Krijg inzicht in jezelf bij Therapie Bussum
Maak kennis met onze behandelaar.
Susanne Bulten

Therapie Bussum

Sinds oktober 2015 is mijn praktijk verhuisd naar Bilthoven. Bekijk mijn nieuwe profiel

Opzoek naar iemand in de buurt van Bussum? Bekijk het profiel van Marion van Nes - Therapie Hilversum

Ontdek je onbewuste drijfveren bij Therapie Bussum

Sinds oktober 2015 is mijn praktijk verhuisd naar Bilthoven. Bekijk mijn nieuwe profiel

Opzoek naar iemand in de buurt van Bussum? Bekijk het profiel van Marion van Nes - Therapie Hilversum.

Mijn naam is Susanne Bulten en ik heb een praktijk voor Integratieve Psychotherapie. Dit combineer ik met hypnotherapie. Ik help mensen die problemen hebben met hun zelfvertrouwen, grenzen stellen of het omgaan met conflicten.

Relatietherapie
Bij Therapie Bussum help ik ook mensen met relatieproblemen, individueel of samen. Ik heb mij verdiept in de methode 'Geweldloze Communicatie' van Marshall Rosenberg, die je leert om op een constructieve, niet-veroordelende manier je eigen behoeften te uiten naar je partner. Je bewust worden van je behoeften is een eerste stap naar betere communicatie en meer begrip voor elkaar.

Neem contact op voor een intakegesprek bij Therapie Bussum
Wil je meer zelfinzicht, meer zelfliefde en beter met conflicten leren omgaan? Of wil je eindelijk eens van je psychische klachten af waardoor je je kunt richten op je kwaliteiten? Neem dan contact op voor een intakegesprek. 

Over Mij - Susanne Bulten - Therapie Bussum

Mijn naam is Susanne Bulten. Ik geef in mijn praktijk Therapie Bussum psycho- en hypnotherapie aan mensen die in hun werk of privéleven op een of andere manier in de knel zijn geraakt. Een interesse voor levensvragen heb ik altijd gehad. Al 30 jaar houdt filosofie me in de greep. Ik lees er veel over, vooral over oosterse filosofie. Ik zie de oosterse zienswijze als een mooie aanvulling op ons jachtige westerse leven.

Ik wil echt iets betekenen voor mensen
Mijn drijfveer om therapeut te worden ontstond tijdens mijn vorige baan. Tot 2008 werkte ik als communicatie-adviseur bij overheidsorganisaties en bedrijven. Het ging om tijdelijk werk als interim waarbij ik niet zelden te maken kreeg met reorganisaties en ontslag. Ik zag van dichtbij hoeveel mensen op hun werk en privé onder druk staan. Ze krijgen te maken met grote veranderingen, staan onder druk, zijn hun werkplezier kwijt, lijden onder conflicten, zitten met spanningen in hun privéleven of hebben onvervulde dromen. Ik dacht: ik wil écht iets betekenen voor deze mensen.

Integratieve Therapie en Hypnotherapie bij Therapie Bussum
Zo begon ik in 2007 aan mijn opleiding tot Integratief Therapeut aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Daarnaast heb ik een opleiding Klassieke en Neoklassieke Hypnotherapie gevolgd aan hetzelfde instituut. Ik ben door de European Association of Psychotherapy gecertificeerd als ECP-therapeut (European Certificate of Psychotherapy). Tot slot heb ik een EMDR-opleiding gevolgd aan het BVIT in Beverwijk.

Vervolgens ben ik in 2008 gestart als coach in mijn eigen praktijk. 

Methoden
Ik maak bij Therapie Bussum gebruik van verschillende technieken zoals bijvoorbeeld imaginatie, RET (Rationeel Emotieve Technieken), mindfulness-technieken, TA (Transactionele Analyse), verbindende communicatie (Non Violent Communication), zelfcompassie, ontspanningstechnieken, visualisatietechnieken, opstellingen, rollenspellen en hypnose.

Meer dan een diagnose
Mijn filosofie over verandering is dat je jezelf moet leren kennen. Het fijne aan psycho- en hypnotherapie is dat ik echt de diepte in kan gaan. Veel gevoelens, gedragingen en conflicten komen voort uit ervaringen die we in onze jeugd hebben aangeleerd. Dit speelt onbewust op de achtergrond. Het zijn vaak overlevingsstrategieën die ooit werkten voor ons, maar die we in ons volwassen leven niet meer nodig hebben.

Wanneer ik een cliënt behandel, kijk ik naar deze patronen, die beperkend zijn voor nieuw gedrag en persoonlijke ontwikkeling. Samen met hem hef ik de blokkades op.

De laatste jaren zie ik vaker dat er snel in termen van diagnose wordt gesproken en snel naar medicatie wordt gegrepen. Dat is jammer, want jezelf onderzoeken kan zo verrijkend zijn! Tijdens de sessies met mij krijg je alle ruimte om op een veilige manier jezelf te onderzoeken, en het resultaat is daarom altijd duurzaam. Dat geeft mij enorm veel voldoening.

Contact
Heb je een vraag over therapeuten in Bussum of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Therapie Bussum ter attentie van Susanne Bulten. Ik leer je graag kennen!

Cliënten over de behandeling van Therapie Bussum

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Ellen over Susanne Bulten psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"De diepe pijn die ik continu in me voelde is weg. Mijn energie stroomt weer. Het voelt vrij. Hierdoor heb ik een aantal knopen door kunnen hakken, keuzes kunnen maken. Het voelt als lichter leven. Dat voelt goed!"

Routebeschrijving naar Therapie Bussum

Bekijk de routebeschrijving naar mijn therapiepraktijk in Bussum. Betaald parkeren kan aan het eind van de straat. De parkeerkosten bedragen 1 euro per uur en dienen met muntgeld te worden voldaan.

Susanne Bulten
Lindelaan 10
1405 AK Bussum

Contactgegevens van Therapie Bussum

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht