Therapie Den Bosch - Help jezelf en laat je helpen
Jan Aukes
Jan Aukes

Therapie Den Bosch

Je hebt besloten dat het zo niet langer kan. Je kan niet op deze manier verder en hebt hulp gezocht. Hiermee heb je de eerste en meteen ook de moeilijkste stap gezet. Deze stap zetten is eng, daarom vind ik het erg belangrijk dat je vanaf het begin op je gemak wordt gesteld. Ik hou er niet van om meteen een diagnose te stellen, maar ik luister naar je, vraag door en luister opnieuw naar je. Dit is namelijk belangrijk voor jouw herstel. Psycholoog Den Bosch helpt je met het herstel.

Therapie in Duits en Engels mogelijk, je kunt ook bij mij in de avonduren terecht en in Arnhem.

Therapie Den Bosch - Leer jezelf helpen

Je hoort vaak: de therapeut is mijn redder. Maar zo werkt het niet. Jij bent je eigen redder. Alles wat je nodig hebt om jezelf te helpen, dat is er al. Hoe je tot die benodigdheden komt en hoe je ze gebruikt, daar ben ik voor.

Ik behandel alle soorten klachten

Mijn naam is Jan Aukes en ik ben (register) therapeut. In mijn praktijk Psycholoog Den Bosch zie ik dagelijks allerlei soorten klachten voorbij komen. Je kunt bij mij aankloppen voor bijvoorbeeld een burn out of depressie, maar ik kan je ook helpen bij relatieproblematiek of als je problemen hebt met je zelfbeeld. Eigenlijk behandel ik alle klachten die geen medicatie nodig hebben of thuishoren bij de psychiater. Zo nodig kan ik je doorverwijzen naar een vrijgevestigd psychiater, zodoende blijf je buiten het instituut psychiatrie.

De oorzaak van het probleem

In ons eerste gesprek vind ik het belangrijk om te kijken naar het probleem achter het probleem. Stel dat je naast een fiets loopt die het niet doet, dan kun je heel boos zijn omdat de fiets niet werkt. En stel dat de ketting er niet op zit, dan kun je zeggen dat de ketting er niet op zit.

Maar je kunt op een gegeven moment ook vaststellen dat die tandwielen waar de ketting overheen draait gewoon versleten zijn. Om te zorgen dat de fiets weer fietsen kan, moet eerst daar iets aan gedaan worden. Zo gaat het met therapie ook.

Een ontspannen gesprek

Als je eindelijk over die drempel heen bent om hulp te zoeken, dan wil je ook dat er iets gebeurt. Door te luisteren en te blijven doorvragen probeer ik je het idee te geven in een warm bad terecht te zijn gekomen.

Ik houd je bij Psycholoog Den Bosch op een positieve manier een spiegel voor, en daardoor kunnen we samen ergens aan werken. Natuurlijk is het eng om aan een vreemde het achterste van je tong te laten zien, maar hoe sneller dat groeit, des te sneller komen we op het thema waar het om gaat.

Dat krijg ik ook vaak terug van mijn cliënten: Ze komen met lood in hun schoenen binnen, maar al na het eerste gesprek voelen ze een klik, en kijken ze ontspannen uit naar de volgende keer. En dat is waar ik naar streef.

Vertrouwen, respect, inlevingsvermogen, creativiteit, rust en humor vind ik heel erg belangrijk als basis voor onze werkrelatie.

Therapie voor militairen

Wat mij als (register) therapeut uniek maakt is dat ik een achtergrond heb bij Defensie. Voor oud-militairen ben ik daarom een uiterst geschikte gesprekspartner. Ik weet namelijk uit ervaring dat het moeilijk kan zijn om er met mensen van buitenaf over te praten. Defensie is een wereld binnen een wereld, met een eigen medische dienst, eigen juridisch systeem en een eigen rechtbank. Ik spreek dezelfde taal.

Tarief en duur

Een individuele afspraak bij Psycholoog Den Bosch kost € 95 per sessie. Voor relatietherapie betaal je € 115 per sessie. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra.

Als je een afspraak bij mij wilt afzeggen, doe dat wel minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Aangesloten bij

Ik ben registertherapeut, ingeschreven bij de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP), het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en de European Association for Psychotherapy (EAP).

Naast bovengenoemde koepelorganisaties ben ik ook lid van de NGVH (dé beroepsorganisatie voor psychotherapie) en de VIT (De Vereniging van Integraal Therapeuten. 

Omdat uw privacy een kostbaar goed is ben ik ook ingeschreven bij de Autoriteit Persoonsgegevens, uitvoerder van de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Keurmerkcertificaat 2018

Mijn praktijk voldoet aan alle normen voor het Keurmerk Basis GGZ. Dit keurmerk wordt verleend aan praktijken die zich extra inspannen om de juiste zorg op het juiste moment te bieden in de Generalistische Basis GGZ.

Contact met Therapeut Den Bosch

Heb je een vraag, wil je meer weten over mij of over psychologen in Den Bosch? Bel en maak een afspraak, ook mogelijk in de avonduren, of mail naar Psycholoog Arnhem ter attentie van Jan Aukes. Na het maken van de eerste afspraak ontvang je een informatieset. Ik help je graag.

Psycholoog Den Bosch - Over Jan Aukes

Mijn geschiedenis ligt in de gezondheidszorg. Ik begon als vrijwilliger bij het Rode Kruis en ben daarna een opleiding tot ziekenverzorger gaan volgen. Hierna kwam ik terecht bij defensie, waar ik ruime tijd heb gewerkt als beroepsmilitair in binnen- en buitenland.

Gezondheidszorg

Vervolgens ben ik teruggekeerd naar de gezondheidszorg. Om me bij te scholen in het vak volgde ik en deeltijd HBO-verpleegkunde opleiding en daarna werkte ik op de afdelingen chirurgie, reumatologie, orthopedie, geriatrie, kindergeneeskunde en spoedeisende hulp.

Psychiatrie

Tegelijkertijd was ik werkzaam in de psychiatrie. Hier ben ik in die periode helemaal naar overgestapt. In dit werk merkte ik dat cliënten vaak een label opgeplakt krijgen en daar niet meer vanaf komen. Ik vond het erg frustrerend om te zien dat men bij binnenkomst een aantal gesprekken en testen krijgt en vervolgens pas maanden later behandeld wordt. Zelf kijk ik liever naar cliënten alsof ze voor het eerst binnenkomen, zodat je iemand helemaal opnieuw kunt verkennen.

Eigen praktijk: Psycholoog Den Bosch

Dit was voor mij aanleiding om mijn eigen praktijk op te zetten. Bij Psycholoog Den Bosch is geen sprake van een lang traject, iets wat mijn cliënten erg waarderen. Ik zie mijn cliënten opbloeien en vooruitgaan en bovendien durven ze snel de diepte in te gaan en moeilijke onderwerpen te bespreken. Een fijne bevestiging dat het de juiste keuze is geweest om mijn eigen praktijk te beginnen.

Levenservaring

De afgelopen jaren heb ik persoonlijk ervaren hoe belangrijk het krijgen van begeleiding, steun en uitleg kan zijn. Mijn eigen levenservaring, intuïtie, attitude, kennis en vaardigheden gebruik ik om mijn cliënten hun leven weer te laten oppakken.

Wat mijn werk uitdagend maakt, is dat geen mens hetzelfde is. Iedereen is anders en heeft zijn of haar eigen levenspad.

Contact met Therapeut Den Bosch

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel dan naar Theapie Den Bosch ter attentie van Jan Aukes. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Therapeut Den Bosch

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

A. over Jan Aukes psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Geen verbeterpunten. Jan Aukes is deskundig en vriendelijk

Neem contact op met Psycholoog Den Bosch

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Therapie Den Bosch

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Den Bosch.

Jan Aukes
Willemsplein 2 - 4
5211 AK Den Bosch