Walter Goeting

Therapie Woerden

Je zit niet lekker in je vel, voelt je moe terwijl er geen aanwijsbare medische reden voor is. Je past je altijd maar aan en durft geen grenzen te stellen. Je ben jezelf kwijtgeraakt in je relatie en weet niet goed meer wie je bent. Je wilt graag meer van het leven maken, maar weet niet hoe. Als je vastgelopen bent, in persoonlijke of relationele sfeer, kom dan langs bij Therapie Woerden. Ik wil je graag ondersteunen om kleur en kracht terug te brengen in je leven.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren en op zaterdag.

Therapie Woerden – Professionele, zorgvuldige en eerlijke begeleiding

Professionele hulp

Vaak ervaren we het als een teken van zwakte om hulp te zoeken bij een therapeut wanneer het om niet-medische problemen gaat. Terwijl het juist getuigt van kracht om professionele hulp in te schakelen als er dingen in je leven zijn waaraan je lijdt. Zaken die de kwaliteit van je leven nadelig beïnvloeden zijn altijd de moeite waard om aan te pakken, of ze nu lichamelijk van aard zijn of niet.

Leven in relatie

Ik geloof dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Bovendien zijn we als individu ook onlosmakelijk verbonden met de mensen om ons heen. “Ohne dich ist das ich unmöglich” zei Friedrich Jacobi al in 1785 en dat geldt nog steeds. Alles van onszelf komt in het contact met de ander aan de oppervlakte. Ieder leven is een leven in relatie. De kwaliteit van je relatie(s) verbeteren is de kwaliteit van je leven verbeteren.

Authentiek zijn

Therapie houdt voor mij altijd de ontmoeting met de ander in. Ieder mens heeft authenticiteit, die helaas maar al te vaak verwatert in de stormen van het leven. Ik wil je graag begeleiden om je unieke menselijkheid te verstevigen en je te helpen om van daaruit tot eigen antwoorden te komen. Ik zorg voor veiligheid en structuur om samen op onderzoek te gaan naar datgene wat voor jou het allerbelangrijkste is.

Ervaren bij Therapie Woerden

Mijn werkwijze bij Therapie Woerden is meer gericht op ervaren dan praten. Alle methodiek is wat mij betreft ondergeschikt aan het contact dat jij en ik met elkaar aangaan. Ik wil jou graag ontmoeten als mens en doe van mijn kant mijn best om daarin authentiek, zichtbaar en ondersteunend te zijn. Het vraagt moed om naar jezelf te kijken en daarin kwetsbaar te zijn. Het is mijn taak je daarbij zo zorgvuldig, professioneel en eerlijk mogelijk te begeleiden.

Je hoeft het niet alleen te doen

Aan jezelf toegeven dat het je niet lukt om alle moeilijkheden alleen op te lossen, is een belangrijke eerste stap. Dat is geen falen, maar erkennen dat jij, zoals iedereen, andere mensen nodig hebt in je leven. We hoeven niet alles alleen te kunnen.

Door een afspraak met mij te maken neem je in feite verantwoordelijkheid voor jezelf en/of voor je relatie. Ik zie het als mijn rol om het proces dat jij doormaakt te volgen en mezelf daarbij altijd de vraag te stellen of het in jouw belang is wat er gebeurt.

Tarief en Duur

Een individuele afspraak bij Therapie Woerden, Walter Goeting, duurt 60 en kost 95 euro . Een afspraak voor relatietherapie duurt 90 minuten en doe ik samen met Mieke Goeting, dit kost €160 euro.
Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 24 uur van tevoren, zodat ik nog een andere cliënt kan inplannen. Anders ben ik genoodzaakt het bedrag in rekening te brengen.

Contact met Therapie Woerden

Wil je meer weten over therapeuten in Woerden of een afspraak maken? Bel dan naar Therapie Woerden ter attentie van Walter Goeting. Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren en op zaterdag. Ik leer je graag kennen!

Therapie Woerden – Over Walter Goeting

Kennisachtergrond

Al op zeer jonge leeftijd raakte ik geïnteresseerd in het mens-zijn. Ik wilde weten wat het betekent om mens te zijn, ging op zoek naar antwoorden op de grote vragen van het leven. Dat resulteerde onder meer in het volgen van letterlijk tientallen opleidingen en trainingen, van een opleiding Meergenerationele Psychotraumatologie via Lichaamsgerichte Therapie tot familieopstellingen en relatiebegeleiding. Alles wat er te weten valt op therapeutisch gebied heb ik gulzig tot mij genomen.

