Rouw- en verliesverwerking

Iedereen krijgt te maken met verlies. Dit kan een grote impact hebben. Voor het omgaan met verlies is een woord: rouwen. Bij rouwen denken mensen vaak aan het verwerken van het verlies van een dierbaar persoon. Maar verliesverwerking komt vaker voor; bijvoorbeeld bij het verliezen van een baan, bij een scheiding, bij ziekte, of bij het verliezen van een huisdier.

Rouwen kan gepaard gaan met allerlei (heftige) verschijnselen. Je bent verdrietig, voelt je leeg van binnen en de dagelijkse dingen zijn opeens minder belangrijk. Misschien ben je in de war, of heb je nergens meer zin in. Op deze pagina vind je meer informatie over rouw- en verliesverwerking.

Wanneer het niet lukt om in je eentje het verlies een plek te geven kan een psycholoog je daarbij helpen. Heb je bijvoorbeeld handvatten nodig om verder te kunnen, of de behoefte om jouw verhaal te vertellen? Dan kun je bij één van onze gespecialiseerde psychologen terecht.

Begeleiding of advies nodig?

Kun je een verlies moeilijk verwerken of loop je vast in een rouwproces? Bel dan met ons. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij je past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Videobellen
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog