Psychologen Utrecht
Maak kennis met onze behandelaar.

Psychologen in Utrecht


Psycholoog Utrecht | Maak kennis met onze psychologen!

Ben je op zoek naar een psycholoog in Utrecht? Bij ons vind je meerdere psychologen die praktijk houden in de diverse stadsdelen van Utrecht. Zo is er altijd een psycholoog bij jou in de buurt én die bij je past. Dus of je nu woont in Utrecht-Centrum of in Leidsche Rijn, je kunt bij ons terecht.

Wanneer ga je naar Psycholoog Utrecht?

Veel mensen vragen zich af wanneer ze naar een psycholoog kunnen gaan. Soms zijn de klachten die je hebt duidelijk, maar soms weet je niet precies wat er aan de hand is. Het gaat gewoon even niet zoals je wilt, je zit niet lekker in je vel of er is iets gebeurt waar je mee zit.

Waar je ook mee zit, je kunt het altijd met een psycholoog bespreken. Als het kan, bespreek het dan ook met je omgeving. Als het even te zwaar wordt, doe het dan vooral niet alleen. Mensen uit je omgeving en zeker ook een professional als een psycholoog kan jou goed helpen met jouw hulpvraag.

Met welke klacht naar Psycholoog Utrecht?

Er is een boek in de psychologie (DSM5) waar alle klachten in beschreven staan en dat boek bestaat uit meer dan 1000 pagina’s! Er zijn veel varianten van een aantal veel voorkomende klachten. Neem daarbij in gedachten dat ieder mens uniek is en iedereen anders reageert op een situatie. Dit heeft te maken met ons karakter, opvoeding, referentiekader en meer. Dit maakt de klacht die jij hebt net even anders en daarom passen we elke behandeling aan op jou als persoon. Psychische klachten die we vaak zien in de praktijk zijn de volgende:

Staat jij klacht er niet bij? Grote kans dat Psycholoog Utrecht wel kunnen helpen. Bel voor persoonlijk advies in jouw situatie.

Psycholoog Utrecht geeft de volgende behandelingen

Naast de vele psychische klachten waarvoor je bij Psycholoog Utrecht terecht kunt, zijn er ook veel verschillende behandelingen mogelijk. Welke behandeling een psycholoog kiest hangt af van jouw hulpvraag en waarmee jij het beste wordt geholpen. Therapievormen die vaak worden gebruikt door onze psychologen zijn:

  • Coaching | Hierbij begeleidt een psycholoog je bij de doelen die jij wilt bereiken.
  • CGT (Cognitieve GedragsTherapie)| Combinatie van mentale therapie en gedragstherapie, wordt o.a. gebruikt bij angstklachten, negatief zelfbeeld, depressie.
  • EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) | Effectieve therapie voor het behandelen van een trauma.
  • Mindfulness | Wordt bewust van jezelf, veel gebruikt bij stress, spanning en burn-outklachten.
  • EFT (Emotionally Focused Therapy) Relatietherapie.

Andere therapievormen bij Psycholoog Utrecht zijn: ACT, COMET, Familie Opstellingen en Hypnotherapie.

Psycholoog Utrecht bij relatieproblemen

Kun je met relatieproblemen naar een psycholoog? Ja zeker, veel van onze psychologen hebben een gedegen opleiding gevolgd om relatietherapie te geven. Zo zijn verschillende psychologen opgeleid tot EFT-Relatietherapeut.

Er zijn diverse relatieproblemen, soms klein, andere zo groot waarbij het onzeker is waar de relatie heen gaat. Jullie kunnen vaak ruzie hebben, niet meer luisteren naar elkaar, geen oog hebben voor de ander. Misschien is het vertrouwen weg en zitten jullie vast in patronen, waar jullie niet uitkomen. Onze relatietherapeuten in Utrecht kunnen jullie helpen.

De behandeling bij Psycholoog Utrecht

Elke klacht is anders en jij als persoon bent uniek. Dit maakt elke behandeling maatwerk. Wij geloven dat een behandeling aangepast aan jou en aan jouw hulpvraag het beste werkt. Psycholoog Utrecht kan hiervoor elementen gebruiken van verschillende therapievormen. Na het eerste gesprek, de intake, zal een psycholoog in overleg met jou een om een behandelplan maken waar jullie mee aan de slag gaan. Niet alleen praten, ook oefeningen en opdrachten om de verandering in beweging te zetten.

Contact met Psycholoog Utrecht

Heb je nog vragen over onze psychologen in Utrecht of een andere vraag? Bel ons voor vrijblijvend advies, of stuur ons een bericht. Je krijgt altijd een goed advies. Je kunt ons op werkdagen bellen tot 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Bel ons op: 085-4014720.