Wanneer ga je naar een psycholoog?
Met welke klachten kan je naar een psycholoog?

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Bij Psychologen Nederland krijgen wij regelmatig de vraag wanneer je naar een psycholoog gaat. Het is immers lastig om voor jezelf te bepalen of je klacht 'erg' genoeg is om naar een psycholoog te gaan. Toch is deze vraag in principe makkelijk te beantwoorden: als jij voelt dat er iets speelt waar je niet uitkomt raden we aan om een afspraak te maken bij een psycholoog.


Klachten, problemen en vragen

We krijgen de meest uiteenlopende vragen. Slaapproblemen, depressies, vastgelopen relaties, trauma's, burn-out, angsten, rouw- en verliesverwerking... Je kunt met al je vragen bij ons terecht, niets is raar of vreemd. Bedenk dat psychologen dagelijks mensen zien met uiteenlopende klachten en vraagstukken. Wat voor jou misschien voelt als iets is om je voor te schamen is dat voor een psycholoog absoluut niet! Ook als je niet precies weet wat er aan de hand is kan een psycholoog je helpen door met jou uit te zoeken wat er speelt en hoe je dit kunt verhelpen.

Je weet het zelf het beste
Jouw klacht zit van binnen. Je kunt het niet zien of vergelijken met iemand anders. Meestal zijn het klachten of problemen die je moeilijk kunt uitleggen. Heb je een burn-out of ben je aan vakantie toe? Is je kind lekker druk of heeft hij ADHD? Vertrouw op je gevoel. Als jij het gevoel hebt dat er iets niet klopt en dat je het even niet alleen kan dan is het voldoende om dat gevoel serieus te nemen.

Een afspraak maken
Je bent niet voor niets op deze website terecht gekomen. Dat je hier bent wil zeggen dat je je klacht serieus neemt en misschien al het gevoel hebt dat je het niet helemaal zelf kunt. Wij raden je dan ook aan om je klacht of vraag voor te leggen aan de praktijkassistente van Psyned via 085 - 4014720. Zij kan je van advies voorzien en desgewenst direct een afspraak inplannen bij een psycholoog bij jou in de buurt.  

Daarnaast kun je de online zelftest doen, deze kan je vertellen of een behandeling voor je psychische klachten wenselijk is.