Psycholoog Amersfoort: Betrokken en professionele begeleiding
Eva Bastin
Eva Bastin

Psycholoog Amersfoort

Ik sta in het proces dicht bij je. Ik ondersteun je, help je perspectief te vinden en houd je een spiegel voor. Maar jij gaat het doen. Je neemt zelf verantwoordelijkheid voor het werk. Je merkt dat dat heel goed voelt. Vanuit een innerlijk besef van vrijheid, mogelijkheden en kracht, hervind je jezelf en help je jezelf bij Psycholoog Amersfoort.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren en in het weekend!

Psycholoog Amersfoort

Je wilt veranderen. Dat je weer helemaal kunt leven, kunt genieten van jouw leven. Je weet dat je het anders wilt, maar niet precies wat en al helemaal niet hoe. Dat is nog zoiets: dat je dit niet alleen kunt, maakt je onzeker. Je vindt het steeds moeilijker om te geloven dat dit ooit nog verandert.

Ik kan je helpen

Ik stel mij graag even voor, ik ben Eva Bastin, psycholoog in Amersfoort. In mijn psychologenpraktijk Psycholoog Amersfoort help ik volwassenen en adolescenten. Op deze website maak je kennis met mij en mijn werkstijl. Het helpt je om goed geïnformeerd de volgende stap te zetten. Als je meer wilt weten, of als je op verhaal wilt komen. Bel voor een afspraak.

Je weet wat werkt

In het werk zijn we gelijkwaardig: ik heb de ervaring met en theoretische kennis van de klacht, ervaring als psycholoog en veel levenservaring, en jij bent de expert van jezelf. Jij weet wat goed voor jezelf is, je weet wat je wilt, wat je kunt en hoe je het beste dit proces van verandering kunt doorlopen. Je hebt alleen nog niet helemaal helder voor je, dat ook jij dit weet.

Werken vanuit mogelijkheden

Hoewel de klacht aanleiding is voor de behandeling, staat hij niet centraal. We richten ons namelijk op het omgekeerde van de klacht: de oplossing. We kijken naar jouw mogelijkheden en vinden samen de weg vooruit. Die weg is er altijd een van verandering.

Vanuit jou

Ik werk vanuit de unieke mogelijkheden van iedere persoon. Geen twee behandelingen zijn hetzelfde, want niet alleen wat je wilt, kunt en voelt verschilt, maar ook jouw stijl van leren is uniek. De een vindt het fijn om veel te analyseren, de ander gaat liever praktisch aan de slag en weer iemand anders vindt het fijn om dingen uit te proberen.

Kennis over klachten

Je klacht is belangrijk. Er zijn veel methoden en technieken om het zo goed mogelijk te begrijpen en te doorgronden. Het is niet zo dat er voor elke hulpvraag één beste manier is bedacht om te behandelen. 

Ik ben goed bekend met de meest gebruikte en goed geteste methoden. Met jouw klacht heb ik dus een heel palet aan mogelijkheden waarvan we er meestal meerdere gebruiken.

Daar gaan we naar toe

In plaats van te blijven wroeten in je problemen en vragen, draaien we het om: waar wil je naartoe? Wat wil je bereiken? Hoe ziet jouw ideaalplaatje eruit? En op welk moment zou je merken dat je klacht verdwenen was?

Met babystapjes

Mooi om over te dromen natuurlijk,  dat ideaalplaatje. Het lijkt zo anders van je leven nu, jij lijkt zo anders. Je kunt je niet voorstellen dat je dat zou kunnen. Dat komt omdat je vanuit het hier en nu helemaal naar daar kijkt. Alsof je het in één grote stap zou kunnen overbruggen. Het verschil is te groot. Daarom word je er ook zo moedeloos van.

Maar breek het eens op: doe van dat ideaal eens een stapje terug. Is dat zo’n moeilijke stap? En doe nog eens een stapje terug. Is dat een grote verandering? Zo maken we van die ene onhaalbaar stap vele kleine haalbare stapjes. En wordt het ideaal bereikbaar.

Bouwen op succes

Net zoals we niet blijven wroeten in je klacht, gaan we niet te uitgebreid analyseren waar, waarom en hoe het allemaal fout gaat. Hoewel het goed is om te weten wat je eigen valkuilen zijn en waar je de mist in gaat, is het effectiever om de behandeling te bouwen op succes.

Kijk eens waar je het wél kunt, waar je wél het goede deed, waar het wél fijn voelde. Laten we dat eens analyseren; er van leren en kijken hoe je met dat succes verder kunt.

Een mix van methoden, gemaakt voor jou

Omdat bij mij een behandeling wordt samengesteld die precies bij jou past, is het voor mij belangrijk dat ik goed bekend ben met een breed spectrum aan behandelmethoden. Vandaar dat ik altijd bezig blijf met mijn vakkennis. Er zijn een aantal behandeltechnieken die vaker voorkomen en die ik je graag kort toelicht:

 • oplossingsgerichte therapie
  in een notendop komt het er op neer dat je je richt op de oplossing en dat je ‘doet wat werkt’
   
 • kortdurende psychodynamische therapie
  hierin staat je gevoel, de beleving én uiting van je gevoel centraal
   
 • cognitieve gedragstherapie
  misschien wel de meest gebruikte vorm van behandelen waarin je leert je eigen therapeut te zijn door goed naar jezelf te kijken en proefjes te doen met je eigen gedrag en gevoel. Je leert hierdoor uiteindelijk anders te denken en hebt de vrijheid jezelf te kunnen veranderen
   
 • mindfulness
  je leert los te komen van dwangmatige gedachten en kunt beter omgaan met gevoelens. Je kunt vrede hebben met sommige moeilijke gevoelens en geeft je aandacht aan het hier en nu.

Een verandering die je zelf maakt

Ik sta in het proces dicht bij je. Ik ondersteun je, geef alternatieven, help je perspectief te vinden en houd je een spiegel voor. Maar jij gaat het doen. Je neemt zelf verantwoordelijkheid voor het werk. Vanuit een innerlijk besef van vrijheid, mogelijkheden en kracht, hervind je jezelf en help je jezelf.

Als je langskomt bij Psycholoog Amersfoort 

Je zult merken dat de praktijk prettig is; je voelt je waarschijnlijk meteen vertrouwd en kan jouw verhaal vertellen. Ik vraag door, kijk met je mee en wil graag ook meer over jou weten zonder de klacht. Je merkt dat je de ruimte krijgt om te vertellen, na te denken en aan te geven wat jij wilt. ‘Waar wil je aan werken?’ is een vaste vraag in ons eerste gesprek.

Ik vertel je over mijn manier van werken, wat ik je kan bieden en ook wat ik van jou verwacht in het proces. 

Tarief en duur

Een individuele afspraak bij Psycholoog Amersfoort kost € 95 per sessie. Voor relatietherapie betaal je €135 per sessie. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact Psycholoog Amersfoort

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail mij dan snel naar Psycholoog Amersfoort ter attentie van Eva Bastin. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Amersfoort -  Over Eva Bastin

Een heel leven

Ik verliet op mijn 23e mijn geboorteland Polen als alleenstaande moeder met een goede opleiding. Daarbij gretig om meer te leren, te weten en een grote interesse in mensen en culturen ging ik het bedrijfsleven in.

Een betrokken werkstijl

Ik heb overal op de wereld voor uiteenlopende bedrijven en in verschillende managementfuncties gewerkt. Terugkijkend was ik vanaf mijn eerste werkdag al coach, zocht ik naar de verbinding tussen mensen. Ik was er op uit mijn collega’s te motiveren en verder te helpen in wat voor hen belangrijk was. Later in mijn loopbaan werd die kant van het werk dominanter. Ik wilde er meer over weten en ik wilde meer kunnen bieden.

Opleiding, ervaring en werkstijl

Vandaar dat ik de boeken in dook, de theorie en wetenschap. Ik heb opleidingen in Nederland en Europa gevolgd en verbreedde die kennis met een docentopleiding. Ik werkte en ik deed wat met wat ik had geleerd. Ik heb veel ervaring als psycholoog maar ook veel levenservaring. Naast mijn eigen praktijk werk ik ook bij de GGZ.
Tevens spreek ik verschillende talen waaronder vloeiend Pools. 

Sterk in theorie, intuïtie en betrokkenheid

Volgens mij is die combinatie nog steeds het zwaartepunt van mijn werk. Ik draag zorg voor een heel stevig kennisfundament maar werk met gevoel en ook op intuïtie. De behandeling heeft daardoor een natuurlijke diepgang zonder dat het te zwaar wordt.

Contact met Psycholoog Amersfoort

Heb je nog vragen of wil je meer weten over mij of mijn psychologenpraktijk Psycholoog Amersfoort? Bel of mail mij dan snel naar Psycholoog Amersfoort ter attentie van Eva Bastin. Ik leer je graag kennen!

Clientervaringen over de therapie van Psycholoog Amersfoort

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Jeroen over Eva Bastin psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Wat mij in de therapie bij Eva aanspraak en wat bij mij werkte was haar praktische aanpak en niet te lang stil staan en concentreren op het verleden. Zij nam mijn gebeurtenissen uit het verleden serieus aan alsmede de invloed daarvan op mijn dagelijks leven, maar het accent lag op mijn gewenste toekomst. Dat werkte heel motiverend en gaf me het gevoel dat ik zelf de richting van mijn leven kon bepalen.
Daar waar nodig gaf Eva passend advies en kwam ze met creatieve oplossingen waar ik zelf niet over had nagedacht (omdat ik te ziek was ). Dat gaf me het gevoel dat ik problemen er niet alleen aanpakte maar dat ik samen met haar deed, het gevoel dat ik er niet alleen voor stond en dat ik daadwerkelijk samen met haar aan mijn problemen kon werken. Zij liet steeds de keuze aan mij en wees mij op eigen verantwoordelijkheid voor het oplossen aan mijn probleem.
Dat heeft mij geleerd om meer vertrouwen in eigen kunnen te hebben. Daardoor ben ik in staat nu en in de toekomst zelf oplossingen voor mijn problemen te vinden".

Contactgegevens van Eva Bastin

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Amersfoort

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Amersfoort.

Eva Bastin
Aziering 48
3823 WR Amersfoort