Ervaring

Hoe boeiend, leerzaam en bruikbaar al die opgedane theorie en vaardigheden ook zijn, pas in de ervaring van het leven zelf ontstaat werkelijk inzicht. In de ervaring zit de echte wijsheid. In de ervaring zit de heling die voorbij gaat aan praten. Daarom is mijn benadering ook ervaringsgericht.

Liefdesrelaties hebben daarbij mijn speciale belangstelling. In de liefde met een vrouw ontmoette ik mijn diepste angsten, maar ook wie ik in wezen ben. Mijn eigen zoektocht in de liefde en mijn vroege interesse in het mens-zijn, vormen mijn drijfveren om dit werk te doen.

Relatietherapie met Mieke bij Therapie Woerden

Het begeleiden van mensen in een (liefdes)relatie maakt een belangrijk deel uit van mijn praktijk Therapie Woerden. Het doel daarbij is te komen tot een relatie met meer diepgang en wederzijds respect. Of, indien de partners ervoor kiezen uit elkaar te gaan, help ik ze dat liefdevol en in harmonie te doen, zodat ook voor betrokken kinderen de verbinding tussen de ouders voelbaar en prominent aanwezig blijft.

Ik zeg ik terwijl ik wij bedoel, want de relatietherapie doe ik samen met Mieke, mijn echtgenote met wie ik een samengesteld gezin vorm.

Het mannelijke en het vrouwelijke

Liefdespartners komen bij Therapie Woerden om beter met elkaar te leren communiceren en meer te kunnen genieten van elkaar. Ze zoeken naar meer intimiteit, meer wederzijds vertrouwen. Ze willen kwetsbaarder durven zijn en opener naar elkaar toe. Het streven is om elkaar (weer) echt te ontmoeten.

Doordat Mieke en ik de begeleiding samen doen, is de herkenbaarheid bij beide partners gegarandeerd. Zowel mannelijke als vrouwelijke aspecten krijgen ruimte en komen daardoor in balans. Mieke en ik volgden samen de opleiding Relatiebegeleiding voor Stellen.

Leven is…

Bij deze nodig ik je uit om eens kennis te komen maken met mij, of met ons samen, om te ervaren hoe het echt is voor jou of voor jullie. Achteraf vertellen mensen ons vaak dat het heel anders is dan ze vooraf dachten. De drempel voor zo’n eerste kennismaking lijkt misschien hoog, maar het zou wel eens de beste stap kunnen zijn die je in jaren gezet hebt! Laat deze bekende Loesje-spreuk je een hart onder riem steken: Leven is het meervoud van lef.

Contact met Therapie Woerden

Heb je nog vragen over mij, mijn praktijk of wil je een afspraak maken? Bel dan naar Therapie Woerden ter attentie van Walter Goeting. Ik leer je graag kennen!

Klachten

 • Angst
 • Burnout
 • Depressie
 • Negatief zelfbeeld
 • Rouw en verliesverwerking
 • Slaapproblemen
 • Trauma

Behandelvormen

 • Coaching
 • Familieopstellingen
 • Relatietherapie

Aangesloten bij

Laatste cliëntervaring

"Na jaren van een diepe relatiecrisis lukte het ons met behulp van de stevige en liefdevolle steun van Walter en Mieke hier weer uit te komen. Er is weer vertrouwen.

Voor mij is specifiek de bedding en steun van een koppel, dat zelf samen veel heeft doorwerkt in de relatiesfeer, helend. Het ondersteunt mij in vertrouwen en overgave aan mijn man. Er is daardoor meer rust in mij om lastige en pijnlijke processen in de relatie soepel te doorleven."

- Talitha & Stijn

Contact

Praktijkadres

Rijnkade 72

3442ED Woerden


Afspraak maken

Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.


Walter Goeting
Walter Goeting
Therapeut in Woerden
 • Beoordeling: 4.5 uit 5
  Op basis van 15 ervaringen
 • Buiten kantoortijden
 • Snel op afspraak
 • Relatietherapie