Psycholoog Alkmaar - Werken vanuit jouw talenten en kwaliteiten
Mirjam Heijnis
Mirjam Heijnis

Psycholoog Alkmaar

Wanneer je bij mij in behandeling komt zul je al snel merken dat ik je veel zelfstandigheid geef. Het is immers de bedoeling dat je na verloop van tijd zelf weer verder kunt en ook in de toekomst zelfredzaam bent. Deze manier van ondersteuning wordt door mijn cliënten als positief ervaren. Psycholoog Alkmaar benadert iedere cliënt persoonlijk en werkt vanuit jouw talenten en kwaliteiten.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren.

Psycholoog Alkmaar - Werken aan verandering

De behandeling bij Psycholoog Alkmaar staat in het teken van verandering. Beetje bij beetje leer je jezelf kennen. Je ervaart wat belangrijk voor je is en wat je sterke en minder sterke punten zijn. Door deze nieuwe kennis leer je wie je echt bent en wat jouw mogelijkheden zijn. Hierdoor krijg je de rust en ruimte om je leven in te vullen zoals jij dat wilt.

Stappen zetten

De verandering gaat niet vanzelf. De patronen waar je nu tegenaan loopt zijn er immers zo diep ingesleten, dat het tijd kost om deze te doorbreken. Vaak heb je zelf niet eens door dat dit de patronen zijn waardoor je vastloopt. Ik hou je een spiegel voor waardoor je de patronen herkent en leert te doorbreken. Hierin ondersteun ik je, ik bied mogelijkheden, geef oefeningen en opdrachten en stel vragen waardoor je jezelf nog beter leert kennen.

Het eerste gesprek bij Psycholoog Alkmaar

Voor we met elkaar aan het werk gaan is het belangrijk dat we elkaar beter leren kennen. Het is immers noodzakelijk dat er een klik is tussen ons, om open en eerlijk je verhaal te kunnen doen moet je je op je gemak voelen. Ik zal er alles aan doen om je hierbij te helpen: ik stel je op je gemak, zorg dat de omgeving prettig is en help je op verhaal te komen. 

Na de kennismaking gaan we de diepte in. We bespreken wat er precies speelt, wat je wilt bereiken en op welke manier ik je kan helpen. Ook informeer ik naar je achtergrond en ga ik op zoek naar jouw unieke kwaliteiten en talenten die we tijdens het behandelproces kunnen gebruiken.

Persoonlijke behandeling

Vervolgens gaan we aan de slag. Ik maak een persoonlijke behandeling voor je - ieder mens en ieder vraagstuk is immers uniek. Daarom stel ik de behandeling samen aan de hand van wie jij bent, wat jij wilt en wat jij het beste kunt.

Als je jezelf beter hebt leren kennen en je valkuilen en je sterke punten hebt ontdekt merk je dat je weer grip krijgt op jezelf, de situatie en je leven. Hierdoor krijg je vertrouwen in de toekomst, je hebt de verandering in gang gezet en bent weer zelfredzaam.

Tarief en duur

Een individuele afspraak kost € 95 en duurt 45 minuten. Een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie, kost €115 per sessie van 60 minuten. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Aangesloten bij

Ik ben aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen).
De Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) - lidmaatschapsnummer 8397

Contact Psycholoog Alkmaar

Wil je meer weten over psychologen in Alkmaar of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Alkmaar ter attentie van Mirjam Heijnis. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Alkmaar - Over Mirjam Heijnis

Toen ik in het volwassenonderwijs werkte als begeleider van laaggeletterden ontdekte ik dat deze groep vaak belemmerd werd door psychische klachten. Meteen voelde ik dat ik daar iets mee moest doen. Daarom besloot ik psycholoog te worden. 

Volwassenonderwijs

Na het afronden van mijn studie keerde ik terug in het volwassenonderwijs, dit keer als psycholoog. Hier maakte ik kennis met diverse, uiteenlopende psychische klachten van waaruit ik mijn eigen stijl als psycholoog ontwikkelde. 

De kern van mijn stijl, en daarmee van mijn werk, is jouw unieke verhaal en unieke kijk op de wereld. Ik werk vanuit respect en nieuwsgierigheid en met beide benen op de grond.

Eigen praktijk

Naast mijn werk in het volwassenonderwijs opende ik mijn eigen praktijk. Hier werkte ik mijn stijl verder uit. Cliënten van Psycholoog Alkmaar geven vaak aan mijn manier van werken prettig te vinden. Ik laat het je immers zelf doen, maar bied je wel de ondersteuning die je daarbij nodig hebt. Bovendien is deze behandelmethode al vele malen succesvol gebleken. Omdat je het zelf doet geef je jezelf de mogelijkheid om te groeien.

Naast mijn werk

Naast mijn werk ben ik graag in beweging. Ik hou van sporten en wandelen door de duinen en over het strand. Daarnaast geniet ik van het samenzijn met familie en vrienden en het verdwijnen in een boek.

Contact met Psycholoog Alkmaar

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Alkmaar ter attentie van Mirjam Heijnen. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun behandeling bij Psycholoog Alkmaar

Lees deze en meer ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Ton over Mirjam Heijnis psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"De relatietherapiesessies bij Mirjam hebben ons wakker geschud. Het is ons gelukt om uit de dagelijkse sleur te komen en weer echt tijd voor elkaar te nemen."

Neem Contact Op Met Psycholoog Alkmaar

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Alkmaar

Bekijk hier de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Alkmaar.

Mirjam Heijnis
RTC Gebouw
Jan Ligthartstraat 1
1817 MR Alkmaar