GZ Psycholoog Assen - Ole Buschman - Stap voor stap verder
Ole Buschman
Ole Buschman

GZ-Psycholoog Assen

Het is van belang dat je je niet gaat identificeren met wat je denkt en wat je voelt. Want wat je op dit moment voelt kan over 2 maanden totaal anders zijn. Neem je gedachten daarom niet te serieus. GZ-Psycholoog Assen leert je om naar de persoon erachter te kijken.

Afspraak bij mij zijn ook mogelijk in het Engels.

GZ-Psycholoog Assen - Stap voor stap

Een afspraak maken met een psycholoog is een grote stap. Je hebt iemand nodig omdat je er zelf niet meer uitkomt. Ik vergelijk mezelf daarom ook wel met een VVV-kantoor. Ik ken de routes en de straten. Ik kan je vertellen waar je op dit moment staat en op de goede weg wijzen. De uiteindelijke bestemming moet je vervolgens zelf gaan vinden.

Psycholoog in Assen

Mijn naam is Ole Buschman en ik ben psycholoog in Assen. Je kunt bij aankloppen voor allerhande problematiek, waaronder angstklachten, burn-outs, relatietherapie en rouw- en verliesverwerking. Uit ervaring weet ik echter dat de oorspronkelijke klacht vaak niet het daadwerkelijke probleem is. Waar je de eerste sessie mee binnenkomt is niet datgene waar we uiteindelijk mee aan de slag gaan.

Wat wil je bereiken?

We gaan het probleem van het probleem ontrafelen en tijdens het eerste gesprek brengen we in kaart jij precies wilt. Vaak weet je namelijk heel duidelijk wat je niet wilt, maar wat wil je dan wel? En wat heb je nodig om datgene uiteindelijk te bereiken?

Het is daarbij belangrijk om te bedenken wat ik daar als psycholoog aan kan bijdragen. Ik kan namelijk niet iets voor je oplossen, dat moet je zelf doen. Ik ben geen chirurg die iets wegsnijdt en waarbij je passief achterover kan gaan liggen. Jij gaat aan het werk en ik geef daarbij aanwijzingen.

Ik ben er voor jou

Tijdens onze sessies ben ik er ter verdienste van jou. Hoe kan ik jou het beste helpen? De technieken die ik toepas zijn heel breed. Ik gebruik onder andere cognitieve gedragstherapie, maar ook EMDR en mindfulness. Daarnaast werk ik samen met een runningtherapeut, want lichaamshouding is heel bepalend voor hoe je je voelt. Welke techniek ik precies gebruik hangt daarnaast ook af van jouw klacht. De ene keer ben ik heel sturend, de andere keer juist onderzoekend.

Tarief en duur

Een individuele afspraak kost € 95 per sessie. Een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie, kost €115 per sessie. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Aangesloten bij

  • BIG registratie 49049155125
  • LVVP - Landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen & psychotherapeuten
  • NVGZP - Nederlandse Vereniging GZ-Psychologen

Contact GZ-Psycholoog Assen

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail gerust voor een afspraak naar praktijk Assen. Bovendien spreek ik Engels, dus de behandeling kan ook in het Engels gegeven worden.

GZ-Psycholoog Assen - Over Ole Buschman

Ik werd psycholoog uit interesse voor de mens. Ik vind het leuk om met mensen het gesprek aan te gaan, zeker als iemand daardoor zichzelf weer gaat vinden. Ik noem het ook wel het afbreken van het emotionele tandsteen; ik zie mensen in de loop van onze gesprekken veranderen. Er ontstaat echt een glimlach, soms al na één sessie.

Opleiding en werkervaring

Ik ben begonnen op de mavo en ben via de havo en het HBO op de universiteit terecht gekomen. Ik studeerde ontwikkelingspsychologie en klinische psychologie, en deed daarna ervaring op bij justitie, de rechtbank, in gevangenissen en bij een TBS-kliniek. Uiteindelijk besloot ik om voor mezelf te beginnen, omdat mijn werkgevers maar weinig in mij wilden investeren. Daar kun je over klagen of zelf iets aan veranderen. Ik koos voor dat laatste.

Mijn eigen praktijk

Sinds acht jaar heb ik mijn eigen psychologenpraktijk in Haren, en nu heb ik een praktijk in Assen. Ik behandel cliënten met uiteenlopende problematiek. Door hen te leren om hun gedachten niet te serieus te nemen, kunnen cliënten een stukje flexibiliteit, een stukje reflectie en een stukje humor in zichzelf creëren. Die omslag is niet moeilijk, maar het is wel een kwestie van willen. Het is maar net hoe je erin staat. Sommigen vinden het moeilijk om van nagelbijten te komen, anderen kunnen heel goed leven met stemmen in hun hoofd. Je maakt het zelf zo groot en zo klein als je zelf wilt.


Contact GZ-Psycholoog Assen

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail gerust voor een afspraak naar praktijk Assen. Bovendien spreek ik Engels, dus de behandeling kan ook in het Engels gegeven worden.

Cliënten vertellen over hun ervaring bij GZ-Psycholoog Assen

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Helaas hebben we nog geen clientervaringen voor deze psycholoog.

Stuur je eigen ervaring in

Neem contact op met GZ Psycholoog Assen

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar GZ-Psycholoog Assen

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Assen.

Ole Buschman
Citadel 60
9401 BX Assen