappelijk bewezen techniek en zorgt in veel gevallen voor vooruitgang in korte tijd.

Kort, maar krachtig; het begin is vaak intens bij EMDR. We grijpen het essentiële moment vast, om daar vervolgens geleidelijk met positieve stappen van weg te wandelen.

Tarief en duur

Een afspraak duurt 45 minuten en kost €100,-. Voor relatietherapie, of andere afspraken met twee personen, neem ik een uur de tijd en reken ik €120,-. In de meeste gevallen hebben we tussen de 5 en 10 sessies nodig. De kosten zijn inclusief 21% BTW.
Voor kinderen tot 18 jaar heb ik een jeugdtarief, dat is €50 per sessie.

Contact Psycholoog Nieuwegein

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail me dan snel naar Psycholoog Nieuwegein ter attentie van Peter den Hartog. Of bezoek mijn website: Psycholoog NieuwegeinIk leer je graag kennen!

Psycholoog Nieuwegein – Over Peter Den Hartog

Ik was gek op sport. Dus toen ik een opleiding kon gaan doen was het overduidelijk: docent lichamelijke opvoeding. Ik volgde de opleiding en ging aan het werk. Maar gaandeweg de opleiding kwam ik er achter dat ik in dat vak mijn ei niet helemaal kwijt kon.

Prachtige studie

Ik volgde de verkorte studie wijsgerige en historische pedagogiek en psychologie. Een prachtige opleiding. En, zoals met de lichamelijke opvoeding, ik werk graag in het onderwijs. Dus ik bleef na mijn studie aan de vakgroep verbonden. Als docent in een breed scala aan onderwerpen van onderzoekspractica tot persoonlijkheidsleer, agressie en geweld en van ontwikkelingspsychologie tot functieleer.

Familiemens

Ik ben erg verslingerd aan mijn werk. Maar dat is niet alles; ik ben een familiemens en ook al zijn de kinderen nu het huis uit, ze komen nog heel vaak en vooral de zondagmiddagen zijn een feest – met zijn allen aan tafel uitgebreid genieten van goed eten en elkaar.

Verder speel ik graag piano en hou ik van acteren, zingen, schrijven en lezen en naar het theater gaan. En zet me met een biertje op het terras, en je hebt geen kind aan me: mensen kijken, gewoon mensen kijken. Net als in mijn werk hou ik het in mijn leven graag eenvoudig.

Contact Psycholoog Nieuwegein

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail me dan snel naar Psycholoog Nieuwegein ter attentie van Peter den Hartog. Of bezoek mijn website: Psycholoog NieuwegeinIk leer je graag kennen!

Klachten

 • Angst
 • Burnout
 • Depressie
 • Rouw en verliesverwerking
 • Trauma
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • EMDR
 • Relatietherapie
 • Talen

  Duits Engels

Aangesloten bij

Laatste cliëntervaring

"Ik zal niet vergeten wat je in korte tijd bij mij voor elkaar hebt gekregen".

- Peter

Contact

Praktijkadres

Lichtegaarde 56

3436ZW Nieuwegein


Afspraak maken

Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.


Peter den Hartog
Peter den Hartog
Psycholoog in Nieuwegein
 • Beoordeling: 4 uit 5
  Op basis van 4 ervaringen
 • Also in English
 • Snel op afspraak
 • Relatietherapie
Bel: 085-4014720