Skip to content
Psyned

Hoi, ik ben Aischa Schmitt

Psycholoog in Amstelveen

De mens heeft mij altijd geïnteresseerd: waarom zijn we wie we zijn, denken we wat we denken en doen we wat we doen? Al vanaf het begin van mijn carrière ben ik geïnspireerd door hoe we ons als mens ontwikkelen en de patronen die ontstaan en ons later in de weg kunnen zitten. In mijn werk vind ik het belangrijk om bij je aan te sluiten en op empathische wijze de waarde van het durven en mogen voelen van onze eigen kwetsbaarheden aan je overbrengen. Naast dat ik werk als psycholoog, geef ik les voor de opleiding Sociaal Werk op de Hogeschool Leiden. Met veel passie probeer ik over te brengen waar ik zo voor sta; kijk naar de mens en niet enkel naar de diagnose.

In mijn dagelijks leven ben ik graag bezig met creativiteit, muziek en ben ik een echte Bourgondiër. Ik geniet ervan om samen in het moment te zitten, met vrienden diepe gesprekken te hebben, te zingen, dansen en eten. En ik ben een hele gelukkige mama van mijn 10 maanden oud kindje.

Ik spreek deze talen:

Engels Flagge
Nederlands Flagge

Cliënten beschrijven me als:

Meevoelend

Ruimdenkend

Enthousiast

Mensgericht

Humoristisch

Onbevooroordeeld

Profielfoto

„Persoonlijke en emotionele groei begint bij inzicht en gaat verder met hoe we met dit inzicht omgaan.“

Altijd een psycholoog - Psyned

Samen aan de slag

In het eerste gesprek leg ik de nadruk op kennismaking en het opbouwen van vertrouwen, wat essentieel is voor een fijne samenwerking. Ik luister naar jouw behoeften, uitdagingen en doelen, en neem de tijd om je achtergrond en levenservaringen te begrijpen. Alles gebeurt op jouw tempo en we doen alleen wat jij prettig vindt. Vervolgens stellen we samen een behandelplan op voor een waardevol proces.

Tijdens de behandeling gaan we aan de slag met jouw doelen maar besteden we ook altijd aandacht aan het “hier en nu”. We richten ons op jouw leven en verbinden dit met patronen die het complex maken. Door deze psychologisch te begrijpen, ontstaat diepgaand inzicht om ermee om te gaan. De inzichten die we opdoen, passen we toe in de praktijk. Daarbij evalueren we regelmatig. Hoe de behandeling precies vorm krijgt, stem ik af op jou als persoon, niet alleen op je klachten: afhankelijk van jouw wensen kan ik diverse behandelmethoden en technieken inzetten. In de behandeling zijn bewustwording, voelen en inzicht zijn essentieel. We werken toe naar extra kwaliteit van leven, geluk en de vrijheid om jezelf te zijn.

Wat zeggen mijn cliënten?

In totaal geven mijn cliënten me 5 uit 5 sterren op basis van 1 ervaring

Aischa Schmitt is an incredible therapist and I would fully recommend her to anyone!

Anoniem

Ik kan je hiermee helpen:

Agressie

Angst

Autisme

Burn-out

Depersonalisatie

Depressie

Dwangklachten

Mijn behandelvormen:

ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

COMET

EMDR

Mentalization Based Treatment (MBT)

Mindfulness

Online therapie

Ouderbegeleiding

Provocatieve coaching

Schematherapie

Systeemtherapie

Aangesloten bij:

Psyned

NIP

Wat kost een afspraak?

De kosten van een afspraak bij een psycholoog kunnen verschillen per therapievorm en duur van de afspraak. Onze psychologen stellen aan de hand van jouw verhaal een maatwerk behandeling op en samen bespreken jullie hoeveel sessies je ongeveer nodig hebt om je doelen te bereiken. Een standaard therapiesessie is 118 euro. Bekijk hier alle tarieven.

Contactgegevens

Kuiperij 14
1185 XS Amstelveen

Past Aischa bij mij?

We vinden het belangrijk dat je snel de juiste hulp krijgt. Daarom besteden wij er veel aandacht aan om jou te koppelen aan een psycholoog die bij je past.

 1. 1

  Plan jouw gratis adviesgesprek

  Een behandeling begint met een persoonlijk gesprek van ± 15 minuten met ons psychologisch verwijsteam. Dezelfde dag nog, als je wilt.

 2. 2

  Krijg persoonlijk advies

  In het adviesgesprek luisteren we naar jouw verhaal en hulpvraag. We bespreken jouw voorkeuren, er is ruimte voor (praktische) vragen en we adviseren welke psycholoog jou goed en snel kan helpen.

 3. 3

  Start behandeling

  Wil je direct aan de slag? Wij beheren de agenda's van onze psychologen en kunnen meteen je eerste afspraak inplannen. Meestal kan je al binnen een week terecht. Dat lucht op!

Veelgestelde vragen

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Wil je meer grip op je leven? Wil je je lichter, sterker en veerkrachtiger voelen? Een psycholoog kan je helpen om wat je in de weg zit aan te pakken en weer lekker in je vel te zitten. Leer beter omgaan met tegenslagen, reken af met psychische klachten en laat kleine hindernissen op je pad geen grote problemen worden.

Als jij voelt dat je ergens tegenaan loopt en er zelf niet uitkomt, is dat reden genoeg om hulp te zoeken. Je hoeft niet te wachten totdat het zo erg is dat je instort. Juist niet. Wij zeggen altijd: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Bij goed voor jezelf zorgen hoort – naast bijvoorbeeld sporten en een bezoek aan de tandarts – ook aandacht hebben voor je mentale gezondheid. Lees verder

Waarom een psycholoog via Psyned?

Via ons krijg je direct de juiste hulp van een psycholoog die bij je past. Je hoeft niet te wachten of eerst langs de huisarts voor een verwijsbrief. Soms is de stap om hulp te vragen al groot genoeg, dus wij vinden het belangrijk dat we het voor jou zo makkelijk mogelijk maken.

Zodra je de eerste stap zet, willen we dat jij je op je gemak voelt. We spreken je graag altijd even persoonlijk om je goed te kunnen koppelen aan een van onze 300+ erkende psychologen, omdat die match belangrijk is voor het succes van je behandeling.

Meestal kan je al binnen een week terecht bij een psycholoog. Online of bij jou in de buurt. Want wij weten: hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Heel snel, dat is waarin wij ons onderscheiden. Hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent. Daarom kan je vaak nog voor dezelfde (werk)dag een gratis adviesgesprek inplannen en meestal kan je al binnen een week starten bij de psycholoog.

De ene psycholoog is eerder beschikbaar dan de ander. Aan de hand van jouw verhaal kunnen we je tijdens het adviesgesprek koppelen aan een psycholoog die jou goed en snel kan helpen. Zonder wachtlijst en verwijsbrief.

Wat kost een psycholoog?

De kosten van een afspraak bij een psycholoog kunnen verschillen per therapievorm en duur van de afspraak. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tarieven en we leggen uit hoe je jouw behandeling eventueel vergoed kan krijgen. Lees verder

Wat is Psyned's Klikgarantie?

Ondanks dat we je met zorg en aandacht matchen, kan het zijn dat je geen klik voelt met je psycholoog. We weten dat vertrouwen de basis is voor een goede behandeling en daarom bieden wij Klikgarantie. Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe werkt vergoeding via je werkgever?

Steeds meer werkgevers investeren in mentaal fitte medewerkers en betalen voor psychische hulp. Want als jij niet lekker in je vel zit – of dit nou door je werk komt of niet – heeft dat invloed op jouw werk. Mentaal fitte medewerkers hebben vaak meer plezier in hun werk, verzuimen minder en zijn een stuk productiever. Je werkgever heeft er dus net zoveel voordeel bij dat jij je goed voelt als jijzelf. Werkgevers omarmen dan ook vaker hun verantwoordelijkheid om goed voor hun medewerkers te zorgen. Grote kans dat jouw werkgever al met ons samenwerkt of wil samenwerken. Lees verder

Hoe vind ik een passende psycholoog?

In het gratis adviesgesprek bespreken we jouw klachten en hulpvraag. Ons psychologisch verwijsteam luistert, beantwoordt (praktische) vragen, geeft advies en kan je direct koppelen aan een van onze erkende psychologen. Past jouw vraag niet bij Psyned, dan denken we graag met je mee over alternatieven. We letten altijd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren, omdat we weten dat een goede match met de psycholoog belangrijk is voor het succes van de behandeling. Je kan het adviesgesprek voorbereiden door alvast over de volgende vragen na te denken:

Wat speelt er bij jou? Wat zijn je klachten? Hoe voel jij je? En hoe wil jij je weer voelen? Lees verder

Hoe ziet een behandeling eruit?

Onze psychologen kiezen bewust voor de beste persoonlijke zorg. Zij bieden maatwerk behandelingen vanuit hun passie voor het vak: om jou écht te helpen. Iedere behandelaar bepaalt dus zelf hoe het behandelplan en de begeleiding eruitziet, passend bij jouw hulpvraag. Samen bespreken jullie dit persoonlijke behandelplan met jouw doelen voor de behandeling en hoe jullie die willen bereiken. Aan de hand hiervan kan je een inschatting maken hoeveel sessies je nodig hebt. Lees verder

Waar wacht je op?

Krijg direct de juiste hulp. Bel 085-4014720 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of plan hier je adviesgesprek: