Psycholoog Tilburg - Betrokken begeleiding bij psychische klachten
Peter Weijmer
Peter Weijmer

Psycholoog Tilburg

Als Psycholoog Tilburg kan ik een sneeuwbal aan het rollen brengen, en je laten inzien dat je de regie over je eigen leven mag voeren. Je bent niet afhankelijk van bepaalde emoties of gedrag, want je kan er invloed op uitoefenen. Op die manier krijg je weer grip op iets wat aanvankelijk een probleem leek, maar wat dankzij therapie is gereduceerd tot bijna niets.

Je kunt bij mij ook terecht in de avonduren.

Psycholoog Tilburg - Doe je verhaal

Ik ben Peter Weijmer, en ik werk als psycholoog in Tilburg. In principe behandel ik iedereen die op een bepaalde manier vastloopt en kortdurende hulp nodig heeft. Dan kun je denken aan bijvoorbeeld verliesverwerking, stressklachten, angstklachten, trauma's, gezinsproblematiek, agressie en impulsbeheersing.

Een van de manieren waarop ik je kan helpen is met Gestalttherapie. Dat houdt in dat ik me bezig houd met de verbindingen tussen mensen. Het hier en nu is belangrijk, en ik ga niet zozeer graven naar jouw problemen. We gaan niet heel diep terug tot aan de kern van het probleem, ik bezie jouw knelpunten zoals die er op dit moment zijn.

Met elkaar in contact

Laatst kreeg ik een jongen van 16 in mijn praktijk. Het liep niet lekker thuis en zijn ouders hadden daar ook een zekere rol in. Na drie sessies ben ik bij hem thuis geweest om met het hele gezin te gaan praten. Door alle drie de gezinsleden met elkaar in contact te brengen is er nu geen ruzie meer. Mijn bijdrage is feitelijk heel klein geweest, want ik heb alleen maar vragen gesteld. Maar de impact op het gezin is zó enorm dat de problemen worden getackeld voordat er onenigheid kan komen.

De tijd nemen

Ik stem een behandeling bij Psycholoog Tilburg altijd af op jouw behoeften. Ik plan bijvoorbeeld blokuren in, omdat ik dan je hele verhaal in één keer kan horen. Mijn kracht is dat ik de tijd neem. Als ik kijk naar een doorsnee praktijk, en iemand wordt tien minuten voor het eind heel emotioneel, dan is er eigenlijk geen tijd om daar mee verder te gaan. Die tijd neem ik wel. Het hoeft niet af in drie kwartier, het mag van mij ook in twee uur. En als we na een half uur klaar zijn, dan is dat ook goed.

Daarnaast besteed ik ontzettend veel aandacht aan veiligheid en vertrouwen, en zoek ik naar andere manieren zodat jij je verhaal bij mij kan doen. Vind je het prettig om naar buiten te gaan? Prima, dan gaan we samen een stukje wandelen. Ik kijk naar wat jij nodig hebt en luister vooral heel erg veel.

Geloofwaardige luisteraar

Ik heb een achtergrond bij de politie, en ben daarom een zeer geloofwaardige luisteraar voor wie ook in het vak zit of heeft gezeten. Ik krijg regelmatig politiemensen in mijn psychologenpraktijk Psycholoog Tilburg en dan heb ik aan een half woord genoeg.

Tijdens mijn politiewerk zag ik bovendien ellende in alle soorten en maten voorbij komen, en dat heeft mij veel inzicht gegeven in hoe je als persoon dingen verwerkt en hoe drastisch sommige keuzes kunnen zijn. Die ervaringen kan ik inzetten in ons gesprek.

Tarief en duur

Een individuele afspraak kost € 95 per sessie. Een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie, kost €115 per sessie. Als je een afspraak wilt afzeggen, doe dat wel minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Ik ben lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Mijn AGB-code is: 90-54883.

Contact Psycholoog Tilburg

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Tilburg? Bel of stuur een e-mail naar Psycholoog Tilburg ter attentie van Peter Weijmer. Afspraken zijn ook mogelijk in het weekend en in Breda. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Tilburg - Over Peter Weijmer

20 jaar bij de politie

Ik heb twintig jaar bij de politie gezeten. Eerst in Dordrecht en vervolgens in Breda. Ik heb me lange tijd bezig gehouden met zedenzaken en recherchewerk, en kwam zoveel verwrongen en raar gedrag tegen dat ik nieuwsgierig werd naar de oorzaak daarvan.

Ik heb met seriemoordenaars om de tafel gezeten, met verkrachters, junks, mensen die iets hadden gestolen. Daar zaten allemaal verhalen achter en daar was ik in geïnteresseerd. Er zit vaak een psychologische motivatie achter dat gedrag, en daarom ben ik psychologie gaan studeren.

Beter zicht krijgen op jezelf

Het klinkt cliché, maar ik wil een bijdrage leveren aan het wel en wee van mensen, zodat ze op een andere manier beter zicht krijgen op zichzelf en hun reacties op anderen. Bij de politie was ik meer bezig met lapwerk en pleisters plakken, terwijl je als psycholoog wat aan de oorzaak van het probleem doet.

Voor mezelf beginnen

Toen ik bijna was afgestudeerd heb ik geïnformeerd of er voor mij een passende plek was binnen de politie, maar dat bleek niet het geval. Ik ben toen voor verschillende trainingsbureau's gaan werken, maar ik wilde eigenlijk meer vrijheid en mijn eigen weg kunnen volgen. Ik wilde mijn coaching en therapie meer inrichten naar mijn eigen ideeën, en daarom ben ik voor mezelf begonnen.

Dat is een hele goed keus geweest, en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Natuurlijk zitten er ook grenzen aan het zelfstandig ondernemerschap, maar die weerhouden me niet om door te gaan en nieuwe kansen te zoeken. Nu kan ik bij Psycholoog Tilburg mijn behandelingen perfect aanpassen aan mijn cliënten, daar ben ik helemaal vrij in.

In mijn vrije tijd

Ik woon in Ulvenhout samen met mijn vriendin, mijn zoon en haar dochtertje. Ik ben in mijn vrije tijd veel op evenementen te vinden en zit graag op het terras in Breda. Ik ben ook een echte liefhebber van carnaval. Ieder jaar beweeg ik me dan 5 dagen tussen de zotten.

Ik vind het daarnaast heerlijk om met vrienden te eten en een avondje bij elkaar te zitten met een wijntje of een biertje. Verder ben ik een lezer en kijk ik graag films, en dan het liefst in de bioscoop.

Contact Psycholoog Tilburg

Heb je een vraag of wil je meer weten over mij? Bel of stuur een e-mail naar Psycholoog Tilburg ter attentie van Peter Weijmer. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen over de behandeling bij Psycholoog Tilburg

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Roos over Peter Weijmer psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Peter is een uitzonderlijk goede luisteraar. Erg welkom in een wereld waarin iedereen vooral graag wil praten. Snel en trefzeker in de analyse en praktisch bij het aandragen van oplossingen. Investering meer dan waard, absoluut een aanrader".

Contactgegevens van Peter Weijmer

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Tilburg

LET OP afspraken in de avond-uren zijn in mijn andere praktijk: Sint Willebrordplein 4, 5014 BX Tilburg.
Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Tilburg.

Peter Weijmer
Ringbaan Oost 102
5013 CD Tilburg