Hans Otto, Relatietherapeut in Lelystad!
Hans Otto
Hans Otto

Relatietherapie Lelystad

De één zegt dit, de ander dat. Vaak luisteren jullie niet eens naar elkaar. Of… je hoort wat je wil horen en pakt de woorden om de ander te kwetsen. Vandaar dat het steeds vaker stil is. Vandaar dat jullie steeds vaker elkaar maar helemaal uit de weg gaan. Je ligt er wakker van. Zoveel je eigenlijk zou moeten bespreken. Het draait toch altijd op hetzelfde uit. En het lijkt wel dat: hoe harder je probeert, hoe zwaarder het gaat. Misschien is dit niet iets dat jullie alleen kunnen oplossen.  
 
Bel voor een afspraak.

Stellen komen samen met Relatietherapie Lelystad

Leren elkaar te verstaan en te dragen

‘Jullie’ zijn het probleem niet. Het zit niet bij de één of de ander. Je kunt niet zeggen: “Oh, het komt allemaal door mij, nu snap ik het, wacht ik verander even dit en dat en hopsa klaar.” Nee. Het ligt niet bij jou. En ook niet bij de ander. Het zit hem in jullie contact. Elke keer dat jullie praten, gebeurt er hetzelfde. Elk gesprek heeft een vast patroon. Samen onderzoeken we dat patroon. Je leert waar je altijd dezelfde reactie geeft. Je leert dat te doorbreken. Je leert elkaar er bij te helpen. Met oefeningen en aandacht krijgen jullie grip op het gesprek en doorbreken zo de negatieve spiraal. Als jullie weer tot echt gesprek kunnen komen, kunnen we samen tot verdieping komen.

De kwetsbaarheid heeft kracht

Je zult merken dat dan ook onze gesprekken verdiepen. Je kunt je meer en meer laten zien. Je kunt beter luisteren en ziet ook de ander weer beter. Alsof jullie elkaar weer ontmoeten. Je deelt je gevoelens die je zelf ook nog niet helemaal begrijpt. Je durft weer samen onzeker te zijn. Je hoeft niet meer op je hoede te zijn, sterker nog, je voelt je weer een beetje gedragen. Door dit te delen, uit te spreken en ruimte te maken voor elkaar, groeit jullie relatie. Je kent elkaar beter, ook de dingen waar je zelf niet trots op bent. Dat gedeeld, gezien en geaccepteerd te hebben, geeft jullie relatie stevige grond.

Zelf weer verder

Tegen het einde van de behandeling zul je merken dat je het weer zelf wilt doen. Hoewel jullie nog een weg te gaan hebben, hebben jullie het gevoel het weer zelf te kunnen. Er is weer vertrouwen, er is weer hoop, er is weer een ‘wij’ om aan te werken.

Contact

Wil je meer weten over relatietherapie in Lelystad of een afspraak maken? Bel of mail naar Relatietherapie Lelystad ter attentie van Hans Otto.

Hans Otto

Nieuwe Waterweg 57
8226 NE Lelystad

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Contactgegevens van Hans Otto

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat breiken van ma t/m do tussen 08.30 en 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving Psycholoog Lelystad

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Lelystad.

Hans Otto
Nieuwe Waterweg 57
8226 NE Lelystad