Over mij

Psycholoog Vlissingen – Over Sandra Aagenborg

Samen met mijn man en zoon woon ik in de stad Vlissingen in Zeeland. Naast mijn werk en gezin ben ik in mijn vrije tijd graag onder vrienden, speel ik piano en ben ik regelmatig in de sportschool te vinden.

Ik heb jaren als welzijnswerker gewerkt, maar sinds april 2014 heb ik mijn eigen psychologenpraktijk. Ik heb eigenlijk altijd psycholoog willen worden, maar na het VWO koos ik toch voor de opleiding Social Work op het HBO. Dat was vooral vanwege de creatieve kant, want dat vond ik op dat moment leuker. Toch bleef psychologie altijd door mijn hoofd spoken. Dus zodoende ben ik alsnog Psychologie gaan studeren aan de Open Universiteit.

Welzijnswerk

Voordat ik als psycholoog aan het werk ging, heb ik in totaal vijftien jaar ervaring opgedaan in welzijn en de maatschappelijke dienstverlening. Daar heb ik met heel veel doelgroepen gewerkt. Ik zag kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen voorbij komen, en die ervaringen kan ik nu zeker meenemen in mijn praktijk. Dankzij mijn studie Psychologie heb ik me kunnen verdiepen en mijn hulpverlening naar een hoger plan getrokken.

Voor mezelf beginnen

Na mijn opleiding heb ik besloten om voor mezelf te beginnen. Het was moeilijk werk vinden en ik dacht: Ik kan nu wachten tot ik weer een baan heb, of ik ga gewoon zelf aan de slag. Dat is nu een jaar geleden en een ontzettend goede keus geweest.

Ik weet dat er op veel werkplekken nog probleemgericht wordt gewerkt, en dat sluit niet echt aan bij mijn eigen stijl. Ik wil oplossingsgericht werken, en ik heb gemerkt dat dat niet overal gebeurt. Ik kan in mijn eigen praktijk in Vlissingen doen wat ik zelf wil, op de manier waarop ik zelf wil.

Feedback

Aan het eind van een sessie vraag ik altijd hoe een cliënt het heeft ervaren. Ik vraag feedback over mijn eigen handelen. Daardoor weet ik zelf ook wat ik beter kan doen en niet. Dat is natuurlijk ook aan sociale wenselijkheid onderhevig, maar wanneer iemand écht vertelt hoe het ging, dan kan ik daar ook weer naar handelen.

Werkwijze

Psycholoog Vlissingen – Ik ga uit van jou

Ik ben Sandra Aagenborg en ik werk als psycholoog in Vlissingen. Ik geef ACT en oplossingsgerichte therapie aan mensen die graag snel en efficiënt geholpen willen worden.

Oplossingsgericht werken

Mijn therapie richt zich op oplossingen, en niet op problemen. Ik vind dat in gesprekken vaak veel tijd verloren gaat met het praten over problemen. Oplossingsgerichte therapie is een verhelderende en inspirerende manier van werken. Dat sluit goed aan bij mijn persoonlijke stijl van direct en doelgericht therapie geven. Doordat de aandacht verlegd wordt naar de gewenste situatie word je enthousiast; dáár wil ik heen!

Positieve benadering

Er zijn altijd momenten waarop je iets goed doet, maar vaak zie je dat niet omdat je alleen met je probleem bezig bent. Door je te richten op de momenten waarop het wel goed gaat, krijg je een soort omslag in je denkwijze. Dan ga je anders naar het probleem kijken, en ga je echt letten op wat wel goed gaat. Dat motiveert om verder te gaan. Vaak is oplossingsgerichte therapie voldoende. Zo niet, dan maak ik gebruik van de Acceptance en Commitment Therapy, een leuke positieve therapie vorm.

Wat is Acceptance en Commitment Therapy (‘ACT’)?

Het kan zijn dat je negatieve gedachten, emoties en sensaties ziet als je vijand. Dat als je geen last meer hebt van angstige of sombere gedachten en emoties, je dán pas gelukkig bent. ACT helpt je om de relatie met je negatieve innerlijke ervaringen te veranderen, zodanig dat je ze niet meer als bedreigend ervaart en ze je niet meer blokkeren om verder te gaan met je leven.

Daarbij leer je dat onplezierige emoties en gedachten bij het leven horen en dat het vermijden ervan ze alleen maar erger maakt. Je kunt afleiding zoeken en allerlei activiteiten uit de weg gaan, dit helpt echter alleen tijdelijk. Gedachten, emoties en sensaties zijn simpelweg wat ze zijn. Wanneer je het gevecht opgeeft om onplezierige sensaties uit te bannen, dan ben je vrij om je te richten op de dingen die je belangrijk vindt. Je leert om flexibel om te gaan met moeilijke momenten in het leven én je te richten op een waardevol leven en je daar ACTief voor in te zetten.

Hoe gaan we ACTief aan de slag?

Door afstand te nemen van je gedachten; dit heet defusie. Om flexibeler te zijn leer je hoe je afstand kunt nemen van nare gedachten door speelse en creatieve opdrachten.

Je leert dat je de hele dag door een stroom van gedachten produceert. Je kunt ervoor kiezen om op een afstand naar die doorgaande waterval van gedachten te kijken in plaats je door de inhoud van de gedachten mee te laten sleuren.

Aan de hand van mindfulness leer je om zonder oordeel meer aandacht in het nu te hebben en een gevoel, een gedachte of sensaties te ervaren zonder er tegen te vechten of zonder te proberen deze te veranderen. Je wordt je daarbij meer bewust van jezelf en leer je negatieve emoties te accepteren in plaats van ze te vermijden.

Je ontdekt je waarden in je leven, je passies, dátgene wat jouw leven de moeite waard maakt. Daar zetten we ACTies en doelen voor uit, zodat je dat waardevolle leven ook echt ACTief gaat beleven!

Waarom ACT?

Mijn ervaring is dat als iemand geleerd heeft om ACT in het dagelijks leven toe te passen, er een soort van last van hun schouders valt en er meer energie vrij komt bij die persoon. De vrijgekomen ruimte en energie kan worden besteed aan het invullen van een waardevol leven in het hier en nu. Dit geeft meer ademruimte.

Zit je niet lekker in je vel

Misschien loop je tegen problemen aan op je werk, in je relatie of in je thuissituatie? Of wellicht zit je niet lekker in je vel en heb je behoefte aan handvatten om hier mee om te gaan? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Ik behandel vrouwen en mannen met depressieve klachten, angstige gedachten, stressgevoelens, burn-outklachten en onzekerheid. Je kunt bij mij ook terecht met klachten omtrent chronische pijn of chronische ziekte.

Duur van de therapie

Oplossingsgerichte therapie is vaak kortdurend, daardoor is het een efficiënte manier van werken, zeker als dit gecombineerd wordt met ACT. Gemiddeld duurt oplossingsgerichte therapie en/of ACT maar vijf sessies. Dit gemiddelde kan natuurlijk naar onder of naar boven uitlopen, afhankelijk van wat je nodig hebt. Er kunnen meer dan tien sessies nodig zijn, maar je kunt ook al met een enkele sessie voldoende geholpen zijn.

Ik kan je helpen bij:

Angst

Burnout

Depressie

Negatief zelfbeeld

Relatieproblemen (indiv.)

Slaapproblemen

Zingevingsvragen

Mijn behandelvormen:

ACT

Online therapie

Oplossingsgerichte therapie

Post Intensive Care Syndroom

Stressmanagement

Aangesloten bij:

Kosten psycholoog

Als je met mij aan de slag gaat, is het fijn om van tevoren te weten hoeveel een afspraak kost. Dit ligt aan hoelang je afspraak is. Voor een korte afspraak van 45-60 minuten betaal je 98 euro en voor een lange afspraak van 75-90 minuten betaal je 145,50 euro. Je betaalt per afspraak. Op de pagina 'kosten psycholoog' staan alle prijzen op een rijtje.

Vergoeding

Er zijn meerdere manieren om je afspraken bij mij vergoed te krijgen: via je werkgever of in sommige gevallen via je aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je via Psyned geen vergoeding.

Klikgarantie

Tijdens de afspraken vertel je vaak persoonlijke en kwetsbare dingen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je een klik voelt en mij hiervoor genoeg vertrouwt. Daarom werken we vanuit Psyned met de klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou niet? Dan gaan we samen op zoek naar een nieuwe psycholoog en betalen wij het eerste intakegesprek.

Wat zeggen mijn cliënten?

Ik ben nu beter in staat om met problemen te dealen.

- Anoniem

Rustig en kwam met goede oplossingen voor aanpak van mijn problemen.

- Anoniem

Ze laat je zelf in het gesprek tot inzichten en oplossingen komen. Ze stuurt wel, maar legt niks op. Ze geeft duidelijke handvatten waarmee je aan de slag kunt.

- Anoniem

Sandra, bedankt voor al je hulp met mijn 'monsters'! Steeds minder aanwezig en ik heb de handvatten nu hoe ze aan te pakken. Ik word nog eens mezelf. Heel bijzonder.

- Ria

Dank je wel dat je me weer in de goede richting hebt geholpen!

- Mike

Je doet het gewoon op een leuke aparte manier en de act therapie vind ik interessant! Kom net langzaam uit mijn burnout en wordt bevestigd door je uitspraken. Dat is fijn! 

- Miriam

"Je bent een stralend mens met goede ideeën en lekker veel energie die je door kunt geven. Wij noemen dat ‘spiegelneuronen’ en die heb ik ontdekt bij je. Je deelde uit."

- Mark

"Bedankt voor je hartelijke ontvangst en je luisterend oor. Je komt ervaren en gedreven over!"
 

- Marijke

"Wij willen je heel erg bedanken voor je hulp!  Op een of andere manier heb je toch echt ons huwelijk in een nieuw vaarwater gezet."

- Joep en Alexandra

Ik wil jou heel erg bedanken voor je hulpverlening. Ik heb echt veel aan jou tips en trucs gehad! Super bedankt en heel veel succes met je praktijk Sandra!!!

- Ingrid

'Ik wil je bedanken voor je inzet. Dank zij onze gesprekken kreeg ik alles weer helder voor ogen en nu weet ik weer waar ik heen wil en hoe ik dat het beste kan doen!'

- Clara

Ik ben nu het leren loslaten en mijn eigen ik aan het accepteren met jouw tips gaat dat al veel beter.

- Anoniem

Hartelijk bedankt voor je hulp. Vooral het waarnemen zonder oordeel is voor mij erg waardevol. Ik ga de komende tijd zeer zeker genieten van mijn nieuwe verworven wijsheden!

- Anoniem

 Je geeft me zoveel nieuwe inzichten en het gevoel dat ik niet alleen met mijn problemen worstel. Dank voor alles wat je doet, dat doe je supergoed!

- Annemiek
Gemiddeld geven cliënten Sandra Aagenborg:
Beoordeling: 4.8 uit 5.
Op basis van 27 ervaringen

Wat zeggen mijn cliënten?

Ik ben de afgelopen tijd veel bezig geweest met alle handvatten die jij mij hebt gegeven. Ik besteed aandacht aan mijn waarden en ook het langere termijn denken heeft een groot verschil voor mij gemaakt. Hierdoor maak ik veel meer keuzes vanuit mijzelf maak en kies ik eindelijk voor mijzelf in plaats van wat anderen willen. Ik ben erachter gekomen dat ik toch erg veel bezig was met wat anderen vonden. en daaruit anderen altijd tevreden wilde stellen. Nu voelt het alsof ik zelf meer de touwtjes in handen heb in plaats van anderen.

- Anne

Duidelijke uitleg en antwoorden waar ik veel aan heb. En in jou YouTube kanaal en podcasts haal ik veel inspiratie op, en je antwoorden zijn zó duidelijk en helder wat een verademing. Ga zo door op jou unieke wijze! Dit maakt mij mentaal sterker ( is geen woordgrap hoor). Ben blij dat ik jou gevonden heb! Als je nog een keer genomineerd bent of wordt, mijn stem heb je! Ik vind jou een geweldige psycholoog. Je geeft me een heel vertrouwd gevoel alsof ik je al jaren ken. Top!

- Bert

Ik ben nu beter in staat om met problemen te dealen.

- Anoniem

Rustig en kwam met goede oplossingen voor aanpak van mijn problemen.

