Therapeut Zaandam - Ellen van Vliet - Therapie op maat
Ellen van Vliet
Ellen van Vliet

Therapeut Zaandam

Een voorstelling van iets maken in je hoofd is iets anders dan het ook daadwerkelijk ervaren. Als je bij mij in behandeling komt creëer ik een vertrouwde omgeving voor je waar je in alle rust stil kunt staan bij je gedachten en gevoelens. Zodra hier ruimte voor is dienen de oplossingen zich als vanzelf aan. Al snel zul je merken dat je meer vreugde ervaart en nieuwe mogelijkheden ziet. Dit is het moment waarop je hart zich weer heeft opengesteld. Therapeut Zaandam is er voor jou.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren.

Therapie Zaandam - Leer je eigen keuzes te maken

Tegenslagen horen bij het leven. Je kunt ze niet beïnvloeden, maar door je houding te veranderen kun je je leven wel meer sturen. Wanneer je een klacht of hulpvraag hebt op het gebied van stress, burn-out, depressie, negatief zelfbeeld, chronische pijn, (faal)angst en relatieproblematiek help ik je graag weer op weg.

Bij Therapie Zaandam maak ik gebruik van diverse behandelmethoden en -technieken, zoals EFT (Emotionally Focused Therapy), Mindfulness en ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Vind de oplossing bij Therapie Zaandam

Als je niet lekker in je vel zit of kampt met problemen komen er veel emoties op je af. Hierdoor raak je het overzicht kwijt en lijkt het moeilijk om oplossingen te vinden. Toch zijn ze er, ook al lijkt het nu wellicht niet zo.

Ik ga altijd uit van de gedachte dat de mens groter is dan zijn problemen. Tijdens de behandeling zal ik ook jou van dit idee overtuigen en je ondersteunen bij het vinden van antwoorden en oplossingen. Deze heb je namelijk in je, al weet je dat misschien zelf (nog) niet.

Blokkades opheffen

Een goede band tussen ons is belangrijk voor de therapie. Samen onderzoeken we de weerstand en emoties die je ervaart zodat deze opgeheven kunnen worden. Wellicht zul je merken dat je geneigd bent om te vechten tegen emoties zoals negatieve gevoelens, stress, angst of pijn. Dit werkt echter averechts, het kost veel (negatieve) energie en lost de achterliggende oorzaak van de emoties niet op.

In de gesprekken gaan we in op hoe je je daadwerkelijk voelt. Je zult zien dat je daadwerkelijke wensen, verlangens en gevoelens snel bloot worden gelegd. Hierdoor wordt het makkelijker om je eigen keuzes te maken.

Emoties onderzoeken

We werken bij Therapie Zaandam niet alleen aan de hand van gesprekken, maar ik geef oefeningen en technieken die elementen bevatten van Mindfulness, Acceptance and Commitment Therapy en Lichaamsgerichte Therapie. Door deze oefeningen kom je in contact met de oorspronkelijke ervaring en emotie. Iets bedenken is namelijk anders dan het ook daadwerkelijk ervaren.

De behandeling die ik bied werkt naast lichamelijke klachten ook bij spanningsklachten. Om vreugde, blijheid en licht te kunnen ervaren is het belangrijk dat je hoofd en je lichaam op één lijn zitten. Alleen dan kan je je hart volledig openstellen. 

EFT Relatietherapie

Wanneer ik relatietherapie geef maak ik veel gebruik van EFT, Emotionally Focused Therapy. Deze vorm van therapie gaat uit van hechting en verbondenheid. De emotionele veiligheid en geborgenheid wordt teruggebracht in jullie relatie.

Omdat er veel aandacht is voor elkaar en elkaars gedrag ontstaat er begrip. Je leert met andere ogen naar elkaar kijken en positieve emoties en warme gevoelens doen hun intrede.

Tarief en duur

Een afspraak bij Therapie Zaandam duurt 60 minuten en kost € 97,50. Kom je in de avonduren? Dan kost een afspraak € 115.

Voor relatietherapie of een andere afspraak met twee personen reken ik € 127,50. Deze afspraak duurt 70 minuten. Buiten kantoortijden betaal je € 142,50 voor een afspraak met meerdere personen. Alle genoemde kosten zijn inclusief 21% btw.

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 48 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Ik ben lid van de Beroepsvereniging voor Zijnsgeoriënteerde Begeleiders (BvZB). Mijn AGB-code is 90-046035.

Mijn Praktijk

Mijn praktijkruimte bevindt zich op het Hembrugterrein en is ruimtelijk ingedeeld met een industriële sfeer. Een heerlijke ruimte!


Therapeut Ellen van Vliet

Contact Therapeut Zaandam

Wil je meer weten over therapeuten in Zaandam of een afspraak maken? Bel dan naar Therapeut Zaandam ter attentie van Ellen van Vliet. Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren. Ik leer je graag kennen!

Therapie Zaandam - Over Ellen van Vliet

Al op jonge leeftijd stelde ik mezelf vragen over het leven. Ik verwonderde me over waar het allemaal om draaide in het leven, waar je ziel zit, hoe mensen gelukkig worden en waarom ze doen wat ze doen. Psychologie en zingeving heeft dus altijd al mijn interesse gehad.

Daarom besloot ik om een opleiding psychosociale hulpverlening te volgen. Vervolgens werkte ik als gezins- en jeugdhulpverlener voor verschillende doelgroepen waaronder kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, autisme en ADHD.

Individuele begeleiding en groepsbegeleiding

Ruim 5 jaar geleden ben ik mijn eigen praktijk begonnen. Wanneer er sprake is van een (gezins)crisis of grote veranderingen op privé- en werkgebied bied ik zowel individuele- als groepsbegeleiding.

Ik heb veel ervaring op het gebied van gezinshulpverlening. Daarnaast ben ik goed op de hoogte van de sociale kaart, waardoor ik praktische tips kan geven en indien nodig kan doorverwijzen. Mocht er speciale zorg nodig zijn kan ik je hierbij adviseren.

Cliënten die ik individueel behandel bij Therapie Zaandam hebben voornamelijk hulpvragen op het gebied van stress, burn-out, depressie, angst, negatief zelfbeeld en medisch onverklaarbare klachten.

Behandeling op maat bij Therapie Zaandam

Naast psychologie heb ik veel interesse in filosofie en de Oosterse denkwijze. Om deze reden heb ik mijn opleiding aangevuld met verschillende trainingen en cursussen, waaronder Mindfulness. Door deze uitgebreide kennis kan ik iedereen de behandeling geven die nodig is. 

Gezinssituaties

Zelf vorm ik met mijn man en onze drie kinderen een samengesteld gezin. Hierdoor begrijp ik goed wat er kan spelen in dergelijke situaties. Bovendien kan ik vanuit mijn eigen ervaring de diepte in en herken ik emoties. Dit zorgt voor een veilig gevoel, waardoor cliënten zich makkelijk open durven te stellen.

Relaties begin je vanuit goede intenties. Je wordt verliefd, maar na verloop van tijd komen er moeilijke emoties bij kijken. De kern van deze emoties, en daarmee van het probleem, kan ik snel aanvoelen. Bij Therapie Zaandam gebruik ik veel EFT Relatietherapie. Het weer zien opbloeien van koppels is geweldig om mee te maken!

Contact Therapeut Zaandam

Heb je nog vragen over mij, mijn praktijk of wil je een afspraak maken? Bel dan naar Therapeut Zaandam ter attentie van Ellen van Vliet. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Therapie Zaandam

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Gerrit over Ellen van Vliet psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Je hebt me leren nadenken over en anders laten kijken naar mijn depressieve gevoelens en mijn overtuigingen. Ook heb ik gemerkt dat acceptatie van traumatische ervaringen mij in staat stellen om met mijn burn-out en alles daaromheen om te gaan."

Neem Contact Op Met Therapie Zaandam

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Therapie Zaandam

Bekijk de routebeschrijving naar mijn praktijk in Zaandam.

Ellen van Vliet
Affuitenhal 1
gebouw 14, 1505RE Zaandam