Psycholoog Maastricht - Ervaren en persoonlijke aanpak
Arlette Verhoogt
Arlette Verhoogt

Psycholoog Maastricht

Heb je vragen waar je zelf niet uit komt? In mijn praktijk voor psychologische behandeling mag elke vraag gesteld worden. Samen kijken we naar waar de klachten vandaag komen en hoe je er het beste mee kan leren omgaan. Praktisch en resultaatgericht, dat is mijn manier van werken bij Psycholoog Maasstricht. Voor mij is iedereen uniek en elke behandeling anders.

Ik werk ook in Bemelen! Je kunt telefonisch of via het contactformulier je voorkeur voor locatie opgeven.

Afspraken ook mogelijk in de avond!

Nadenken over nieuwe dingen bij Psycholoog Maastricht

Mijn naam is Arlette Verhoogt en ik ben Psycholoog Maastricht. Ik heb ervaring met allerhande problematiek, zo heb ik veel ervaring in onder andere het behandelen van somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten, chronische vermoeidheid en pijnklachten, zoals fibriomyalgie.

Verder ben ik ervaren met onder andere somatisch depressie, angstklachten, stress / burn-out, rouw- en verliesklachten en reïntegratie. Ik kan je bijvoorbeeld helpen met het verwerken van een verbroken relatie, verlies van een naaste of van een baan, maar je ook ondersteuning bieden in het proces van het accepteren van een ziekte of lichamelijke klachten, van jou of van een naaste.

Je kunt je verhaal kwijt bij Psycholoog Maastricht

Ik bied maatwerk behandelingen aan op het raakvlak van psychologie, gezondheidszorg en persoonlijke groei. Heb je vragen waar je zelf niet uit komt? In mijn praktijk voor psychologische behandeling mag elke vraag gesteld worden. Ik ben een goede doorvrager en zet je graag aan het denken. Voor mij is iedereen uniek en elke behandeling anders. De vorm van de behandeling is dan ook divers.

Over het algemeen kun je zeggen dat we werken in stapjes, passend bij jou, als je goed bent in het doen van opdrachten dan gaan we dat doen, ben je niet goed met woorden dan houden we geen eindeloze praatsessies. Je leert in de loop van de behandeling veel over jezelf: je begrijpt jezelf beter en krijgt meer ruimte, contact, en liefde voor jezelf. Zo werken we op een positieve, concrete manier aan verandering en acceptatie. Verder geloof ik niet in afhankelijkheid, maar in empowerment, eigen regie, het (her)vinden van eigen kracht, eigenwaarde, zinvolheid en waarden in het leven en in balans met het contact en verbondenheid met de ander.

Resultaatgericht

Praktisch en resultaatgericht, dat is mijn manier van werken. In het eerste gesprek bespreken en analyseren we jouw situatie of klachten. Hieruit volgt een gezamenlijk opgesteld (behandel)plan. De behandeling kan vervolgens kort (5 tot 8 behandelingen) of langer duren.

Herstel, duurzame verandering en nazorg

Ik maak gebruik van krachtige en effectieve psychologische technieken zoals Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance en Commitment TherapieEMDR en Mindfulness. Dit theoretisch kader is het fundament van mijn dienstverlening. Daarnaast neem ik ook een flinke portie eigen levenservaring mee. Evenzo belangrijk is dat je geïnspireerd raakt, want je groeit vooral door eigen kracht en ontwikkeling.

Tarief en duur

Een individuele afspraak bij Psycholoog Maastricht kost € 95 per sessie.

Ik ben lid van het NIP, de NFG, de ACBS en de RBCZ. De meeste zorgverzekeraars vergoeden vanuit de aanvullende verzekering (module: alternatieve zorg) een deel van de kosten. Het is raadzaam van te voren je polisvoorwaarden hierop na te slaan. Mocht je een onderneming hebben, dan kun je de consulten declareren als bedrijfskosten.

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact Psycholoog Maastricht

Wil je meer weten over psychologen in Maastricht of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Maastricht ter attentie van Arlette Verhoogt. Ik leer je graag kennen!

Over mij - Arlette Verhoogt - Psycholoog Maastricht

Als ik mijn gezin, vrienden en familie zou vragen om mij in een aantal woorden te omschrijven, dan zouden ze waarschijnlijk het volgende zeggen: nieuws- en leergierig, snel schakelend, goede vragen steller, luisteraar, doorzetter, genietend van natuur/kunst en lezen, attent en gedisciplineerd. Ik ben getrouwd, heb een prachtzoon, houdt van koken en wandelen door de natuur met mijn hond Tanne.

Na mijn studie Kunst en Letteren aan de Rijks Universiteit Utrecht, heb ik 16 jaar ervaring opgedaan in het coachen en begeleiden van mensen. Eerst in het bedrijfsleven binnen de landelijke Procesindustrie, later in de landelijke re-integratie. In 2010 ben ik afgestudeerd in de klinische psychologie. Zo’n 8 jaar ben ik nu werkzaam als praktiserend psycholoog in zuid Limburg. Daarnaast werk ik in een huisartsen praktijk in Hulsberg als POH GGZ en ben werkzaam bij Oncoplus, een oncologisch revalidatie centrum in Bemelen. Mijn praktijk ruimtes zijn zowel gevestigd in Bemelen als in Maastricht.

Levenservaring

Je kunt je eigen geschiedenis nooit uitwissen, maar je kan wel heel veel nieuwe leerervaringen opdoen. De keuze om als psychologe te gaan werken is dan ook gebaseerd op mijn eigen levenservaring. Ik wil mensen zien ontwikkelen, groeien, bewegen en terug op koers zien komen en dat is een proces wat het leven lang duurt, elke leeftijdsfase roept weer nieuwe vragen of wendingen op.

Contact met Psycholoog Maastricht

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Maastricht ter attentie van Arlette Verhoogt. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psycholoog Maastricht

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Gerard over Arlette Verhoogt psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Het is wel naar dat gevoelens en pijn bij het leven horen en hoe harder ik dit probeerde te vermijden, hoe groter het wordt, ik ervaar nu meer acceptatie. Dus ja, het gaat goed met mij!"

Neem Contact op Met Psycholoog Maastricht

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Maastricht

Bekijk hier de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Maastricht.

Arlette Verhoogt
Kapoenstraat 23
6211 KV Maastricht

&

Oude Akerstraat 50
6268 NE Bemelen