Psycholoog Amstelveen - Hulp bij psychische klachten
Sonja Tielman
Sonja Tielman

Psycholoog Amstelveen

Iedereen loopt wel eens vast, dat hoort gewoon bij het leven. Het gaat er vaak niet eens om wat je allemaal meemaakt, maar hoe je ermee omgaat. Ik vind het heel goed als je daar hulp voor durft te zoeken. Het getuigt van kracht als je kunt inzien dat je hulp nodig hebt.

Ook beschikbaar voor online therapie

Psycholoog Amstelveen helpt je verder

Mijn naam is Sonja Tielman, ik ben psycholoog in Amstelveen. In mijn praktijk kun je terecht met een breed pallet aan vraagstukken, en kan ik helpen met problematiek als angstklachten, burn-outs, depressies en faalangst. Daarnaast heb ik veel ervaring met het geven van relatietherapie.

Eerste gesprek

Als je eenmaal hebt besloten om in therapie te gaan, dan begin ik altijd met een grondige intake. In het eerste gesprek wil ik zoveel mogelijk van jou te weten komen. Waar loop je precies tegenaan, wat zou je graag anders willen? Ik stel die vragen om de hulpvraag te specificeren. We gaan het tijdens dat eerste gesprek ook hebben over jouw achtergrond. Ik ben benieuwd hoe je bent opgevoed en wat je al hebt gedaan om het probleem op te lossen.

Praktisch en doelgericht

Ik ga heel doelgericht te werk en sta bekend om mijn praktische werkwijze. Ik wil daarom altijd weten wanneer voor jou de therapie geslaagd zou zijn. Door jouw verwachtingen te peilen, kijk ik of we op dezelfde lijn zitten. Ik ben heel concreet in wat ik jou te bieden heb en wil voorkomen dat je met meer vragen naar huis gaat.

Contact maken

In mijn werk ben ik heel toegankelijk en tolerant, ik schrik niet zo snel ergens van. Dat typeert mij wel als psycholoog. Ik heb oprechte belangstelling en vind het vooral belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Dat doe ik door me te focussen op het contact in plaats van op mijn vragenlijst. Het is goed om doelgericht te werken, maar dat moet het contact tussen ons niet in de weg staan.

Het draait om jouw mogelijkheden

Ik probeer tijdens onze gesprekken zoveel mogelijk aan te sluiten op jouw beleefwereld en mogelijkheden. Wat vind jíj prettig? Wil je dat we werken met een vragenlijst of vertel je liever gewoon je verhaal? Als we het namelijk op jouw manier aanpakken, dan zul je sneller in beweging komen.

Tarieven

Een individuele afspraak bij Psycholoog Amstelveen duurt 45 minuten kost € 95 per sessie. Een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie, kost €115 per sessie. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met Psycholoog Amstelveen

Heb je een vraag over de therapie of wil je weten hoe ik je kan helpen? Bel dan naar 085 - 4014720 of stuur een e-mail naar Psycholoog Amstelveen ter attentie van Sonja Tielman. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Amstelveen - Over Sonja Tielman

Het is heel boeiend om te zien dat we allemaal anders omgaan met hobbels in het leven. Daarnaast heb ik zelf ervaren wat een goede psycholoog teweeg kan brengen. Je kunt echt iets betekenen voor een ander en dat zijn voor mij de redenen geweest om psychologie te gaan studeren.

Geen vaste structuren

Na mijn opleiding aan de Vrije Universiteit kreeg ik een baan in de reguliere zorg, maar merkte al snel dat ik opliep tegen alle rompslomp. Mijn werk begon steeds meer te draaien om administratie en wachtlijsten, en dat terwijl het zoveel effect kan helpen als je direct wordt geholpen. Daarnaast paste ook het protocollaire behandelen gewoon niet bij mij. Ik kijk liever naar wat iemand nodig heeft en pas daar de behandeling op aan. Omdat ik niet beperkt wilde worden door die vaste structuren, heb ik besloten om mijn eigen praktijk op te richten.

We gaan samen op weg

Tijdens mijn gesprekken met cliënten gaan we samen op weg en krijgen ze zo zicht op hun eigen gevoel en ontwikkeling. Het geeft veel voldoening om daar getuige van te zijn. Iedereen ervaart op den duur een bepaald schakelmoment. Je weet ineens waarom je bent vastgelopen en dat het goed gaat komen. Het is mooi om daar als psycholoog een bijdrage aan te kunnen leveren.

Contact met Psycholoog Amstelveen

Heb je een vraag over de therapie of wil je weten hoe ik je kan helpen? Bel dan naar 085 - 4014720 of stuur een e-mail naar Psycholoog Amstelveen ter attentie van Sonja Tielman. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen Psycholoog Amstelveen

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Sabine over Sonja Tielman psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Ik was totaal uitgeput en opgebrand. Ik heb van haar allereerst geleerd hoe ik kon herstellen, en omdat Sonja vertrouwen had dat ik er echt wel weer bovenop zou komen, durfde ik ook daar tijd voor te nemen, en heb daarbij geleerd om beter te leren hoe ik mezelf minder kon belasten.

Contactgegevens van Sonja Tielman

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Amstelveen

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Amstelveen.

Sonja Tielman
Laan van Kronenburg 14
1183 AS, Amstelveen