Ik help je graag bij Psycholoog Hilversum
Maak kennis met onze behandelaar.
Bettine Schreuders
Bettine Schreuders

Psycholoog Hilversum

Het doel van de behandeling is dat het leven zoveel mogelijk licht, luchtig, warm en liefdevol wordt, met hier en daar een vleugje humor. Dit kan alleen maar bewerkstelligd worden door een gelijkwaardige samenwerking.

Bel en maak bij mij een afspraak, ook mogelijk in het weekend en avonduren.
Je kunt ook bij mij in Zeist terecht

Aan de slag bij Psycholoog Hilversum

Het kan gebeuren dat je vast zit en er niet zelf of met behulp van vrienden en familie uitkomt. Hoe graag je ook wilt dat er iets verandert, het lukt je niet deze verandering teweeg te brengen.

Daarnaast ben je voortdurend bang dat je overdrijft, dat de gevoelens die je ervaart eigenlijk geen klacht zijn en dat het allemaal wel meevalt. De twijfel en onzekerheid breekt je op en je hebt het gevoel op jezelf te zijn aangewezen. 

Ik stel mij graag even voor, ik ben Bettine Schreuders, psycholoog in Hilversum. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van psychische klachten, Gilles de la Tourette, ticstoornissen en lichamelijke klachten. In mijn psychologenpraktijk werk ik vooral met cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte methoden en positieve psychologie. 

Klachten zijn verstoringen die meestal worden veroorzaakt door aanwijsbare oorzaken. Het is mijn taak en expertise om deze verstoringen te verminderen.

Eerste gesprek bij Psycholoog Hilversum
Ons eerste gesprek draait om kennismaken en het verhelderen van de klacht. Het zal duidelijk worden hoe de behandelsessies eruit gaan zien en we stellen een behandelplan op. 

Je leven krijgt richting
Tijdens de behandeling gaan we in op je doelen, wensen en verlangens. Er wordt een richting bepaald en ingezet, samen werken we toe naar het punt dat jij wil bereiken. Ik sta al die tijd naast je om je te begeleiden. We werken samen aan de stappen die je wilt nemen. Je zult al snel merken dat het nemen van de stappen je steeds makkelijker afgaat en dat je groeit als mens.

Effectiviteit en duur
Hoe lang een behandeltraject zal duren hangt natuurlijk helemaal af van de klacht(en). Logischerwijs maakt het uit of je komt omdat je hulp zoekt voor een spinnenfobie, of is er sprake van een snel verergerende niet redelijke angst? Begint de vermoeidheid het dagelijks leven te verstoren, heb je een 'kort lontje' zonder dat daar een aanwijsbare aanleiding voor is? 

Dit zijn allemaal klachten die dagelijks in mijn psychologenpraktijk Psycholoog Hilversum voorbij komen en goede te behandelen zijn. Gemiddeld duurt een behandeltraject 10 sessies.

Cognitieve gedragstherapie
Wat houdt dat in? Nou, cognitief betekent ‘gedachten’ en gedrag natuurlijk ‘hoe je je gedraagt’. Veel klachten vinden hun oorsprong in gedachten die je gedrag bepalen. Maar veel van die gedachtenkronkels kloppen eigenlijk helemaal niet. Om er achter te komen welke gedachten veel beter passen (en die je meteen helpen in jouw situatie) ga je zelf op onderzoek met cognitieve gedragstherapie Hilversum.

Je komt er proefondervindelijk achter wat er zou gebeuren als je de dingen eens anders deed. Is het wel zo eng? Voelt het wel zo raar? Reageren ze wel zo anders? En hoe voelt het voor jou?

Je knapt snel op
Waar je ook voor komt, je knapt vaak sneller op dan je verwacht. Veel clienten verwachten niet dat het zo snel gaat, maar het gebeurt wel, en dat vind ik ontzettend mooi om te zien.

Tarief en duur
Voor een afspraak van 60 minuten reken ik 115,00 euro (inclusief 21% btw), afspraken in de avond kosten €125,00 (inclusief 21 % btw). Gemiddeld zijn er 10 behandelsessies nodig. 

Als je een afspraak wilt afzeggen, doe dat wel minimaal 48 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Aangesloten bij
Het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) - lidmaatschapsnummer 136088
De Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) - lidmaatschapsnummer 8278

Bel en maak een afspraak
Heb je een vraag, wil je meer weten over psychologen in Hilversum? Bel naar Psycholoog Hilversum ter attentie van Bettine Schreuders. Ik leer je graag kennen!

Over mij - Bettine Schreuders - Psycholoog Hilversum

Waarom word je psycholoog? Voor mij is dat vanwege mijn nieuwsgierigheid naar beweegredenen van anderen. Uitvinden waarom mensen doen wat ze doen. Dat is de reden geweest om voor dit vak te kiezen.

Onderzoek 
Ik ben in 2000 afgestudeerd als klinisch- en gezondheidspsycholoog aan de Universiteit van Utrecht. In 2007 heb k mijn promotie onderzoek afgerond bij de afdeling Huisartsgeneeskunde van het VUMC naar de effectiviteit van de behandeling van psychische klachten.

Daarna heb ik nog een aantal jaar gewerkt als onderzoeker op het gebied van psychische klachten, effectiviteit van behandelingen en e-mental health aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. 

Training, advies en coaching 
In 2009 ben ik met mijn eigen bedrijf gestart. Ik ben eigenaar van een trainings- en adviesbureau voor personeel in de GGZ, en mijn psychologenpraktijk is daar onderdeel van. 

Zo werkt het twee kanten op, de trainingen blijven actueel door het werk in de praktijk blijft geïnspireerd door de trainingen. In 2015 komt mijn boek uit: ‘Protocollen voor de begeleiding van mensen met psychische klachten’ (Springer media). Het is mijn passie om mensen met psychische klachten en problemen zo goed, snel en effectief mogelijk te helpen.

In mijn vrije tijd 
Ik woon met mijn gezin, hond en kat in de Bilt. Een van mijn grote hobby’s is kleinkunst: ik maak cabaretprogramma’s. Die passie uit zich ook in mijn gesprekken. Ik ga direct, vriendelijk, oplossingsgericht, effectief, maar bovenal humorvol te werk.

Neem contact met mij op
Heb je een vraag of wil je meer weten over mij? Bel naar Psycholoog Hilversum ter attentie van Bettine Schreuders. Ik leer je graag kennen!

Clientervaringen over de behandeling bij Psycholoog Hilversum

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Willemijn over Bettine Schreuders psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Toen ik na een eerdere behandeling bij Bettine terecht kwam was het snel duidelijk wat er eigenlijk aan de hand was. Dit hebben we toen gelijk aangepakt op een heldere en directe manier. Het was hard werken voor mij, en niet altijd leuk, maar ik voel me nu een ander mens. Zo kan het ook!

Routebeschrijving naar Psycholoog Hilversum

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk Psycholoog Hilversum.

Bettine Schreuders
Vaartweg 28
1211 JJ Hilversum

Contactgegevens van Psycholoog Hilversum

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht