Psycholoog Alkmaar - Vind rust en balans, krijg weer grip op je leven
Merijn de Bruin
Merijn de Bruin

Psycholoog Alkmaar

Hoe kun je je talenten ontwikkelen? Hoe presteer je beter onder druk? En hoe kun je in situaties succesvoller zijn met meer gemak? Psycholoog Alkmaar leer je niet alleen hoe je je klachten kunt verlichten en beheersbaar kunt maken, maar ook om meer uit jezelf te halen.

Je kunt ook terecht in de avonduren en de praktijk in Amstelveen.

Psycholoog Alkmaar - Op weg naar inzicht

Mijn naam is Merijn de Bruin, en ik ben allround psycholoog met een accent op prestatieverbetering. Ik kan je mentale vaardigheden trainen waardoor je ergens meer focus, zelfvertrouwen en resultaat uit kan halen met minder inspanning.

Uiteenlopende problematiek

Ik behandel in mijn psychologenpraktijk Alkmaar heel uiteenlopende klachten. Ik begeleid mensen die een burnout hebben, maar krijg soms ook vragen over specifieke trauma-gerelateerde klachten en kan bijvoorbeeld helpen wanneer je last hebt van ADHD, ADD, concentratieproblemen of slaapklachten.

Trainingsprogramma

Na de intake en jouw persoonlijkheidsanalyse gaan we samen aan de slag met een persoonlijk trainingsprogramma. Dat programma baseer ik op vijf onderwerpen die allemaal met elkaar samenhangen: spanningsoptimalisatie, doelen stellen, gedachten controle, verbeelding en concentratie. Of al die onderwerpen een plek krijgen in jouw traject bij Psycholoog Alkmaar hangt helemaal af van jouw profiel en wensen.

Inzicht krijgen bij Psycholoog Alkmaar

Tijdens onze gesprekken hebben wij beide een rol. Mijn rol is om uit te leggen waarom iets belangrijk is en hoe je dat kunt trainen. Jouw taak is om daar open voor te staan en veel te oefenen. Het gaat om training, houd er rekening mee dat het hier niet om snelle oplossingen gaat. Het gaat pas werken als je er veel mee aan de slag, want dan krijg je inzicht.

Focus op het positieve

Onze onderlinge verstandhouding vind ik heel erg belangrijk. Als jij je niet bij mij op zijn gemak voelt, dan ben ik maar ten dele effectief. Door veel open vragen te stellen probeer ik het probleem positief te benaderen. Ik leg de focus op de momenten dat je zelfstandig tot een goed resultaat bent gekomen.

Is het wel eens gelukt om dat probleem het hoofd te bieden? Of om in die situatie toch goed voor de dag te komen? Dan ga ik uit van momenten waarbij je toch die op eigen kracht had, wat je daar van geleerd hebt en wat er dan zo lastig is in andere situaties.

Tarief en duur

Een afspraak bij Psycholoog Alkmaar kost € 95 en duurt 60 minuten, voor relatietherapie betaal je € 115 per sessie van 60 minuten, buiten kantoortijden komt er € 20 extra bij.

Als je een afspraak wilt afzeggen, doe dat wel minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact Psycholoog Alkmaar

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Alkmaar? Bel 085-4014720 of stuur een e-mail naar Psycholoog Alkmaar ter attentie van Merijn de Bruin. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Alkmaar - Over Merijn de Bruin

Topsport

Ik heb een achtergrond als topsporter: ik heb in het Nederlands tafeltennisteam gespeeld en speel nog steeds op het hoogste niveau in de Nederlandse eredivisie. Tafeltennis daagt me uit om toe te passen wat ik zelf mijn cliënten adviseer te doen. Want tijdens het tafeltennissen kom ik er elke keer weer achter hoe snel je bent afgeleid, hoe moeilijk het is om met tegenslagen om te gaan en hoe lastig het is om volledig je aandacht te richten op het volgende moment.

Eigen praktijk

Ik wilde altijd al de psychologie in, maar het beroepsperspectief hield me tegen. Ik ben daarom eerst begonnen met een studie Duits, maar besloot na een jaar toch mijn hart te gaan volgen. De psychologie fascineert mij gewoon. De achtergronden, de verschillen tussen mensen en hoe zich dat dan weer vertaalt in talenten vind ik ontzettend interessant.

Ik ben in 1997 als Arbeids- en Organisatiepsycholoog afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en mag mezelf inmiddels ook al een paar jaar Sport- en Prestatiepsycholoog noemen. Sinds 2006 heb ik mijn eigen psychologenpraktijk: Psycholoog Amstelveen.

Meer uit je potentieel halen

Ik vind het leuk om persoonlijkheden te ontrafelen en cliënten daardoor zo effectief mogelijk te kunnen helpen om meer uit hun zichzelf te halen. Zaken kunnen soms heel wazig en ongrijpbaar zijn, maar ze kunnen allemaal weer overzichtelijk en hanteerbaar worden door therapie.

Dat ik ze inzicht kan geven in hun eigen ervaringen en gedrag vind ik mooi om te zien. Want verandering komt alleen als je het zelf door hebt.

In mijn vrije tijd

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, en in mijn vrije tijd wil ik zo veel mogelijk van mijn gezin meekrijgen. Tafeltennis slokt ook veel tijd op, maar ik vind het belangrijk om dat te blijven doen. Daarnaast ben ik commentator bij Eurosport, en wanneer er wordt getafeltennist ben ik te horen op tv.

Contact Psycholoog Alkmaar

Heb je een vraag of wil je meer weten over mij? Bel 085-4014720 of stuur een e-mail naar Psycholoog Alkmaar ter attentie van Merijn de Bruin. Ik leer je graag kennen!

Cliënt ervaringen over de behandeling bij Psycholoog Alkmaar

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Sophie, 28, (trauma) over Merijn de Bruin psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

“Door de EMDR-sessies met Merijn kan ik rustiger terugkijken op de gebeurtenissen. Ik kan ze afsluiten en mijn aandacht weer richten op de toekomst.”

Contactgegevens Psycholoog Alkmaar

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Alkmaar

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Alkmaar.

Merijn de Bruin
Jan Ligthartstraat 1
1817 MR Alkmaar