Psycholoog Leeuwarden - Samen vinden we jouw kracht
Henrike van der Velde
Henrike van der Velde

Psycholoog Leeuwarden

Als je bij mij in behandeling komt help ik je het contact met jezelf te herstellen. Gaandeweg ontdek je wat je wilt, wat je kunt en hoe je weer de regie over je eigen leven kunt voeren. Dit doe je vanuit je eigen kracht. Het voelt misschien nu nog niet zo, maar het is er wel. Het moet alleen nog even gevonden worden. Daar helpt Psycholoog Leeuwarden je mee.

Let op, ik heb een tijdelijke intakestop je kan wel terecht bij mijn collega: Lisa Schutte.

Psycholoog Leeuwarden - samen vinden we jouw kracht

Let op, ik heb een tijdelijke intakestop je kan wel terecht bij mijn collega: Lisa Schutte.

Je bent op een punt in je leven waarop je het even niet zelf kunt. De klachten die je momenteel ervaart lijken je leven te beheersen. Hoe hard je het ook probeert, het lukt je niet om de regie over je eigen leven terug te krijgen. Graag wil ik je hierbij helpen zodat je het op korte termijn weer zelf kunt.

Hulpvragen

Als je het gevoel hebt vast te lopen, om welke reden dan ook, schroom dan niet om contact met me op te nemen. Ik kan je helpen bij uiteenlopende klachten en vraagstukken. Grote of kleine vragen, lichte of zwaardere problematiek... Geen vraag is vreemd voor mij, dus neem gerust contact op om te vragen wat ik voor jou kan betekenen.

Aan de slag bij Psycholoog Leeuwarden

De behandeling bij Psycholoog Leeuwarden begint met een intakegesprek. We maken kennis met elkaar, je doet je verhaal en we omschrijven je klacht zo precies mogelijk. Daarnaast wil ik meer weten over wie je bent en wat belangrijk voor je is. Dit alles om je beter te leren kennen.

Vervolgens zetten we een richting uit. Waar wil je uitkomen, wat is je uiteindelijke doel? Aan de hand hiervan stel ik een behandelplan op. Dit doe ik in samenspraak met jou, jij mag te allen tijde aangeven wat je al dan niet aanspreekt en hoe jij over onderdelen van het behandelplan denkt.

Zelf weer verder

Tijdens de behandeling krijg je beter zicht op jezelf, je leert jezelf als het ware beter kennen. Je weet wat je kunt en wat je echt belangrijk vindt. Daarbij geven de praktische en concrete methoden je de middelen om jezelf te helpen. Ik maak onder andere gebruik van Cognitieve Gedragstherapie, ACT, Schematherapie en Oplossingsgerichte Therapie.

De behandeling is duurzaam, wat wil zeggen dat je er niet alleen nu maar ook in de toekomst de vruchten van plukt. Ik reik je handvatten aan die je ook op een later moment in kunt zetten. Of het nu weken, maanden of jaren later is, je bent weer zelfredzaam en weet hoe je in dergelijke situaties moet handelen.

Tarief en duur

Een afspraak bij Psycholoog Leeuwarden duurt 45 minuten en kost € 95,00. Bij een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie zijn er twee opties een korte en een lange sessie. De korte sessie duurt 60 minuten en kost € 115,00 en de lange sessie duurt 90 minuten en kost € 150,00. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20,00 extra. In de meeste gevallen hebben we tussen de 5 en 10 behandelingen nodig.

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Aangesloten bij:

De Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) - lidmaatschapsnummer 8043
Het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) - lidmaatschapsnummer 810262R
Mijn AGB-code is 90-0490075.

Contact Psycholoog Leeuwarden

Wil je meer weten over Psychologen in Leeuwarden of wil je weten of ik je kan helpen? Bel naar Psycholoog Leeuwarden ter attentie van Henrike van der Velde. Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren. Desgewenst kan de behandeling in het Fries plaatsvinden. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Leeuwarden - Over Henrike van der Velde

Let op, ik heb een tijdelijke intakestop je kan wel terecht bij mijn collega: Lisa Schutte.

Werken met kinderen heeft altijd mijn interesse gehad. Als zondagsschooljuf ontdekte ik mijn talenten hierin. Ik maakte makkelijk contact en zag niet alleen het gedrag, maar ook het kind zelf. Daarnaast werd ik me bewust van de invloed die volwassenen op het leven van kinderen hebben. Om deze redenen besloot ik pedagogiek te gaan studeren.

Tijdens de opleiding, die ik als zeer waardevol en interessant heb ervaren, merkte ik steeds vaker dat ik mijn kennis wilde uitbreiden en mijn perspectief wou verbreden. Daarom leerde ik door en volgde ik een studie Psychologie. Dit alles met het doel mijn passie, het helpen van mensen bij het vinden van hun kracht, te kunnen uitvoeren.

Specialiteit

Tijdens mijn opleiding heb ik veel handvatten toegereikt gekregen om invulling te kunnen geven aan deze passie. Mijn blik is verbreed en van ontwikkeling van de persoonlijkheid heb ik mijn specialiteit gemaakt. Wat je persoonlijke geschiedenis ook is, deze blijft altijd een rol spelen in je leven. Wat je in je kindertijd hebt meegemaakt is namelijk ook bepalend voor wie jij als volwassene bent. 

Andere specialisaties zijn Cognitieve Gedragstherapie, Emotionally Focused Therapy, Acceptance & Commitment Therapy en Oplossingsgerichte Therapie. Het combineren van deze methoden maakt dat ik een breed scala aan mogelijkheden heb om cliënten op betrokken en vakkundige wijze te begeleiden. 

Jongerenwerker

Ik heb veel ervaring in het begeleiden van jongeren. Ik heb namelijk 5 jaar als jongerenwerker gewerkt. Hier begeleidde en coachte ik groepen jongeren in het ontwikkelen van een positieve, stabiele persoonlijkheid. Er werd stil gestaan bij thema's als gamen en positieve gewoonten. Ook studiekeuze en toekomstbeeld kregen veel aandacht.

Zelf ben ik moeder van drie kinderen.

Tot jezelf komen

Ik streef ernaar je zo dicht mogelijk bij jezelf te laten komen. Dit is een indrukwekkend proces waar ik, samen met het bereikte resultaat, altijd energie en voldoening uit weet te halen.

De behandeling bij Psycholoog Leeuwarden is persoonlijk, relevant en betekenisvol voor de kwaliteit van je leven. Ik ondersteun je op een warme en toegankelijke wijze op momenten waarop het leven te zwaar is om alleen te dragen.

Contact Psycholoog Leeuwarden

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Leeuwarden ter attentie van Henrike van der Velde. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psycholoog Leeuwarden

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Harold, 38 (trauma) over Henrike van der Velde psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Er is een last van me afgevallen door de gesprekken met jou. De inzichten in de gebeurtenissen van het verleden, maken dat ik het eindelijk kan laten rusten. Het achtervolgt mij niet meer en mijn woede en angst zijn verdwenen. Nu is er verdriet om dat wat er gebeurt is, maar de pijn is eruit. Bedankt!"
 

Neem contact op met Psycholoog Leeuwarden

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Leeuwarden

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Leeuwarden.

Henrike van der Velde
Jacob Catsplein 1
8913 CS Leeuwarden