Psycholoog Ermelo / Harderwijk - Verlicht je klachten met hulp
Theodoor Gerrits
Theodoor Gerrits

Psycholoog Ermelo / Harderwijk

Ik zeg vaak: "Als je doet wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg". Daarmee bedoel ik dat je aan je probleem moet werken om er vanaf te komen. Je kan niet elke dag zitten wachten tot je morgen gelukkig bent, je moet er wel wat voor doen.

Een afspraak is ook mogelijk in de avonduren en het weekend!

Psycholoog Ermelo / Harderwijk - Oplossingsgericht te werk

Mijn naam is Theodoor Gerrits en ik ben psycho-fysioloog. Ik hou mij bezig met de psychologie en fysiologie van stress, werk en gezondheid.

Lichaam

In mijn praktijk Psycholoog Ermelo / Harderwijk behandel ik heel veel verschillende klachten, maar ik kijk altijd naar de link die het met je lichaam heeft. Stel je hebt een burn-out, angststoornis, depressie of slaapprobleem, dan kijk ik naar hoe je lichaam antwoordt op een tegenslag. Wat gebeurt er nou eigenlijk met je lijf?

Ik kan je bijvoorbeeld op pad sturen met een hartslagmeter, zodat je kan meten hoe je reageert op een ’hobbel’. Cliënten ervaren die manier van werken als heel prettig. Je hebt bewijs van je gevoel, een verklaring waarom je zo extreem reageert. Een probleem is vaak niet alleen maar psychologisch, het heeft ook met je lichaam te maken.

Eerste gesprek bij Psycholoog Ermelo / Harderwijk

In ons eerste gesprek gaan we verkennen hoe ik jou kan helpen. Ik probeer een beeld te krijgen van de status van je probleem. Op basis daarvan maken we een behandelplan. Ik doe veel in overleg met jou, want ik vind het belangrijk dat jij gemotiveerd bent.

Levensstijl

Vervolgens ga ik heel oplossingsgericht te werk. Je kan wel een pilletje slikken en wachten tot je weer gelukkig bent, maar je kunt er ook wat meer moeite voor doen. Ik werk liever aan datgene wat je ongelukkig maakt, en vaak ligt de oplossing heel erg voor de hand. Dan kun je bijvoorbeeld een probleem oplossen door een paar simpele aanpassingen in je levensstijl. Ik hoor regelmatig: "Ik worstelde hier al drie jaar mee, en dankzij jouw opmerking ben ik er met twee behandelingen vanaf." Dat is heel fijn om te horen.

Oplossingen

Dat je met vrij eenvoudige middelen al heel veel aan je klachten kunt doen vind ik mooi om te zien. De oplossing heb je zelf in de hand, maar je moet er wel op gewezen worden. Daar ben ik voor. Ik wil niet zeggen dat ik een wonderdokter ben, maar ik kan wel heel veel klachten verlichten.

Tarief en duur

Een individuele afspraak kost € 95 per sessie. Een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie, kost €150 per sessie van 90 minuten. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen. 

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen: 
NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen)
VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen)
RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)
BVN (Biofeedback Vereniging Nederland)
SRTN (Stichting Running Therapie Nederland)

Contact Psycholoog Ermelo / Harderwijk

Wil je meer weten over psychologen in Ermelo en Harderwijk, je hulpvraag voorleggen of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Ermelo / Harderwijk ter attentie van Theodoor Gerrits. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Ermelo / Harderwijk - Over Theodoor Gerrits

Psychologie

Waarom ik voor een studie psychologie heb gekozen vind ik nog altijd een mooi verhaal. Ik ging naar de open dag van de universiteit om te kijken voor een studie Economie of Econometrie. Daar was ook een kraampje van de opleiding Psychologie, en ik kon vijftig gulden winnen met een psychologisch testje waarbij ik mijn hartslag en bloeddruk onder controle moest houden. Omdat ik in die periode heel actief sportte zou ik makkelijk winnen, dacht ik.

Wat bleek? Ik kreeg de stress niet onder controle. Dat je lichaam zo kan reageren op iets psychologisch vond ik ontzettend interessant. Ik was nieuwsgierig naar de psychologie en heb daar ook uiteindelijk voor gekozen. Psyche en gezondheid, en psyche en presteren. Dat vond ik heel erg fascinerend.

Eigen praktijk

Sinds 2010 heb ik mijn eigen praktijk als psycholoog in Ermelo / Harderwijk. Nadat ik was afgestudeerd zag het er niet zo rooskleurig uit op de banenmarkt. Ik ging noodgedwongen in de ICT aan het werk, maar ik speelde al langer met het idee om voor mezelf te beginnen. Op een gegeven moment was er voor mij een mogelijkheid. Toen heb ik de knoop doorgehakt en ben ik mijn praktijk voor toegepaste psychofysiologie begonnen.

Sportcarrière

Ik heb een hele leuke carrière als duursporter achter de rug. Dat deed ik naast mijn studie en mijn baan. Ik heb onder meer triathlons gedaan en twee marathons gelopen.

Inmiddels doe ik het wat rustiger aan. Nu begeleid ik bij Psycholoog Ermelo / Harderwijk sporters die ook met dergelijke dingen te maken hebben. Ik leer ze bijvoorbeeld om te gaan met blessures. Ik zie in mijn praktijk daarnaast ook problemen als overpresteren, onderpresteren en motivatieklachten. Het helpt dan wel dat ik dezelfde taal spreek.

In mijn vrije tijd

Ik ben vader van twee kinderen en woon samen met mijn gezin in Harderwijk. Ik sport nog steeds heel graag, maar niet meer op het niveau van vroeger. Ik doe aan hardlopen, zwemmen en mountainbiken, en geef daarnaast hardlooptraining en runningtherapie. 

Contact met Psycholoog Ermelo / Harderwijk

Wil je meer weten over mij of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Ermelo / Harderwijk ter attentie van Theodoor Gerrits. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen over de behandeling van Psycholoog Ermelo / Harderwijk

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Debbie over Theodoor Gerrits psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Jij kijkt waar ik naartoe wil, niet naar waar ik vandaan kom." 

Contactgegevens van Psycholoog Ermelo / Harderwijk

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Ermelo / Harderwijk

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Ermelo (nabij Harderwijk en Putten).

Theodoor Gerrits
Kamperfoeliehof 29
3852 GD Ermelo