Kinderpsycholoog Amstelveen - Ik help kinderen en hun gezinnen
Jan-Willem Buschman
Jan-Willem Buschman

Kinderpsycholoog Amstelveen

Als kinderen iets hebben meegemaakt hebben ze het in zich om weer opnieuw te beginnen. Graag begeleid ik ze hierbij zodat ze hun leven weer stevig op de rails hebben en daarna op eigen kracht verder kunnen. Ik ben werkzaam als kinder- en ouderpsycholoog en zie kinderen, ouders en ik begeleid gezinnen. Wanneer er sprake is van (psychische) problemen helpt Kinderpsycholoog Amstelveen je verder.

Afspraken zijn ook mogelijk op zaterdag en in Amsterdam.

Kinderpsycholoog Amstelveen - Werken vanuit je kracht

Op jonge leeftijd kun je al veel meemaken. Het kost tijd om dit te herstellen, maar ik vind in ieder kind iets moois van waaruit het verder kan groeien.

Klachten

Wanneer je kind gedragsproblemen vertoont kun je als ouder of opvoeder het gevoel hebben met je rug tegen de muur te staan. Er is voortdurend ruzie en je weet niet hoe je moet handelen. Graag leer ik je de situatie in de hand te krijgen en te houden en om te gaan met de problematiek van je kind.

Ik heb tevens gewerkt met pleegkinderen die veel hebben meegemaakt. De klachten die ik heb behandeld zijn onder andere hechtingsproblemen, trauma's, depressies, angstklachten en slaapproblemen.

Behandeling

De behandeling bij Kinderpsycholoog Amstelveen kan op verschillende manieren gegeven worden. Ik kan me bijvoorbeeld richten op het kind, de ouders of allebei. Wanneer ik met de ouders aan het werk ga gebruik ik hierbij vaak psycho-educatie, ik probeer immers inzicht te geven in het gedrag van een kind. Daarnaast bied ik de training Geweldloos Verzet aan, zowel individueel als in groepsverband.

Als ik een kind individueel behandel, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een trauma wordt er spelenderwijs contact gemaakt. Er zijn immers meer manieren om contact te maken dan alleen via gesprekken. Ik zet humor in, maak gebruik van ontspanningsoefeningen en ook voetballen en tekenen behoren tot de mogelijkheden. Uiteraard sluit dit altijd aan op de leeftijd van de kinderen. 

Het intakegesprek bij Kinderpsycholoog Amstelveen

Het eerste gesprek, ook wel het intakegesprek genoemd, staat in het teken van het achterhalen van de oorzaak van je klachten. Ik vraag hoe je je kind ervaart, hoe lang de problemen al spelen en de manier waarop jij denkt dat ik je kan helpen.

Mijn werkstijl kun je omschrijven als oplossingsgericht en doelgericht. Omdat ik dingen vaak op een andere manier bekijk kan ik je soms op een net iets ander spoor zetten. We werken vanuit jouw kracht, tijdens de behandeling is dan ook veel aandacht voor jouw krachten.

Tarief en Duur

Een individuele afspraak kost € 95 per sessie. Voor ouderadviesgesprek betaal je € 115 per sessie van 60 minuten. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact Kinderpsycholoog Amstelveen

Wil je meer weten over kinderpsychologen in Amstelveen of een afspraak maken? Bel dan naar Kinderpsycholoog Amstelveen ter attentie van Jan-Willem Buschman. Afspraken zijn ook mogelijk op zaterdag en in Amsterdam

Kinderpsycholoog Amstelveen - Over Jan-Willem Buschman

Ik studeerde bewegingswetenschappen en psychologie. Mijn stage liep ik op een medisch kinderdagverblijf. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met problematisch gedrag bij kinderen. Dit vond ik zodanig interessant dat ik met deze doelgroep ben blijven werken.

Kinder- en ouderbegeleiding

In de jaren daarna heb ik op verschillende manieren gewerkt met kinderen en ouders. Zo werkte ik als groepsleider, therapeut, psycholoog en gezinsmanager in de jeugdzorg. Het was een leerzame tijd, maar ik wou toch graag de behandelkant op. Vervolgens ben ik gaan werken met jonge kinderen die dreigden van pleeggezin naar pleeggezin te gaan en heb ik ouders begeleid in de psychiatrie.

Eigen praktijk

Mijn eigen praktijk voor ouder en kind is voor mij een mooie nieuwe kans. Omdat ik alles zelf in de hand heb kan ik meer betekenen voor kinderen en hun ouders. Dit zie je terug in het sneller kunnen werken, minder wachtlijsten en minder gezichten die langskomen. Bovendien kan ik continuïteit waarborgen.

Naast mijn werk

Ik ben samen met mijn vrouw Mina woonachtig in Amstelveen. Naast mijn werk heb ik een passie voor hardlopen, koken voor familie en vrienden en reizen.

Contact Kinderpsycholoog Amstelveen

Heb je nog vragen over mij, mijn praktijk of wil je een afspraak maken? Bel dan naar Kinderpsycholoog Amstelveen ter attentie van Jan-Willem Buschman. 

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Kinderpsycholoog Amstelveen

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Moeder van kind met autisme over Jan-Willem Buschman psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Fijne therapeut met een goed luisterend oor. Met hulp van Jan-Willem sta ik als moeder nu minder machteloos tegenover de grillen van mijn veeleisende autistisch kind, ik sta er nu steviger in en kan beter voor mijzelf opkomen."

Neem Contact Op Met Kinderpsycholoog Amstelveen

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Kinderpsycholoog Amstelveen

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Amstelveen. Je kunt ook bij me terecht in mijn praktijk in Amsterdam.

Jan-Willem Buschman
Meander 751
1181 WN Amstelveen