Maak samen stappen bij Relatietherapie Hilversum
Psycholoog Hilversum
Psycholoog Hilversum

Relatietherapie Hilversum

Jullie relatie is werk. Je wilt zo graag dat het beter gaat, je ligt er wakker van. In je hoofd loop je gesprekken na, “waar ontspoorde het dit keer nu weer?” Je verzint tientallen scenario‘s waarin je anders doet, en waarin de ander anders reageert.

Hoe, hoe, hoe ga je dit veranderen? Kan het nog wel? Zijn jullie niet te ver heen? Je weet nog hoe het ook kan zijn. Hoe jullie als team de wereld instapten. Vrienden én geliefden. Voor niets en niemand bang. En vooral heel erg ‘samen’.

Relatietherapie geeft je ruimte - Relatietherapie Hilversum

Plaats maken voor jullie verhalen

Er zijn twee dingen aan de hand en het een zit het ander een in de weg. Jullie diepste verbond is verbroken. Jullie verwachtingen van een relatie, een toekomst, de manier waarop jullie samenzijn, zijn niet meer met elkaar in de pas. Dat zijn diepbeleefde emoties die je als mens bepalen. Gevoelens met betrekking tot hechting, verlangens, samenzijn.

Moeilijk om uit te spreken (als je het al onder woorden kunt brengen). Het zijn emoties die je kwetsbaar maken, de naakte kern waarvoor geen bescherming bestaat. Nogal logisch dat jullie dat nu, nu het zo dondert, al helemaal niet kunnen bespreken. Dat is ook meteen het tweede, en meest acute deel van de crisis: jullie communicatie.

Tot gesprek komen

Om tot gesprek te kunnen komen, moeten we weten wat de patronen zijn die jullie contact verstoren. Waar gaat de trein van de rails? Kun je dat moment bij jezelf herkennen en, als je het weet, wat kun je er dan aan doen. Waarschijnlijk heb je daar zelf al vaak over liggen piekeren, zonder tot een oplossing te komen. Dat komt omdat het heel moeilijk is om je eigen valkuilen te herkennen. En zelfs als je ze weet, blijkt het vaak nog lastig die vastgeroeste patronen te doorbreken. Terwijl we samen zoeken naar de diepere oorzaken, werken we ook aan het doorbreken van die patronen. Waardoor jullie steeds beter met elkaar kunnen praten, niet klakkeloos hetzelfde liedje afspelen en kunnen werken aan wederzijds begrip en steun.

Het is de moeite waard

Relatietherapie is hard werken. Je moet persoonlijk moeilijk te nemen stappen zetten, je moet jezelf keer op keer overwinnen, je moet goudeerlijk kunnen zijn over je eigen gedrag en liefdevol naar de ander waar je dat misschien al tijden niet geweest bent. In de regel ontdekken stellen niet alleen veel over hun relatie, maar ook over zichzelf. Je weet beter wat je belangrijk vindt en hoe je dat samen kunt bereiken. Bij het afsluiten van het traject zijn die oude gevoelens van ‘eenheid’ er weer; jullie zien elkaar weer, weten weer wat je van elkaar mag verwachten en waar jullie naartoe willen. Jullie zijn er dan nog niet, maar de rest van het werk doen jullie weer zelf, zonder begeleiding.

Psycholoog Hilversum

Hilversum

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Contactgegevens van Psycholoog Hilversum

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat breiken van ma t/m do tussen 08.30 en 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Hilversum

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Hilversum.

Psycholoog Hilversum
Hilversum