- Anoniem

Ze laat je zelf in het gesprek tot inzichten en oplossingen komen. Ze stuurt wel, maar legt niks op. Ze geeft duidelijke handvatten waarmee je aan de slag kunt.

- Anoniem

Ik bedank jou voor je luisterende houding, goede vragen en passende opdrachten. Dit heeft ertoe geleid dat ik mij weer goed kan focussen op de zaken die voor mij belangrijk zijn en waar ik invloed op heb. Dit doet de relaties prive, maar ook op mijn werk goed, waardoor er geen energie meer weglekt naar zaken waar ik geen invloed op heb.

- Wim

Sandra, bedankt voor al je hulp met mijn 'monsters'! Steeds minder aanwezig en ik heb de handvatten nu hoe ze aan te pakken. Ik word nog eens mezelf. Heel bijzonder.

- Ria

"Doordat ik in de afgelopen winter in een moeilijke periode terecht kwam was ik ten einde raad, even wist ik niet meer waar ik het zoeken moest en alle pijlen waren op mij gericht (dacht ik). Dit zag ik als een negatieve bedoeling en het leek erop dat ik niets meer goed kon doen bij de mensen om mij heen. Mijn reacties en gedachten waren anders dan ooit te voren terwijl ik in mijn leven heel wat opgebouwd heb wat ik zou moeten koesteren en trots op moeten zijn.

Na meerdere malen de waarschuwingen te hebben gehad dat ik iets moest gaan doen voordat ik alles kwijt zou raken, heeft dat mij tot de beslissing gebracht om Sandra te bellen, zij wist mij in het eerste korte gesprek al zo een goed en vertrouwd gevoel te geven dat daardoor alles weer mogelijk leek. In de 2 weken die we moesten wachten voordat de eerste afspraak met haar stond heb ik (alleen nog maar door ons telefoongesprek) al positieve stappen kunnen zetten. Deze handgrepen van haar waren dus blijkbaar cruciaal en zag nooit in dat praten een oplossing kon zijn. In onze eerste sessie heb ik mijn verhaal kunnen doen en werd er aandachtig naar me geluisterd en op belangrijke punten gevraagd waarom deze omstandigheden gebeurde. Ze liet me inzien op welke manier ik dus wél al het positieve eruit kon halen in plaats van te kijken naar de negatieve dingen. Ook werd ik naarmate vordering in mijn sessie kwam, direct onderbroken als ik iets negatiefs vertelde, hierdoor eindigde het gesprek zoveel positiever dan het begin en kreeg ik kracht om op deze manier een verder te gaan.

4 weken later ging ik weer naar haar toe voor een 2e sessie die al bijna overbodig was, ze heeft me de goede kant laten zien en mijn besef van trots op wat je hebt is met 100% gestegen, hierdoor zie ik overal weer nieuwe kansen en verlaten de slechte gevoelens mijn gedachten. Als laatste kreeg ik nog een grafiek met uitleg hoe ik met mijn gevoel, gedrag en gedachten verder kon gaan, dit heeft enorm geholpen! Ga door met wat werkt was haar opdracht, en de uitvoering is fantastisch. Na de 2e sessie kreeg ik informatie mee en hebben we besloten geen afspraak meer te plannen, wel kan ik altijd bellen, smsen of mailen als er iets is en natuurlijk is zij de eerste die van mij hoort wanneer ik het zelf niet meer zie zitten. Maar dat lijkt me door deze ervaring niet meer nodig.

Het is fijn om te weten dat mensen achter je staan, maar nog fijner om dit echt te ervaren als je het even niet meer ziet zitten..."

- Paula

Dank je wel dat je me weer in de goede richting hebt geholpen!

- Mike

Je doet het gewoon op een leuke aparte manier en de act therapie vind ik interessant! Kom net langzaam uit mijn burnout en wordt bevestigd door je uitspraken. Dat is fijn! 

- Miriam

Ik heb gelukkig niet te maken met een burnout. Vond en vind het raar dat mensen mij aardig vinden. Gelukkig weet ik nu dat het begint met houden van jezelf. Je gaf me de raad niet te wachten totdat de angst hiervoor weg zou zijn. En met kleine stapjes lukt het me om meer te laten zien van mezelf, assertiever te worden.

- Merel

"Ik zou de gesprekken met Sandra beschrijven alsof je met een vriend over problemen praat. Ondanks dat het op hoog professioneel niveau is voelt het totaal niet aan als therapie. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en ik had echt het gevoel dat er geluisterd werd naar wat ik zei. Hier werd dan ook elke keer op teruggekomen en er werden doelen gesteld zodat de progressie duidelijk zichtbaar is.

Het allermooiste vind ik dat ik zelf het tempo mocht bepalen waarin de vooruitgang geboekt wordt. Sandra pusht niet en laat mij zelf denken wat het probleem is en hoe deze kan worden opgelost.

Daarnaast ontving ik via de mail ook interessante wetenschappelijke informatie die mij echt geholpen heeft te begrijpen waar ik mee zit. Deze werd in het gesprek al een keer toegelicht zodat er vrijwel geen vragen over zijn. Ook is Sandra een fantastische psychologe die precies weet wat ze doet en zonder dat ik het door heb stuurt naar betere resultaten.

Ik kan met plezier zeggen dat ik uitkeek naar de volgende sessie en dat ik me aan het einde altijd gehoord voelde en het gevoel had dat ik begrepen werd. Mocht je op zoek zijn naar een psychologe om welke reden dan ook, dan raad ik Sandra absoluut aan! Ik had me geen betere hulp kunnen voorstellen en ik ben Sandra enorm dankbaar voor de tijd en moeite om mijn persoonlijke leven in de juiste banen te begeleiden."

- Michel

Je kunt de dingen zo duidelijk uitdrukken. Al mijn zintuigen worden geprikkeld, zo blijf ik het langer vasthouden en denk ik er over na. Dank je voor je energie die je erin steekt. Iemand die je helpt op het juiste pad is een geschenk

- Marleen

"Je bent een stralend mens met goede ideeën en lekker veel energie die je door kunt geven. Wij noemen dat ‘spiegelneuronen’ en die heb ik ontdekt bij je. Je deelde uit."

- Mark

"Bedankt voor je hartelijke ontvangst en je luisterend oor. Je komt ervaren en gedreven over!"
 

- Marijke

"Enkele maanden geleden kwam ik in een hele moeilijke periode terecht, ik wist er niet mee om te gaan de spanning en onrust gierde door mijn lijf. Vaak wist ik niet waar ik het zoeken moest mijn gedachten en reactie s daarop herkende ik niet van mezelf, ik was mezelf kwijt!!!

Ik besloot hulp te zoeken en kwam met Sandra in contact..het eerste gesprek vond ik spannend, maar het voelde na afloop heel goed en vertrouwd ik voelde mij op mijn gemak bij haar.. Ze liet mijn inzien dat ik het waard was dat ik er mocht zijn en dat ik het eigenlijk allemaal best goed dee, dat ik me niet zo moet laten beïnvloeden door wat iemand tegen mij zegt, Sandra heeft geleerd om mijn grenzen aan te kunnen geven, Nee durven zeggen zonder schuldgevoel, afstand leren nemen van het negatieve, en het accepteren van hoe ik ben, of hoe een situatie is, Sandra leerde me mijn angsten en negatieve gedachten te accepteren te leren herkennen en ze van een afstandje te bekijken zonder hierover te oordelen goed en slecht bestaan niet! En iets moeten moest ik helemaal uit mijn woordenboek schrappen. Sandra is een mooie positieve vrouw die je energie geeft om door te zetten, ik mocht haar ook altijd mailen dat vond/vind ik heel erg fijn.. Ik heb veel van haar geleerd daar ben ik haar heel dankbaar voor,Ik sta sterker in het leven ik weet dat ik nog moet trainen maar ik heb er vertrouwen in, ik probeer me vooral te focussen op wat goed gaat! en vroeger keek ik alleen maar wat niet goed ging en maakte ik het negatieve nog groter...Alles wat je aandacht geeft groeit en nu groeit mijn zelfvertrouwen en hoop met de dag! Dankzij Sandra."

- Lotte

"Sandra, bedankt voor je heldere inzichten. Ik heb nu geleerd anders om te gaan met problemen, sta sterker in het leven! Ik richt me nu op mijn sterke kanten en op wat goed gaat, dat helpt enorm. Vroeger bekeek ik alleen de negatieve kanten van een situatie of probleem. Nu niet meer! Nogmaals bedankt!"

- Jos

Ik heb gelukkig niet te maken met een burnout. Vond en vind het raar dat mensen mij aardig vinden. Gelukkig weet ik nu dat het begint met houden van jezelf. Je gaf me de raad niet te wachten totdat de angst hiervoor weg zou zijn. En met kleine stapjes lukt het me om meer te laten zien van mezelf, assertiever te worden.

- Joyce

"Wij willen je heel erg bedanken voor je hulp!  Op een of andere manier heb je toch echt ons huwelijk in een nieuw vaarwater gezet."

- Joep en Alexandra

Ik wil jou heel erg bedanken voor je hulpverlening. Ik heb echt veel aan jou tips en trucs gehad! Super bedankt en heel veel succes met je praktijk Sandra!!!

- Ingrid

Ik heb al een paar verschillende psychologen en hulpverleners gehad. En 9 van de 10 keer werd ik er niet wijzer van. Jij geeft veel meer waar ik echt wijzer van word. Het is heel erg praktisch en goed te doen voor mij en dat had ik blijkbaar nodig. Heel erg bedankt!

- Evelien

'Ik wil je bedanken voor je inzet. Dank zij onze gesprekken kreeg ik alles weer helder voor ogen en nu weet ik weer waar ik heen wil en hoe ik dat het beste kan doen!'

- Clara

Ik ben nu het leren loslaten en mijn eigen ik aan het accepteren met jouw tips gaat dat al veel beter.

- Anoniem

Hartelijk bedankt voor je hulp. Vooral het waarnemen zonder oordeel is voor mij erg waardevol. Ik ga de komende tijd zeer zeker genieten van mijn nieuwe verworven wijsheden!

- Anoniem

"No nonsense en geen gewroet in je verleden!  Je voelt je direct op je gemak bij haar , een klik dus!  Haar werkwijze ACT is een oplossingsgerichte werkwijze gebaseerd op mindfulness maar nix geen zweverig gedoe: je wordt er ontspannen van , leven in hier en nu! Moeilijke situaties leer je het hoofd te bieden door niet voor monsters weg te lopen maar ze mee te nemen en "gewoon" te gaan. Na oefening lukt je dat( weet ik zeker !) ook nee zeggen wordt je geleerd! Leven naar wat jij belangrijk vind naar jouw waarden! Het voelde bijna niet als therapie ook veel gelachen om situaties waar je destijds in verzeild was geraakt en nu anders benaderd.  Slechts na 5 maanden zeg ik:"MET EEN LACH EN EEN TRAAN, KOM JE VROLIJK BIJ SANDRA VANDAAN !!"

- Anoniem

'Zit weer op de goede weg en zal zeker de komende tijd gebruik blijven maken van de hulpmiddelen die je me hebt gegeven. Deze helpen me echt en mijn dank hiervoor. Indien ik je toch nodig mocht hebben, dan weet ik je te vinden. Bedankt voor de begeleiding, heb dit als zeer prettig ervaren en van jou geleerd om dingen anders aan te pakken en meer aan mezelf te denken.'

- Anoniem

 Je geeft me zoveel nieuwe inzichten en het gevoel dat ik niet alleen met mijn problemen worstel. Dank voor alles wat je doet, dat doe je supergoed!

- Annemiek
Sandra Aagenborg

 • Beoordeling: 4.8 uit 5
  Op basis van 27 ervaringen

 • Mijn locatie

  Kleine Kerkstraat 2
  4381EA Vlissingen

  Past Sandra Aagenborg bij mij?

  1. Plan je gratis adviesgesprek van +/- 15 min.
  2. We bespreken wat er bij jou speelt en wie jou hier het beste bij kan helpen.
  3. Je kan vaak dezelfde week al terecht
  Plan jouw gratis adviesgesprek
  Sandra Aagenborg
  Sandra Aagenborg

  Vlissingen

  Online therapie
  Geen wachtlijst

  Psycholoog Vlissingen – Over Sandra Aagenborg

  Samen met mijn man en zoon woon ik in de stad Vlissingen in Zeeland. Naast mijn werk en gezin ben ik in mijn vrije tijd graag onder vrienden, speel ik piano en ben ik regelmatig in de sportschool te vinden.

  Ik heb jaren als welzijnswerker gewerkt, maar sinds april 2014 heb ik mijn eigen psychologenpraktijk. Ik heb eigenlijk altijd psycholoog willen worden, maar na het VWO koos ik toch voor de opleiding Social Work op het HBO. Dat was vooral vanwege de creatieve kant, want dat vond ik op dat moment leuker. Toch bleef psychologie altijd door mijn hoofd spoken. Dus zodoende ben ik alsnog Psychologie gaan studeren aan de Open Universiteit.

  Welzijnswerk

  Voordat ik als psycholoog aan het werk ging, heb ik in totaal vijftien jaar ervaring opgedaan in welzijn en de maatschappelijke dienstverlening. Daar heb ik met heel veel doelgroepen gewerkt. Ik zag kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen voorbij komen, en die ervaringen kan ik nu zeker meenemen in mijn praktijk. Dankzij mijn studie Psychologie heb ik me kunnen verdiepen en mijn hulpverlening naar een hoger plan getrokken.

  Voor mezelf beginnen

  Na mijn opleiding heb ik besloten om voor mezelf te beginnen. Het was moeilijk werk vinden en ik dacht: Ik kan nu wachten tot ik weer een baan heb, of ik ga gewoon zelf aan de slag. Dat is nu een jaar geleden en een ontzettend goede keus geweest.

  Ik weet dat er op veel werkplekken nog probleemgericht wordt gewerkt, en dat sluit niet echt aan bij mijn eigen stijl. Ik wil oplossingsgericht werken, en ik heb gemerkt dat dat niet overal gebeurt. Ik kan in mijn eigen praktijk in Vlissingen doen wat ik zelf wil, op de manier waarop ik zelf wil.

  Feedback

  Aan het eind van een sessie vraag ik altijd hoe een cliënt het heeft ervaren. Ik vraag feedback over mijn eigen handelen. Daardoor weet ik zelf ook wat ik beter kan doen en niet. Dat is natuurlijk ook aan sociale wenselijkheid onderhevig, maar wanneer iemand écht vertelt hoe het ging, dan kan ik daar ook weer naar handelen.

  Werkwijze

  Psycholoog Vlissingen – Ik ga uit van jou

  Ik ben Sandra Aagenborg en ik werk als psycholoog in Vlissingen. Ik geef ACT en oplossingsgerichte therapie aan mensen die graag snel en efficiënt geholpen willen worden.

  Oplossingsgericht werken

  Mijn therapie richt zich op oplossingen, en niet op problemen. Ik vind dat in gesprekken vaak veel tijd verloren gaat met het praten over problemen. Oplossingsgerichte therapie is een verhelderende en inspirerende manier van werken. Dat sluit goed aan bij mijn persoonlijke stijl van direct en doelgericht therapie geven. Doordat de aandacht verlegd wordt naar de gewenste situatie word je enthousiast; dáár wil ik heen!

  Positieve benadering

  Er zijn altijd momenten waarop je iets goed doet, maar vaak zie je dat niet omdat je alleen met je probleem bezig bent. Door je te richten op de momenten waarop het wel goed gaat, krijg je een soort omslag in je denkwijze. Dan ga je anders naar het probleem kijken, en ga je echt letten op wat wel goed gaat. Dat motiveert om verder te gaan. Vaak is oplossingsgerichte therapie voldoende. Zo niet, dan maak ik gebruik van de Acceptance en Commitment Therapy, een leuke positieve therapie vorm.

  Wat is Acceptance en Commitment Therapy (‘ACT’)?

  Het kan zijn dat je negatieve gedachten, emoties en sensaties ziet als je vijand. Dat als je geen last meer hebt van angstige of sombere gedachten en emoties, je dán pas gelukkig bent. ACT helpt je om de relatie met je negatieve innerlijke ervaringen te veranderen, zodanig dat je ze niet meer als bedreigend ervaart en ze je niet meer blokkeren om verder te gaan met je leven.

  Daarbij leer je dat onplezierige emoties en gedachten bij het leven horen en dat het vermijden ervan ze alleen maar erger maakt. Je kunt afleiding zoeken en allerlei activiteiten uit de weg gaan, dit helpt echter alleen tijdelijk. Gedachten, emoties en sensaties zijn simpelweg wat ze zijn. Wanneer je het gevecht opgeeft om onplezierige sensaties uit te bannen, dan ben je vrij om je te richten op de dingen die je belangrijk vindt. Je leert om flexibel om te gaan met moeilijke momenten in het leven én je te richten op een waardevol leven en je daar ACTief voor in te zetten.

  Hoe gaan we ACTief aan de slag?

  Door afstand te nemen van je gedachten; dit heet defusie. Om flexibeler te zijn leer je hoe je afstand kunt nemen van nare gedachten door speelse en creatieve opdrachten.

  Je leert dat je de hele dag door een stroom van gedachten produceert. Je kunt ervoor kiezen om op een afstand naar die doorgaande waterval van gedachten te kijken in plaats je door de inhoud van de gedachten mee te laten sleuren.

  Aan de hand van mindfulness leer je om zonder oordeel meer aandacht in het nu te hebben en een gevoel, een gedachte of sensaties te ervaren zonder er tegen te vechten of zonder te proberen deze te veranderen. Je wordt je daarbij meer bewust van jezelf en leer je negatieve emoties te accepteren in plaats van ze te vermijden.

  Je ontdekt je waarden in je leven, je passies, dátgene wat jouw leven de moeite waard maakt. Daar zetten we ACTies en doelen voor uit, zodat je dat waardevolle leven ook echt ACTief gaat beleven!

  Waarom ACT?

  Mijn ervaring is dat als iemand geleerd heeft om ACT in het dagelijks leven toe te passen, er een soort van last van hun schouders valt en er meer energie vrij komt bij die persoon. De vrijgekomen ruimte en energie kan worden besteed aan het invullen van een waardevol leven in het hier en nu. Dit geeft meer ademruimte.

  Zit je niet lekker in je vel

  Misschien loop je tegen problemen aan op je werk, in je relatie of in je thuissituatie? Of wellicht zit je niet lekker in je vel en heb je behoefte aan handvatten om hier mee om te gaan? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

  Ik behandel vrouwen en mannen met depressieve klachten, angstige gedachten, stressgevoelens, burn-outklachten en onzekerheid. Je kunt bij mij ook terecht met klachten omtrent chronische pijn of chronische ziekte.

  Duur van de therapie

  Oplossingsgerichte therapie is vaak kortdurend, daardoor is het een efficiënte manier van werken, zeker als dit gecombineerd wordt met ACT. Gemiddeld duurt oplossingsgerichte therapie en/of ACT maar vijf sessies. Dit gemiddelde kan natuurlijk naar onder of naar boven uitlopen, afhankelijk van wat je nodig hebt. Er kunnen meer dan tien sessies nodig zijn, maar je kunt ook al met een enkele sessie voldoende geholpen zijn.

  Ik kan je helpen bij:

  Angst

  Burnout

  Depressie

  Negatief zelfbeeld

  Relatieproblemen (indiv.)

  Slaapproblemen

  Zingevingsvragen

  Mijn behandelvormen:

  ACT

  Online therapie

  Oplossingsgerichte therapie

  Post Intensive Care Syndroom

  Stressmanagement

  Aangesloten bij:

  Kosten psycholoog

  Als je met mij aan de slag gaat, is het fijn om van tevoren te weten hoeveel een afspraak kost. Dit ligt aan hoelang je afspraak is. Voor een korte afspraak van 45-60 minuten betaal je 98 euro en voor een lange afspraak van 75-90 minuten betaal je 145,50 euro. Je betaalt per afspraak. Op de pagina 'kosten psycholoog' staan alle prijzen op een rijtje.

  Vergoeding

  Er zijn meerdere manieren om je afspraken bij mij vergoed te krijgen: via je werkgever of in sommige gevallen via je aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je via Psyned geen vergoeding.

  Klikgarantie

  Tijdens de afspraken vertel je vaak persoonlijke en kwetsbare dingen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je een klik voelt en mij hiervoor genoeg vertrouwt. Daarom werken we vanuit Psyned met de klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou niet? Dan gaan we samen op zoek naar een nieuwe psycholoog en betalen wij het eerste intakegesprek.

  Wat zeggen mijn cliënten?

  Ik ben nu beter in staat om met problemen te dealen.

  - Anoniem

  Rustig en kwam met goede oplossingen voor aanpak van mijn problemen.

  - Anoniem

  Ze laat je zelf in het gesprek tot inzichten en oplossingen komen. Ze stuurt wel, maar legt niks op. Ze geeft duidelijke handvatten waarmee je aan de slag kunt.

  - Anoniem

  Sandra, bedankt voor al je hulp met mijn 'monsters'! Steeds minder aanwezig en ik heb de handvatten nu hoe ze aan te pakken. Ik word nog eens mezelf. Heel bijzonder.

  - Ria

  Dank je wel dat je me weer in de goede richting hebt geholpen!

  - Mike

  Je doet het gewoon op een leuke aparte manier en de act therapie vind ik interessant! Kom net langzaam uit mijn burnout en wordt bevestigd door je uitspraken. Dat is fijn! 

  - Miriam

  "Je bent een stralend mens met goede ideeën en lekker veel energie die je door kunt geven. Wij noemen dat ‘spiegelneuronen’ en die heb ik ontdekt bij je. Je deelde uit."

  - Mark

  "Bedankt voor je hartelijke ontvangst en je luisterend oor. Je komt ervaren en gedreven over!"
   

  - Marijke

  "Wij willen je heel erg bedanken voor je hulp!  Op een of andere manier heb je toch echt ons huwelijk in een nieuw vaarwater gezet."

  - Joep en Alexandra

  Ik wil jou heel erg bedanken voor je hulpverlening. Ik heb echt veel aan jou tips en trucs gehad! Super bedankt en heel veel succes met je praktijk Sandra!!!

  - Ingrid

  'Ik wil je bedanken voor je inzet. Dank zij onze gesprekken kreeg ik alles weer helder voor ogen en nu weet ik weer waar ik heen wil en hoe ik dat het beste kan doen!'

  - Clara

  Ik ben nu het leren loslaten en mijn eigen ik aan het accepteren met jouw tips gaat dat al veel beter.

  - Anoniem

  Hartelijk bedankt voor je hulp. Vooral het waarnemen zonder oordeel is voor mij erg waardevol. Ik ga de komende tijd zeer zeker genieten van mijn nieuwe verworven wijsheden!

  - Anoniem

   Je geeft me zoveel nieuwe inzichten en het gevoel dat ik niet alleen met mijn problemen worstel. Dank voor alles wat je doet, dat doe je supergoed!

  - Annemiek
  Gemiddeld geven cliënten Sandra Aagenborg:
  Beoordeling: 4.8 uit 5.
  Op basis van 27 ervaringen

  Wat zeggen mijn cliënten?

  Ik ben de afgelopen tijd veel bezig geweest met alle handvatten die jij mij hebt gegeven. Ik besteed aandacht aan mijn waarden en ook het langere termijn denken heeft een groot verschil voor mij gemaakt. Hierdoor maak ik veel meer keuzes vanuit mijzelf maak en kies ik eindelijk voor mijzelf in plaats van wat anderen willen. Ik ben erachter gekomen dat ik toch erg veel bezig was met wat anderen vonden. en daaruit anderen altijd tevreden wilde stellen. Nu voelt het alsof ik zelf meer de touwtjes in handen heb in plaats van anderen.

  - Anne

  Duidelijke uitleg en antwoorden waar ik veel aan heb. En in jou YouTube kanaal en podcasts haal ik veel inspiratie op, en je antwoorden zijn zó duidelijk en helder wat een verademing. Ga zo door op jou unieke wijze! Dit maakt mij mentaal sterker ( is geen woordgrap hoor). Ben blij dat ik jou gevonden heb! Als je nog een keer genomineerd bent of wordt, mijn stem heb je! Ik vind jou een geweldige psycholoog. Je geeft me een heel vertrouwd gevoel alsof ik je al jaren ken. Top!

  - Bert

  Ik ben nu beter in staat om met problemen te dealen.

  - Anoniem

  Rustig en kwam met goede oplossingen voor aanpak van mijn problemen.

  - Anoniem

  Ze laat je zelf in het gesprek tot inzichten en oplossingen komen. Ze stuurt wel, maar legt niks op. Ze geeft duidelijke handvatten waarmee je aan de slag kunt.

  - Anoniem

  Ik bedank jou voor je luisterende houding, goede vragen en passende opdrachten. Dit heeft ertoe geleid dat ik mij weer goed kan focussen op de zaken die voor mij belangrijk zijn en waar ik invloed op heb. Dit doet de relaties prive, maar ook op mijn werk goed, waardoor er geen energie meer weglekt naar zaken waar ik geen invloed op heb.

  - Wim

  Sandra, bedankt voor al je hulp met mijn 'monsters'! Steeds minder aanwezig en ik heb de handvatten nu hoe ze aan te pakken. Ik word nog eens mezelf. Heel bijzonder.

  - Ria

  "Doordat ik in de afgelopen winter in een moeilijke periode terecht kwam was ik ten einde raad, even wist ik niet meer waar ik het zoeken moest en alle pijlen waren op mij gericht (dacht ik). Dit zag ik als een negatieve bedoeling en het leek erop dat ik niets meer goed kon doen bij de mensen om mij heen. Mijn reacties en gedachten waren anders dan ooit te voren terwijl ik in mijn leven heel wat opgebouwd heb wat ik zou moeten koesteren en trots op moeten zijn.

  Na meerdere malen de waarschuwingen te hebben gehad dat ik iets moest gaan doen voordat ik alles kwijt zou raken, heeft dat mij tot de beslissing gebracht om Sandra te bellen, zij wist mij in het eerste korte gesprek al zo een goed en vertrouwd gevoel te geven dat daardoor alles weer mogelijk leek. In de 2 weken die we moesten wachten voordat de eerste afspraak met haar stond heb ik (alleen nog maar door ons telefoongesprek) al positieve stappen kunnen zetten. Deze handgrepen van haar waren dus blijkbaar cruciaal en zag nooit in dat praten een oplossing kon zijn. In onze eerste sessie heb ik mijn verhaal kunnen doen en werd er aandachtig naar me geluisterd en op belangrijke punten gevraagd waarom deze omstandigheden gebeurde. Ze liet me inzien op welke manier ik dus wél al het positieve eruit kon halen in plaats van te kijken naar de negatieve dingen. Ook werd ik naarmate vordering in mijn sessie kwam, direct onderbroken als ik iets negatiefs vertelde, hierdoor eindigde het gesprek zoveel positiever dan het begin en kreeg ik kracht om op deze manier een verder te gaan.

  4 weken later ging ik weer naar haar toe voor een 2e sessie die al bijna overbodig was, ze heeft me de goede kant laten zien en mijn besef van trots op wat je hebt is met 100% gestegen, hierdoor zie ik overal weer nieuwe kansen en verlaten de slechte gevoelens mijn gedachten. Als laatste kreeg ik nog een grafiek met uitleg hoe ik met mijn gevoel, gedrag en gedachten verder kon gaan, dit heeft enorm geholpen! Ga door met wat werkt was haar opdracht, en de uitvoering is fantastisch. Na de 2e sessie kreeg ik informatie mee en hebben we besloten geen afspraak meer te plannen, wel kan ik altijd bellen, smsen of mailen als er iets is en natuurlijk is zij de eerste die van mij hoort wanneer ik het zelf niet meer zie zitten. Maar dat lijkt me door deze ervaring niet meer nodig.

  Het is fijn om te weten dat mensen achter je staan, maar nog fijner om dit echt te ervaren als je het even niet meer ziet zitten..."

  - Paula

  Dank je wel dat je me weer in de goede richting hebt geholpen!

  - Mike

  Je doet het gewoon op een leuke aparte manier en de act therapie vind ik interessant! Kom net langzaam uit mijn burnout en wordt bevestigd door je uitspraken. Dat is fijn! 

  - Miriam

  Ik heb gelukkig niet te maken met een burnout. Vond en vind het raar dat mensen mij aardig vinden. Gelukkig weet ik nu dat het begint met houden van jezelf. Je gaf me de raad niet te wachten totdat de angst hiervoor weg zou zijn. En met kleine stapjes lukt het me om meer te laten zien van mezelf, assertiever te worden.

  - Merel

  "Ik zou de gesprekken met Sandra beschrijven alsof je met een vriend over problemen praat. Ondanks dat het op hoog professioneel niveau is voelt het totaal niet aan als therapie. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en ik had echt het gevoel dat er geluisterd werd naar wat ik zei. Hier werd dan ook elke keer op teruggekomen en er werden doelen gesteld zodat de progressie duidelijk zichtbaar is.

  Het allermooiste vind ik dat ik zelf het tempo mocht bepalen waarin de vooruitgang geboekt wordt. Sandra pusht niet en laat mij zelf denken wat het probleem is en hoe deze kan worden opgelost.

  Daarnaast ontving ik via de mail ook interessante wetenschappelijke informatie die mij echt geholpen heeft te begrijpen waar ik mee zit. Deze werd in het gesprek al een keer toegelicht zodat er vrijwel geen vragen over zijn. Ook is Sandra een fantastische psychologe die precies weet wat ze doet en zonder dat ik het door heb stuurt naar betere resultaten.

  Ik kan met plezier zeggen dat ik uitkeek naar de volgende sessie en dat ik me aan het einde altijd gehoord voelde en het gevoel had dat ik begrepen werd. Mocht je op zoek zijn naar een psychologe om welke reden dan ook, dan raad ik Sandra absoluut aan! Ik had me geen betere hulp kunnen voorstellen en ik ben Sandra enorm dankbaar voor de tijd en moeite om mijn persoonlijke leven in de juiste banen te begeleiden."

  - Michel

  Je kunt de dingen zo duidelijk uitdrukken. Al mijn zintuigen worden geprikkeld, zo blijf ik het langer vasthouden en denk ik er over na. Dank je voor je energie die je erin steekt. Iemand die je helpt op het juiste pad is een geschenk

  - Marleen

  "Je bent een stralend mens met goede ideeën en lekker veel energie die je door kunt geven. Wij noemen dat ‘spiegelneuronen’ en die heb ik ontdekt bij je. Je deelde uit."

  - Mark

  "Bedankt voor je hartelijke ontvangst en je luisterend oor. Je komt ervaren en gedreven over!"
   

  - Marijke

  "Enkele maanden geleden kwam ik in een hele moeilijke periode terecht, ik wist er niet mee om te gaan de spanning en onrust gierde door mijn lijf. Vaak wist ik niet waar ik het zoeken moest mijn gedachten en reactie s daarop herkende ik niet van mezelf, ik was mezelf kwijt!!!

  Ik besloot hulp te zoeken en kwam met Sandra in contact..het eerste gesprek vond ik spannend, maar het voelde na afloop heel goed en vertrouwd ik voelde mij op mijn gemak bij haar.. Ze liet mijn inzien dat ik het waard was dat ik er mocht zijn en dat ik het eigenlijk allemaal best goed dee, dat ik me niet zo moet laten beïnvloeden door wat iemand tegen mij zegt, Sandra heeft geleerd om mijn grenzen aan te kunnen geven, Nee durven zeggen zonder schuldgevoel, afstand leren nemen van het negatieve, en het accepteren van hoe ik ben, of hoe een situatie is, Sandra leerde me mijn angsten en negatieve gedachten te accepteren te leren herkennen en ze van een afstandje te bekijken zonder hierover te oordelen goed en slecht bestaan niet! En iets moeten moest ik helemaal uit mijn woordenboek schrappen. Sandra is een mooie positieve vrouw die je energie geeft om door te zetten, ik mocht haar ook altijd mailen dat vond/vind ik heel erg fijn.. Ik heb veel van haar geleerd daar ben ik haar heel dankbaar voor,Ik sta sterker in het leven ik weet dat ik nog moet trainen maar ik heb er vertrouwen in, ik probeer me vooral te focussen op wat goed gaat! en vroeger keek ik alleen maar wat niet goed ging en maakte ik het negatieve nog groter...Alles wat je aandacht geeft groeit en nu groeit mijn zelfvertrouwen en hoop met de dag! Dankzij Sandra."

  - Lotte

  "Sandra, bedankt voor je heldere inzichten. Ik heb nu geleerd anders om te gaan met problemen, sta sterker in het leven! Ik richt me nu op mijn sterke kanten en op wat goed gaat, dat helpt enorm. Vroeger bekeek ik alleen de negatieve kanten van een situatie of probleem. Nu niet meer! Nogmaals bedankt!"

  - Jos

  Ik heb gelukkig niet te maken met een burnout. Vond en vind het raar dat mensen mij aardig vinden. Gelukkig weet ik nu dat het begint met houden van jezelf. Je gaf me de raad niet te wachten totdat de angst hiervoor weg zou zijn. En met kleine stapjes lukt het me om meer te laten zien van mezelf, assertiever te worden.

  - Joyce

  "Wij willen je heel erg bedanken voor je hulp!  Op een of andere manier heb je toch echt ons huwelijk in een nieuw vaarwater gezet."

  - Joep en Alexandra

  Ik wil jou heel erg bedanken voor je hulpverlening. Ik heb echt veel aan jou tips en trucs gehad! Super bedankt en heel veel succes met je praktijk Sandra!!!

  - Ingrid

  Ik heb al een paar verschillende psychologen en hulpverleners gehad. En 9 van de 10 keer werd ik er niet wijzer van. Jij geeft veel meer waar ik echt wijzer van word. Het is heel erg praktisch en goed te doen voor mij en dat had ik blijkbaar nodig. Heel erg bedankt!

  - Evelien

  'Ik wil je bedanken voor je inzet. Dank zij onze gesprekken kreeg ik alles weer helder voor ogen en nu weet ik weer waar ik heen wil en hoe ik dat het beste kan doen!'

  - Clara

  Ik ben nu het leren loslaten en mijn eigen ik aan het accepteren met jouw tips gaat dat al veel beter.

  - Anoniem

  Hartelijk bedankt voor je hulp. Vooral het waarnemen zonder oordeel is voor mij erg waardevol. Ik ga de komende tijd zeer zeker genieten van mijn nieuwe verworven wijsheden!

  - Anoniem

  "No nonsense en geen gewroet in je verleden!  Je voelt je direct op je gemak bij haar , een klik dus!  Haar werkwijze ACT is een oplossingsgerichte werkwijze gebaseerd op mindfulness maar nix geen zweverig gedoe: je wordt er ontspannen van , leven in hier en nu! Moeilijke situaties leer je het hoofd te bieden door niet voor monsters weg te lopen maar ze mee te nemen en "gewoon" te gaan. Na oefening lukt je dat( weet ik zeker !) ook nee zeggen wordt je geleerd! Leven naar wat jij belangrijk vind naar jouw waarden! Het voelde bijna niet als therapie ook veel gelachen om situaties waar je destijds in verzeild was geraakt en nu anders benaderd.  Slechts na 5 maanden zeg ik:"MET EEN LACH EN EEN TRAAN, KOM JE VROLIJK BIJ SANDRA VANDAAN !!"

  - Anoniem

  'Zit weer op de goede weg en zal zeker de komende tijd gebruik blijven maken van de hulpmiddelen die je me hebt gegeven. Deze helpen me echt en mijn dank hiervoor. Indien ik je toch nodig mocht hebben, dan weet ik je te vinden. Bedankt voor de begeleiding, heb dit als zeer prettig ervaren en van jou geleerd om dingen anders aan te pakken en meer aan mezelf te denken.'

  - Anoniem

   Je geeft me zoveel nieuwe inzichten en het gevoel dat ik niet alleen met mijn problemen worstel. Dank voor alles wat je doet, dat doe je supergoed!

  - Annemiek

  Wie zijn wij?

  Psyned bestaat al sinds 2009 en heeft vanaf het begin maar één doel: de geestelijke gezondheidszorg toegankelijker maken. We weten namelijk dat het beter kan. Wij vinden dat je altijd snel passende hulp moet kunnen krijgen, zonder te hoeven wachten. Samen met psychologisch verwijsteam en 300 behandelaren maken wij ons hier elke dag hard voor en helpen we je mentaal sterker te worden én te blijven.

  Wil je hier meer over weten? Lees hier dan verder over ons.

  Afspraak maken?

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hiernaast het contactformulier in.

  Kleine Kerkstraat 2
  4381EA Vlissingen

  Contact met Sandra Aagenborg


  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.