Klinisch Psycholoog Terneuzen - Maarten Penne - Behandeling op maat
Maarten Penne
Maarten Penne

Klinisch Psycholoog Terneuzen

Het is mooi dat je ziet, dat cliënten door psychotherapie gelukkiger kunnen worden. Iemand komt naar mij toe en hoopt dat daardoor zijn leven zal verbeteren, dat zijn problemen zullen verdwijnen.. In mijn psychologenpraktijk vertrek ik vanuit jouw vraag en ga ik samen met jou op zoek naar de behandeling die het beste bij je past; om je van daaruit verder te helpen.

Bel en maak een afspraak!

Klinisch Psycholoog Terneuzen - Werkwijze die bij jouw past

Mijn naam is Maarten Penne, ik ben klinisch psycholoog , in mijn psychologenpraktijk in Terneuzen geef ik behandelingen aan cliënten vanaf 18 jaar. Ik heb me gespecialiseerd in behandeling van angsten, paniek, trauma ( PTSS), depressies, chronische stress en burnout. , maar ook behandel ik rouwproblematiek en onbegrepen lichamelijke klachten en identiteitsproblemen.

Je kunt ook bij mij terecht met chronische vermoeidheid en dwangstoornissen . Ook behandel ik persoonlijkheidsproblematiek / karakterproblemen als deze je ernstig belemmeren in je dagelijkse functioneren.

Behandelmethoden

Psychotherapie is maatwerk want iedereen individu is weer anders. Ik kijk naar de aanpak die het beste bij jou past. Maar de belangrijkste behandelvormen die ik toepas zijn cognitieve therapie , EMDR en Schema-therapie.
Naast deze verschillende behandelvormen zal ik , als dit nodig is psycho-diagnostisch en / of persoonlijkheidsonderzoek doen door middel van vragenlijsten.

Eerste gesprek

Voor ons eerste gesprek trek ik altijd 90 minuten uit. We moeten kennis maken , jij moet je op je gemak voelen en ik moet uitleggen hoe psychotherapie in zijn werk gaat. Zo’n gesprek is ook bedoeld om te kijken of we dezelfde verwachtingen hebben. Passen we bij elkaar; klikt het .

Ik verwacht een actieve houding van cliënten . Sommige cliënten hebben de neiging om te gaan zitten, om het probleem uit te leggen en gaan er dan vanuit dat ik met de oplossing aan kom. We moeten samen werken om verder te komen; je kunt me beschouwen als een coach die aangeeft hoe je jouw problemen aan moet pakken, maar jij zelf zal met de tips en het huiswerk aan de slag moeten. 

Benadering

Mijn benadering is empathisch en vriendelijk, maar soms ook wel direct.

Onze samenwerking kun je het beste kunnen omschrijven als een werk-relatie , een werk-relatie die ons verder moet brengen. Bij de ene cliënt zal dit ‘verder brengen’ sneller gaan dan bij de ander ; dit besef ik , maar langzame vooruitgang is voor mij geen reden om niet verder te gaan; bij een eventuele stagnatie in de behandeling betrek is een collega psycholoog of een psychiater bij de behandeling.
We hebben een gezamenlijk doel: na de behandeling moet het probleem zijn opgelost of moet het probleem hanteerbaar zijn in het leven van alle dag.

Iedere behandeling wordt regelmatig met je geëvalueerd om te kijken of de gewenste verandering voldoende op gang is gekomen en of de gesprekken naar wens zijn. Effectiviteit van de behandeling wordt ook geëvalueerd aan de hand van klachtenmetingen met vragenlijsten ( dit is een eis van de zorgverzekeraars). 

Tarief en duur

Mijn praktijk werkt in een franchise-overeenkomst met de stichting 1nP ( www.1nP.nl ) Deze stichting verzorgt de secretariële ondersteuning, de software en de aanmeldprocedure en de contractering met uw ziektekostenverzekeraar. Er komt van u geen inhoudelijke informatie bij het secretariaat van 1nP.

Om aanspraak te maken op een vergoeding heb je altijd een verwijsbrief nodig. De kosten worden rechtstreeks gedeclareerd bij uw ziektekostenverzekering als Generalistische Basis-GGZ of Specialistische GGZ. Deze beide vormen van behandeling worden betaald vanuit de basis-verzekering. Bij uw ziektekostenverzekering betaalt u het eigen risico voor het jaar waarin de behandeling is gestart; maar wanneer het eigen risico voor dat jaar al is opgebruikt, zijn er voor u geen kosten aan de gesprekken verbonden.

Als je een afspraak wilt afzeggen, doe dat wel minimaal 48 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Ik ben lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen ( NIP) ; Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP ) en de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigd Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP)

Contact klinisch psycholoog Terneuzen

Heb je een vraag en wil je meer weten over mij? Bel psycholoog Terneuzen ter attentie van Maarten Penne . Ik leer je graag kennen.

Klinisch Psycholoog Terneuzen - Over Maarten Penne

Na een korte carrière in het onderwijs ging ik eind jaren 60 psychologie studeren en nog voor mijn afstuderen had ik al een baan binnen de GGZ, dat was in 1974. Ik werkte vervolgens meer dan 35 jaar binnen verschillende behandelteams binnen het werkveld van de GGZ en ik heb op die manier de grote verscheidenheid aan problematieken die de GGZ binnen komen aan mij voorbij zien trekken. Daarnaast was ik 12 jaar werkzaam in een vrijgevestigde psychologen- en psychotherapie praktijk in de omgeving van Nijmegen. In 2006 startte ik mijn psychologenpraktijk in Terneuzen. 

Op de vraag waarom ik nog steeds dit werk blijf doen, terwijl ik al gepensioneerd ben: Ik vind het vak van psycholoog bijzonder interessant en juist met mijn grote ervaring lukt het me vaak vastgelopen behandelingen weer vlot te trekken. Dit geeft me veel voldoening, maar ook de betreffende cliënt is er heel blij mee.

De uitdaging van het vak zit voor mij in de ingewikkeldheid van sommige problematieken; om daar een oplossing voor te vinden…of om klachten zover te reduceren dat voor een cliënt het leven weer leefbaar wordt. 

Contact Klinisch Psycholoog Terneuzen

Heb je een vraag of wil je meer weten over mij? Bel naar klinisch psycholoog Terneuzen ter attentie van Maarten Penne. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen bij Klinisch psycholoog Terneuzen

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Jelina over Maarten Penne psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Toen ik in enkele jaren geleden compleet was 'vastgelopen' zowel privé als op mijn werk, ben ik bij Maarten Penne terechtgekomen. Gelukkig... Inmiddels heb ik thuis alles weer op 'n rijtje en ander werk. Nu zijn we bezig met behulp van EMDR oude trauma's op te ruimen en dat werkt heel erg goed! Ik ben er nog niet maar heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt met mij!"

Contactgegevens van Klinisch psycholoog Terneuzen

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Klinisch psycholoog Terneuzen

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Terneuzen.

Maarten Penne
Vliegende Vaart 1
4537 DH Terneuzen