EFT Relatietherapie

EFT Relatietherapie

Een van de therapievormen die ingezet kan worden bij relatietherapie is EFT, Emotionally Focused Therapy. EFT is een bewezen effectieve methode waarin gedrags- en communicatiepatronen centraal staan. Er wordt gekeken naar emoties, wat liefde voor jullie betekent en jullie verbinding.

eft relatietherapie Patronen
EFT Relatietherapie gaat uit van de gedachte dat jullie zijn vastgelopen in steeds terugkerende ruzies of juist van elkaar verwijderd zijn. Dit komt omdat jullie voortdurend op dezelfde manier op elkaar reageren.

De patronen binnen jullie relatie worden blootgelegd zodat deze herkend en begrepen kunnen worden. Jullie zien wat jullie met elkaar aan het doen zijn en hoe dat voor je partner voelt. Ook worden jullie behoeftes en angsten meegenomen. Jullie leren om steun en begrip bij elkaar te vragen en vanuit hier een solide basis te creëren van waaruit jullie samen verder kunnen.

3 fases
Kort gezegd kent EFT Relatietherapie 3 fases: 

1. Het herkennen en begrijpen van patronen binnen jullie relatie
2. Het uitspreken van jullie angsten en behoeftes
3. Het doorbreken van patronen

Succesvolle methode
De methode is wetenschappelijk bewezen en heel succesvol. Bovendien boek je verrassend snel resultaat. Zodra jullie in de tweede fase van de behandeling zijn aanbeland is de kans op een terugval minimaal.

Als je voor jezelf wilt weten hoe jij in jullie relatie staat kun je de online zelftest doen. Ook kun je je vraag over je relatie voorleggen op het Relatieforum.

Wil je meer weten over EFT Relatietherapie of een afspraak maken? Bel dan naar 085 - 4014720. De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord.