Skip to content
Psyned

6 #Trauma (PTSS) – De onzichtbare wond die je altijd inhaalt

Wij geloven niet in wachten. En al helemaal niet als het even niet zo lekker gaat. Daarom zijn we gestart met de podcast Waar wacht je op?. In deze podcast gaat Amy in gesprek met Psyned psychologen over onderwerpen waar we allemaal wel eens tegenaan kunnen lopen en geven we je tips wat je vandaag kan doen om je weer iets beter te voelen.

Podcast blog
| 19 aug 2022

Een trauma hoeft niet altijd een specifieke gebeurtenis te zijn en niet elke heftige gebeurtenis hoeft per se een trauma te worden. Maar hoe zit dit precies? In deze aflevering van Waar wacht je op? gaat Amy in gesprek met traumapsycholoog Jolice Metzer. De aflevering is eerlijk gesprek met praktijkvoorbeelden, uitleg over trauma, PTSS en de mogelijke gevolgen hiervan.

Disclaimer: Voordat je luistert, is het goed om te realiseren dat het horen van verhalen over trauma bij jouzelf ook deuren kan openen en zorgt dat je eigen trauma’s omhoogkomen. Vermoed je dit? Luister de podcast dan niet alleen, maar samen met iemand die je vertrouwt.

Wij kunnen je helpen

Direct de juiste hulp van een psycholoog die bij jou past

  • Gekwalificeerde psychologen
  • Al 47.242 mensen geholen
  • Snel en persoonlijk
  • Geen wachtlijst

Podcast over trauma, PTSS en het nut van EMDR

Een trauma kun je zien als een open wond die telkens opnieuw opengaat bij nieuwe triggers. En het is niet altijd duidelijk dat de oorzaak van je psychische klachten, zoals een depressie, angsten of een verslaving, eigenlijk een onverwerkt trauma is. Maar wat is trauma precies? Hoe kijk je een trauma recht in de ogen aan? Kun je dan helen van een trauma of kind trauma? Wanneer is het PTSS? En moet je om PTSS te hebben eigenlijk altijd een oorlog hebben meegemaakt?

Uiteraard hebben we het ook hoe je een trauma verwerkt, wat het nut is van EMDR en welke behandelvormen er nog meer zijn om je trauma te verwerken. Want geen een behandeling is voor iedereen.

Psycholoog Jolice Metzer in Waar wacht je op?

Jolice maakte nog niet zo lang geleden de overstap vanuit de GGZ, waarin ze werkte in een traumacentrum, naar Psyned. In de GGZ zag ze dat mensen met een grote open wond, een trauma, soms wel een jaar lang op de wachtlijst stonden voordat ze ergens terecht konden. Dat wil ze niet, zeker niet als deze wond in alle hevigheid wordt geactiveerd tijdens een intake. Met deze aflevering hoopt ze iedereen alvast een hand toe te reiken, al is het maar voor de herkenning.

Luister de aflevering over trauma en PTSS van Waar wacht je op? hier

Wil je meer weten of trauma, PTSS en wat je kunt doen? Dan luister je de aflevering met Jolice via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. Vond je de aflevering interessant of leerzaam? Laat het ons dan weten via een review, deel de aflevering of abonneer je in je favoriete podcastapp.

Wat je vandaag al kan doen

Wist je dat je via Psyned direct met een psycholoog kan praten, zonder wachtlijst?

Dit vind je misschien interessant

Podcast

Meer over klacht

Podcast

Lees meer informatie over Podcast

PTSS

Meer over klacht

PTSS

Lees meer informatie over PTSS

Trauma

Meer over klacht

Trauma

Lees meer informatie over Trauma

Zelftesten

Doe de test!

Test jezelf

Ervaar je psychische klachten?

Psyned e-books

Wil je meer weten over psychische klachten? We hebben verschillende e-books samengesteld om jou te voorzien van praktische informatie. Na het lezen kan je problemen (eerder) herkennen en weet je of het tijd is voor actie.

Psyned podcast: Waar wacht je op?

Wachten op antwoorden, daar geloven wij niet in. In Waar wacht je op? zoekt Amy samen met een Psyned psycholoog uit wat je kan doen als het even niet zo lekker gaat.

Zelftesten: test jezelf

Wil je onderzoeken hoe erg je psychische klachten zijn? Dat kan met onze gratis testen. Deze zelftesten helpen jou je mentale gezondheit te checken. Wanneer je klaar bent met een test, ontvang je meteen een uitslag met advies en tips.

Waar wacht je op?

Bel van maandag tot en met vrijdag (08.30-17.00 uur) naar 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Psyned