Therapie Hilversum - Jij staat centraal tijdens de behandeling
Marion van Nes
Marion van Nes

Therapie Hilversum

Innerlijke klachten kunnen heel uitzichtloos lijken. Bovenop je klacht voel je onmacht, het is alsof je er zo weinig aan kunt doen. Dat je hier bent wil zeggen dat je het isolement van jouw en je klacht wilt doorbreken. Daarmee heb je de belangrijkste eerste stap gezet. Mijn complimenten. Vanaf nu hoef je het niet alleen te doen, Therapie Hilversum gaat jou helpen.

Afspraken ook mogelijk in de avonduren en in het weekend.

Therapie Hilversum - Vertel jouw verhaal 

Allereerst kun je je verhaal kwijt. Het eerste gesprek heet een intake-gesprek en voor veel mensen is het gewoon al fijn om te vertellen waar ze mee zitten en gehoord te worden. Voordeel: je vertelt je verhaal aan iemand die ervoor geleerd heeft te snappen wat er aan de hand is.

Beter voelen

Ook al voelt het nu misschien niet zo, je bent niet de enige met jouw klacht of vraag en ook niet de eerste. De therapeut of psycholoog herkent dus onderdelen van jouw verhaal uit andere verhalen en weet ook wat je moet doen zodat jij je beter gaat voelen.

Ik zal je precies vertellen wat ik denk dat er bij jou speelt en hoe dat aangepakt kan worden. Als je het daarmee eens bent gaan we samen aan de slag.

In 3 stappen verder bij Therapie Hilversum

In eerste instantie zoeken we inzicht. We gaan je klacht heel precies formuleren. Vervolgens geven we aandacht. We gaan "inzoomen" op het klachtgebied. En dan, gaan we aan de slag!

De behandeling bij Therapie Hilversum bestaat uit een praat-deel (tijdens onze afspraken) en een doe-deel (tussen de afspraken). Het is de combinatie van praten, denken en doen die het meest vruchtbare resultaat oplevert.

Je gaat zelf aan de slag

De meeste collega’s zullen het beamen: jij gaat het meeste werk zélf verzetten. Dat is ook logisch, want het enige instrument om je te genezen, ben je zelf. De therapeut weet dat jij alles in je hebt om dat te kunnen.

De therapeut is in de behandeling een spiegel van jouw ziel. Je krijgt te zien wat je anders nooit zou opvallen. Bepaalde patronen, steeds terugkomend gedrag. Voor veel mensen is dat een eye-opener. Dat is soms moeilijk om te horen, maar in alle gevallen helpt het je wel. Verder geeft een therapeut of psycholoog richting aan je ontwikkeling; door bepaalde behandelingen wel en andere niet in te zetten.

Tarief en duur

Een sessie duurt 60 minuten en kost 99 euro (inclusief 21 % btw). Voor relatietherapie, of andere afspraken met twee personen, neem ik een uur de tijd en reken ik 117 euro (inclusief 21% btw). Het tarief voor kinderen (5 t/m 18 jaar) is 80 euro (inclusief 21 % btw) voor een sessie van 60 minuten.

Contact Therapie Hilversum

Heb je een vraag of wil je meer weten over therapeuten in Hilversum? Bel naar Therapie Hilversum ter attentie van Marion van Nes. Ik leer je graag kennen!

Therapie Hilversum - Over Marion van Nes

Mijn weg begint in de kinderverpleegkunde. Ik deed de opleiding en ging aan het werk. In omgang met kinderen en ziektebeelden viel me op hoe belangrijk voor kinderen het psychosociale gedeelte is. Hoe de omgang met hun ouders is, hoe ‘vrij’ ze zich voelen, hoezeer ze kind mogen zijn. Ik had het gevoel dat ik veel meer kon doen voor de kinderen als ik ook bij dat deel van de zorg betrokken kon zijn; als verpleegkundige van de ziel zeg maar.

In ontwikkeling

Ik volgde diverse opleidingen en breidde mijn werkzaamheden als verpleegkundige uit met ouderbegeleiding. Ondertussen stond mijn loopbaan als verpleegkundige niet stil, ik kwam te werken op de intensive care.

Ik breidde mijn kennis uit met een opleiding voor psychosociaal therapeut, coaching en counseling. Nu combineer ik het werk als kinderverpleegkundige en als psycho-sociaal therapeut op de kinderafdeling in het ziekenhuis met mijn eigen praktijk Therapie Hilversum.

Contact Therapie Hilversum

Heb je een vraag of wil je meer weten over mij? Bel naar Therapie Hilversum ter attentie van Marion van Nes. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen over de behandeling bij Therapie Hilversum

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Ymke over Marion van Nes psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Soms sluipen er in je leven patronen of gewoontes in, die je langere tijd niet door hebt, maar waar je op den duur wel last van krijgt. Dit uitte zich bij mij in bepaalde angst, waar ik me niet van bewust was maar die mij wel in de weg stond. Omdat dit ook mijn stemming soms beïnvloedde wilde ik weten of ik iets "verkeerd" deed en of ik er iets mee moest doen. Met een dergelijk vraagstuk kwam ik bij Marion terecht. Ik koos aanvankelijk voor Marion omdat ik het prettig vond om met een vrouw te praten en met iemand die wat ouder is.

Marion heeft me geholpen structuur in mijn verhaal te krijgen, op eigen kracht te ontdekken waar de knelpunten zaten en daarmee ook, wat ik eraan zou kunnen doen. Zij heeft na een aantal gesprekken hierover ook een EMDR behandeling bij mij gedaan. Dit heeft mij geholpen om die bepaalde angsten te herkennen en deze een vorm te geven die "erbij hoort".
Dit geeft een bepaalde rust en kracht, waar ik regelmatig vanuit kan gaan. Marion heeft een prettige manier van werken waarin ze uitgaat van jouw sterke kanten zonder je aan je lot over te laten. Eerder dan ik aanvankelijk doorhad kon ik weer verder waar ik was gebleven, met een aantal mooie nieuwe inzichten!"

Contactgegevens van Marion van Nes

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar mijn praktijk Therapie Hilversum

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Hilversum.

Marion van Nes
Hoge Naarderweg 7H
1217 AB Hilversum