Psycholoog Hoorn - Delicia Takes - Ik geef je nieuwe inzichten
Delicia Takes
Delicia Takes

Psycholoog Hoorn

Ik werk heel persoonlijk en kijk wat per individu nodig is. Dat is het mooie van een eigen praktijk, ik hoef geen mensen in hokjes te stoppen en kan per persoon kijken welke les ik wil meegeven. Kom langs bij Psycholoog Hoorn, ik laat je zien wat je nodig hebt.

Bel voor een afspraak!

Werken aan je gedachten en gevoel bij Psycholoog Hoorn

Je zult er gaandeweg achterkomen wat jouw oplossing is, hoe je met bepaalde dingen kunt omgaan. Ik probeer cliënten heel erg tot eigen inzicht te laten komen en wil zo min mogelijk dingen voorkauwen. Ik stel me even voor. Mijn naam is Delicia Takes, psycholoog in Hoorn. Ik behandel heel uiteenlopende problematiek, maar zie in mijn praktijk vaak mensen met angst- en paniekklachten, dwangklachten, depressies, verlies en levensfaseproblematiek voorbij komen.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek krijg jij de tijd en ruimte om je verhaal te doen. Je zit ergens mee en je hebt ongetwijfeld nagedacht over wat je wilt zeggen. Tijdens dat gesprek probeer ik zowel een beeld van je klachten als een beeld van jou te krijgen. Ik vraag dus ook naar zaken als werk, studie en thuissituatie. Het is belangrijk dat je steun krijgt uit je omgeving en ik ben benieuwd hoe dat bij jou in elkaar steekt.

Tijdens die eerste sessie gaan we bovendien niet alleen naar de klachten kijken, er is ook aandacht voor wat wél goed gaat. Deze positieve dingen kunnen de basis zijn voor de verandering die je wilt. Soms betekent het dat we tijdens het eerste gesprek flink moeten doorpakken, maar ik merk dat mijn cliënten het fijn vinden als ik een breder beeld van ze krijg dan alleen de problemen.

Welke invloed hebben je gedachten?

Ik maak veel gebruik van cognitieve gedragstherapie. Dat houdt in dat ik ga kijken naar de invloed van jouw gedachten op je gevoel en je gedrag. Ik doe daarnaast ook veel met mindfulness en ontspanningsoefeningen. Tussendoor geef ik veel uitleg over bepaalde klachten om het onderwerp voor jou te normaliseren en het taboe te doorbreken. Ik vind dingen namelijk niet zo snel raar of vreemd, en het is belangrijk dat je binnen mijn praktijk alles kan zeggen wat op je hart ligt.

Mijn werkwijze

Ik ben vrij praktisch ingesteld, ik werk vooral in het ’hier en nu’. We gaan niet eindeloos graven in het verleden, maar concentreren ons op de toekomst: we willen tenslotte dat jij niet nog een keer in de problemen raakt. Ik geef daarom aan het eind van onze sessie huiswerk mee, opdrachten waar je tussen onze gesprekken door mee aan de slag kan. Hoe meer je zelf doet, hoe sneller je weer alleen verder kunt.

Tarief en duur

Een afspraak bij Psycholoog Hoorn duurt 45 minuten en kost € 95,00. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra.

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Vergoedingen, stem het af met je verzekeraar

Bij sommige verzekeraars krijg je niks vergoed, bij anderen een deel of zelfs volledig. Je doet er goed aan even bij je verzekering te informeren.

Aangesloten bij
Het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) - lidmaatschapsnummer 208371
AGB-code: 94102341

Contact Psycholoog Hoorn

Wil je meer weten over psychologen in Hoorn of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Hoorn ter attentie van Delicia Takes. Ik leer je graag kennen!

Over Mij - Delicia Takes - Psycholoog Hoorn

Ik wilde al van jongs af aan psycholoog worden, want ik was al heel vroeg geïnteresseerd in het gedrag van andere mensen. Wat beweegt iemand, waarom gedraagt iemand zich op een bepaalde manier? Dat zijn vragen waar ik me als kind al mee bezig hield. Andere meisjes droomden over een toekomst als prinses, juf of moeder, maar ik wist altijd al dat ik psycholoog ging worden.

Naarmate ik ouder werd kwamen mensen als vanzelf naar mij toe om hun problemen te bespreken, ik was bijvoorbeeld een grote steun voor mijn vriendinnen. Over mijn vervolgopleiding hoefde ik dus niet lang te twijfelen. Na de havo heb ik eerst een jaar Sociaal Pedagogische Hulpverlening gedaan om mijn propedeuse te halen, daarna ben ik Klinische Psychologie gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Een eigen praktijk opstarten

Vrij snel na mijn afstuderen ging ik aan het werk bij een instelling voor dyslectische kinderen, maar dat bleek voor mij niet de juiste doelgroep te zijn. Ik wilde veel liever met volwassenen werken, daar ligt mijn grote passie.

Omdat ik altijd de ambitie heb gehad om een eigen bedrijf te beginnen, heb ik mij in de eerste jaren van mijn carrière voornamelijk gericht op het geven van online therapie. Tot ik op een gegeven moment de uitdaging en het persoonlijke contact met cliënten begon te missen, toen ben ik na vijf jaar toch mijn eigen praktijk in Hoorn gestart.

Ik wil mensen helpen

Sinds ik weer face to face therapie geef is vooral het contact met cliënten anders. Nu kan ik door middel van lichaamstaal en gebaren mensen weer op hun gemak stellen en motiveren om hun hart te luchten. Want dat is toch wel het mooiste van het vak; dat iemand zich uiteindelijk openstelt en vertelt wat hem of haar dwars zit.

Al bij de intake laten cliënten alle emoties zien, terwijl ze mij nog helemaal niet zo goed kennen. Dat vind ik mooi om te zien. Het klinkt misschien als een cliché, maar het is mijn missie om mensen weer kracht te geven en ze het mooie van het leven te laten zien. En dat besef is elke keer weer bijzonder.

Neem contact op met Psycholoog Hoorn

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Hoorn ter attentie van Delicia Takes. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaringen bij Psycholoog Hoorn

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Leonie (Angst- en Paniekklachten) over Delicia Takes psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"De sessies hebben goed geholpen bij mij. Ik geniet weer van de meeste dingen. Ik vond het wel zwaar maar heb het er graag voor over gehad. De aanvallen zijn er nog wel maar stukken minder als voordat ik begon en ik ben ontzettend blij dat ik hulp gezocht heb en gekregen heb."

Neem contact op met Psycholoog Hoorn

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Hoorn

Bekijk hier de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Hoorn.

Delicia Takes
Nieuwe Steen 25
1625 HV Hoorn