Psycholoog Zwolle - Kom langs, ik leer je graag kennen!
Matthijs Kruk
Matthijs Kruk

Psycholoog Zwolle

Mensen kloppen vaak bij mij aan omdat iets niet lukt. Of ze willen juist iets niet meer doen. Voor die veranderingen is een bepaalde mindset nodig, en ik kan helpen om die nieuwe doelen te behalen. Kom langs bij Psycholoog Zwolle, ik leer je graag kennen.

Afspraken zijn mogelijk buiten kantoortijden, therapie kan ook in Engels of Spaans.

Psycholoog Zwolle - Ontdek je unieke kwaliteiten

Mijn naam is Matthijs Kruk, psycholoog in Zwolle. Ik ben sport- en prestatiepsycholoog, met een specifieke focus op gedragsverandering en gewoonteverandering. In mijn praktijk werk ik veel met sporters, sportteams en coaches. Als psycholoog heb ik daarnaast ruimte ervaring met verslaving, zingevingsvraagstukken en burn-outs.

We gaan eerst kennismaken

Onze eerste ontmoeting draait om kennismaken. Wat wil jij bereiken en kan ik je daar ook echt bij helpen? We gaan nog niet meteen de diepte in, maar ik wil wel kort jouw levensloop bespreken. Waarom heb je de telefoon opgepakt om een afspraak te maken? Andersom krijg jij volop de kans om vragen te stellen over het vervolgtraject. Op basis van dit eerste gesprek ga ik samen met jou een doel formuleren.

Een fijne, veilige plek

Er is veel ruimte om je verhaal te vertellen en het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt. De sfeer in de praktijk speelt daarbij een grote rol en ik doe mijn best om een fijne, veilige plek te creëren. Ik vind dat alles tegen elkaar gezegd moet kunnen worden. Als ik jou vraag om je bloot te geven, dan daag ik je ook uit om mij te bevragen. Zo kunnen we van elkaar leren.

Confronterend op z’n tijd

Ik oordeel niet over goed of fout, maar kan wel confronterend zijn. Door veel scherpe vragen te stellen, spoor ik je aan om in actie te komen. Want als je iets wilt veranderen, dan moet je beslissingen durven nemen. Jij bent daarbij het uitgangspunt, ik heb zelf geen antwoorden.

Verantwoordelijkheid

In mijn praktijk gebruik ik elementen uit cognitieve gedragstherapie, ACT, mindfulness en filosofie. Tijdens onze gesprekken train je je bewustzijn, met als doel om kwalitatief betere keuzes te maken voor jezelf. Ik vind namelijk dat je verantwoordelijk bent voor wat je creëert. Je krijg een rijker leven als je leert om je aandacht te richten op de dingen die ertoe doen. Dat eigen handelen geeft voldoening.

Tarief en duur

Een individuele afspraak kost € 95 per sessie. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact Psycholoog Zwolle

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail gerust voor een afspraak naar praktijk Zwolle. Afspraken zijn ook mogelijk in het Engels en het Spaans. Ik ben benieuwd naar je verhaal!

Psycholoog Zwolle - Over Matthijs Kruk

Tijdens mijn studie psychologie heb ik gemerkt dat ik mensen graag observeer. Ik bestudeer graag bepaalde gedragingen en vind het interessant om naar mensen te kijken. Als psycholoog krijg ik informatie over denkpatronen en een inkijkje in de menselijke geest. Dat vind ik ontzettend interessant.

Sportpsycholoog

Ik heb me in mijn werkveld specifiek gericht op sport en prestatie. Ik vind het niet alleen prettig om zelf te sporten, maar ook om ernaar te kijken. Sport is in essentie een nieuwe gecreëerde werkelijkheid met duidelijke regels. Daarbinnen is alles mogelijk en het is heel interessant hoe je je daartoe kan verhouden. Dat maakt het heel werkbaar voor mij als psycholoog.

Filosofie

Behalve psychologie houd ik me ook graag bezig met filosofie. Daardoor ben ik erg scherp en laat ik mensen niet wegkomen met mooie verhaaltjes. Want juist door confronterend te zijn kan ik iemand verder brengen. Door er bovenop te zitten, kan ik iemand verder helpen. Samen richten we onze aandacht op hetzelfde en het is ontzettend mooi om te zien als er daadwerkelijk een verandering optreedt bij iemand.

Contact Psycholoog Zwolle

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail gerust voor een afspraak naar praktijk Zwolle. Afspraken zijn ook mogelijk in het Engels en het Spaans. Ik ben benieuwd naar je verhaal!

Cliënten vertellen over hun behandeling bij Psycholoog Zwolle

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

David over Matthijs Kruk psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Matthijs heeft mij mentale routines aangereikt om mijn focus terug te pakken op momenten dat ik moest presteren. Vooral het controleren van mijn gedachten en het richten van mijn aandacht op de juiste zaken hebben we samen ‘ingetraind’. Door alles tot in detail voor te bereiden en scenario’s door te nemen voelde ik me mentaal sterker en bouwde ik het vertrouwen in mijzelf op dat ik nodig had.

David (30) - topsporter en manager, prestatiedruk en transitie

Neem contact op met Psycholoog Zwolle

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Zwolle

De routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Zwolle.

Matthijs Kruk
Schuttevaerkade 80
8021 DB Zwolle