Psycholoog Bunnik - Ik Help je Weer Verder
Joris Groenendijk
Joris Groenendijk

Psycholoog Bunnik - Houten - Utrecht

Mijn cliënten gaan me aan het hart, ik doe dit werk omdat de zorg (voor de ander) me in het bloed zit. Voor mij is de essentie van het leven dat je op diepere lagen in contact komt met de mensen om je heen. Niet alleen in mijn praktijk probeer ik dat te bereiken, maar ook in het dagelijkse leven. Bij mij kun je pijn en vreugde delen, zonder dat je een oordeel terug krijgt. Tijdens kantoortijden, maar ook in de avonduren of op zaterdag.

Bel gerust voor een afspraak!

Psycholoog Bunnik - Houten - Utrecht

In de psychologie hebben we het vaak over zware termen als 20’ers-twijfel, het 30’ers-dilemma en de midlifecrisis, maar in principe komt het allemaal op hetzelfde neer. Er zijn grote veranderingen in ons leven gaande, en we willen weten of we nog op de goede weg zitten. Daarom kloppen veel mensen bij mij aan. Jouw unieke verhaal is daarbij voor mij leidend.

Psychologie

Mijn naam is Joris Groenendijk en ik help je met het oplossen van jouw problemen. In mijn praktijk voor psychologie en coaching in Bunnik (tegen Utrecht aan, vlakbij Houten) en Utrecht zie ik veel mensen die worstelen met bepaalde keuzes waar ze voor staan. Ik behandel verschillende en uiteenlopende soorten klachten, maar ik heb me gespecialiseerd in het begeleiden van twintigers en dertigers. Kun je overal mee komen? Ja, dat kan! Om je een idee te geven, in mijn praktijk behandel ik vragen op het gebied van het leven, je relatie en je werk. Ik help bij zingevingsvraagstukken, bij angstklachten maar ook in de vorm van relatietherapie.

Intake

Tijdens ons eerste gesprek komen een aantal vaste thema’s aan bod. Zo zullen we het onder meer hebben over je achtergrond, je baan, je relaties en je dromen. Waarom je dingen altijd op een bepaalde manier gedaan hebt in je leven. Hoe je buiten je klacht in het leven staat. Aan het einde van je eerste afspraak formuleren we een hulpvraag zodat ik een behandelplan op maat op kan stellen. Daarnaast heb jij natuurlijk de mogelijkheid om mij vragen te stellen. En deel ik graag mijn verhaal met jou. Zo maken we echt kennis met elkaar. Jij leert mij kennen, en ik jou. 

Persoonlijk, warm, scherp en direct

Als ik mijn behandeling beschrijf, zijn dat steekwoorden. Mijn cliënten gaan me aan het hart, ik doe dit werk omdat de zorg (voor de ander) me in het bloed zit. Aan het einde van onze reis samen is je hulpvraag beantwoord en heb je jezelf beter leren kennen. Kun je de toekomst weer met vertrouwen tegemoet zien. 

Tarief en tijdsduur

Een afspraak bij Psycholoog Bunnik duurt 60 minuten en kost 95 euro. Voor relatietherapie reken ik 115 euro. Deze afspraak duurt eveneens 60 minuten.

Ik ben ook beschikbaar voor afspraken in de avonduren, en op zaterdag. Buiten kantoortijden geldt een toeslag van €20,-
De kosten zijn inclusief 21% BTW.

Wil je een afspraak afzeggen, doe dit dan minimaal 48 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Neem contact op voor een intakegesprek bij Psycholoog Bunnik-Houten

Pak je klachten vanaf nu aan en neem contact op voor een intakegesprek.

Over Mij - Joris Groenendijk - Psycholoog in Bunnik

Mijn vader was huisarts, en als oudste van drie kinderen was het vrij vanzelfsprekend dat ik in zijn voetsporen zou treden. Of ik dat nou zelf heel graag wilde, of dat het impliciet van me werd verwacht, dat is me niet helemaal duidelijk. Op het moment dat ik een studie moest gaan kiezen kreeg mijn vader echter een burn-out. Misschien was dit toch niet helemaal mijn pad om te bewandelen, dacht ik toen. Maar werken met mensen zit me wel in het bloed. Dus heb ik voor de studie psychologie gekozen.

Bedrijfskunde

Op mijn 24e was ik afgestudeerd, en op dat moment had ik meer affiniteit met het organisatiewezen dan met de echte zorg. Ik besloot te gaan studeren aan Nyenrode. Psychologie is vrij abstract en bedrijfskunde heel concreet. De combinatie van die twee zou ik goed kunnen toepassen in het bedrijfsleven.

Omdat ik uit een gezin kom met haar wortels in de zorg, was dat een omschakeling van 180 graden. Ik ben opgevoed met de gedachte om andere mensen te helpen, maar bij Nyenrode kom je ineens terecht in een omgeving waar iedereen heel snel, heel veel geld wil verdienen. Ik heb een tijdje gedacht dat dat misschien ook wel mijn weg zou moeten zijn.

Zachte kant van het bedrijfsleven

Na Nyenrode heb ik een aantal jaar als verandermanager bij een paar grote multinationals gewerkt en ik hield me daar bezig met de zachte kant van het bedrijfsleven: het werken met en begeleiden van mensen. Na een paar jaar was ik geworteld in die wereld, maar gelukkig was ik absoluut niet.

Ik volgde mijn hart

Ik besloot mijn hart te volgen en voor mezelf te kiezen. Ik ging een half jaar met mijn vriendin op wereldreis, schreef een boek en stond een tijdje achter de bar. Dankzij gesprekken met een coach groeide het zelfvertrouwen om te gaan doen wat ik echt wilde: andere mensen helpen met het vinden van hun levensgeluk. Daarom ben ik begonnen met mijn psychologenpraktijk, en ik ben heel blij dat ik die stap uiteindelijk heb durven zetten.

Privé 

Als ik niet werk, of studeer, ben ik het liefst thuis bij mijn gezin. Ik verslind boeken en sport veel, als het even kan iedere dag. Voetbal of hardlopen, tennis of wielrennen, golf of snowboarden, ik vind het allemaal leuk en doe het met veel plezier. 

Contact met Psycholoog Bunnik

Heb je een vraag over therapie in Bunnik of wil je weten wat ik voor jou als psycholoog kan betekenen? Neem dan contact op of mail naar Psycholoog Bunnik-Houten ter attentie van Joris Groenendijk. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen bij Psycholoog Bunnik - Joris Groenendijk

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Marius over Joris Groenendijk psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Scherp, geduldig en prikkelend zijn termen die kenmerkend zijn voor Joris.

Voor de buitenwereld heb je alles voor elkaar. Een mooi gezin met twee prachtige kinderen, een leuke baan, goede vrienden. En toch knaagt er iets en groeit de ontevredenheid. Je hebt het gevoel dat je iets moet doen, je bent op zoek, maar je weet niet goed waar je naar op zoek bent. Het kost tijd en moeite, en het lukt je vaak niet om zelf te komen tot je diepste drijfveren. In alle hectiek neem je daar simpelweg de tijd niet voor en daarnaast krijgen belemmerende gedachten vaak de overhand. Wat een zegen dat er dan coaches zijn die je helpen om te achterhalen waar het voor jou om draait!

Ik ken Joris inmiddels bijna een kwarteeuw en regelmatig hebben we het samen over onderwerpen als het bovenstaande. De keuzes waarmee je te maken krijgt in het leven. In de kroeg of onder het genot van een goed glas wijn aan tafel, bij hem of bij mij. Scherp, geduldig en prikkelend zijn termen die kenmerkend zijn voor Joris. Net als niet te snel willen oordelen, maar nog net even doorvragen waarmee je aan het denken wordt gezet. Fijn zo'n coach als vriend!

Neem contact op met Psycholoog Bunnik-Houten

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar mijn psychologiepraktijk Bunnik - Houten

Bekijk hier de route naar mijn psychologenpraktijk in Bunnik. Je kunt ook bij me terecht in mijn praktijk in Utrecht.

Joris Groenendijk
Provincialeweg 24
3981AP Bunnik