Jij staat centraal bij Therapie Hilversum
Marion van Nes
Marion van Nes

Therapie Hilversum

Innerlijke klachten kunnen heel uitzichtloos lijken. Bovenop je klacht voel je onmacht, het is alsof je er zo weinig aan kunt doen.

Dat je hier bent wil zeggen dat je het isolement van jouw en je klacht wilt doorbreken. Daarmee heb je de belangrijkste eerste stap gezet. Mijn complimenten. Vanaf nu hoef je het niet alleen te doen.

Afspraken ook mogelijk in de avonduren en in het weekend.

Vertel jouw verhaal bij Therapie Hilversum

Allereerst kun je je verhaal kwijt. Het eerste gesprek heet een intake-gesprek en voor veel mensen is het gewoon al fijn om te vertellen waar ze mee zitten en gehoord te worden. Voordeel: je vertelt je verhaal aan iemand die ervoor geleerd heeft te snappen wat er aan de hand is.

Beter voelen

Ook al voelt het nu misschien niet zo, je bent niet de enige met jouw klacht of vraag en ook niet de eerste. De therapeut of psycholoog herkent dus onderdelen van jouw verhaal uit andere verhalen en weet ook wat je moet doen zodat jij je beter gaat voelen.

Ik zal je precies vertellen wat ik denk dat er bij jou speelt en hoe dat aangepakt kan worden. Als je het daarmee eens bent gaan we samen aan de slag.

In 3 stappen verder bij Therapie Hilversum

In eerste instantie zoeken we inzicht. We gaan je klacht heel precies formuleren. Vervolgens geven we aandacht. We gaan "inzoomen" op het klachtgebied. En dan, gaan we aan de slag!

De behandeling bij Therapie Hilversum bestaat uit een praat-deel (tijdens onze afspraken) en een doe-deel (tussen de afspraken). Het is de combinatie van praten, denken en doen die het meest vruchtbare resultaat oplevert.

Je gaat zelf aan de slag

De meeste collega’s zullen het beamen: jij gaat het meeste werk zélf verzetten. Dat is ook logisch, want het enige instrument om je te genezen, ben je zelf. De therapeut weet dat jij alles in je hebt om dat te kunnen.

De therapeut is in de behandeling een spiegel van jouw ziel. Je krijgt te zien wat je anders nooit zou opvallen. Bepaalde patronen, steeds terugkomend gedrag. Voor veel mensen is dat een eye-opener. Dat is soms moeilijk om te horen, maar in alle gevallen helpt het je wel. Verder geeft een therapeut of psycholoog richting aan je ontwikkeling; door bepaalde behandelingen wel en andere niet in te zetten.

Tarief en duur

Een sessie duurt 60 minuten en kost 99 euro (inclusief 21 % btw). Voor relatietherapie, of andere afspraken met twee personen, neem ik een uur de tijd en reken ik 117 euro (inclusief 21% btw). Het tarief voor kinderen (5 t/m 18 jaar) is 80 euro (inclusief 21 % btw) voor een sessie van 60 minuten.

Wat ik voor jou kan betekenen

Heb je een vraag of wil je meer weten over therapeuten in Hilversum? Bel naar Therapie Hilversum ter attentie van Marion van Nes. Ik leer je graag kennen!

Over mij - Marion van Nes - Therapie Hilversum

Mijn weg begint in de kinderverpleegkunde. Ik deed de opleiding en ging aan het werk. In omgang met kinderen en ziektebeelden viel me op hoe belangrijk voor kinderen het psychosociale gedeelte is. Hoe de omgang met hun ouders is, hoe ‘vrij’ ze zich voelen, hoezeer ze kind mogen zijn. Ik had het gevoel dat ik veel meer kon doen voor de kinderen als ik ook bij dat deel van de zorg betrokken kon zijn; als verpleegkundige van de ziel zeg maar.

In ontwikkeling

Ik volgde diverse opleidingen en breidde mijn werkzaamheden als verpleegkundige uit met ouderbegeleiding. Ondertussen stond mijn loopbaan als verpleegkundige niet stil, ik kwam te werken op de intensive care.

Ik breidde mijn kennis uit met een opleiding voor psychosociaal therapeut, coaching en counseling. Nu combineer ik het werk als kinderverpleegkundige en als psycho-sociaal therapeut op de kinderafdeling in het ziekenhuis met mijn eigen praktijk Therapie Hilversum.

Bel en maak een afspraak

Heb je een vraag of wil je meer weten over mij? Bel naar Therapie Hilversum ter attentie van Marion van Nes. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen over de behandeling bij Therapie Hilversum

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Peter over Marion van Nes psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Bam, daar was het. De burnout. Het laatste duwtje richting een groot zwart gat. Ik ben nog maar 25 jaar en ik moest, nee wilde eruit (moeten is een verboden woord bij Marion).

Ik voelde mij welkom toen ik voor het eerst bij Marion kwam. Ik kon in de eerste gesprekken mijn ei kwijt zonder dat iemand daar iets van vond. Marion heeft tijdens deze eerste gesprekken een plan gesmeed om mij te helpen. Allereerst moest ik los komen van gebeurtenissen uit mijn verleden die mijn dagelijks leven beïnvloedden. Voor mij waren dat voornamelijk stress op mijn werk en de scheiding van mijn ouders.

Daarna zijn we gaan focussen op het heden. Wat kunnen we doen om mij nu sterker te maken, om mijn energie en zin in het leven weer terug te krijgen. Doordat Marion oefeningen voor thuis meegeeft, leert ze je ook buiten de sessies aan jezelf te werken en zo gebeurde het dat ik zelf ineens oplossingen zag in plaats van problemen, waardoor ik me krachtiger en zelfverzekerder voelde. Het probleem maar zeker ook de oplossing zit in jezelf, Marion gaf mij de handvatten die ernaar toe reikte.

Ik ben door Marion haar hulp uit het donkere gat gekomen. De zwarte wolken zijn weggetrokken. En ik heb geleerd dat er altijd weer wolken zullen overdrijven, maar nu weet ik hoe ik ze weg kan blazen. Want daarachter zal altijd het zonnetje schijnen! Marion heeft mij laten inzien dat het juist mooi is dat ik een persoon ben met dalen, want dat betekent ook dat je pieken hebt waar je intens van kan genieten.

Ik ben weer mijn eigen beste maatje geworden en daar ben ik Marion heel erg dankbaar voor".

Routebeschrijving naar mijn praktijk Therapie Hilversum

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Hilversum.

Marion van Nes
Hoge Naarderweg 7H
1217 AB Hilversum

Contactgegevens van Marion van Nes

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht